Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ihhh ovi pilicari zive za armagedon/wanabe situacije :)

cim nesto krene odma zaborave sta su juce crtali :d

ja povuko moj stek LTC sa btc-e, evo stize uredno....

Poslednja izmena:
Kada sam krenuo u maju prošle godine da se zamlaćujem sa coinima nosio sam se idejom da su coini valute budućnosti! Žestoko sam pogrešio, to tek sada sebi priznajem.
Kripto svet je uništen, sa dva i po coina se kao trguje...
Dali će neka država da prihvati BTC kao legalnu valutu? Dali će naći neku primenu?
BTC može da prihvati samo neka banana država, koju bi isti verovatno dokrajčio. Jel bi izvukao građanima i to malo novca što su imali!
Primenu BTC ima, kako da nema?! Samo je šteta što od njega mogu da žive samo prevaranti, čast izuzetcima. Da opet neko nemisli da sam ga prozvao!(sitne smo mi ribe)
Microsoft i druge firme ga momentalno prebacuju u dolar! Da mi neko ne spomene MS odma se naježim! Kako su menjačnice stabilne verovatno će i oni izaći.
Neko sa lošom namerom i punim džepom je tu umešao prste i sve upropastio, ceo koncept. Kao isve ostale velike i dobre ideje: crkve, komunizam, demokratiju...
Ja verovatno ovde završavam. Nemogu više da se nosim sa ovim psihičkim opterećenjem.
U minusu sam na uloženu sumu 500e i 20 meseci izgubljenog vremena.
Srećno svima!

Poslednja izmena:
Da ti ne kacim sad sliku koju sam juce video u dash temi na bct...
Uglavnom, za dobre stvari treba vremena. Ne mozes napraviti bebu za mesec dana tako sto ces 9 zena da zatrudni.

Tek si godinu dana u ovoj prici i vec si se razocarao. Pa ljudi ulaze u ovo i ulazu razmisljajuci o sledecoj deceniji. Nece se revolucija napraviti za par meseci ili godinu dana. Uostalom zar mislis da je tako lako zameniti novac necim sto je u beta fazi?!

Ma i treba da izadje, ovde samo kuka i troluje i vredja... zamislio da se novci na drvetu beru pa je sad kao ostecen i svi su mu krivi

500e nije nista,pa koliko nas je samo izgubilo pare na mintpalu i jos po nekim menjacnicama pa teramo dalje

To je jos jedna od onih prica , cuo od komsije Pere da se pare lako zaradjuju i da za max god dana stan zaradis i to sa samo 6 do max 8 kartica ( do 3000e) i budes gazda dok sedis u kladionici, e pa to tako NE ide , zarade ce biti, ali za one strpljivije i za one koji su malo vise ulozili

Poslednja izmena:
to bi bio posao snova,ulozis za 5 grafika i ceo zivot vise ne moras da radis,ali to ima samo u bajkama koje jos nisu ni napisane...

to bi bio posao snova,ulozis za 5 grafika i ceo zivot vise ne moras da radis,ali to ima samo u bajkama koje jos nisu ni napisane...

Ta bajka je bila veoma ostvariva, nije me mrzelo da preračunam.
Uloženih 2000e u januaru 2013, za 8 x 270 ( mada tad nije postojao R9 270 ), scrypt snaga 3,2 mhs. Uz preračunat diff, najveći za svaki mesec, do kraja oktobra bilo bi iskopano 13000 LTC ( ko ne veruje nek preračuna sam ), da je štek čuvan i da je prodavano po 30$ ( ne mora maksimalnih 48$ ), to je 390000 $.
Ja jesam uložio 2000e, za te karte, samo nisam krenuo januara, već oktobra, čak nisam poslušao savet prijatelja da krenem početkom avgusta, a nisam do sada prodao nijedan coin.

Uloženih 2000e u januaru 2013, za 8 x 270 ( mada tad nije postojao R9 270 ), scrypt snaga 3,2 mhs. Uz preračunat diff, najveći za svaki mesec, do kraja oktobra bilo bi iskopano 13000 LTC ( ko ne veruje nek preračuna sam ), da je štek čuvan i da je prodavano po 30$ ( ne mora maksimalnih 48$ ), to je 390000 $.
Ja jesam uložio 2000e, za te karte, samo nisam krenuo januara, već oktobra, čak nisam poslušao savet prijatelja da krenem početkom avgusta, a nisam do sada prodao nijedan coin.

da,ta prica isto moze da se isprica kad je na dan bilo nakopano par btc-a dok mu je cena bila mizerija i isto tako bogacenje da se prodalo npr po 1150$...poenta cele price je da su mnogi hteli da se obogate,a da mizerno uloze i sad kad taj san nije ostvaren kukaju non stop na forumu...ima tu ljudi koji su puno vise izgubili i ne kukaju po ceo dan

ima tu zarade , ali samo za one koji imaju znanja [i pocetni kapital para na paru lezi zar ne? :D ] (ja naravno tu nespadam he he he) ili za usere :p ...
ja sam tu u ovoj prici godinu ipo dana i to sa najskormnijim pocecima (polovna am2+ ploca 3gb memorije i dve 5850 [placene po 70e] decembar 2013, kopalo se ltc) i da sam bio pametan , kao sto nisam za ta 3 meseca sam mogao izvuci oko 600 evra , a nisam eto polako sam ulagao i dosao samdo i dalje skromnih , za ovo vreme mininga, 3 kompa sa ukupno 9 graficki (7850 i 270(x)). ovde u ovoj prici su najbolje prosli oni koji su odmah kasirali elektronske valute za pare i do na mesecnom periodu, to vazi i sada, ako ima sta da se kopa. ja sam mogao dobro proci i sa drkom prosle godine, ali bio sam torbar.sada godinu dana posle, natovaren nekim iskustvom he he znao bih sta bi radio... sve se uci
i danas ...moja racunica je da sa 1500 ulozenih evra moze se zaraditi 200 evra mesecno (bruto manje vise). realno to nije malo.. ovo je mnogo bolje nego da nekom prijatelju rodjaku dajes 5000evra (zivela korupcija :p) da ti kao obezbedi neki posao da radis za one ne iste a ili manje para, pa koliko ce vremena biti potrebno da se te pare vrate? naravno niko ti ne garantuje da ces imati posao duze od godinu dve, pa onda posle zali pare.. sve je kocka pa i zivot, ako pogresno predjes ulicu u pogresnom trenutku .. nema te :) ...

Poslednja izmena:
da,ta prica isto moze da se isprica kad je na dan bilo nakopano par btc-a dok mu je cena bila mizerija i isto tako bogacenje da se prodalo npr po 1150$...poenta cele price je da su mnogi hteli da se obogate,a da mizerno uloze i sad kad taj san nije ostvaren kukaju non stop na forumu...ima tu ljudi koji su puno vise izgubili i ne kukaju po ceo dan

Poenta cele price je da sve jako lici na ponzi, iako ja ne verujem da je ovo zamisljeno kao ponzi. Zapravo, mislim da je sve ovo odlicna ideja ali da je pohlepna ekipa, ili pojedinci odatle, iz vrha piramide resila da ipak uzme proklete $ (posto po njima $ je zavrsio svoje i pitanje je dana kada propada), a za 10-20 godina im nece ni biti bitno gde ce ova prica zavrsiti, jer ce do tada uz pomoc prokletih $ pokusati da obezbede sebi buducnost kroz pametna ili manje pametna ulaganja. Ono sto lici na ponzi je cinjenica da su ljudi ulazili uglavnom posle mainstream nastupa, a oni su se desavali uglavnom za vreme velikih pumpova, i uvek je cena isla dole nakon toga. Sto implicira predpostavku da je svaki novi "investitor" zapravo finansirao zaradu prethodnom, i da su prethodni zapravo i pravili hype uz pomoc novinara i naivnih ljudi za svoj interes. Kad dodje do manjka para, balon puca. Ako je zelja za zaradom velika, novi balon se brzo formira (primer-april-decembar 2013). Mozda je ponzi-izgled trenutan i mozda ce se promeniti vremenom, ali za sada sve ukazuje na takvu semu. I dalje verujem da BTC sustinski i kao ideja nije ponzi, odnosno nije zamisljen da malo ljudi ucini bogatim uzimanjem po malo para od puno ljudi, dok za druge shit coine mislim upravo suprotno.

Poslednja izmena:
da shit coini su po meni bas to i para se razisla na 500+ coina koji su izlazili i izlaze non stop(sad je to puno redje)...

Najsmjesnije mi je kad se pojavi neki novi coin sa 0 inovacija tj cista kopija samo sa drugim imenom i onda procitam komentare kako je to super i kako se nadaju da ce uspjeti. A sluze samo za otimanje btc-a naivnima :D zato danas svaka ****** ima svoj coin.

Najsmjesnije mi je kad se pojavi neki novi coin sa 0 inovacija tj cista kopija samo sa drugim imenom i onda procitam komentare kako je to super i kako se nadaju da ce uspjeti. A sluze samo za otimanje btc-a naivnima :D zato danas svaka ****** ima svoj coin.

Inovacija pogotovo nema veze nisacim, odnosno sto je veca inovacija na papiru to je perfidnija i veca prevara. Dok kriptovalute zaista ne zazive (btc) sve ostalo je nebitno i lutrija je. Torbari to najbolje znaju.

Ovo nije tacno za to vreme se moglo iskopati sa tom snagom max oko 1200 ltc mada se i to moglo univciti za 50000$

Poslednja izmena od urednika:
Mogao si i preko 1000 da iskopas za samo dva meseca ako si imao 100 grafickih. :p

A mogao je i da ne kopa nego samo da kupi i istovari kad treba ali ovde nije bilo vidovitih, nismo Milana Tarota obavestili. Lako je pricati kad sve prodje, onda su svi pametni. Sad i moja baba zna sta je bilo najpametnije da se uradi ali i dalje niko ne zna sta je najbolje za sutra.

A mogao je i da ne kopa nego samo da kupi i istovari kad treba ali ovde nije bilo vidovitih, nismo Milana Tarota obavestili. Lako je pricati kad sve prodje, onda su svi pametni. Sad i moja baba zna sta je bilo najpametnije da se uradi ali i dalje niko ne zna sta je najbolje za sutra.

A ko je ono pisao u martu 2014 da ce ljudi koji su tek usli u celu pricu sa kopanjem imati problema da uskoro otplate hardver i koje savetovao ljude da ne kupuju nove graficke za kopanje litecoina iako su ga pojedinci ubeđivali da ce sve to da se otplati za par meseci kada LTC skoci na 100. :wall:

P.S

Cak i ako nekad u buducnosti skoci na 20 $ to nemenja cinenicu da su oni koji su 2014 krenuli da kopaju Litecoin nacinili los poslovni potez jer su te novcice nekoliko meseci kasnije mogli da kupe daleko jeftinije nego sto ih je kostao hardver za njegovo kopanje.

Poslednja izmena:
ahahahaha Ne verujem da je bas tako bilo :d Ti to bas trpas na moj racun, neka, mora neko drugi uvek da bude kriv.
Kopanje je postalo glupost cim je diff presao 10.000. Ja sam odustao i ranije jer sam video da je asic usao. To ne znaci da grafikama nije moglo da se kopa nesto drugo. Ja sam na drk-u tada solidno prosao, bio je tu i max i jos gomila shitova koji su bili isplativi. Na cointelect-u smo se nakrali para ko mutavi. Kazem nakrali jer je ono bilo nezdravo kolika je zarada bila. Realno, imao si prilike da otplatis HW. Nije to bilo sjajno kao pre toga ali nije ni lose.

Pa i svi mi koji smo uleteli mnogo ranije i oni koji su tu od starta... Za sve vazi ista prica da je bolje bilo da su kupovali novcice nego HW ali ko je to mogao da zna u to vreme. Vecina je ovde krenula s grafikom koju je imala u masini pa je prodavala novcice i kupovala jos grafika. Mislis da je postojao ijedan ovde na forumu koji nije kupio grafiku nego novcice? Odmah da ti kazem, nema nijednog!

Ovo nije tacno za to vreme se moglo iskopati sa tom snagom max oko 1200 ltc mada se i to moglo univciti za 50000$

Kako nije tačno, u januaru 2013. je diff bio max 20, 3200 / 20 = 160 komada * 30 dana = 4800 komada

Ne tacno
ja kopao i vrlo dobro znam kako se i sta kopalo , a masovni smo presli na ltc u maju 2013 a pre toga se kopao btc , ltc poolovi i nisu u pocetku radili bas kako treba , to sto ti spominjes je teorija ja ti kazem kako je bilo u praksi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno