Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aha i ja sam presao na DRK. Mnogo je veci skok tamo. Zao mi je sto nisam to odradio ranije ali nema veze, skocice jos. Nije nerealno ni da stigne cenu ltc-a. Neko je to rekao pre neki dan a ja sam malo razmisljao o tome. Smanjuje se razlika velikom brzinom.

Hahahaha samo sam te cekao, znao sam :D
Znas sto sam ovo napisao? Jos uvek ne ocekujem da btc i ltc polete. Asic jos nije potpuno preuzeo ltc, tek kada se to desi i kada diff krene gore stabilno moze da ide skok cene lagano. Jos nema ni dobrih vesti za btc.
Za to vreme drk jako lepo radi, diff ne ide ispod 1200 a cesto ga vidjam i preko 2000. To ce jos da skace kad ga ljudi zajasu uskoro. Razlika u ceni izmedju ltc-a i drk-a ce se smanjivati neko vreme sve dok ltc ne poleti. Ja sam visak novcica prebacio u drk i za sada ne mrdam.

Saj, jel ti mislis da ce LTC poleteti iako BTC ostane na istom nivou?

Do sada je LTC pratio BTC u stopu, pa je i odnos bio na 0.025 u proseku (isao preko 0.03 pa malo ispod 0.02).

Jesenas je LTC skocio jer je i BTC skocio, tako da bi i sada trebala biti slicna situacija. Jer bi rast LTC-a smanjio odnos a nekako mi nerealno da bude 0.08 ili 0.1. :)

Ne, ne mislim to. Kad krene jedan krenuce i drugi ali isto tako verujem da ce btc/ltc odnos vremenom ojacati u toku sledece godine. Kada asic odradi 2-3 generacije i snaga visestruko skoci sadasnji odnos ce se pokazati kao nerealan. Ojacace sigurno ali videcemo koliko.

Snaga Bitcoin mreze od februara prosle godine ima konstantan rast a litecoin malo po malo pa padne.

Raste ali raste daleko sporije nego što je rasla BTC mreža a povremeno ima i padove poput onog u januaru kada je snaga mreze u roku od par dana opala za više od 40%, što nije slucaj kod BTC mreze koja već više od godinu nije imala nikakve padove.

BTC mreza nema padova jer ne postoji zilion klonova sha algoritma

padala je i btc mreza kada su asici tek startovali tamo negde u decembru 2012-e, odnosno kad nismo verovali da postoje, jer pored slika kutijetina nekih, konkretnog dokaza tada nije bilo.
plus, tada nisi imao nishta drugo ni da kopash, ili pak nismo znali za drugo, a danas ih imash 400000000 kojekavih novchica, pa ljudi skachu sa jednog na drugi.

Poslednja izmena:
Imam problem sa Poloniexom, poslao sam nesto malo bitcoina na adresu koju sam vise puta koristio i vidim nista ne stize u balance, vec 2 dana je proslo. Blockchain kaze da je transakcija uspela, proslo je vec vise od 100 konfirmacija. A na samom Poloniexu vise ne stoji adresa, treba generisati novu. Gde je do moga adresa nestala???? Vec sam im pisao mail ali nista ne odgovaraju. Sta da radim??

čekaš da odgovore... nisu baš ažurni koliko se sećam po pričama drugih

otkad ti je generisana ta adresa? sećam se da je *nekad* bio update btc walleta i tražili su da se tad izgeneriše nova adresa, ali to nije bilo baš skoro

Predzadnji put sam slao 5. maja na tu adresu, dakle 6 dana pre ovoga i sve je proslo kako treba. Od sada moram pre slanja da proverim da li adresa za neki novcic i dalje postoji... :S:

Raste ali raste daleko sporije nego što je rasla BTC mreža a povremeno ima i padove poput onog u januaru kada je snaga mreze u roku od par dana opala za više od 40%, što nije slucaj kod BTC mreze koja već više od godinu nije imala nikakve padove.
Asic za LTC je tek startovao a GPU rudari polako se povlace otud i padovi. Kada GPU rudari skroz napuste novcic imacemo samo kontantan i pravilan rast isto kao sto je na BTC-u. Poredis novcice u razlicitim fazama razvoja sto nije bas adekvatno za poredjenje.

moze li jedno malo objasnjenje u tradingu? Na mintpalu je veceras izglasan XXL coin pa sam malo odlucio da pratim i vidim sta se desava...Naime, tamo ima kategorija "recent market historu" i onda ispod ima:
TIME TYPE PRICE (LTC) XXL LTC
2014-05-12 22:04:04 BUY 0.00000002 250000000.44933000 5.00000000

nije mi jasan ovaj deo TYPE, mislim cim je neko kupio to znaci da je neko i prodao pa ne vidim sta odlucuje to sta pise BUY ili SELL

Da bi doslo do trejda neko mora da da ponudu (bilo za buy bilo za sell), a neko drugi mora da prihvati tu ponudu. E pa zavisno sta je taj drugi uradio buy/sell e to se tu upise...

Da bi doslo do trejda neko mora da da ponudu (bilo za buy bilo za sell), a neko drugi mora da prihvati tu ponudu. E pa zavisno sta je taj drugi uradio buy/sell e to se tu upise...

hvala lepo :)

EDIT: najjaci buy order na allcryptu (do pre pojavljivanja na mintpal) je bio 1 LTC satosi. Kad se pojavio na Mint-u neko je postavio buy order na 400 satosija i to kolicinu od 29 LTC. 300 usd nije neka lova ali se lako moglo zaraditi jer je za ocekivati kad se novcic pojavi da prste svakakavi orderi

Poslednja izmena:
Jel moze da se salje BTC direktno iz menjacnice u menjacnicu, tipa, sa mcxnow na mintpal i na koji nacin. Nemam BTC novcanik, nikad mi nije bio potreban. :)

Mozes cak i da rudaris direkt na menjacnicu samo pazi da ti depoziti idu par puta dnevno a ne svaki sat

Takodje upravo pogledao i nikakvih problema celo jutro nema ...

Nadam se da je tako. Probao sam iz 3 browsera da ga otvorim i nece, a jutros pre 10 sati radio. Nadam se da je problem do mog kompa.

Edit: lazna uzbuna,sad probah da se nakacim preko telefona i radi. Mozda sam neku visruscinu pokupio, sve ostale web stranice normalno mogu da otvorim samo Mintpal nece.....

Poslednja izmena:
Sinoc je isto mintpal zezao ali nije dugo. Nije bio down uopste vec nije mogao da ucita grafikone.

U zadnjih nekoliko dana im opasno baguje sajt..ne znam šta je uzrok ali ja sam (za svaki slučaj) povukao skoro sve tj. ostavio sam minimum za trgovinu...I sada imaju "malih" problema.....

btc-e down :mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno