Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako cemo realno, JAKO mala kolicina BTC je na berzama i svaka susa mulja... cena ide pump/dump, svezeg kapitala nema u vecim kolicinama i panicne kupovine jer se cena odrzava... potreban je jedan panicni pump na +1000 i vise da na CNN, CNBS-u, itd osvane vest da raste 300+ % i oto panike :)
Pitanje je samo kad...

Verovatno prvo treba da se omasove one ATM BTC masine, da se stvori predoslov do lake kupovine BTC... tada kad krene pump bice i raje

Poslednja izmena:
Kraj oktobra, pocetak novembra je sjajno vreme za to. Samo da ti stepenicasti obore cenu jos i da se nakupuju. Mozda susni period i potraje malo duze ali pre Nove ocekujem skok.

Samo sam cekao da se pojavis s datumom :D

slabo nešto ovaj damp ide, kupih sad 4 komada po 495. ovo je samo bila korekcija mala, mislim da će sledeće nedelje pre većeg pada biti još jedan skok do 540~580.

laku noć.

taman pomislio pasce opet btc/ltc na 0.0082 stavio da uzmem 20tak kom ltc-a i sad ustadoh i video da nista od toga

izgleda da sam se zabrojao sinoć, fali mi jedna "noga" ka dole koja će se verovatno danas materijalizuje.

dakle, rekao bih da ćemo sad do 460~476 $, pa onda sledeće nedelje skok do 540~580.

Rekao sam ti ja, sve kontra udri i ne mozes da pogresis ,)

Ove nedelje rast. Period downtrenda je prosao..

slabije je prošao.

ovo ja vidim kao priliku da se vunsterima uvale zaostali ltc-ovi. zapravo, mislim da je ovaj bounce btc-a prouzrokovan ltc-om, tj. upumpavanjem leverage (pozajmljenog) novca u njega, jer je ltc market nelikvidniji. tamo velike pare više znače, pa će sveži novci na tom marketu ltc povući mnogo na gore (90 %) i odraziti se značajnije na njegovu cenu, nego što bi to bio slučaj da su novci upumpani u btc. a cilj je svakako da se povuče i održi btc na ovom nivou.

zato sada prilikom trgovine btc-a pažljivo pratim ltc odnos. prilikom svakog pada LTC/$, pada i BTC, što ide u prilog ovoj tezi da je svež novac direktno upumpan u LTC (i to možda upravo onaj koji se oslobodio likvidacijama do 450 $ na bitfinexu ili do 350 $ na btc-e). dnevne kamate će polako cediti LTC/$, a kako bude cena LTC išla dole, tako će oni BTC-ovi koji su uzeti za po 350 $ biti iskeširani. kada ltc bude pao ispod 5 $, BTC će ići ispod 500.

to meni samo govori dve stvari: da je cena btc-a jako nestabilna, i da je dobro, zapravo odlično vreme za shortovanje ltc-a.

zato sam uveren da je sve ovo samo početak, i da će kapitulacija tek uslediti (<340 $). do tada ću trgovati bojažljivo i po malo, na po 5~10 $ oscilacije, i biti u fiat-u.

molim i drugi put.

Poslednja izmena:
slabije je prošao.

ovo ja vidim kao priliku da se vunsterima uvale zaostali ltc-ovi. zapravo, mislim da je ovaj bounce btc-a prouzrokovan ltc-om, tj. upumpavanjem leverage (pozajmljenog) novca u njega, jer je ltc market nelikvidniji. tamo velike pare više znače, pa će sveži novci na tom marketu ltc povući mnogo na gore (90 %) i odraziti se značajnije na njegovu cenu, nego što bi to bio slučaj da su novci upumpani u btc. a cilj je svakako da se povuče i održi btc na ovom nivou.

zato sada prilikom trgovine btc-a pažljivo pratim ltc odnos. prilikom svakog pada LTC/$, pada i BTC, što ide u prilog ovoj tezi da je svež novac direktno upumpan u LTC (i to možda upravo onaj koji se oslobodio likvidacijama do 450 $ na bitfinexu ili do 350 $ na btc-e). dnevne kamate će polako cediti LTC/$, a kako bude cena LTC išla dole, tako će oni BTC-ovi koji su uzeti za po 350 $ biti iskeširani. kada ltc bude pao ispod 5 $, BTC će ići ispod 500.

to meni samo govori dve stvari: da je cena btc-a jako nestabilna, i da je dobro vreme za shortovanje ltc-a.

zato sam uveren da je sve ovo samo početak, i da će kapitulacija tek uslediti (<340 $). do tada ću trgovati bojažljivo i po malo, na po 5~10 $ oscilacije, i biti u fiat-u.

molim i drugi put.
Imamo Milana Tarota na forumu...

Nadam se da gresis genijalcino :p ide uptrend .. samo insekt I nista vise ;)

ja se ne nadam. previše je to rizično. :D

zauzeo sam dobru poziciju i čekam onaj pad od 460~476 za još jednu brzu trgovinu.

ps. zaboravih, pred sam crash BTC-a, mislim da će LTC nastaviti da ide na gore, a BTC u bunar. tj. onog trenutka kada bude prestao BTC da prati LTC tad će početi igranka.

Poslednja izmena:
Cekajte malo, ja sam mislio da je LTC shitcoin i da se samo u BTC veruje? Sada jos ispada da BTC prati LTC, kakvi su ovo momenti?

menja se to iz dana u dan, saj.
ne pratish grafike i stepenice :D

Cekajte malo, ja sam mislio da je LTC shitcoin i da se samo u BTC veruje? Sada jos ispada da BTC prati LTC, kakvi su ovo momenti?

Nisu sve bapske price, ima zrna istine u toj vezi, mada nije tako jednostavno. Kada dolazi do nagle varijacije u ceni BTC-a pojavljuju se mogucnosti za arbitrazu zbog razlike u ceni BTC-a izmedju berzi (obicno BTC-e na jednoj strani i kineske berze + Bitfinex na drugoj). Posto je US$ neupotrebljiv zbog nemogucnosti prebacivanja sa berze na berzu, LTC se namece kao alternativa. Tu ulecu arbitrage bot-ovi u pricu i u tim situacijama dizu potraznju za LTC-om da bi iskoristili tu mogucnost dok traje. Obrati paznju sta se desava sa LTC-om sledeci put kad bude ta situacija. Arbitraza nije velika, govorimo jedva o jednom procentu zarade ili manje uz ogroman rizik od pomeranja LTC cene na dole, ali ako ima i dela procenta zarade neko ce da jase na tome. Taj neko naravno nece da prodaja botove koji to rade i naravno da je nemoguce rucno to da radis dovoljno brzo, ali ocigledno (i logicno) je da neko radi. Sve to naravno da nema veze sa "jacinom" LTC-a, on je samo sredstvo da se uzme koji BTC, nista vise, ali je jedini coin koji ima obim trgovanja dovoljan da bude zgodan za ovo.

Ja sam vec rekao da LTC i sa niskom cenom ima ogronan volume u trgovini a posto je ba btc-e vezan direk i za $ i BTC on direktno utice, ma koliko "bezvredan" bio utice i na velikog brata BTC-a to ni jedan SHIT coin nemoze da tvrdi! :)
E sad nama ostaje da cekamo dan D, ovi sto trguju nek se igraju berze mi cekamo samo ozbiljne stvari :)

Poslednja izmena:
Sta se desilo ovde?
"There has been a major incident at Cryptsy and as a result, deposits and withdrawals are not processing, and the pool account was sent deep in the red for no reason.
Expect major delays in Scrypt payout (assuming Cryptsy doesn't go bankrupt). X11 is not affected."
http://multi.pandapool.info/#thisround

Uuuu tamo imam 24 komada kerova, a ne znam ni koji mi je pass da udjem da ih spasavam. Poklanjam ih.

ja se ne nadam. previše je to rizično. :D

zauzeo sam dobru poziciju i čekam onaj pad od 460~476 za još jednu brzu trgovinu.

ps. zaboravih, pred sam crash BTC-a, mislim da će LTC nastaviti da ide na gore, a BTC u bunar. tj. onog trenutka kada bude prestao BTC da prati LTC tad će početi igranka.

he he he

stepenicasto u moj džep

kupuješ sad, i dalje predviđaš bitan rebound?
još nije upalo u tvoj range :)

počeo sam malim bidovima na 478.

računam da će još malo dole, do 460.

ne predviđam bitan rebound. možda do 500. u svakom slučaju, mislim da je market prodrman, i da ćemo uskoro videti 3xx $.

Poslednja izmena:
dobro tihi opusti se, ova tema i služi za prognoze :)

jao kako volim ove sto mi kontriraju, ne zato sto mi market daje za pravo, nego zato sto znam da ja pravim pare, a oni ne.

mozda se ljute zato sto bas na njima zaradjujem. :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno