Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvarno veruješ da većina koja je kupovala za dolar-dva nije odavno prodala svoje coine? Naivno...
Pa nije bitna većina. Ovi što imaju desetine pa i stotine hiljada ih sigurno nisu kupili po 500$.

I neka bude i 10 pa i 100, opet ih imaš gomilu koja može da prodaje na recimo 150. Poenta posta je bila da cena struje neće određivati cenu coina.

Pa nije bitna većina. Ovi što imaju desetine pa i stotine hiljada ih sigurno nisu kupili po 500$.

I neka bude i 10 pa i 100, opet ih imaš gomilu koja može da prodaje na recimo 150. Poenta posta je bila da cena struje neće određivati cenu coina.

pretpostavljam da si hteo da kazes-da nece samo cena struje uticati...? u svakom slucaju utice sigurno i cena struje, samo je pitanje koliko...a stvarno mi deluje da nije realno da ide cena ispod cene struje za kopanje "novih BTC"....ako ode ispod te cene, onda je ceo BTC sistem u debelom problemu(mojih 5 centi o temi:))

Stvarno veruješ da većina koja je kupovala za dolar-dva nije odavno prodala svoje coine? Naivno...

Jedan poznanik iz IT sveta je kopao BTC 2012-e i ima par desetina komada... jedan jedini nije prodao. Davno je prestao da rudari.
Kada je cena izlazila 1100$+ ja mu javim... odgovor je glasio...
"Ne interesuje me cena novcica ne prodajem, ostavljam ih deci u nasledstvo"

koji ti je taj ?

Resistance na ~$405... da li će da probije ili se vraćamo nazad?
Cenim da će biti ovo drugo...

Poslednja izmena:
besmisleno je praviti kalkulacije o ceni drzeci se diff-a ili uopste cene proizvodnje 1 btc-a, jer je to prakticno spekulacija na spekulaciju. :D
Ako posmatras iz ugla daytredera svejedno je.
Ali investitoru je jako bitno pri donosenju odluke da li mu je isplativije uloziti dolare u hardver ili direktno u BTC.
Ako ulozi u hardver manje dolara na berzi.
Da mu je ulaganje u hardver neisplativo stavio bi dolare na berzu i kupio BTC.

Na drugoj strani imamo holdere BTC-a koji ce sve dok ulaganjem 10 BTC mogu iskopati 11BTC za par meseci oni ce to i da rade.
To dodatno iznosi BTC na berze.
Sve to na kraju utice na cenu.
Do nove godine mislim da ce ulaganje u nov hardver postati neisplativo pa cemo videti sta ce biti sa cenom...

uglavnom, resistance je na 410.

moja buy zona je od 395~405.

target mi je 430 (a da li cu tada i prodati zavisi kako i za koliko cemo tamo stici, jer i dalje mislim da mozemo da dobacimo do 460+).

stop loss na 393,99 $.

Poslednja izmena:
kupujem za oko 10k na 250, ostatak cu spucati ako padne na ispod 200. :D

ovo je short term dzeparac od 200~300 $. :d

Mnogo toga može da se vidi na chart-ovima i sve je povezano.

Ca$h is king. This incredible run hurts any commodities (BTC?)

Tako smo na osnovu chart-ova pre neki dan konstatovali da je na 440-450 masivan supply i zato komotno radimo short. I za 3 dana nazad gde je i počeo rally.
Jak downtrend je i dalje na snazi i institucionalni trader-i će sigurno raditi short oko SMA 20 daily.

Ranije, prateći chart-ove, javio sam long sa 392 par min. pre samog rally-ja. PayPal vest je bila okidač.

Dalje, na šta treba obratiti pažnju:

CFTC’s Global Markets Advisory Committee to Meet [October 9, 2014]

"The meeting will focus on issues related to clearing Non-Deliverable Forwards (NDFs) and the digital currency bitcoin. The meeting will consist of two panels. The first panel will discuss whether a clearing mandate is appropriate for NDFs, with a particular focus on how such a mandate would impact foreign exchange contracts. The second panel will discuss CFTC’s jurisdiction with respect to derivatives contracts that reference the digital currency bitcoin."

New York State Department of Financial Services (NYDFS) superintendent Benjamin Lawsky is to deliver a keynote speech at Money20/20: [November 2-5, 2014]

"New York State Department of Financial Services (NYDFS) superintendent Benjamin Lawsky is to deliver a keynote speech at Money20/20, which bills itself as the world’s largest event for payments and financial services innovation. "

Rezultati sastanaka će imati veliki uticaj na cenu sledećih meseci. Prošle godine rezultat je bio rally ka 1000.

Prilozi

• short-sma_20.png
    short-sma_20.png
    57.3 KB · Pregleda: 108
uglavnom, resistance je na 410.

moja buy zona je od 395~405.

target mi je 430 (a da li cu tada i prodati zavisi kako i za koliko cemo tamo stici, jer i dalje mislim da mozemo da dobacimo do 460+).

stop loss na 393,99 $.

toliko o tome.

:D

Znaci ti si kupovao na 395-405 cekao 430 koji se nije desio i onda ti je stop lose prodao na 393$ :p
Sad verovatno cekas ~37x da bi bio na nuli ili nize ako zelis da profitiras :)
ako sam dobro razumeo

pa moraš i da kupiš i da prodaš da bi bio u plusu/minusu/na nuli.

Znaci ti si kupovao na 395-405 cekao 430 koji se nije desio i onda ti je stop lose prodao na 393$ :p
Sad verovatno cekas ~37x da bi bio na nuli ili nize ako zelis da profitiras :)
ako sam dobro razumeo

prosecan buy mi je na 398, u minusu sam citavih 20 $ koje ne moram da nadoknadim. a da bi bio na 0 ja bih morao stvarno puno da izgubim. :D

hocu reci, necu svakako kupovati na 370 jer sam u minusu, mozda na 340~360 jer je tamo sledeci support.

hocu reci2, uvek se vodim trzistem a ne svojim stanjem na racunu. racun mi je bitan tek toliko da izmerim svoju ucinkovitost.

kapiram da ce do veceras/sutra do 400 $ na stampu biti 3~4 k novcica.

edit> ha, nisam video - vec 2 k do 400.

Poslednja izmena:
;)
9ymuvytu.jpg

Steta sto ne odemo na 250$ na jedno metar dana. Steta sto ne tresne jace.

Thunder brate objasni malo ove grafike kad okačiš za nas sa jeftinijim ulaznicama... Meni je ovo isto kao da gledam onaj pattern praseta... :)

Nije problem. Povukao sam dva longterm support trandline-a (to prate oldschool trader-i) i pokazalo se prilično efikasno.
Kada probije ispod, ne valja :)

Ovo sa strane je Volume Profile:

Volume Profile is an advanced charting study that displays trading activity over a specified time period at specified price levels. The study (accounting for user defined parameters such as number of rows and time period) plots a histogram on the chart meant to reveal dominant and/or significant price levels based on volume. Essentially, Volume Profile takes the total volume traded at a specific price level during the specified time period and divides the total volume into either buy volume or sell volume and then makes that information easily visible to the trader.

https://www.tradingview.com/stock-charts-support/index.php/Volume_Profile

Ukratko, ako se pojačava sell volume, prateći VP ceniš gde je target.

Ako gledaš manji timeframe, recimo 4h...

https://www.tradingview.com/x/ZlKaZ82z/

uz trandline i VP imaš fin pregled akcije.
Point of Control je tu gde je najveći volume i ako tu sklizne short.
Target-i su gap-ovi u VP.

Poslednja izmena:
Ne znam kad cete shvatiti da ovo nema vise nikakve veze sa buy supportom I time sa koliko hiljada ili desetina holjada coina se brani neka cena.. svaka odbrana bice probijena jer to radi neko ko ima vecu kolicinu coina od bilo kog supporta. Koliki je ukupan broj coina proizveden, a koliko ga ima u orderima na berzi.. smejurija :)
Ovo je relno propas I shortovanje u beskonacnost
.. ko god da zeli da kupi I saceka neke skokove popice hladan samar od dumpera.

Ne znam kad cete shvatiti da ovo nema vise nikakve veze sa buy supportom I time sa koliko hiljada ili desetina holjada coina se brani neka cena.. svaka odbrana bice probijena jer to radi neko ko ima vecu kolicinu coina od bilo kog supporta. Koliki je ukupan broj coina proizveden, a koliko ga ima u orderima na berzi.. smejurija :)
Ovo je relno propas I shortovanje u beskonacnost
.. ko god da zeli da kupi I saceka neke skokove popice hladan samar od dumpera.

Pa da...samo oni povecavaju kolicinu coina a da ne gube vrednost u dolarima. A to je poenta trgovine, da povecavas kolicinu coina kad ide cena dole da bi ih istresao kad krene gore.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno