Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nov rast od 22% ... odlicno.. Mozda je i to razlok nekog povecanja, ovde samo jaki ASIC-i dobijaju.

Pitaj clana Igysa on je pisao da je btc propao zbog asic masina itd..

pa šta je uzrok pada, moja baba ? :)
pad Bitcoina se lepo poklopio sa brutalnim skokom hasrate-a uzrokovanim čime - ASIC- om.

ko da sam ja izmislio toplu vodu, čitaš li druge forume, većina to tvrdi ! i to je osnovni princip ekonomije da kad nečeg ima odjednom previše, to mu obara cenu.. nema to veze sa kontrolom diff-om jer nije isto kad manjina ima većinu hash-a sada i dampuje ispod cene samo da što pre povrati uloženi novac.. GPU rudari su štekali.

Viš da se i sad BTC jadan muči, neko je krenuo u PUMP balon i došo jadničak do 100 i zakuco i evo sad pada.. mooožda dođe na 120 za vikend ko što neki tvrde.. i onda opet lagani pad zbog konstanog dampa ASIC-ovaca.. šta tu nije jasno ???

naravno da bi voleo da je drugačije, volem ga ko rođenog, al kažem jadničak je kad se setim kako je moćan bio do pre mesec i po.. JOOJ..

Igysa delimicno jesi upravu ali delimicno i manipulatori uticu na berzu. Potraznja za btc-om je trenutno jako slaba jer je sama valuta nestabilna i ulozen novac je sve samo ne siguran. To sto se snage tice apsolutno ima smisla i utice sigurno, ne znam samo u kolikom procentu.
Sama ideja je da se diff menja u zavisnosti od snage je super ali ima tu jedno ali. Ako snaga skoci za 20% to znaci da je 20% vise novcica odmah dostupno na berzi (vise u odnosu na "normalan" dnevni promet ne ukupno). U tom slucaju prodaja je veca od potraznje a promena diff-a ce se desiti sa zakasnjenjem od 12 dana.
E sad tu dolazimo do jedne jako bitne stvari, najbitnije ustvari. To je nesto o cemu se diskutuje u BTC temi. Poverenje u valutu!
Iako neki tvrde da je to nebitna stvar zapravo je jako bitna stvar u trgovini. Ako ja kao miner imam poverenja u bitcoin ja ga necu baciti na berzu i nece se praviti visak. Ako ja mislim da ce on sutra vredeti vise nego sto mi sada vredi 70e u dzepu necu ga prodati. Ako nemam poverenja u nju prodacu odmah to sto imam. Sve se oko toga vrti.
Sada dzaba o tome i pricamo jer jako mali broj ljudi ima jako puno snage, mi ostali i ne ucestvujemo u tome.

E vidis mene to brine kod ltc-a, ceo svet ga sad steka u ogromnim kolicinama a cena ni 3$ da predje...

Sve se oko toga vrti.
Sada dzaba o tome i pricamo jer jako mali broj ljudi ima jako puno snage, mi ostali i ne ucestvujemo u tome.

pa to je ono što meni nije u redu i što je i narušilo to poverenje.. Bitcoin je kao ideja bio "give power to the masses" a sad je suprotno od toga zbog ASIC-a jer mnogo manji broj judi kontroliše gotovo ceo hash.. naravno i neki berzanski magnati koji sa Forex-a skoknu ovde jer im se sviđa ta varijacija od +-20 posto što nema ni na jednoj berzi.. možda je jedan takav napravio jučerašnji skok..

Slazem se i to. Asic je mocno oruzje koje mali broj ljudi ima. Vec sam rekao nekoliko puta, kada asic bude dostupan svima i odmah (kao graficke: platis i nosis) stvari ce krenuti malo da se menjaju jer ce se menjati odnos snage polako. Proizvodnja se zalece polako, sve vise se pravi i bice malo bolje sto se toga tice. A sto se tice berze... Uh, tu nema pomoci. Uvek ce biti nekoga s brdom love koji ce hteti da se poigra.

Izgleda. Prodao sam 0.0314, nadam se da ovo nije za stalno.

I to je to, sad idemo dole :p

ucestvovao sam sinoc u toj igri 2.72-2.82...opasna stvar, navlacenko najveci na svetu uffff

Kako si prosao u toj razmeni vatre?
Sad ode na 2.87$

pa pozitivno svakako :) ....malo srece malo navlacenja ali je bilo i klasicnog nerviranja u par navrata jer je na moju postavku do 2.8 ponuda isla na 2.79999999 pa je padalo na 2.75 i trajalo je dobrih 5-6 sati dok nije preskocilo.....ufff :)

pa pozitivno svakako :) ....malo srece malo navlacenja ali je bilo i klasicnog nerviranja u par navrata jer je na moju postavku do 2.8 ponuda isla na 2.79999999 pa je padalo na 2.75 i trajalo je dobrih 5-6 sati dok nije preskocilo.....ufff :)

A sad jel imas LTC il $? ;)

JA sam pokusao u 2 navrata da menjam ltc u btc i suprotno i sve sam suprotno manje vise odradio; kostalo me oko 14ltc i skontao sam da berza nije za mene i moje zivce :D

Za berzui treba imati zivca i ako pogresis da cekas danima i nedeljama a i mesecima a ako znas da si pukao da preseces i prepolovis gubitke...

moze se zaraditi samo treba pratiti desavanja okolo malo i to je to...naravno momentum je bitan ;)

Samo treba strpljenja i ne paniciti nikako.

Pozdrav ljudi. Nov sam ovde i iskopao sam nesto LTC-a. Zanima me koji je najbolji nacin da se pare prebace sa btc-e.com na devizni racun u Raiffeisen banci? Prebacio sam par dolara na okpay da probam ali izgleda je minimum 150 USD da bih povukao pare ovde. Molim detaljnije objasnjenje jer ovo prvi put radim. Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi. Nov sam ovde i iskopao sam nesto LTC-a. Zanima me koji je najbolji nacin da se pare prebace sa btc-e.com na devizni racun u Raiffeisen banci? Prebacio sam par dolara na okpay da probam ali izgleda je minimum 150 USD da bih povukao pare ovde. Molim detaljnije objasnjenje jer ovo prvi put radim. Hvala unapred.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...pitanja-odgovori/page52&p=3255601#post3255601

JA sam pokusao u 2 navrata da menjam ltc u btc i suprotno i sve sam suprotno manje vise odradio; kostalo me oko 14ltc i skontao sam da berza nije za mene i moje zivce :D

http://www.ltc-charts.com/period-charts.php?period=2-weeks&resolution=day&pair=ltc-btc&market=btc-e
Ja bih sada čekao (kao što i radim) oko 0.035 BTC za 1 LTC pa da prodam LTC, kad sam već propustio prethodni genijev sacet da prodam LTC. Držao me hype da će LTC otići još više zbog "MtGox day"-a.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno