Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jos i ovo>

https://www.mtgox.com/press_release_20131219.html

MTGOX

This is an incredible moment for us all, and to celebrate, we are offering a Special Holiday Discount of 25% off all trading fees starting today, December 20th 2013 to January 20th 2014!*

citati kao - 25 % popusta na bitcoin

:d

Moce i posle da skidaju ali preko banaka (znaci drzava ce znati koliko povlace)... jedino nece moci da koriste anonimane firme za uplatu koje su ranije mogli da koriste, ako se nesto ne promeni u politici kine
Ova regulativa je bila ocekivana.... ja neznam sto kinezi panice kad su znali 1000% da ce se regulativa nacinalne valute desiti (ne BTC-a vec bas fiat-a)
Pa u tome i jeste problem. Kinez ubaci jene, kupi BTC, BTC prebaci na bitstamp i eto dolara na racunu van kine. A kako ces usetati u drzavnu banku sa par miliona dolara u jenima i reci uplatite mi na berzu da se malo igram.
Pa valjda ce ih pitati odakle im ti jeni ?
To nece ubiti upotrebu BTC u kini jer ce obican kinez uvek moci uplatiti jene bez problema ali ovi sa par miliona koji nama trebaju jok.

Sa druge strane to nece zaustaviti placanje robe na crno u kini jer ce oni bez problema primati BTC i svlaciti dolare na racun negde preko.

nisu jeni, nego yuani. ali to je sekundarno. :)

ja garantujem da likovi sada uveliko trce u kinu sa koferima punima $.

kupovace se btc van berze, na veliko, po povoljnijim kursevima.

;)

Poslednja izmena:
Koja vam je taktika za hvatanje dumpova? Ja kad stavim buy order po pravilu mi se desi da ode dosta nize, a kad ga cekam da padne onda se desi da ne padne dovoljno, pa nekad ne mogu ni da odreagujem dovoljno brzo da kupim po koliko sam i prodao.

pa losa ti je strategija. :/

probaj da razbacas malo ordere>

10 % na 10 % od cene
20 % na 20 % od cene
itd...

uzmes u obzir i trenutnu situaciju, tj. kretanja i sto neko rece sentiment i korigujes procente po meri...

To ti je taktika za nerviranje :) Budi strpljiviji ako juris velike razlike zadovolji se jednim obrtom nedeljno. Postavi vise buy i sell ordera.

Koja vam je taktika za hvatanje dumpova? Ja kad stavim buy order po pravilu mi se desi da ode dosta nize, a kad ga cekam da padne onda se desi da ne padne dovoljno, pa nekad ne mogu ni da odreagujem dovoljno brzo da kupim po koliko sam i prodao.

Ja koristim taktiku "Zacrtana cena" i nikada ne pogrešim. :D

Tako sam kupio na 12.8$ LTC, a pad je bio do 9$ čini mi se i nimalo mi nije žao. Spavao sam lepo celu noć, a ujutru kada sam se probudio dočekale su me lepe vesti. Sad kada je na 17-18$ već imam lepu razliku ali neću još da prodajem. Zacrtao sam 40$. ;)

Da li se trudite da povećate štek coina ili dolara? Ja se trudim da uvećam štek LTC-a i zato mi je uvek frka kad sam u dolarima duže vreme, a posebno kad nisam pored kompa, jer nikad ne znam kad će LTC da poleti u nebo.

Ako si strpljiv povecavaj i jedno i drugo. To znaci da kad prodajes imas vise dolara nego sto si imao kad si kupio, isto i za novcice. Medjutim ovo te sprecava da sortujes po nekoliko puta dok cekas cenu ali je sigurnije. I da - nikada za sve pare/novcice, opicice te srcka dok cekas promenu.

Da malo razjasnim sta sam hteo da kazem posto deluje glupo. Ako si kupio za npr 300$ i cena krece da pada pa bi da prodas po 250$ i da kupis na 200$ jer mislis da ce se tako kretati, onda se kockas.

Poslednja izmena:
Ma to hvatanje je cista sreca.
Ja sam odvojio 10% novcica i para koje imam i gledam da ne trgujem ispod 10% zarade na BTC a 20% zarade na LTC.
Evo danas sam recimo kada je BTC bio 600 stavio da prodajem po 640.
Kada sam prodao stavio sam da ga kupujem po 576.
Posto su nesigurna vremena to sam odradio sa 3% novcica i sad cekam, mozda 3 dana mozda 10 mozda nikada ali to je to.
Na drugoj strani sam juce kupio LTC nesto po 15$ sto mi je namenjeno za dopunu steka a stavio sam jos toliko da kupujem po 10$ i jos toliko po 8$
Ovo po 10$ mi je proslo i danas sam to prodao po 17$ i odmah stavio da kupujem istu kolicinu po 13$.
LTC/BTC trenutno drzim da prodam po 0.032 a kupujem po 0.023. Tu cekam sta ce se prvo desiti pa vracam na 20% zarade.

To su sve zajedno ulozi od 10% na ukupnu kolicinu koju imam i samo tako mogu ostati miran i strpljiv.
Sve preko toga je za mene prevelik stres i nerviranje.

Sad vecini je problem sto da bi nesto uzeli moraju trgovati sa velikim procentom novcica koje imaju ali to se po pravilu zavrsava gubitkom zbog panike.

Evo onih Asic scypt minera: https://alpha-t.net/news/ . U stanju su da naprave 128-o jezgarni asic scrypt mining chip ali odrzavanje web sajta je pain in the arse.

nista konkretno... samo obecanja kao da su politicari.

Next updates will be a video demonstration of the core speeds we have put in our document and then our final product specifications. Our devices are named ‘Viper’ and there will be a 5Mh/s version and 25Mh/s version.

What will be in the next Update?

Until we launch our pre-ordering process, we have a few more updates to release:

1. Images and full specifications of our Viper devices.

2. Video demonstration of ASIC prototype showing core speed (as shown in document). And announced frozen hash-rate and process for ASIC chip fabrication.

3. Images of our new office, and official Viper trailer.

4. Pricing and pre-order process explained, and terms and conditions.

We expect all 4 updates to be released within the next 2 weeks. Where we will then begin the pre-ordering process.

Summary

ASIC Chip: 28/45nm @ 300-500Kh/s

Viper Board: Multiple ASIC Chips = 5,000Kh/s

Viper Miner (5 Mh/s): 1 x Viper Board, ~150 watts, 1u size rack mountable. Fully standalone.

Viper Miner (25 Mh/s): 5 x Viper Board, ~750 watts, 6u size rack mountable, fully standalone.

Note. The finalising of our ASIC design will not affect the end product hash-rate. 5Mh/s and 25Mh/s devices are final.

Moce i posle da skidaju ali preko banaka (znaci drzava ce znati koliko povlace)... jedino nece moci da koriste anonimane firme za uplatu koje su ranije mogli da koriste, ako se nesto ne promeni u politici kine

Ova regulativa je bila ocekivana.... ja neznam sto kinezi panice kad su znali 1000% da ce se regulativa nacinalne valute desiti (ne BTC-a vec bas fiat-a)
1) preko banaka ne mogu da povlace posto nisu mogli ni da uplacuju preko banaka
2) anonimne firme nisu bas anonimne a i one idu preko banaka (kako bi drugacije)
3) ako je PBoC rekla da je pravnim licima zabranjeno da posluju sa coin-ima, to znaci da im je zabranjeno i da samo fizicka lica mogu da kupuju/prodaju coin-e ili robu/usluge za coin-e. Moze Bobby Lee da se otima koliko hoce (al' ne moze dokle hoce, sto bi rekla ona narodna), nista mu ne vredi, na kraju ce morati ili da zatvori radnju ili da se preseli u HK (a tamo opet nece moci da prima uplate od kineza).

Bice definitivno zanimljivo u narednim danima/nedeljama kad kinezi prebace coin-e na gox, stamp, btc-e i sl.

Poslednja izmena:
Posto vas ovde ima dosta iskusnih tradera...

Da li je neko uspesno slao EUR wire transferom na btc-e? I koje sve zackoljice postoje, koliko vremena treba dok ne legne lova, validacija, itd.

@Extreme
Neznam gde si citao dezinformacije, ali preko banaka se moze uplatiti na BTC china na primer (ako si kinez naravno)... ali jednostavnije im je bilo da idu preko alternativnih metoda gde ih nisu nista pitali...... pa i postoji mogucnost da se ne udje u trag ko je uplatio ili podigao kes
Inace vec 2 nedelje BTC china trazi verifikaciju naloga sa licnim podacima kao i Bittstamp, MtGox, znaci samo uvodi ista pravila koja vaze i za nas vec 6+ meseci..

Naravno ovo se odnosi na privatna lica, takodje za ove promene Boby Lee zna vec par meseci

[Notice] It is required that, websites serving primarily as Bitcoin trading platforms, must, according to the Telecommunications Regulations of the People’s Republic of China and the Internet Information Services Managing Guidelines, legally register with the Telecommunications Bureau. Meanwhile, Bitcoin has a comparatively high risk of use for money laundering or by criminal actors; this Notice requires that all relevant institutions comply with relevant authorities and with the People’s Republic of China Anti-Money Laundering Law, and fulfill requirements related to customer identification, submit “suspicious transaction” reports and fulfill other statutory anti-money laundering obligations, preventing the risk of money laundering associated with Bitcoin.

Zvanican tekst... naravno odnosi se na berzu/menjacnicu

Q. Will People’s Bank implement further regulatory measures on Bitcoin transactions in the near future?

A. Bitcoin trading is a kind of buying and selling goods or commodities online, and ordinary people have the freedom to participate, provided they assume the risks themselves. Next, the People's Bank will work with the relevant ministries to supervise the financial institutions, payment institutions and websites that provide Bitcoin registration, trading and other services to assist in implementing the "Notice" provisions. Meanwhile, the People’s Bank will continue to pay close attention to the movements of Bitcoin and associated risks; to further increase public’s knowledge on currency; and to guide people towards a correct understanding of the concept of a currency and concepts of investment.

Poslednja izmena:
narednim danima/nedeljama kad kinezi prebace coin-e na gox, stamp, btc-e i sl.

o ovome sam razmisljao citavo popodne na nekoj slavi.

ali, sta ako novcice u kini neko kupi sa zapada, ali ne sa namerom da ih proda, vec jednostavno zato sto su jevtini?

;)

o ovome sam razmisljao citavo popodne na nekoj slavi.

ali, sta ako novcice u kini neko kupi sa zapada, ali ne sa namerom da ih proda, vec jednostavno zato sto su jevtini?

;)

Problem ce imat sitni igarci, komunarcine kineske kao i svugde na svetu ce i dalje moci da ulazu bez problema jer ce uvek neka rupa biti otvorena za njih

*** da nisam citao ne bih ni pricao o tome. Vecina kineza prica (pise) da nisu nikad ni uplacivali preko banaka... Da li je to zbog anonimnosti (sumnjam), ili zbog brzine transakcije ili jednostavnosti (ucukas cc# i teraj) ili zbog taksi. ovog-onog samo oni znaju.
A PBoC je zabranio svim pravnim licima platni promet povezan sa coin-ima (sto znaci da ne mogu ni da usluzno, u ime fizickih lica, uplacuju novac na berze, isplacuju sa istih i sl. - ovo izgleda vecina nije shvatila ili su se pravili ludi). Eno ranije danas je isla prica kako btc38.com i dalje prima depozite medjutim btc38.com iz nekog razloga vise nije dostupan

@ genijalcin@23: Ne znam bas koliko je to verovatno, kinezi imaju gomilu coin-a a nema bas mnogo kupaca van berze, "na crno" (koliko god neki investitori/spekulanti bili shady)

Poslednja izmena:
Ja koliko vidim pravna lica nesmeju da koriste BTC, ali zato imas zaseban odeljak za "websites serving primarily as Bitcoin trading platforms" da moraju da postuju norme kako bi radili , kako ne bi bilo pranja novca, znaci totalna kontrola ali nista veca od MtGox-a...

Jedino sto firme nesmeju da primaju BTC, ali i dalje nevidim da nemogu da koriste BitPay ako zele...

Kina i dalje dokazuje da je jedna nazadna zemlja i da im nema amera pocrkavali bi od gladi... ma sta ko mislio

A posto je to najgora korumpirana bagra, verovatno ce se cutke doci do nekog resenja da sitne proveravaju zestoko a da oni sami imaju rupa za ulaz i izlaz....

Poslednja izmena:
Pa BitPay je 3rd party processor a to je zabranjeno... A berze smeju da vrte coin-e zato sto berze ne kupuju/prodaju coin-e (bar ne bi trebali, mada to bi trebalo proveriti, sumnjivi su ,)) vec samo obezbedjuju uslove za kupce/prodavce (i naplacuju fee).

@ genijalcin@23: Ne znam bas koliko je to verovatno, kinezi imaju gomilu coin-a a nema bas mnogo kupaca van berze, "na crno" (koliko god neki investitori/spekulanti bili shady)

nema kupaca dok se ne pojavi neko sa zapada i ne pokupuje njihove novcice (ne od svakog kineza pojedinacno, nego od velikih igraca, razume se)

ukoliko u bilo kojem trenutku cena na btc china bude krenula da se priblizava zapadnim (da se krece na gore) - kupujte za sve pare. ;)

to ce biti jedan od najindikativnihijih signala za raketu.

iskreno, ja vec zalim sto sam prodao nesto od onoga sto sam kupio na 380 i 500.

Poslednja izmena:
Pa BitPay je 3rd party processor a to je zabranjeno... A berze smeju da vrte coin-e zato sto berze ne kupuju/prodaju coin-e (bar ne bi trebali, mada to bi trebalo proveriti, sumnjivi su ,)) vec samo obezbedjuju uslove za kupce/prodavce (i naplacuju fee).

Da ali BitPay nije u kini, on poslodavcu prosledjuje $ na racun, ako poslodavac tako da niko ni nezna sa cime je kupac platio...

Koji bre racun? Neko ce iz inostranstva da nesto (robu/uslugu) plati nekom kinezu u bitcoin-ima preko BitPay-a pa ce to kinezu da legne na racun u $ ?! Jeste, kako da ne :D

Ako si strpljiv povecavaj i jedno i drugo. To znaci da kad prodajes imas vise dolara nego sto si imao kad si kupio, isto i za novcice. Medjutim ovo te sprecava da sortujes po nekoliko puta dok cekas cenu ali je sigurnije. I da - nikada za sve pare/novcice, opicice te srcka dok cekas promenu.

Da malo razjasnim sta sam hteo da kazem posto deluje glupo. Ako si kupio za npr 300$ i cena krece da pada pa bi da prodas po 250$ i da kupis na 200$ jer mislis da ce se tako kretati, onda se kockas.

Znači da i dolare i coine posmatraš kao odvojene štekove? Recimo 100 dobrih trgovina LTC/USD ako držiš dolare pada u vodu ako LTC upali raketu i utrostruči vrednost dok nisi pored kompa. Jedino ako ih odvojeno posmatraš i ne obazireš se na propušten potencijalni profit.

I ako ih posmatraš zasebno, zar nije haos ako prodaš LTC za dolare, pa ti se sve pomeša? :D

Imas trade history pa pregledas sta si radio i kujes planove dok vrebas promenu na berzi :D
Prosto je ako sam recimo prodao 20 LTC sledeci put treba da kupim vise od 20 a da mi ostane isto $ kao pre prodaje.

Posmatram ih kao odvojene stekove. Drzim deo u LTC a deo $ i trudim se da uvecavam i jedno i drugo i trudim se koliko mogu da ne razmisljam na nacin "eh da sam sve prodao po 47 pa kupio za 9 juce sad bih imao hiljadu komada" Takodje to ti daje sansu da trgujes i da se radujes i kada je cena visoka i kad je niska.

Poslednja izmena:
Picked up a large amount of BTC that would otherwise have hit the market, at the CNY rate.

Its not very difficult to bring large amounts of USD into China on a private plane.

Ch00 ch0 ?

Ma kina zemlja ludaka... trenutno mozes podici pare ali nemozes uplatiti jer su sve menjacice koristile treca lica/firme za uplatu...

Uopste mi nije jasno da ni jedna menjacnica nije imala wire transfer??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno