Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve je to ok. Svako ima svoju logiku.

Mene samo zanima jedna stvar...Ne brine te nimalo sta ce biti na kraju 1. avgusta ili posle toga?
Ako na kraju splituju chain i slicno?

Kakva su tvoja razmisljanja o kretanju cene posle 1. avgusta, a kakva ako dodje do podele na 2, 3, 5 novcica?

Mozda je pitanje i glupo, ali meni deluje da moze da bude i svasta i bas nista...samo je pitanje da li cemo saznati na vreme da reagujemo.

Ja se oko toga ne opterecujem.

Kad god cena ide gore ili dole, uvek se podmetnu neke dobre ili lose vesti, cisto da masa pomisli da su upravo oni okidac.

Mahom se plasiraju kako bi pokrenuli lavinu kod naivaca i price kako ce vredeti x20 puta za kratko vreme, ili obrnuto, da ce sve propasti.

Kod LTC-a, desio se klasican pump & dump, ali su vesti plasirali tako da izgleda kao da prirodno raste, kao da je konacno LTC postao nesto i da mu je vrednost sa razlogom porasla.

Sve je sada preslikano kod BTC-a. Ja pratim sta se desava i smejem se ljudima koji sada dumpuju jer se plase da ce BTC puci i kroz mesec dana nece vredeti nista, ili ce biti dvocifrena vrednost. To je i poenta price, da se malima otme sica i zavrsi kod kitova.

Ja se oko toga ne opterecujem.

Kad god cena ide gore ili dole, uvek se podmetnu neke dobre ili lose vesti, cisto da masa pomisli da su upravo oni okidac.

Mahom se plasiraju kako bi pokrenuli lavinu kod naivaca i price kako ce vredeti x20 puta za kratko vreme, ili obrnuto, da ce sve propasti.

Kod LTC-a, desio se klasican pump & dump, ali su vesti plasirali tako da izgleda kao da prirodno raste, kao da je konacno LTC postao nesto i da mu je vrednost sa razlogom porasla.

Sve je sada preslikano kod BTC-a. Ja pratim sta se desava i smejem se ljudima koji sada dumpuju jer se plase da ce BTC puci i kroz mesec dana nece vredeti nista, ili ce biti dvocifrena vrednost. To je i poenta price, da se malima otme sica i zavrsi kod kitova.

Hvala za brz odgovor.

I meni se cini da je dizanje panike i nista vise, zato nisam nista ni prodavao, ali nisam ni koristio talase da probam da uvecam saldo. Jos moram da ucim za takav surf. :d

A LTC kako je krenuo, mozda jos veceras probije ovih 0,022 koji se i dalje opiru.

Ma vec sam rekao, 0.02 probijamo za vikend.

Sada je 0.022 mnogo jak otpor, to je ovogodisnji ATH i dva puta se rikosetirao.

Kad se to probije, laganica 0.026-0.027.

Da se nastavim , mislim da ce sad iskoristiti da pumpaju LTC sto je normalno,jer on je drugi coin, BTC ce drzati ove dve nedelje oko 2K a LTC ce pumpati do 100 vrv, ili ono sto je jos interesantnije to je odnos LTC/BTC koji treba da probije tu tzv barijeru i ode na onih normalnih 0.038-40 i dalje

LTC nije bio drugi coin dugooo... generalno kinezi ga bas dosta kupuju, gledam btc38 berzu i LTC je tu top coin po volumu, tu je neki BTS i to je to, ETH u kini ni ne gledaju....
Sa segwit-om je dobio kako developere i novac za razvoj od nekih koji izgleda drze tonu istog

A po svemu sudeci jos nismo ni u fazi hypa... mislim da bi itekako bilo dobro i za BTC da LTC pokusa da stabilizuje berzu kao alternativa

Poslednja izmena:
...

Ovo me je zaintrigiralo :) Po tvom misljenju, da li tebi LTC sluzi samo za trade, tj kao sredstvo da uvecas kolicinu BTC, tj. da li mislis da LTC nema neku buducnost?
Drugacije receno, da li mislis da ce za 2-3 godine vise vredeti recimo 2 BTC ili trenutno ekvivalentnih ~ 95 LTC? (u principu, nisam trader, nego vise torbar, pa da vidim sta mi je ciniti) :)

Poslednja izmena:
LTC-u treba identitet prvo (nesto sto ga deli od BTC i ima jasnu voziju sta je), dalek je to put da LTC definitivno postane alternativa u platnomprometu BTC jer bi tad cena otisla ladno na 500$, da li ce se to desiti to niko ne zna

Generalno ja sam oduvek bio za to da postoje "par" fair alternativa tako da kao danas kad se desi da jihan zeza, ljudi kazu ok ko tebe sisa mi onda guramo nesto drugo gore gde nam ti nisi bitan

Nazalost Jihan je u svim asic sverama prisutan,a li to je nesto sto ja vidim kao mogucnost i borbu protiv centralizacije i ******!

Poslednja izmena:

Mene samo zanima jedna stvar...Ne brine te nimalo sta ce biti na kraju 1. avgusta ili posle toga?

Kakva su tvoja razmisljanja o kretanju cene posle 1. avgusta, a kakva ako dodje do podele na 2, 3, 5 novcica?

Mozda je pitanje i glupo, ali meni deluje da moze da bude i svasta i bas nista...samo je pitanje da li cemo saznati na vreme da reagujemo.

Mali deo BTC-a je ostavljen za marginu na poloniji. Sa 7 BTC-a trgujem kao da imam 21.

Tih 7 BTC-a mi nije problem sto su izgubili vrednosti jer sam hvatao sa njima talase za ETH i LTC. Nemam vremena da preracunam gde mi je veci plus, da li kod prodaje BTC-a ili kod igranke sa ALT-ovima. Mislim da sam vise zaradio kod LTC-a jer je prodaja isla preko 950, kupovina na 850 i evo ga sad na 205. ETH isto, jutrasnji short na 0.09, pa long na 770, pa short na 850 i tako u krug.

@Tref,

Ljudi su ti objasnili umesto mene. Ne planiram da izlazim iz BTC-a uskoro, tako da ih iskljucivo gomilam, blizim se targetima od 250+ novcica.

La.Prestige. Predvideo si ovaj pad dobro,i kao sto vidis "sad su oci uprte u tebe"s razlogom. :) Zanima nas šta dalje predviđaš? Ja sam očekivao da si komplet u fiatu trenutno. Zato sam trazio pojašnjenje rečenice koja mi je "govorila" da nisi. Što si ti sad i potvrdio.Znam ja dobro da si ti "stari lisac-trejder" pa pokusavam porediti moju strategiju sa tvojom. Takodje sam deo ostavio u BTC na poloniu, radi margine, ma da ovaj put nisam trebao jer nisam na vreme usao u šort. 80% sam u fiatu, izašao na 2550$ i nemam nameru još kupovati, i ako mi deluje ovo kao kraj pada.

Moja neka teorija zavere u vezi ETH :)
nvidiacht.png
Nvidia ima trnutno MCAP 100 milijardi dolara, zadnjih godinu dana sa 50$ akcije su otisle na 150$ sto znaci da da su dobili 70 milijardi MCAP jer su u segmentu GPU imali rast 50% :)
Zato je za mene ETH trenutno najsigurniji.
Ne verujem da ce nvidia holderi pustiti da propadnu gpu novcici u ovom krugu, samo deo profita od akcija je potrebno da se minerima i dalje isplati a samim tim da proizvodnja raste.

treutno je bolje sortovati NVIDIu nego ETH po meni :)

Ne diktiraju nvida holderi u kojem će pravcu ići cela priča, nego devovi, od njih zavisi, i od toga koliko će para uzeti... Takođe koin ne može da probadne, može samo biti manje ili više profitabilan, ne može da nestane tek tako.

Poslednja izmena:
student, ja prosto ne verujem da je neko kupio na 2,800...možda u sledećem krugu...
Što je najgore, od tamo negde 2,400-500 me je nikad više ljudi pitalo kako da počnu da kopaju...

kupovali od mene i to po 2520eur po Bitstamp kursu 4.6. , dzaba im objasnjavas rizik u sve...onda krecu pitanja nakon par nedelja: "AUUUU pa sta je ovo brate?" :)

Poslednja izmena:
Zeljko po tebi LTC nije centralizovan?

Brkas centralizaciju POW-a i centralizaciju coin distribucije

To sto je danas POW decentralizovan kod nekih je slucaj:
1. imaju jadnu mrezu i nikom se ne isplati da projektuju POW
2. ethereum vitalik je pretio sa POS dugo i uzeli ga ozbiljno

SVe ostalo je problem od BTC pa nadalje, jos niko nije resio problem centralizacije POW-a

To je ocekivano, po meni sve ce ok ici dok se ne pokrene pitanje 2x dela.... jer je tu glavni "problem"

Jeeee

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno je sigurno downtrend fiat je sad zakon ko hoce da se kocka samo napred.

za sve nove minere, sto razmisljaju kako i kad ce iplatiti ulozeno, hvatajte btc dok je preko 2000$ i izvucite makar pare za julsku stuju da 5 avgusta ne bude dupla kuknjava. Ovo je najdobronamerniji savet, time cete kupiti jos mesec dana mininga bez pritiska makar oko struje.

Bojim se da od planiranja dugorocnih trendova nema nista u kripto svetu, ako trgujete srecno, nije uopste bitna trenutna cena, a ako hodlujete i cekate svoju cenu, budite spremni da cekate i par godina ;)

Kao sto rekoh raketa da necemo stici ni da se okrenemo, ne znam samo sta cinculiraju sa LTC.

Poslednja izmena:
Bojim se da od planiranja dugorocnih trendova nema nista u kripto svetu, ako trgujete srecno, nije uopste bitna trenutna cena, a ako hodlujete i cekate svoju cenu, budite spremni da cekate i par godina ;)

Sto, mislis da je gotovo sa pumpanjem za ovu godinu?

Ko nece trenutno da prodaje nije lose hvatati oscilacije ETH-BTC / buy na 0.085-90 / sell 0.075-80 i umnozavati novcice.

Juce je veliki otpor bio da eth probije 160$, danas ista prica sa 180$ ... ako probije veceras eto lepe prilike za novo umnozavanje ... sa tim sto ja ostavljam novcice a razliku od umnozavanja guram u fiat.

Moje misljenje je da ce sada krenuti mali skok ali da onda sledi najjaci pad do sada u julu mesecu ...

Ko nece trenutno da prodaje nije lose hvatati oscilacije ETH-BTC / buy na 0.085-90 / sell 0.075-80 i umnozavati novcice.

Juce je veliki otpor bio da eth probije 160$, danas ista prica sa 180$ ... ako probije veceras eto lepe prilike za novo umnozavanje ... sa tim sto ja ostavljam novcice a razliku od umnozavanja guram u fiat.

Moje misljenje je da ce sada krenuti mali skok ali da onda sledi najjaci pad do sada u julu mesecu ...

Odkuda toliki pesimizam? Zasto mislis da ce biti mega pad?

Prodadoh juce 0.185 BTC na cexu za cca 330e a vec danas za isti iznos 375evrica. **** me pas :)

Ja sam lepo napisao da je aktivacija segwit-a gotovo 99%, sto ste dumpovali nemam pojma...... sledeci rizican datim je tamo kraj oktobra i HF do tada moon

nisam dumpovao nego mi je to neka mesecna zaradica a mora se jesti/piti i lopovskoj drzavi racuni platiti. U principu uvek prodajem kroz dan/dva :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno