Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i te kako se isplati evo na pr nema bankarske provizije
po vasoj teoriji BTC NE bi NIKAD presao cenu od 5 $ (bio je na toj ceni i to je to) , a sto se tice cene LTC-a pa za nju je bar lako , jer treba mnogooo manje sredstava da se ona podigne (zivi bili pa videli) i necu vise da ulazim u ovakve rasprave (mali Perica zna sve i to je to) neka svako misli za sebe i uradi sta treba (samo da posle ne kuka nama, kao sada neki)

Poslednja izmena:
i te kako se isplati evo na pr nema bankarske provizije
nema tebi koji vec imas LTC.
sta je sa onim koji trebaju otici na berzu, ispeglati karticu uz proviziju, kupiti LTC uz proviziju te prebaciti LTC u novcanik uz proviziju!?
zasto ce to raditi ako mogu podmah platiti karticom uz daleko manju proviziju? gdje je prednost kupovine coinima ukoliko ih nemas?

ovo je ona "...sto kraj oba oka nisam video.."

prva ljubav zaborava nema :)

LTC je od onog čuvenog novembra 2013. ljosnuo preko 95%. :zgran:

i tako neko iz zezanja pljusne 10.000 btc na sell i smeje se...

Dokle vise mogu ovako nije mi jasno

pa dok god ima ovakvih koji veruju u propast kripto sveta i magaraca koji sad prodaju u panici

Nije jos...zelja je da padne ispod 2$ i onda lagano na 0.5 do kraja godine...pa ogroman skok na 2 i konacni kraj sna kad se vrati ispod 0.5...

posto nisam izgledao kacio dovoljno slika, evo jos jedna>

Titanic-redo.jpg

dok "drustvo iz coska" masta na palubi o vrlom novom svetu>

titanic-movie.jpg

Poslednja izmena:
pa dok god ima ovakvih koji veruju u propast kripto sveta i magaraca koji sad prodaju u panici
Pa koliko treba jos da padne da bi prihvatio cinjenicu da je snu kraj? Ovde mislim na ltc...Zasto Ali ne bi uveo btc? Zasto ne Ripple? Zasto bas ltc pored mora drugih? S obzirom na asice, ako je to argument za "sigurnost", moze bilo koju sha/scrypt. I lepo te pitao covek koja je logika da neko dolarima sa kartice kupi kripto (plati provizije) pa se drka sa walletima da plati robu, kad je mogao odmah tim dolarom kupiti robu. Em je jeftinije, em brze, em sigurnije. Logika da je kripto dobar pije vodu ako dobijamo platu u kriptu. Dogod moras menjati fiat za kripto da bi trgovac opet menjao kripto za fiat, kripto nema ama bas nikakve logike.

Poslednja izmena:
ja sam mislio da su svi batalili taj ltc kad je bilo vreme, a ono neki dalje pricaju o tom shitcoinu.

ne-ve-ro-va-tno.

ja sam mislio da su svi batalili taj ltc kad je bilo vreme, a ono neki dalje pricaju o tom shitcoinu.

ne-ve-ro-va-tno.
To je kao logorasi kad krenu na gubiliste...Iako ih ima daleko vise nego cuvara nadaju se cudu dogod ih ne strefi zrno u celenku...

joj koji ste vi pacenici, nemam reci :), mozda i mi trebamo da krenemo sa skupljanjem para za najnovije ASIC masine ;)

ps
sad ce BTC da ode na 250 pa 220 -180-90-50-10 i supeeer :)

Kad je u pitanju borba za neke vrednosti, ne. Samo moraš biti svestan, da bi ti dobio, nekom mora "da krava crkne". Sve ovo više nije underground, tržište se razvodnjilo maksimalno. Samo se pretače iz šupljeg u prazno, pa ko šta dohvati.

JOs u martu sam pisao da je ASIC za LTC pocetak kraja ..tad me ispljuvase svi ovde ..a tad sam napisao i sad stojim iza toga jer i onako uzak krug ljudi koji su koristili kriptovalute se tim potezom suzio 1000 puta ..LTC je tad bio u narodu poznatiji nego BTC

Pa koliko treba jos da padne da bi prihvatio cinjenicu da je snu kraj? Ovde mislim na ltc...Zasto Ali ne bi uveo btc? Zasto ne Ripple? Zasto bas ltc pored mora drugih? S obzirom na asice, ako je to argument za "sigurnost", moze bilo koju sha/scrypt. I lepo te pitao covek koja je logika da neko dolarima sa kartice kupi kripto (plati provizije) pa se drka sa walletima da plati robu, kad je mogao odmah tim dolarom kupiti robu. Em je jeftinije, em brze, em sigurnije. Logika da je kripto dobar pije vodu ako dobijamo platu u kriptu. Dogod moras menjati fiat za kripto da bi trgovac opet menjao kripto za fiat, kripto nema ama bas nikakve logike.
Trenutno jeste lakse karticom. Nemoj misliti da ce zauvek biti tako. Bice dovoljno da telefonom skeniras kod koji stoji uz proizvod i cao. Kupovina kriptovaluta moze biti jako brza i laka. Ali od necega mora da se krene. Dug je put dotle. Pitas zasto ne dolar? Zato sto Kina kao jaka svetska ekonomija ne zeli da dolar bude suvise jak. Sve se trguje u dolarima, nafta, sve. Gadafi je zeleo da ukine dolar i da se trguje u zlatu i gle kako je zavrsio. LTC je najzastupljeniji u Kini, nekako bi im bilo najlakse i najsigurnije da njega koriste. To ne znaci da nece i btc npr.
Doduse kako je prica krenula ispasce da ovi stvarno planiraju da uvedu LTC :d
Nego, jel se spremate da dokupljujete?

Trenutno jeste lakse karticom. Nemoj misliti da ce zauvek biti tako. Bice dovoljno da telefonom skeniras kod koji stoji uz proizvod i cao. Kupovina kriptovaluta moze biti jako brza i laka. Ali od necega mora da se krene. Dug je put dotle. Pitas zasto ne dolar? Zato sto Kina kao jaka svetska ekonomija ne zeli da dolar bude suvise jak. Sve se trguje u dolarima, nafta, sve. Gadafi je zeleo da ukine dolar i da se trguje u zlatu i gle kako je zavrsio. LTC je najzastupljeniji u Kini, nekako bi im bilo najlakse i najsigurnije da njega koriste. To ne znaci da nece i btc npr.
tehničke prednosti nisu upitne. ono sto je upitno jeste isplativost. sve dok se ne bude isplatilo placati coinima u odnosu na placanje fiatom, oni nece imati takvu upotrebnu vrijednost. jednostavno, nece biti potraznje na berzama.
potraznje moze biti iz drugih razloga ali iz ovoga nece sve dok isplativost ne bude na strani coina.

razmisljam o nekom dokupu, ali BTCa iskljucivo....

JOs u martu sam pisao da je ASIC za LTC pocetak kraja ..tad me ispljuvase svi ovde ..a tad sam napisao i sad stojim iza toga jer i onako uzak krug ljudi koji su koristili kriptovalute se tim potezom suzio 1000 puta ..LTC je tad bio u narodu poznatiji nego BTC

aha.... u prvu si kako da ne :)

ma jeste on ti je onaj cuveni mag berze koji je kupovao auto (ako se dobro secam) od zarade na berzi mintpal-u mislim, on sve zna

Pa sta ako sam kupio..vidis da je bolje sto sam povukao pare i kupio auto..em btc pao em mintpal propao..ono jes ostalo mi nesto coina tamo ali nije strasno.
ALi sad je tesko bilo sta na berzi zaraditi kad sve samo pada

Pa sta ako sam kupio..vidis da je bolje sto sam povukao pare i kupio auto..em btc pao em mintpal propao..ono jes ostalo mi nesto coina tamo ali nije strasno.
ALi sad je tesko bilo sta na berzi zaraditi kad sve samo pada

Molim iskusnije članove da objasne čoveku šta je "šortovanje" kada i zašto se radi...kao i kada deo šteka uvećan šortovanjem postaje zarada ;)

Poslednja izmena:
uvećavanje šteka nije "zarada" nego uvećavanje šteka... on opet treba da skoči da bi ti nešto zaradio. ako stalno pada (kao ltc npr :d) džabe ti veći štek.
prodaj-pa-kupi-više nije shortovanje iako na forumu koriste taj izraz. shortovanje je kad pozajmiš nešto, prodaš to nešto, kupiš ga ponovo kad padne, vratiš onom kome si pozajmio a tebi ostane razlika u ceni.

A sto mislis da neces moci da skeniras qr kod i da ti se skine fiat sa racuna? To gledas na kripto iz svog i ugla 100k ljudi koji ga imaju. Kako mislis da nateras preostalih 6.999.900.000 ljudi da ga poseduju? I zasto bi to cinili, sta im kripto donosi da bi im bilo zanimljivo da ga imaju? Mi ga imamo, ali ko je od vas uspeo ikog da ubedi da kupi kripto za pare a da se pri tome nije uzasno opekao?

Ja se vec razmisljam da rasprodam DRK i ulecem u LTC. Ne verujem da ce LTC ispod 0.007, isto kao i prosle godine.

uvećavanje šteka nije "zarada" nego uvećavanje šteka... on opet treba da skoči da bi ti nešto zaradio. ako stalno pada (kao ltc npr :d) džabe ti veći štek.
prodaj-pa-kupi-više nije shortovanje iako na forumu koriste taj izraz. shortovanje je kad pozajmiš nešto, prodaš to nešto, kupiš ga ponovo kad padne, vratiš onom kome si pozajmio a tebi ostane razlika u ceni.
Pa jeste sortovanje ako si prodao 1000 ltc-a pa kupio opet 1000 i ostalo ti xxx dolara razlike. I svaki put kada tako uradis ti nisi u gubitku, dok ne pocnes da trosis tih pocetnih 1000 po manjoj ceni nego sto si kupio. U svakom slucaju bolje nego holdovanje uz drevne legende o kitovima i Kinezima...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno