Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne iskljucujem da bude jos jednog napada na long term resistance, mozda i prebaci, bude 275...

meni dosta...uskocio sam pre neki dan na 237 i prodao na 260, i danas 245 izasao na 266.

zao mi je sto nisam bio pored kompa tad kad je zadnji put palo na 218 pre skoka...cekao sam ga i cekao i rekoh sebi ako ne bude napada na 210 jaceg kupujem...i na kraju nisam bio pored kompa, a nisam stavio bidove.

Meni je drago da se na btc-e vratila p&d ekipa jer imaju prepoznatljiv stil, suludi pump bez buy ordera, pa ogroman pad, zatim reakcija za jos veci pump pa nekoliko gore-dole oscilacija sa velikom amplitudom. Ako imas srece da si pri kompu na vreme, to je odlicna prilika za zaradu.

ma dobro, vazno se prave pare.

inace, po meni ovo nista bitno ne menja u globalu. ici ce ovo ove godine i do 100 $, i dalje je to vrlo verovatno. cekaj samo da objave us marsali jos jednu aukciju. :D

Poslednja izmena:
tumblr_msczrxQXxn1sgyc85o1_400.gif

ne iskljucujem da bude jos jednog napada na long term resistance, mozda i prebaci, bude 275...
Ako je ovo velika operacija od strane velkih tj berzi i najvecih holdera ne verujem da ce pustiti prevelike skokove a ni prevelike padove.
Za mene iako sam u novcicima najbolji moguc scenario je da se do kraja dana vratimo na 240-245 i tu ostanemo par dana. Stabilnost je ono sto nam treba narednih par meseci a ne ove pump-dump gluposti sto su krenule juce.

Ako je ovo velika operacija od strane velkih tj berzi i najvecih holdera ne verujem da ce pustiti prevelike skokove a ni prevelike padove.
Za mene iako sam u novcicima najbolji moguc scenario je da se do kraja dana vratimo na 240-245 i tu ostanemo par dana. Stabilnost je ono sto nam treba narednih par meseci a ne ove pump-dump gluposti sto su krenule juce.

Vidis da ovde ima onih koji zele sve, samo ne stabilnost.

ma kakva stabilnost, pa to nikome ne treba. :D

mnogo novcica je nakupovano u 210~230 zoni, sad ce polako to da se pusta niz vodu...i naravno da ovakav rast uopste nije organski, tj. prirodan da kazem. verujem da leverage sve ovo finansira. po meni i dalje je rano za bilo kakav zdrav uptrend, jer previse stvari visi u vazduhu i nije razjasnjeno.

zakoni, etf/ovi, zaplenjeni novcici su samo neka od pitanja na koje nemam odgovore, ali nisu i najbitnija. po meni bitcoin uprkos velikoj reklami i eksponiranju i dalje nije pronasao svoju svrhu i mesto pod suncem...da li je to asset, ili pretenduje uistinu da bude novac, ili samo neki instrument u rukama bogatih...i sta ce se desiti sa onim predlogom da se povecavaju blokovi eksponencijalno, tj. hard forkom (sto se meni nikako ne svidja)? itd.

sto se tice cene...meni je sad pitanje samo da li ce narednih dana da 220 $ izdrzi, tj. da li cemo u retrace-u stici tamo, jer po meni svaki pad ispod 220 $ ce biti silazak u had, tj u 100 $ zonu.

Poslednja izmena:
Ma zato sto razmisljaju sa maksimalno sa par desetina BTC-a ili stotina LTC-a.
Veliki to sa jako malo para i novcica ukalupe samo kada se dogovore.

trgovci su otprilike svi sada postali.

pa ispratite samo na forumu...ja mislim da sam ja jedini koji je ostao i dalje kopa btc malo ozbiljnije. ostali skacu sa shita na shit, ali u principu ne akumuliraju nista, nego prezivljavaju i zivotare.

mining je gotov, sad ce uslediti darvinovska selekcija najboljih trgovaca. pa ko prezivi pričaće!

tek tada se moze desiti neki uptrend. to je prirodan ciklus na svim marketima.

Poslednja izmena:
Da, tako mu to dodje... na zalost BTC nije nasao svoju pravu svrhu, tj, mozda je i nasao, ali nije iskoriscena jos uvek.
A dok cekamo moze dosta vremena proci i dosta toga se izdesavati. Ne sumnjam ja da ce imati u narednom periodu skokove i padove, mozda i epskih razmera, jer je na kraju krajeva BTC i dalje spekulantski novac, valuta, sta god voleli. Zasto? Procitaj prvu recenicu opet. Nije nasao svoju upotrebnu vrednost.
Imam dosta ulozenog u BTC i nije mi svejedno. Najvise od toga da dok ne pronadje svoju srecu, btc moze da dozivi i potpuni krah i onda sve u q....

Sto se mene i cene tice, ispod 650$ ne prodajem - tu sam na 0 tek.

Lako je biti btc guru i propovednik ako si ih nabavio po sub 10$...15k$ koliko imam danas na menjacnicama tada bi bilo minimum 1500BTC-a...Da ih imam toliko bolelo bi me uvo i setao bih po konferencijama i pricao kako je btc buducnost i da treba svako da ima po nekoliko desetina komada za svaki slucaj. Ne bih ni trgovao niti bih se nervirao.

nema to veze od kad su btc-ovi, gleda se samo koliko ce da vrede i sta ces uraditi sa tim, a ove pecaroske price ici ce, nece,hoce, gore, dole je sve kako se kaze "moze biti, ali ne mora da znaci"

kad je svrha BTCa u pitanju, dosta toga je u magli... po meni jedino sto se trenutno nazire, jeste da ce oni postati neki vid "tokena" "kupona" ili nesto sl. a sluzit ce nam na dnevnoj bazi za placanje malih iznosa npr. aparat za karte u tramvaju, parking automat i slicne stvari...
za sve ostalo, JOS UVIJEK, tu je mastercard :D

kad je svrha BTCa u pitanju, dosta toga je u magli... po meni jedino sto se trenutno nazire, jeste da ce oni postati neki vid "tokena" "kupona" ili nesto sl. a sluzit ce nam na dnevnoj bazi za placanje malih iznosa npr. aparat za karte u tramvaju, parking automat i slicne stvari...

Ja sve sto sam zaradio od BTC-a placam Vizom ;)

da ,da nego imamo li mi to jos jedan scenario sa "hackerima" tj pljackasima BTER je hackovan prica se o kolicini od 7900 coina, ili je neka prevara u pitanju

Budite srecni jer ucestvujete u stvaranju neceg sto ce biti buducnost ekonomije, trgovine, finansija u verovatno malo unapredjenom obliku :) Jos uvek surfujete na nultom talasu i uzivajte u tome :) Imacete o cemu da pricate unucima i deci, o tome kad je BTC bio ispod 10$ i kako ste bili pioniri majninga. Sentiment po strani, evo rezime moje trgovine poslednjih par nedelja, ko zeli prilozim mu logove :)
Sa nekih 2.5k ltc kupljenih na 1.95 posledni put pre par nedelja, mirovao sam i pazario sve vreme do juce ukupno jos 2.5k ltc, poslednje je sto sam uzeo 10 BTC od zmajans u petak u pravom momentu po 221 :) Pazario sa tim USD LTC od 1.81-1.91. Prodao ukupno 5290 LTC na 1.99-2.0 malo po malo u roku par minuta, kupio ponovo LTC 1.93-1.95. Dobar sam malo vise od 100 LTC od juce do danas, i dalje tvrdim svaka kupovina LTC do 2$ je jos uvek dobar potez gledajuci srednje i dugorocno.

ma sve ok, samo napred ti si druze realan i ne pisas po drugima (a i nisi veliki mag pametnjakovic sa prognozama "moze biti , al ne mora da znaci), svako i treba da radi sta misli da je najpametnije za njega i da se drzi tog plana i da ne slusa samozvane velikane berzi (koji uvek upecaju najvecu ribu, a ona jos veca im se otkacila pred samu obalu), ici ce ovo jos mnogo gore kao sto rece Arrow bice tu i "epskih" pumpova sa sada nama u ovom trenutku NADrealnim cenama , a bice i padova i kao sti kazes ovo je pocetak neceg velikog

kupovina.png

ovo je poslednje sto sam platio btc-om. cini mi se da je tad bio oko 360 $, tako da me ispala 1 btc. odlicna kupovina, jer je odlicna kartica, sad bih mogao to u srbiji da prodam za 40 k, posto su nove oko 50 k. :D

Poslednja izmena:
Budite srecni jer ucestvujete u stvaranju neceg sto ce biti buducnost ekonomije, trgovine, finansija u verovatno malo unapredjenom obliku :) Jos uvek surfujete na nultom talasu i uzivajte u tome :) Imacete o cemu da pricate unucima i deci, o tome kad je BTC bio ispod 10$ i kako ste bili pioniri majninga. Sentiment po strani, evo rezime moje trgovine poslednjih par nedelja, ko zeli prilozim mu logove :)
Sa nekih 2.5k ltc kupljenih na 1.95 posledni put pre par nedelja, mirovao sam i pazario sve vreme do juce ukupno jos 2.5k ltc, poslednje je sto sam uzeo 10 BTC od zmajans u petak u pravom momentu po 221 :) Pazario sa tim USD LTC od 1.81-1.91. Prodao ukupno 5290 LTC na 1.99-2.0 malo po malo u roku par minuta, kupio ponovo LTC 1.93-1.95. Dobar sam malo vise od 100 LTC od juce do danas, i dalje tvrdim svaka kupovina LTC do 2$ je jos uvek dobar potez gledajuci srednje i dugorocno.

Sve je to sjajno, ali objasnite onom momku sto je ulozio manji stan u ltc a sad moze da kupi bicikl, malo bolji doduse. Da je makar kupio btc imao bi za solidan auto. I te prognoze tipa bice to vredno jednog dana su malo decije. Mogu da se kladim da nema ltc holdera koji se ne jede sto nije svoj stek pretvorio bilo u dolar bilo u btc decembra 2013. godine. Ko kaze da se ne kaje je za Lazu...Ja sam na LTC-u izgubio oko 30 BTC-a proslog proleca i jos uvek ih nisam nadoknadio, ali bice prilike. Srecom pa sam ih izbacio pocetkom avgusta jer bi gubitak bio nenadoknadiv. A ovi holderi sto im je 40+ bilo malo sada se nadaju da ce videti i 4$...Sto je odlican pump za Marka koji je usao na 1.9...ali njih tesko da ce da utesi.

da ,da nego imamo li mi to jos jedan scenario sa "hackerima" tj pljackasima BTER je hackovan prica se o kolicini od 7900 coina, ili je neka prevara u pitanju
A ja sinoc poslao btc da kupim nesto fresh coina i jutros vidim da imaju problem. Meni je ovo sa kriptovalutama postala sprdnja. Svako malo nekog "hakuju" i na druge nacine ojade za novac. Na ovakav nacin kriptovalute nemaju nikakvu buducnost.

Pun svet onih koji su na 150$ za barel nafte vikali kako nafte ima sve manje, i kako ne moze da pojeftini. Pun svet onih koji su na 60.000$ za kg zlata vikali kako ne moze dole, samo kupuj. Nekretnine u pola sveta, ista prica... i i dalje je neko dovoljno drzak da ubedjuje druge kako ce nesto garantovano imati visestruko vecu vrednost, samo nek se strpi.
Nije ni stvar da je nemoguce da se tako nesto desi, ali mantrati tako kao da je godisnji roi od 100+% normalna i potpuno izvesna stvar je ravna ludilu.

Ali kad moze teletabis iz NIN-a da prica djokicine price o medjuvalutnim odnosima na tvu, jasno da moze i po it forumu da prica ko sta hoce.

Poslednja izmena:
bili na 2$ , videli kako je, nema nikog na brdu i ajmo dole :) ko je prodao prodao, ko jos nije kupio neka pazari kad proceni da treba, ja opet cekam 1.95+

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno