Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kad cete shvatiti da ovo nema vise nikakve veze sa buy supportom I time sa koliko hiljada ili desetina holjada coina se brani neka cena.. svaka odbrana bice probijena jer to radi neko ko ima vecu kolicinu coina od bilo kog supporta. Koliki je ukupan broj coina proizveden, a koliko ga ima u orderima na berzi.. smejurija :)
Ovo je relno propas I shortovanje u beskonacnost
.. ko god da zeli da kupi I saceka neke skokove popice hladan samar od dumpera.

1. BTC980,000*. Satoshi Nakamoto

2. BTC400,000*. HD Moore (AHA)

3. BTC400,000*. Dustin D. Trammell (AHA)

4. BTC400,000*. Tod Beardsley (AHA)

5. BTC350,000*. "Dread Pirate Roberts" a.k.a. "DPR"

6. BTC300,000. Roger Ver

7. BTC300,000*. "knightmb"

8. BTC200,000. Mark Karpeles

8.5 BTC182,592. "Loaded"

9. BTC174,000*. FBI (Federal Bureau of Investigation, USA)

10. BTC119,000. AsicMiner Management Team of 3 (names?)

11. BTC110,000. Cameron and Tyler Winklevoss

12. BTC100,000. "klaus"

13. BTC100,000. "mezzomix"

14. BTC75,000. "artforz"

15. BTC70,000. Erik Voorhees

17. BTC30,000. "nakowa"

18. BTC30,000. Mircea Popescu

19. BTC30,000. "Goat"

20. BTC25,000. Chamath Palihapitiya

21. BTC25,000. Gavin Andresen

22. BTC20,000. Max Keiser

23. BTC20,000. "Theymos"

ko je od ovih pogani dumper? :D

Bitcoin Difficulty:34,661,425,924
Estimated Next Difficulty:36,645,650,210 (+5.72%)
Adjust time:After 1484 Blocks, About 10.8 days
Hashrate:230,860,405 GH/s

I mreža je usporila (rast) malo...

ne mora da se nagadja, ima na http://bitcoinrichlist.com/top100 lista sa sve podacima ko je i kada povukao vecu kolicinu novcica.

ja sam trenutno misljenja 50/50 - moz' da bude nekog bounce-a do 420, ali mozemo i da nastavimo ka 340.

kao sto rekoh, diff ce stagnirati, a mozda i pasti, vec za 10 dana.

i pocinje da mi bude dosadno kad sam u pravu, voleo bih da me neko/nesto iznenadi. :D

Poslednja izmena:
@igysa
Ako već znaš šta se dešava, mogao si da uzmeš quarter futures na OKcoin, 10x leverage, recimo 540+ 21.8. i pokupiš strašan profit ovih dana.
Bitniji je volatility od cene.
Ne moram postavljati chart-ove ako nerviram ljude.

Poslednja izmena:
btw, citam da na circle-u rade kreditne kartice iz srbije, odnosno da se vrlo lako mogu kupiti btc-ovi.

lepe vesti, smara me da se ovde vise prepucavam sa nickovima oko cene 0.5 btc-a. :D

Poslednja izmena:
Proveri listu na top100...mislim da su se stvari umnogome promenile...

verovatno jesu, podaci su iz nekog posta od pre godinu dana, više je moj post bio *******cija

mada richlista ne govori toliko jer su tamo adrese, uglavnom ne znaš čije su

@igysa
Ako već znaš šta se dešava, mogao si da uzmeš quarter futures na OKcoin, 10x leverage, recimo 540+ 21.8. i pokupiš strašan profit ovih dana.

Ne moram postavljati chart-ove ako nerviram ljude.
Druze ne znam sta se desava niti znam zasto, ali ako pogledas mojih zadnjih 10 postova I lagani damp koji se KONSTANTNO desava ubijajuci svaki pokusaj pampa, nazalost, to se I desava..
Rekao bi ovaj derpe pod 8. Nastavjla da nas j I posle goxa

Poslednja izmena:
Jasno ali zato oni koji veruju u long-term vrednost kažu fala lepo.
Takav je trend, šta da se radi...

Odmah da kazem da ja zbog prirode svog posla (menjacnica) ne trgujem na berzi i slicno, dakle ne mesam posao i berzu tj uvek sam u USD. Da li je dobro ili lose, nije ni bitno, ali posmatram vec dugo vremena sta se desava. Po mojoj skromnoj proceni u celom sistemu ima mozda 100 miliona USD, ako i tu nisam preterao. Pa sad procenite sta je realna vrednost :). No kao i do sada, naci ce se u nekom momentu nacin i mehanizam za pump tj novci

i pocinje da mi bude dosadno kad sam u pravu, voleo bih da me neko/nesto iznenadi. :D
15.08.2014.
+ najbitnije: zbog niske cene btc-a naredne promene diffa će biti sigurno manje, ili će diff stagnirati.
Sep 25 2014 34,661,425,924 16.20% 248,116,151 GH/s
Sep 13 2014 29,829,733,124 8.75% 213,529,547 GH/s
Aug 31 2014 27,428,630,902 15.03% 196,341,788 GH/s
Aug 19 2014 23,844,670,039 20.86% 170,686,797 GH/s

Nisi bas uvek u pravu...

15.08.2014.

Sep 25 2014 34,661,425,924 16.20% 248,116,151 GH/s
Sep 13 2014 29,829,733,124 8.75% 213,529,547 GH/s
Aug 31 2014 27,428,630,902 15.03% 196,341,788 GH/s
Aug 19 2014 23,844,670,039 20.86% 170,686,797 GH/s

Nisi bas uvek u pravu...

pazi, meni nije ovde cilj da budem uvek u pravu na forumu (sta imam od toga?), nego da napravim pravu odluku i izbor za sebe.

a u vreme kada sam to pisao pravio sam planove da napravim novu porudzbinu za rudnik i to nikad vecu. mozda sam je tada već bio i napravio, mrzi me da tražim sad fakture.

edit> nisam je napravio tada, već sam sedeo na rukama do 10. septembra, tj. sačekao sam još da padne cena pa onda kupio btc za $ i onda tek poručio. :D

mogu ti reci da sam izabrao nikad bolji trenutak za to. em me je izasla nikad jevtinije, em sam carinu platio manje od onoga sto je bilo napisano na fakturi (a taj izdatak uopšte nije zanemarljiv u krajnjem računu), em u narednom periodu uopste ne moram da brinem zbog diffa.

tako da što se mene i mog džepa tiče - jesam u pravu, a to je meni iskreno i jedino bitno.

Poslednja izmena:
mogu ti reci da sam izabrao nikad bolji trenutak za to. em me je izasla nikad jevtinije, em sam carinu platio manje od onoga sto je bilo napisano na fakturi (a taj izdatak uopšte nije zanemarljiv u krajnjem računu), em u narednom periodu uopste ne moram da brinem zbog diffa.
Ako nije tajna sta si porucio i koliko te izaslo u BTC ?

Druze ne znam sta se desava niti znam zasto, ali ako pogledas mojih zadnjih 10 postova I lagani damp koji se KONSTANTNO desava ubijajuci svaki pokusaj pampa, nazalost, to se I desava..
Rekao bi ovaj derpe pod 8. Nastavjla da nas j I posle goxa

Ovaj dump (ako su u pitanju novcici iskopani pre 2012) je odlican iz razloga sto se vrsi nova raspodela na sto veci broj ljudi. Jedino tako btc moze da uspe.

pa naručio sam jedno 15 th od bitmain-a (malo apgrejdi za S1, malo S3), a ispalo me je nesto manje od 500 $ po TH sa sve carinom u trenutku kada mi je sve to stiglo u ruke.

Poslednja izmena:
Preraspodela moze da se vrsi bilo kada, samo je potrebno da ljudi imaju novca i da iz nekog razloga zele da kupe novcice. Za sada se to sve vrti u jednom zatvorenom krugu jos uvek. Slabo ulaze novi ljudi u pricu ali i to ce se promeniti.

Stiglo ti oko 20. septembra ili kasnije?

mislim da je čak i ranije, ček da proverim...

stiglo je pre 20og sve, ali sam u dva paketa to dobio posle 20-og zbog carine i vikenda.

ako misliš da mi praviš račun da li se to meni isplati - bolje se ne muči. :)

Poslednja izmena:
Pa kako to racunam kada je sve u domenu spekulacije... bar ti to tako kazes :)

tako je - spekulacija. :) da ne govorim sada kako svi oni kalkulatori ekstrapoliraju diff - kao da ce sad svaki da bude 10 %, ili 15 %, ili 20 %. dovoljno je da samo jedan bude 5 % i da krajnji rezultat i ishod bude znatno drugaciji.

...

ipak, mozes uzeti u obzir sledeće trenutačne parametre:

1. 28 nm bitmain - mislim da efikasnije od toga (480 GH/350W) se neće skoro pojaviti - 16/20 nm je preskupo za razvoj i proizvodnju, pogotovo sa ovim cenama btc-a - ✓

2. hardver, bez obzira što proizvodi btc i tako se obračunava ima neku svoju cenu proizvodnje, da ne govorim o troškovima isporuke - ✓

3. cena struje - ✓

4. cena bitcoin-a dole - > diff dole - ✓ (imacu dovoljno vremena za akumulaciju)

5. carina - najveći ✓ zapravo.

nisam konkurentan kao bitmain ili neki kinez pored fabrike, svakako, ali sam verovatno konkurentniji od ostalih rudara. meni dosta.

Poslednja izmena:
^ Mozes li napisati procjenu otplate uloga za npr 12 mjeseci?

btw, citam da na circle-u rade kreditne kartice iz srbije, odnosno da se vrlo lako mogu kupiti btc-ovi.

lepe vesti, smara me da se ovde vise prepucavam sa nickovima oko cene 0.5 btc-a. :D
Cisto sumnjam da ce ti dati ispod cene na menjacnici kao sto si od mene trazio 0.5 BTC (pretpostavljam da si ovim postom mislio na mene)

A cena BTCa pada jer je sad Made in China

Poslednja izmena:
Ko hoce da proda, nek lepo prebaci u dolare na BTC-e i nek prodaje BTC-e kod. Nista jednostavnije. Samo se dogovorite oko cene dolara/provizije. Nista cistije. Veliki, pravi kupci-investitori (ako uopste ima takvih poslednjih meseci) kupuju BTC van menjacnica, direktnim dogovorom sa "proizvodjacima", ili preko posrednika. Niko ne zeli da kupovinom npr. 10.000 BTC-a digne cenu i izazove poremecaj. Isto tako, zbog smanjene potraznje, dump 10.000 komada izazvao bi jos veci poremecaj. Ko je investitor, ako veruje u potencijal BTC-a, ne zanima ga trenutna cena. Day tradere zanima samo volatility, odnosno sto cesce i vece varijacije cene, jer na taj nacin ostvaruju profit. Ni njih ne zanima trenutna cena, odnosno zanima ih buy low sell high na dnevnom/6h/12h/ nivou. A to sto bi neki hteli da sa 10-20-100 BTC-a steknu kapital za ceo zivot samo cekajuci cenu, zao mi je gospodo, u bajke se veruje do osnovne skole...

Poslednja izmena:
^ Mozes li napisati procjenu otplate uloga za npr 12 mjeseci?

to je kao da me pitas koja će cena biti za 12 meseci i da li će biti pumpa. nezahvalno je praviti procene na taj rok.

ja sebi mogu da priustim da nista od iskopanog ne prodam u narednih 24 meseca i tako ću i raditi sve dok cena proizvedenog < od trzisne cene btc-a.

sve ispod toga (24 meseca) meni dodje kao bonus.

za prodaju ću čekaću sledeći pump, naravno.

Cisto sumnjam da ce ti dati ispod cene na menjacnici kao sto si od mene trazio 0.5 BTC (pretpostavljam da si ovim postom mislio na mene)

A cena BTCa pada jer je sad Made in China

pa ne moraju da mi daju ispod cene, neka mi samo omoguće da iz fotelje kupim kada ja hoću i kada meni treba.

ja sam ti na 480 $ rekao da će cena pasti još. ako ti od mene očekuješ da ti u downtrendu trčim u banku i stojim u redovima (i to je smaranje i to košta) i platim po gornjem kursu, a da tebi pare legnu istoga dana, onda mi moraš dati neku stimulaciju.

u suprotnom se neću cimati, jer danas postoji mnogo načina da se nabave ili pozajme btc-ovi.

i nisam mislio na tebe konkretno.

lep pozdrav

....

btw, nakupovao sam se juče na 368~374 $, hajde sa tim bounce-om već jednom. :D

...

i slažem se sa studentom. mora da se radi i zaradi. neće ništa doći samo.

Poslednja izmena:
Da li u tim grafikonima vidite neki pump uskoro recimo do kraja 10mj?
ja stvarno slabo ovo kuzim, cekam neki pump da nesto rasprodam, mislim da tamo od pocetka jula idemo samo dole tu i tamo neki pump, ali nakon njega samo dole.

Danas je 309 dana kako je BTC u padu od svog istorijskog maximuma, a LTC 306 dana ... :sceptic:

Dodje mi nekad da sve rasprodam i zaboravim na ovo vec se oteglo cjena samo pada, treba mozda cekat godinama da skoci ovo bas postaje sve teze i teze docekat neku cjenu sa pocetka godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno