Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako ljudi (ovo je samo teorija)..

odete na

https://bitcoinwisdom.com/markets/btce/ltcusd

izaverite interval 15m izaberite.

Settigs -> EMA

I markets BTCe

I sada pazite dobro na zutu i plavu liniju on se nekad ukrstiaju ..

Kada se ukrste tako da Zuta ODE IZNAD plave to znaci da ce do sledeceg ukrstanja cena biti NIZA

Kada se ukrste tako da Zuta ODE ISPOD plave to znaci da ce do sledeceg ukrstanja cena biti VECA

Ako neko oce moze da isproba (ovo je samo neki zakljucak nakon buljenja u grafik..)

Idem da isprobam ovu taktiku pa vam javlajm kako sam prosao :p

Mislim da bi trebao da izaberes ema na 1h, i da namestis parametre na 5 i 30 dana. Preseci ce biti prilicno sigurni, ne toliko cesti, ne bas pri vrhu/dnu cene pa neces morati da vijas korekcije, a moci ces i da spavas ponekad :) a ne da pratis svakih 15 min chart. I obavezno prati stamp jer je ta berza najmanje panicna, najzrelija da kazem. Pratiti ltc na taj nacin mislim da nije bas pametno, jer je jos uvek podlozniji manipulacijama, cesce menja kurs jer je "light"

Poslednja izmena:
Nista od promene trenda...ne znam koliko ce jos puta Kinezi zabraniti btc...ovo je otprilike cetvrti :)
Nista bez amera a oni su na pravom putu.
Proglasili su ga robom sto mu otvara vrata da se pojavi na berzi.
Da bi se to desilo mora se prvo pojaviti neka americka berza (berza ne menjacnica) koja ima legitimitet da napravi BTC/USD par i posluje u skladu sa njihovim zakonima. SecondMarket je vec krenuo u tom pravcu sad pojma nemam koliku oni snagu, poverenje i znanje imaju za tako nesto.
Ta velika berza treba da je nasto poput Londonske berze zlata samo za Bitcoin.

Najveca berza na svetu za trgovanje zlatom u fizickom obliku je Londonska berza zlata.
Tu ima pristup samo 100 clanova... najznačajnije banke, trgovci, proizvođači i prerađivači zlata. (u nasem slucaju veliki mineri, payprocesori i manje berze koje bi opsluzivale male musterije ali sve bi bilo povezano na tu najvecu.)
Poenta je da se na kraju tog lanca trgovine zlatom moze trgovati na bilo kojoj foreks platformi bez da ga fizicki posedujete.

Obicnom coveku je prekomplikovano da otvara novcanike, plasi se kradje, verifikuje razno razne naloge na berzama.
Ali ako mu ubace BTC/USD par u postojecu platformu preko koje trguje valutama, akcijama, naftom, krompirom... bilo cim, vece su sanse da ce trgovati i sa BTC-om kao necim novim i revolucionarnim a samim tim i dodje vise svezeg novca na glavnu berzu. Ameri su majstori da naprave od tako necega baloncinu... Cilj je da se obicnom narodu uvali BTC kao nesto sto ce u buducnosti mnogo da vredi. Ispucali su sve, ovo dobijaju na gotovo samo da fenseri poberu kajmak.
Samo tako se nasi vlazni snovi mogu ostvariti a da ne zavisimo od par kineza i rusa...i raznih peraca para.

Mislim da ni jedna zemlja u svetu nece prihvatiti kriptovalute kao valutu a to nije ni potrebno. Dolazak BTC na ebay bi sigurno pogurao cenu na dole a ne na gore jer bi mnogo nas koji imamo BTC placali njime a paypal/trgovci bi ga odmah preko pay procesora pretvarali u FIAT. A sto bi neko kupovao BTC da bi nesto placao sa njim osim ako nema u planu neko muvanje.

Buducnost BTC-a je samo u tome da postane investicija kao sto je zlato.
A kada vecina pomisli da je to dobra investivcija vreme je za dovidjenja prijatno :)

Samo mislim da vremenski tako nesto nema sanse da se desi jos najmanje 1,5 do 2 godine a do tada treba izdrzati jer pre svega toga ce bitni igraci u toj buducoj igri pokusati doci do sto vise novcica po sto nizim cenama.
Te nize cene mozda budu 2000, 5000 dolara ali sve to ce biti smesno za cenu kada se pojavi (ako se pojavi) na foreksu.
A uvek postoji opcija da od toga ne bude nista pa se sve raspadne ocas posla.

vezano za bitstampbtc-e trgovinu, mogu da kazem da u svetu kladionica postoji slican sistem koji funckionise u praksi (ja radio, samo te brzo banuju i ogranicavaju uplate) tipa uplatis na jednoj kladionici keca, na drugoj X i na tecoj 2, i sta god da dodje ti si u plusu nekih par %. Racunao sam juce provizija kod bitstampa za pretvaranje BTC u $ je 0,5%, vrv je i slicna provizija kod btc-e (tj kaze zmaj da je 0,2% jos bolje) za kupovinu istog. I nebitno za konfirmacije recimo drzis na btc-e 10 000 usd a na bitstampu 15 btc. I istog trenutka kad kupis na btc-e prodas na bitsampu. Razlika u ceni je veca od provizija pri razmeni btc u usd i obrnuto. Provizije depozita i withrawala su smesne kad se uzme u obzir veca suma. Sto se tice volumea na btc-e mozes odmah da kupis 10 BTC za cenu izmedju 470 i 472

Edit: sta je potrebno da mi provizija bude 0,2 a ne 0,5%?

150k usd mesecno

vezano za bitstampbtc-e trgovinu, mogu da kazem da u svetu kladionica postoji slican sistem koji funckionise u praksi (ja radio, samo te brzo banuju i ogranicavaju uplate) tipa uplatis na jednoj kladionici keca, na drugoj X i na tecoj 2, i sta god da dodje ti si u plusu nekih par %. Racunao sam juce provizija kod bitstampa za pretvaranje BTC u $ je 0,5%, vrv je i slicna provizija kod btc-e (tj kaze zmaj da je 0,2% jos bolje) za kupovinu istog. I nebitno za konfirmacije recimo drzis na btc-e 10 000 usd a na bitstampu 15 btc. I istog trenutka kad kupis na btc-e prodas na bitsampu. Razlika u ceni je veca od provizija pri razmeni btc u usd i obrnuto. Provizije depozita i withrawala su smesne kad se uzme u obzir veca suma. Sto se tice volumea na btc-e mozes odmah da kupis 10 BTC za cenu izmedju 470 i 472

Edit: sta je potrebno da mi provizija bude 0,2 a ne 0,5%?

Ovo je u teoriji lepo, a u praksi, ono sto ti stoji u btc danas vredi 100 novaca, sutra 50 - gde je tu matematika? Osim ako nisi veliki vernik u btc i igras na kartu da ces jedan dan biti 10k usd pa ti svejedno svakako, bitna ti je kolicina. Radices na 1% arbitrazu, i onda ces treci dan da puknes 20% na btc, i kako god se okrenes ti si u minusu.

Lepo rastu i btc i ltc, deluje kao zdrav rast. Nocas je krenulo polako i solidno ide. Mislim da moze jos 10% gore ovim laganim tempom.

Dosta sam procitao na ovu temu ali nigde nisam video ovo, jel se neko probao nesto slicno.
Kolko sam skapirao poljak ti posalje Visa karticu i ti mozes da je dopunis i preko SEPA i jos dosta toga. racunas 2.8- 3 % provizija kod konverzije u dinare i jos prilikom podizanja para preko automata neka kinta. Mislim da se kod nas zmaj jos uvek vise isplati zbog brzine i sigurnosti. Ali za letovanje preko u zoni EU ili PayPal ili online kupovina, sta mislite.

edit
e zemljo moja :(

Does this mean these cards will work anywhere, say, China?

MB cards have no country limitations and will work anywhere.

WK cards have some country limitations. It's against the card's TOS to send them to the following countries:
Libya, Somalia, China, Vietnam, Pakistan, Afghanistan, Azerbaijan, Kazakhstan, Peru, Panama, Argentina, Bolivia, Colombia, Turkey, Serbia, Kosovo, Ukraine, Moldova, Bosnia and Herzegovina, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Sudan, North Korea, Burma, Cuba, Syria.

Poslednja izmena:
Dosta sam procitao na ovu temu ali nigde nisam video ovo, jel se neko probao nesto slicno.
Kolko sam skapirao poljak ti posalje Visa karticu i ti mozes da je dopunis i preko SEPA i jos dosta toga. racunas 2.8- 3 % provizija kod konverzije u dinare i jos prilikom podizanja para preko automata neka kinta. Mislim da se kod nas zmaj jos uvek vise isplati zbog brzine i sigurnosti. Ali za letovanje preko u zoni EU ili PayPal ili online kupovina, sta mislite.

Zbog dnevnih limita i ostalih troskova izadje na penale samnom. Jedino sam ja tu i dam ti novce u ruke, a Poljak je malo daleko ako ga "hakuju" ili ko zna sta :). BTW za Paypal ima cela tema u drugom delu foruma, ima sigurnijih resenja kod nasih banaka.

Poslednja izmena:
Zar nije najlakse na bitstampu..na 2000$ me izasla provizija 15.8$ ..podignes obavezno dolare u intezi a ne dinare jer im kurs za dolar bas los i sa tim dolarima pravac aik banka gde ti daju 2 dinara vise po $ od inteze.

Zar nije najlakse na bitstampu..na 2000$ me izasla provizija 15.8$ ..podignes obavezno dolare u intezi a ne dinare jer im kurs za dolar bas los i sa tim dolarima pravac aik banka gde ti daju 2 dinara vise po $ od inteze.

Ko ima male cifre da, a ko ima malo vise taj bas i ne sme :). AIK banka mi se ne svidja uopste kod njih je sve u gestapo fazonu, barem ovde kod nas, kopiranje licne karte i slicno.

U sustini, prezvakana je tema ranije, ja sam tu, banke su tu, pa ko kako misli da treba, tako radi :)

Poslednja izmena:

ja ih probao i koristim bas za online kupovine + to sto putujem preko u EU i bas se isplati.

@bonzo Nemoj da se nerviras sto smo opet na crnoj listi, pa to je vec normalno :D. Ovo sto genijalcin@ radi je ok sa strane troskova - puno je jeftinije nego da se zameni kod bilo koga ovde, pa da uplatis u banku, pa ti nasa banka opet uzme %, a i krace. Mada ja opet kod kartice preferiram da imam iza nje neku banku gde mogu da udjem u nju svaki dan i da se posvadjam ko covek.

Ljudi mislim da smo na prekretnici.
Cena se stabilizuje oko 500 usd, moguća su još par testiranja ~420 usd do kraja meseca i to je to.
Sve više trgovaca prihvata bitcoin za plaćanje i vrednost će neminovno ići gore.

Slazem se, definitivno. Da nije bilo MTgox-a i onog pada nebi ni vrednost bas toliko sisla dole ali to ostaje polako iza nas i stvari su se vratile u normalu. Uskoro mora cena na gore i za btc i za ltc.

I mene impresionira koliko se kriptovalute dobro drže (u zadnje vreme) i posebno kako su izdržale sve ovo oko "zabrana".. ovaj produženi vikend je mogao biti čupav baš zbog praznika (obično im prethodi dump jer svima trebaju pare) , a li je izostao, i cena se drži oko 500 ili malčice manje.. i dalje mislim da ovo zaista obećava i da bi ove radne nedelje cena mogla fino gore.
Po meni dve stvari koje trenutno najviše sprečavaju rast pre svega BTC-a:
- još uvek nepoznata, ali još uvek ogromna kolčina BTC-a koji su pokradeni na raznim stranama (pre svega Gox, gde je gazda pokrao sam sebe). oštrica Dumpa koja visi u vazduhu stalno svima na berzi nad glavama.. tu i tamo se dese istovari, ali i dalje ta količina može JAKO da sroza cenu kada nekom dosadi da čeka.
-altvalute tipa BC WC, od novijih, te silne nacionalne koje su se pojavljivale - troše se sveži dolari prilično na to.. Ulaganje u njih je dovodilo do rasta vrednosti isključivo dotičnih, dok sa druge strane pumpanje BTC-a podiže i sve ostale lančano u najvećem broju slučajeva.

Poslednja izmena:
ja bi dodao trecu stvar koja sprecava rast BTCa i LTCa ..par velikih ASIC farmi koje pokupe skoro sve nove BTCove i odmah dampuju.

SLIka iz novog KNC hashing centra koji trenutno u zadnjoj fazi gradnje na 5400 metara kvadratnih gde ce da kopaju BTC i LTC ..inace vec sad kopaju 20% BTCa i odmah dumpuju za kes

преузимање.jpg

Nisu samo svedani u pitanju. To radi i BFL i kinezi i svi ostali koji prave ili prodaju asic masine. Sta mislis zasto je rok isporuke izmedu 2 i 3 meseca. Sa tvojim parama naprave masine i onda oni kopaju.

Jedina je razlika sto Svedjani to javno priznaju dok Kinezi to rade vec godinu dana i ko zna koliko oni imaju hangara.

BTW, gde li je sad Laza da vidi sta ljudi prave i koliko ulazu u kopanje. Bas me zanima koko u njegovoj glavi izgleda ta teorija zavere.

Jedina je razlika sto Svedjani to javno priznaju dok Kinezi to rade vec godinu dana i ko zna koliko oni imaju hangara.

BTW, gde li je sad Laza da vidi sta ljudi prave i koliko ulazu u kopanje. Bas me zanima koko u njegovoj glavi izgleda ta teorija zavere.

Fantasticna stvar, hajde da utucemo gomilu resursa i arcimo energiju na nesto sto nicemu ne sluzi... Sad konkurencija lepo moze da pocne da gradi duplo veci centar ne bi li se i dalje obavljala identicna funkcija kao sto bi se radilo i sa hiljadu puta manje opreme i energije, vrlo smisleno...

Samo mi nije jasno zasto ste srecni zbog ovoga kad je jedna od prednost BTC-a kobajagi sto nije centralizovan i bla bla bla. Ako ovo nije centralizacija, ne znam sta je... Bas bi bilo cool da sacica diletanata ima ulogu centralne banke kad bi BTC postao ono o cemu mastate ( sto ne moze i ne treba da se desi).

Ne znam zasto brkas teoriju zavere sa piramidom (spontano nastalom), nema ovde nikave teorije zavere samo kolektivnog ludila, gluposti i pohlepe.

ja bi dodao trecu stvar koja sprecava rast BTCa i LTCa ..par velikih ASIC farmi koje pokupe skoro sve nove BTCove i odmah dampuju.

SLIka iz novog KNC hashing centra koji trenutno u zadnjoj fazi gradnje na 5400 metara kvadratnih gde ce da kopaju BTC i LTC ..inace vec sad kopaju 20% BTCa i odmah dumpuju za kes

Pogledajte prilog 140290

slažem se naravno, mada mislim da BTC multipoolovi tu drže kakav-takav balans, jer moraju ljudima da isplate BTC, a da bi došli do njega, uglavnom moraju da ga kupe na berzama i time opet dižu cenu istom (kao kontrateža ASIC dumperima).

Internet en 1995 = #Bitcoin en 2014 = Danger
BlvsFkjCUAAGHT2.jpg

Fantasticna stvar, hajde da utucemo gomilu resursa i arcimo energiju na nesto sto nicemu ne sluzi... Sad konkurencija lepo moze da pocne da gradi duplo veci centar ne bi li se i dalje obavljala identicna funkcija kao sto bi se radilo i sa hiljadu puta manje opreme i energije, vrlo smisleno...

Samo mi nije jasno zasto ste srecni zbog ovoga kad je jedna od prednost BTC-a kobajagi sto nije centralizovan i bla bla bla. Ako ovo nije centralizacija, ne znam sta je... Bas bi bilo cool da sacica diletanata ima ulogu centralne banke kad bi BTC postao ono o cemu mastate ( sto ne moze i ne treba da se desi).

Ne znam zasto brkas teoriju zavere sa piramidom (spontano nastalom), nema ovde nikave teorije zavere samo kolektivnog ludila, gluposti i pohlepe.

Lazo, bez uvrede ali ti si u glavi ostao negde u 90-im godinama. Ne razumes kako funkcionisu kriptovalute a boris se da objasnis svima kako je to prevara i da to ne sluzi nicemu. Bolje da si malo procitao nesto da ne lupetas bezveze po forumu i da ti se ljudi podsmevaju. Sramota je da jedan stariji i ozbiljan user na IT forumu tako razmislja. Ti se otvoreno boris protiv novih tehnologija samo zato sto ne razumes njihovu svrhu. Kriptovalute su sjajne stvar, videces i sam za koji godinu kad se malo omasove pa ces da skontas kakav si ustvari matori dinosaurus postao.
Opusti se covece ;)

Btw, ako zelis da znas koje su sve prednosti kriptovaluta sedi i citaj, ja necu nista da ti pricam. Jos ce da ispadne da te uvlacim u "sektu".

Poslednja izmena:
Ovo što se dešava, zovemo industrijalizacijom, koja je (logična) posledica sveta u kome živimo. Ali stoji da je ljudima jako teško objasniti preveliki raskorak između uloženog (krckanje brojeva) i dobijenog (štagod to bilo ovde). A ulaže se jako puno (električne) energije i jednog dana ćemo morati pronaći neki balans (iako možemo da isplatimo investiciju).

Ovo što se dešava, zovemo industrijalizacijom, koja je (logična) posledica sveta u kome živimo. Ali stoji da je ljudima jako teško objasniti preveliki raskorak između uloženog (krckanje brojeva) i dobijenog (štagod to bilo ovde). A ulaže se jako puno (električne) energije i jednog dana ćemo morati pronaći neki balans (iako možemo da isplatimo investiciju).

Pa balans postoji. ASIC mineri za SHA kostaju sve manje (i u nabavci i u eksploataciji), sve manje i donose. Vreme mininga za obicne smrtnike polako prolazi, nisam siguran da li je to dobro u odsustvu regulacija. Samo da predpostavimo sta mogu uraditi npr KNC i Bitmain ako se kojim slucajem nesto dogovore...Koji procenat mreze kontrolisu dva najveca proizvodjaca Asica svojim farmama...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno