Nema me dan-dva i odmah napravite džumbus. 😀
Lepo je rekao dr. Arčibald Rajs ''Čujte srbi čuvajte se sebe!'', ali ne vredi...volimo da se svađamo pa to ti je. Još ako je oko gluposti, e to nam je najslađe. A posle se češemo. 😉
Da se vratim na temu...
Prođe mi noćas stop sell order na 7130, dok je cena bila oko 7300 i kusur, a đubre je palo tačno do tih 7130 na Stampu i odbilo se u nebo, odmah posle toga (najblentaviji scenario za stop sell order, al šta da se radi). Još sam pred spavanje pomerio stop sell sa 7049, na tih 7130. 😡
I sad sedim u fiatu ceo dan i treniram da budem hladan kao Morava u januaru...kažu iskusniji, ovde, tako treba i ja reših da poslušam. Za sada mi dobro ide, s obzirom na skok od tada, ali ako potraje, ne garantujem. 🙂
Elem, pošto će tog forka biti, kako god ga izveli, nešto mislim da je ovaj skok opet uzrokovan time što ljudi hoće besplatne novce, kao i u prethodnom skoku, do otkazivanja pomenutog forka. Ala sam otkrio toplu vodu, znam...a i točak takođe.
Dakle, ako znamo da je skok zbog toga, isto tako znamo da će pad biti vrlo sličan, u subotu odmah posle bloka 494784.
Pošto sam, skromno, pogodio da će kod prethodnog pada da se istorija iz tekuće godine ponovi još jednom i da će pad biti približno 30-ak %, usudiću se da još jednom pokušam...
Tipujem da do subote i forka, može i do 9000-9500, a onda sunovrat do najmanje 6000.
BCH?
Kinesko biiiiiiiip za manipulisanje i skidanje kajmaka.
Međutim, ako znamo da se zbir cena BTC-a i BCH-a nije mnogo promenio u poslednjih nekoliko dana, od kada traje rat (ne računajući ovih nekoliko poslednjih sati od naglog skoka BTC-a, a relativno malog pada BCH), vrtelo se tu negde oko 8500.
Ako BTC ode na 9000-9500, BCH naravno neće na nulu (mada bih lično voleo), a da se zbir ne bi promenio...nego bi mogao da se zadrži negde između 500-1000, pošto kinezi izgleda ipak ne daju niže, recimo negde oko 700.
Posle forka BCH može bar 2x gore, ako BTC ode 25-30% dole, bez obzira koja mu cena bude u vreme forka.
Očekujem da taj rat potraje još neko vreme, recimo do kraja godine najviše, a onda stabilizaciju i ponovo rast BTC-a, a onda mu je nebo granica...ako ga do tada ne unište napadom na lanac sa 51% hasha, što uopšte nije nerealno i ne bi me čudilo. ,)
Ako preživi, a lično navijam da hoće, iduće godine u ovo vreme idemo preko 50 000 $. :d Šta ću kad sam optimista.
Imam nekoliko nedoumica:
1. Kupiti sada BTC, istresti ga odmah posle forka i odmah kupiti BCH i još par altova, čekati da skoči, prodati sa bar 50% zarade i uživati u fiatu, dok se ne završi pad BTC-a, a onda se vratiti u BTC.
2. Ne pipati ništa do forka, pred sam fork kupiti gomilu perspektivnih altova (ali ne i BCH) i čekati raketu posle forka.
3. Pred sam fork kupiti BCH za sve pare, ne spavati tu noć i prodati čim krene da pada.
4. Podići trenutno stanje i zaboraviti na kripto.
5. Zatvoriti laptop i ne otvarati berzu, do kraja sledeće godine, dok se neke stvari ne iskristališu.. 😀