Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko muljanje, neko se igra zestoko da li je to sama berza ili bas velik igrac koji je skontao kako da manipulise bot-vima... cak se i na LTC odrazilo koji je skocio skoro 20% pa pao

moze li neko ukratko da objasni za nas noobove o cemu se ovde radi

http://www.reddit.com/r/BitcoinMarkets/comments/2dvo1k/margin_cascade_on_btce/

Pa misle da su profesionalni traderi, ostavljaju meta trade platformi da radi za njih, oni takodje imaju mozda i pozajmljene $$, lepo tip kaze ako je cena 500$ i on namesti da ako padne na 350$ da se aktivira prodaja kako bi se zastitio bankrota jer verovatno je pozajmljen kes i on nemoze prodat ispod 350 jer bi bio u minusu, neko btc-e ili teski manipulator to zna i dumpuje do te cene i onda se smeje i kupi sav BTC kojeg automatcka platforma proda ispod te cene...
Isto se desilo na bitfinex-u ne bi me cudilo da neko ima inside info iz meta trader-a ili jednostavno zna kako "profesionalni pametnjakovici" nema tri ciste sa ziovotom :p

Poslednja izmena:
Pa misle da su profesionalni traderi, ostavljaju meta trade platformi da radi za njih, oni takodje imaju mozda i pozajmljene $$, lepo tip kaze ako je cena 500$ i on namesti da ako padne na 350$ da se aktivira prodaja kako bi se zastitio bankrota jer verovatno je pozajmljen kes i on nemoze prodat ispod 350 jer bi bio u minusu, neko btc-e ili teski manipulator to zna i dumpuje do te cene i onda se smeje i kupi sav BTC kojeg automatcka platforma proda ispod te cene...
Isto se desilo na bitfinex-u ne bi me cudilo da neko ima inside info iz meta trader-a ili jednostavno zna kako "profesionalni pametnjakovici" nema tri ciste sa ziovotom :p

Ala si ga objasnio, svaka ti cast :d

Ukratko: Isto kao pre tri dana na bitfinex-u, samo malo blaze jer BTC-E dozvoljava da se zaduzis samo do odnosa 1:3 it preko MetaTrader4 softwera. Besplatan je za skidanje, ali je problem sto se malo teze uci, treba ti nekoliko meseci da pohvatas osnovne opcije a koja godina da naucis potpuno da ga koristis, ja ga licno ne koristim jer nemam vremena da ga savladam. Elem, uz njegovu pomoc veciti optimisti su opet zalozili sve sto su imali i kupili bitcoine za pare koje nemaju potpuno ubedjeni da BTC vise ne moze da pada nego ce da raste. Posto se i dugovi placaju u istoj srazmeri u kojoj si pozajmio pare, cim je BTC malo stucnuo dosla je tetka po gramofon (BTC-E po pozajmljene bitcoine) i ocistilo im je racune prinudnom naplatom ko sudski izvrsioci. Sada kukaju po Reddit-u kako nije moguse da su se zavrnuli i da je nemoguce da BTC toliko pada na ferku i da je sudija kriv za penal u nadoknadi vremena.

A hoce da se zaduzuju i zaradjuju na ler? :d E pa ko im je kriv sto su alavi, treba malo bolje da znaju da nema nista za dz ;)

Ma rade profesionalci bez milosti, kojima je berza kao BTC igrarija.
Sakatice nas kad god mogu i gde god mogu i bole ih bas nesto sve za asic-e i grafike i cpu-e i posto je struja.
Ponavlja se prica ko i uvek, sirotinja ce da kopa zarad predatora, neko radi i zaradi frtalj, neko sasece glave i uzme milione.
Igramo svi po njihovim pravilima i to u konstantnom strahu. Videcemo sta ce biti i kad ce biti. Ja se mislim da sad ispazarim jos sta zelim od kriptovaluta i ne palim wallet dok BTC ne probije opet 1000$.

Evo jos malo detalja sa Reddit-a :

10582848_778697982169286_2324444593228426412_o.jpg

Bum u glavu sa 485 na 385, pa onda ljuscenje sitne boranije koja se prezaduzila do 310, pa stabilizacija na 440. Logovi kazuju da se udarac desio u vremenu kracem od jedne sekunde, cela jedna strana na berzi je bila ociscena kao buldozerom.

@itod:
nešto nije u redu na vremenskoj osi tog grafikona, pogledaj oko trenutka pada, razlika vremena je oko 15 sati?

lepo tip kaze ako je cena 500$ i on namesti da ako padne na 350$ da se aktivira prodaja kako bi se zastitio bankrota jer verovatno je pozajmljen kes i on nemoze prodat ispod 350 jer bi bio u minusu, neko btc-e ili teski manipulator to zna i dumpuje do te cene i onda se smeje i kupi sav BTC kojeg automatcka platforma proda ispod te cene...
Ne moze MTC4 platforma prodati BTC.
U platformu je moguce ubaciti samo dolare. Tu se ne trguje BTC nego se samo kladi na cenu BTC-a i to onu koja je na BTC-e. Cena na ostalim menjacnicama se ne racuna...

Prostije je ovako ako objasnim, Cena BTC je 500 dolara. Zeljko i SAJ se klade u 300 dolara, Zeljko tvrdi da ce cena pasti na 400$ a SAJ da ce skociti na 600. (Odnos je 1:3) Obojica su poslali meni po 300$ i ja cu ih isplatiti onome ko dobije opkladu.
Dogovorili su se da prate cenu na BTC-e.
Isto tako svako od njih moze kada god hoce prekinuti kladjenje na trenutnoj ceni ako neko treci ili ja kao provajder hocu da preuzmem njegov nalog. Svaki dolar pada cene BTC-a zeljku dodaje 3$ na racun a skida 3$ sa SAJovog racuna i obratno, svaki skok BTC-a za dolar oduzima Zeljku 3$ a dodaje SAJ-u 3$
Ako je cena BTC-a 480 dolara zeljko ce imati 560$ na nalogu a SAJ 440$ na nalogu.
Ako cena padne na 400$ zeljko ce imati 800$ na nalogu a SAJ 0$ i njegov nalog ce biti likvidiran jer nema vise para na njemu.(margin call)
Tu se nece desiti nikakva prodaja BTC kao posledica toga jer BTC nikada nije ni bio u igri. Samo se pratila trenutna cena na BTC-e.

Zamislimo sada da su se oni kadili u 1 milion dolara.
Zeljko u steku ima 5.000 BTC-a i moze cenu na BTC-e oboriti sa 5000 BTC-a sa 500 na 400.
On lepo dumpuje 5000 BTC na BTC-e obori cenu na 400$, uzme SAJ-u 1 milion u koji su se kladili, kupi nazad svojih 5000BTC-a sa gubitkom mozda 5% (125.000$) i ostane mu cisto 875.000$
Opet ponavljam nikakav BTC ja koji sam cuvao (ja sam MT4 platforma) njihove pare nisam prodao kada se aktivirao margin call.
Njih je prodao Zeljko da bi oborio cenu na BTC-e i klepio pare na kvarno SAJ-u jer mu je manji gubitak na menjacnici od dobitka na MT4.

Lepo objašnjeno...ali..... SAJ dokle će te drugi klepati...stavi tačku već jednom na to, uvek ti na kraju na*ebeš.. :d

Poslednja izmena:
Ne moze MTC4 platforma prodati BTC.
U platformu je moguce ubaciti samo dolare. Tu se ne trguje BTC nego se samo kladi na cenu BTC-a i to onu koja je na BTC-e.

Nije tacno da ne moze da se trguje BTC preko MTC4 platforme na BTC-E, ovo sto ti pricas je uradjeno pre godinu dana, a puno trgovanje omoguceno ima skoro 10 meseci:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=323284.0

Moze i da se trguje LTC/USD, LTC/BTC, NMC/USD, NMC/BTC, BTC/EUR, LTC/EUR, BTC/RUR, LTC/RUR.

Poslednja izmena:
Lepo objašnjeno...ali..... SAJ dokle će te drugi klepati...stavi tačku već jednom na to, uvek ti na kraju na*ebeš.. :d
Kako god da se okrenem, dupe mi pozadi :d
Izgleda da cu ostati kao primer magarcine koju opljacka ko kako stigne :p

Gledam bitstamp sad je oko $490... trebalo bi fino da se odbije nazad.

ajde nam objasni zbog cega bi trebalo da se odbije???
gde pise?

Nije tacno da ne moze da se trguje BTC preko MTC4 platforme na BTC-E, ovo sto ti pricas je uradjeno pre godinu dana, a puno trgovanje omoguceno ima skoro 10 meseci:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=323284.0
Da ali tamo ti pise i ovo
Here are the trading terms for MT4 accounts:
Deposit currency is USD
Minimum deposit amount - 0.01$

Ti na MT4 platformu ne mozes ubaciti BTC, moguce je ubaciti samo dolare.
MT4 Bitcoin ne prima, nema nikakve veze sa njim osim sto vuce njegovu cenu sa BTC-e.
Ako imas BTC taj btc moras na BTC-e prodati za dolar pa ga prebaciti na MT4 racun.
Tamo se trguje BTC/USD parom tj kladi se na njegovu vrednost a ne odigrava se nikakav exchange.

Razmisli ovako, hoces na MT4 da "trgujes" cenom Gold/USD, kako mislis da uradis to. Ubacis 2kg zlata preko USB na MT4 da bi trgovao njime.
Na MT4 je ista trgovina Bitcoinom, zlatom, srebrom, naftom, psenicom, trguje se cenom odredjenog para.

Bitno je samo da postoji pokrice u parama za svaki nalog, zato i kukaju da im MT4 ne prima naloge jer na drugoj strani nema zainteresovanih da se klade suprotno.

Poslednja izmena:
jel postoji ovde ista osim osecaja...ja ne znam da postoji nekakav sistem ekonometrije gde se moze sve proracunati :)

Zanimljivo je da sad svi očekuju nov pad i novi dump... a možda nam je ovo poslednja prilika za "jeftin" BTC.

Previse optimizma ne valja, voleo bih da gresim ali bice on i ispod 3$ za par dana... :)
(bolje ovako pisati protiv uroka)
Ja sam za svaki slucaj sortovao na 4.5$ jer mi nelogicno da krene gore a taman su uterali ljudima strah u kosti.

... nije ni meni prosla kupovina na 2.8, ali ostavicu jos malo da stoji ako nista onda protiv uroka... pu pu :p

Krece polako dokle ce ne znamo ali mora biti jos jedan dumpic. ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno