Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko pre Nove. Ko moze neka kupuje, posle Nove ocekujem da nastavimo po starom sa skokom.

Tapatalk

Na 12k je manji otpor mnogo veci je otpor na 10k i najveci otpor na 9k.

Da posle Nove ce biti sigurno 17000 minimum i to u prve dve nedelje januara.

Baš tako... sve je ok za sada. Ne znam šta je drugo i moglo da se desi iskreno... Lično mislim da možeš još dole, ali i ja sam ga uzeo nazad - samo nisam sa svim skromnim BTC-om kojim imam nažalost...

Jedino mi je žao ljudi koji su uletali u ovo na onih 16+ hiljada...

@faxcool
@weasel

Fala na savetima, zaboravio sam između ostalog na faktor vikenda, pričekao malo i zaradio sam "siću" na XRP-u. I danas ću malo da se poigram sa njime i BTC-om - sa ovim manje, vrlo nezgodan, mada mislim da ide još dole

Edit: Inače meni devojka rekla da ima feeling da će na oko devet da rokne - ume da pogodi, dokazano iako se niš' ne razume.. porazmisliću, rizično mi tako nisko da čekam

Poslednja izmena:
Da posle Nove ce biti sigurno 17000 minimum i to u prve dve nedelje januara.
Ako ne bude vec prekosutra 17k.

Nevezano za Falloutov post, ne znam kako vi, ali ja ne mogu da predvidim nista na kratkim deonicama tipa nedelju, dve pa cak i mesec dana, tj mogu da nagadjam. Mogu da kazem "mislim da ce biti 60k do juna", ali sve pre toga su nagadjanje i lepe zelje... :trust:

Osnivač alternative Bitcoinu donirao sve svoje Litecoine

Foto: Ilustracija | Osnivač alternative Bitcoinu donirao sve svoje Litecoine
N.N. 22.12.2017 10:31

Softverski inžinjer i osnivač kriptovalute Litecoin, Čarli Li, prodao je i donirao gotovo svu svoju imovinu u Litecoinu.

Li je osnovao Litecoin 2011. godine, dvije godine nakon osnivanja Bitcoina, kada kriptovalute nisu bile ni izbliza atraktivne i unosne kao danas. Litecoin je osmislio kao bržu i pristupačniju alternativu Bitcoinu.

Li, koji je prethodno radio za Google i Coinbase, svoj vrlo neobičan potez je objavio na društvenoj mreži Reddit, prenosi UNILAD. Pritom je odbio da kaže koliko Litecoina je prodao i za koju cijenu, samo je dodao da je zadržao nekoliko fizičkih novčića kao kolekcionarsku vrijednost.

Kao razlog za prodaju svojih Litecoina naveo je da smatra da je u svojevrsnom sukobu interesa zbog svoje pozicije kao osnivača. Spomenuo je kako ga kritikuju kad god piše o Litecoinu, prozivajući ga da to radi zbog osobnog interesa da Litecoin raste, samo kako bi povećao lično bogatstvo.

"Kada god na Twitteru objavim nešto o cijeni Litecoina, ili samo dobre i loše vijesti, optužuju me da to činim iz ličnog interesa. Zbog toga je posjedovanje Litecoina pisanje o njemu za mene neka vrsta sukoba interesa", naveo je Li.

Li je, međutim, pokušao da uvjeri ljude da njegova odluka neće uticati na vrijednost ove kriptovalute, koja trenutno iznosi 334 dolara. Bitcoin je, naravno i dalje daleko vredniji - nedavno je premašio nevjerovatnih 20.000 dolara (sada je više od 13.500 dolara). Ali, s obzirom da je Litecoin na početku godine vrijedio samo 4 dolara, rast je više nego impresivan.

"Business Insider" piše da je vrijednost Litecoina bila u padu prije Lijeve objave i čini se da ona zaista nije uticala na cijenu Litecoina. Bloomberg navodi da je vrijednost Litecoina u srijedu opala za 4 odsto, ali još uvijek vrijedi 75 puta više nego krajem prošle godine. Li je u e-mailu za Bloomberg izjavio da njegov potez nije znak gubitka povjerenja u kriptovalutu.

Li je u e-mailu takođe napisao da bi njegova odluka mogla da dovede do kratkotrajnog pada vrijednosti Litecoina, "jer bi ljudi mogli izgubiti povjerenje misleći da je on izgubio povjerenje u valutu". Međutim, smatra da će njegov potez na kraju imati povoljne posljedice za Litecoin.

Li je priznao da mu je kriptovaluta koju je pokrenuo već donijela znatnu finansijsku korist te da zbog toga “ne mora više vezati svoj finansijski uspjeh za uspjeh Litecoina”. Ali, odmah je naglasio da to ne znači da odlazi iz kompanije te da će njen uspjeh i dalje njemu donijeti korist, samo ne direktno kroz posjedovanje “novčića”.

"Vjerujem da je najbolja opcija za mene da nadzirem rast Litecoina”, zaključio je.

Neki korisnici su reagovali ljutito i poručili mu da su razočarani njegovim potezom u kritičnom trenutku za Litecoin. Drugi su ga optužili da nema povjerenja u vlastitu kreaciju te da krije svoje prave motive.

"Ovo izgleda sumnjivo, prodati vlastitu valutu... izgleda kao da ne vjeruješ u njen uspjeh. Trebao bi nam reći cijelu istinu, ne samo pola. Ovo se čini kao vrlo očigledan znak da nemaš povjerenja u vlastitu kreaciju", poručio je Liju Jang Bekvud.

Litecoin je trenutno peta kriptovaluta po veličini i sedmi najveći "novčić", a njegova tržišna kapitalizacija premašila je 28 milijardi dolara.

Pa sada je i suvise nestabilno za prognozu. Testirace se dno jos veceras, support je poprilicno nisko. Vreme je da se otimaju novcici od panicara. Posle Nove verujem da biti lepog oporavka bez ikakve sumnje. Izdrzite sa zivcima ;)

Tapatalk

Ne očekujem ispod 12

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока
To se zove support a ne resistance niti otpor ;)

support-resistance.gif

Kad vidim da napisete resistance na 12 000 ja pomislih pao je ispod 12 i ne moze probije vec se vise puta odbija. Uplasite me :D

Poslednja izmena:
@fr0wn3r

Samo HODL i bez panike.

Elem, prati me to prokletstvo da krene tako masivni damp neke valute bukvalno čim je kupim. Eto, jutros rano ušao u Status Network na 1090 i instant kreće damp sve do 920. Do tada skoro fiksiran na 1100, jedva mrda. Ne znam, kao da sam kamenje na boga bacao, ali stvarno sam kralj lošeg tajminga. Izvadio sam se na kraju sa nulom, ali mnogo zamerim kad mi tako krene dan.

Pa sada je i suvise nestabilno za prognozu. Testirace se dno jos veceras, support je poprilicno nisko. Vreme je da se otimaju novcici od panicara. Posle Nove verujem da biti lepog oporavka bez ikakve sumnje. Izdrzite sa zivcima ;)

Tapatalk

Pa ja ocekujem da ce sve valute da obore jos dole, namerno naravno, zarad panike i kupovine po jos nizim cenama, a onda ide lagano gore, gde ce cena da premasi onu pre pada...

Pametno. Mada ovo nije ni veliki pad. Sa 5 na 3 je bio na primer isti pad sa istim padom celog market cap-a.

Ne znam sta je ljudima da pisu da je ovo pucanje ko da se prvi put desilo, a nije se desilo ni prvi put u zadnjih 4 meseca a ne ove godine.

Pazi, nije mali pad, ali nije ni nesto sto nikada do sada nije vidjeno. Padale su valute i po preko 50%, ***... Ali nije ni mali pad, vecina popadala po 30+%, ali kao sto rekoh, nista nenormalno i nemoguce...
Ono sto mene hrabri jako je da valute padaju, a volumen se povecava, sto znaci da ljudi ne izvlace pare, vec veruju u novcice i u njihovo vracanje na gore. To je jako bitno i dobro...Ja nemam slobodnog novca, ali da imam, kupovao bih...

Sad samo vredni rudari da nas ne ostave cedilu i počnu da rasprodaju opremu:D

Pazi, nije mali pad, ali nije ni nesto sto nikada do sada nije vidjeno. Padale su valute i po preko 50%, ***... Ali nije ni mali pad, vecina popadala po 30+%, ali kao sto rekoh, nista nenormalno i nemoguce...
Ono sto mene hrabri jako je da valute padaju, a volumen se povecava, sto znaci da ljudi ne izvlace pare, vec veruju u novcice i u njihovo vracanje na gore. To je jako bitno i dobro...Ja nemam slobodnog novca, ali da imam, kupovao bih...
NIkako nije mali pad, ali ljudi sad pricaju o pucanju odjednom ? Pa sto su cutali kad je pao sa 5 na 3. Isti je pad. Nikakvog prelivanja nije bilo. Pao ja marcet cap svih valuta koliko i btc 1% gore dole kao sto je i sada.
Misle da je pad sa sa 20 000 na 13 000 veci neego pad sa 5000 na 3000. A ustavri nije , manji je malo, ali psiholoski ljudima ovo deluje sad nesto kao pucanje jer su vece cifre u pitanju.

Pa pre 3 nedelje smo bili na 9000, sad smo na 14 000 i ljudi pricaju o pucanju. Pa smesno.

Poslednja izmena:
@fr0wn3r

Samo HODL i bez panike.

Elem, prati me to prokletstvo da krene tako masivni damp neke valute bukvalno čim je kupim. Eto, jutros rano ušao u Status Network na 1090 i instant kreće damp sve do 920. Do tada skoro fiksiran na 1100, jedva mrda. Ne znam, kao da sam kamenje na boga bacao, ali stvarno sam kralj lošeg tajminga. Izvadio sam se na kraju sa nulom, ali mnogo zamerim kad mi tako krene dan.
Znaš kako se ja borim protiv lošeg tajminga, kada idem na trgovinu na kraće staze?

Zine mi d da kupim za sve pare, ali kupim samo za pola, pa kad kasnije cena padne još, kupim još za resto. Tako ne maksimiziram dobit, ali predupredim neminovne momente niže cene, pa mi nije žao :)

Bas tako. I oni koji su na 5 kupili sad imaju 300%, al oni koji su kupili na 5 a prodali na 3 e to je vec ...

NIkako nije mali pad, ali ljudi sad pricaju o pucanju odjednom ? Pa sto su cutali kad je pao sa 5 na 3. Isti je pad. Nikakvog prelivanja nije bilo. Pao ja marcet cap svih valuta koliko i btc 1% gore dole kao sto je i sada.
Misle da je pad sa sa 20 000 na 13 000 veci neego pad sa 5000 na 3000. A ustavri nije , manji je malo, ali psiholoski ljudima ovo deluje sad nesto kao pucanje jer su vece cifre u pitanju.

Pa pre 3 nedelje smo bili na 9000, sad smo na 14 000 i ljudi pricaju o pucanju. Pa smesno.

Ma to se slazem totalno. Ljudi su takvi, dok skace, sve je u redu, kriptovalute su zakon, zaradicu milione, kada padne 20-30%, sve je gotovo, puca sve, ostacemo bez dinara. Tu se dele totalni panicari, koji tada sve prodaju, pa drugi na njima zarade, i delimicni panicari, koji samo ocajavaju i mrace, pa kada se cena vrati sa ponosom svima pricaju kako nisu ni posumnjali ni jednog momenta, bodrili su i druge itd.

I slazem se sa misljenjem da nisu najebali oni koji su u pricu uleteli i kad je btc bio 16-17k, samo da sada ne podlegnu panici, Sve ce se ovo vratiti i bice dobri...
Samo hrabro ljudi, pa nije ovo prvi pad sa kojim se suocavamo, gubili smo svi nekada ranije pare na paniku i brzopletost, prerasli smo to ;)

Tačno to.

Ja sam uleto na 16k u ovu priču, izdvojio sam neke pare koje ako mi i sve propadne neće mi biti mnogo krivo.

Hteo sam još da uložim danas, ali sačekaću posle vikenda da vidim šta pada najviše.

Ako je ovoliko sve skočilo poslednjih mesec dana, oporaviće se i skočiće sledećih meseci još više.

PS: ***. pre pola godine mi se nije uletalo u mining, puno cimanja mi to bilo, ali ovo sad mi je APP fazon.

problem sa ulazenjem sad je sto ti treba mnogo love jel :) Sad kao ulazim u BTC, sta ima veze bice 30k, pa dobro al ajd ti pljuni 15k. Zato ja koji kasno ulazim a i nemam mnogo love za rizik merkam neki alt da kupim oko nove godine i da zaboravim na njega. Za sad se meracim na XVG pa cemo videti, ali bukvalno sam rekao sebi godinu dana ni ne gledaj pa onda polako...mislim ne mozes biti pametan ***

Kakve su vam prognoze za EMC2?

Sa ovim opadajucim trendom mi deluje kao da ide u bunar, a sa onom "mindblowing" veetima i dumpovanjem od 50% u 15 minuta delay-a kao da će uskoro na delist zbog prevare.

Udjoh solidnu kolicini po odbijenju na ~12k. Cim sam usao, 20ak minuta je na bitreksu zaboo trejd, nisam mogao nikako da izadjem iz coina preko PC-a. Kasno se setih za mob, preko njega je radilo. Kad sam se ulogovao preko mob, vec je bio minus od 20%.

Ocekivao sam neko odbijanje juce i danas, ali vise nisam optimista. Prepolovio me.

Izlaziti sada dok jos ostaje nesto ili cekati?

Navodno najavljuju neka partnersrva, ali obzirom da su postali očigledni prevaranti, vise nemam poverenja.

Rekao sam ja da su dve valute iz BG-a bile izgleda pumpovane istog trenutka na Bittrexu. Isuviše je očigledno bilo. Jedna je delistovana a druga evo još pokušava nešto. Ja sam u gubitku nešto malo za sada, još razmišljam šta da radim, da li da čekam ili čuvam.

Očekuj da, ukoliko se najavi delisting, da će biti još jedan poslednji push.

Deluje mi potpuno isti scenario kao sa Shadow Coin-om. Isto sam njesra napravio i sa njim, s tim sto sam tada usao nesto sitno. Tipa usao sa 300 dolara, a izasao sa 60. :)

problem sa ulazenjem sad je sto ti treba mnogo love jel :) Sad kao ulazim u BTC, sta ima veze bice 30k, pa dobro al ajd ti pljuni 15k. Zato ja koji kasno ulazim a i nemam mnogo love za rizik merkam neki alt da kupim oko nove godine i da zaboravim na njega. Za sad se meracim na XVG pa cemo videti, ali bukvalno sam rekao sebi godinu dana ni ne gledaj pa onda polako...mislim ne mozes biti pametan ***

Ja sam usao sa BTC, jer nisam video kako drugacije da kupim nesto drugo.
Tamam za vikend cu da vidim kako mogu za fiat valutu da kupim neki kripto drugi, ovako to sto sam ulozio u BTC jedno ce se vratiti.

A isto razmisljam o XVG, i trazim jos neku gde mogu da zgrnem gomilu coins-a i nadam se nekoj ceni posle godinu dana. :)

Pukao support na $12k.

Nisam pratio, nikakva 'loša vest' ne uzrokuje ovo, nego onako?

Ako je tako, ko nema talenta da šortuje, trguje etc, neka ode na pivo i ne gleda ovo par dana, sve će biti ok :)

Verovatno je poslednjih meseci mnogooo novih average joe-ova uložilo keš i sada paniče a samo će ostati bez pola koina kada se vrate.

Poslednja izmena:
lepo je par nas prognoziralo 10k za kraj godine , doduse nismo pogodilo sa 20k na 10k, vec smo mislili da ce da dobaci 10k :)

"krv do kolena"....

Screen Shot 2017-12-22 at 15.19.25.png

Ja sam pisao pocetkom novembra 9.5-10k ali isto nisam mislio sa 20 na toliko :)

Ide ovo ispod 10k danas... Tu je support jaci...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno