Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma Buffett je uvek u pravu samo sto prodje nekada i 20 godina i ljudi uzmu milijarde pre nego sto on bude u pravu :)

To je tacno, ali spram ulozenog, ovde su se mnogi omastili fino...Svi koji su usli do 2013. godine su zaradili neverovatne kolicine para, naravno spram uloga. "Investitori" iz 2014. su im to omogucili :)

Nejasno je da se vadi na dumpu... veliki i ozbiljni trgovci sigurno nece to radit.. pilicari ovbde sto vade svaki dan i frljaju sa propascu nek se prepoznaju samo to mogu i da rade :)

Takodje za adaptaciju bitcoin-a, cena je najmanje vazna, a i znamo da pravi investitori ulaze tek kad sruse cenu, pa mozda ovaj scenario uopste nije slucajan (wall street, second market, itd...)

Poslednja izmena:
ma da toliko su strucni da vade dumpom... hahah jos ubijaju valutu u koju veruju i polazu sredstva, aha onda je opet pera kojot zavio cokoladu

I sta je bilo sa Perom, a sta sa cokoladom? A cime ti vadis, lopatom, znanjem? Pa danas samo trgovinom i mozes napraviti bilo kakvu kriptovalutu, sve ostalo je prilicno neisplativo. Ako radis legalno, naravno. Ako si iz magnet brigade, onda ti je svejedno.

Zeljko obrati paznju na nacin pisanja, nismo klinci na nekoj temi o igricama. Meni je najlakse da te lupim na ignore i nista necu sa time izgubiti.

Osim toga, jel pricas o BTC-u ili o onoj kineskoj kopiji? Posto je kod nje sigurnost jos bolje izrazena...
Opet ti kudis LTC :)
Kinezi su pravi investitori. Kupuju kada svi prodaju.
Praviti bilo kakve akcije i reklamiranje dok je market u padu je totalno rasipanje resursa i energije.
Samo bi produzavali pad kao sto je celo vreme radila elita sa BTC.

Onih prvih 100 u LTC gomila i dalje. Ono sto se napravi plus viskove a cena i dalje pada.
Ali ne moze to vecno tako, proizvodnja ce postati neisplativa a i oni kojima trebaju pare moraju dati vise LTC-a iz steka.
Sto pre padne cena pre ce se uraditi preraspodela. Samo tada mozemo krenuti gore.

Praviti bilo kakve akcije i reklamiranje dok je market u padu je totalno rasipanje resursa i energije.

Onih prvih 100 u LTC gomila i dalje. Ono sto se napravi plus viskove a cena i dalje pada.
Ali ne moze to vecno tako, proizvodnja ce postati neisplativa a i oni kojima trebaju pare moraju dati vise LTC-a iz steka.
Sto pre padne cena pre ce se uraditi preraspodela. Samo tada mozemo krenuti gore.

e hvala neko iz druge grupe i jos i pametan, hvalim te boze

To zaista ne mora da znaci nista. Ja sam uvecao svoj ltc visestruko, ali to sve zajedno vredi mnogo manje nego pre 6 ili vise meseci pocetna kolicina. Cela ova godina je godina shorta. Nemam racun da ih prodajem, vec sam rekao da sam u plusu i sto se mene tice, moze sve i da propadne, kao i sto hoce jednog dana. Ali se nadam da cemo se do tada jos igrati. Premnogo je % LTC-a u prvih 100, to je problem.

Premnogo je % LTC-a u prvih 100, to je problem.
Njima to izgleda nije problem jer im je najmanji problem to razbiti na par stotina adresa.
Poenta je da oni i dalje kupuju, sve sto se napravi plus viskove. Normano boli ih uvo da nekom placaju vise nego sto trebaju.

Oko BTC-a ima mnogo price a malo para. Ovi kinezi cute i pune se.

Njima to izgleda nije problem jer im je najmanji problem to razbiti na par stotina adresa.
Poenta je da oni i dalje kupuju, sve sto se napravi plus viskove. Normano boli ih uvo da nekom placaju vise nego sto trebaju.

Oko BTC-a ima mnogo price a malo para. Ovi kinezi cute i pune se.

Ajd videcemo. Ja sam ubedjen da je ltc završio karijeru kao silver to the gold...generalno scrypt mora umreti, suvise je skup. Trosi mnogo energije, skuplje ga je napraviti, neisplativ.

konačno zidovi od po 10 i vise k, kao u stara vremena.

sad mozete da krenete sa panikom.

Poslednja izmena:
Trosi mnogo energije, skuplje ga je napraviti, neisplativ.
Nema to veze, diff skace dok se isplati kopati, kada se ne isplati mreza stagnira, cena je ta koja odredjuje kolika ce biti mreza a ne obrnuto.
Nadam se da ce ovaj sad pad biti toliko brutalan da testiramo tu teoriju :)

Nema to veze, diff skace dok se isplati kopati, kada se ne isplati mreza stagnira, cena je ta koja odredjuje kolika ce biti mreza a ne obrnuto.
Nadam se da ce ovaj sad pad biti toliko brutalan da testiramo tu teoriju :)

Ja tvrdim da mi nemamo pojma koliko kostaju asici...taman da su i duplo jeftiniji od regularnih cena, bili bi tesko isplativi...dakle, kostaju mnogo manje, a ipak ne mogu biti bas dzabe. Videcemo, samo da cena potraje i ode jos mnogo dole.

Meni je logicno da sto se manje kopanje isplati - manje novcica u ponudi i manje skace mreza.
Postoji odredjen delay zbog preordera i slicno ali sve dok ne vidimo pad dif-a zbog pada cene ravnoteza nije uspostavljena.
Normano kada se desi brutalan skok od 10x kao zimus a nije isto kada skoci 10x sa 10$ na 100$ ili sa 100$ na 1000$ jer sa 100 na 1000$ generise mnogo vise potencijalnih dolara sa kojima mreza nagradjuje kopace. A tehnologija nije bila spremna da izbaci toliko snage u kratkom vremenskom periodu. Zato se sve ovo razvuklo ovoliko a mi smo zbog pohlepe bili previse nestrpljivi i pozatvarali rano one LTC sto smo isprodali na 40+$.
Ja ponavljam po ko zna koji put, zasto neko da ulozi dolare u BTC ako za te pare moze kupiti hardver koji ce nakopati vise novcica.
Tu pre svega mislim na velike igrace koji jedini i mogu podici cenu.

3630dbe0bf38b92ec5255f0f1f153e8c.jpg

Fina manipulacija u toku.

Čekam ja ovo još dole.

Ovo je takav vetar u ledja svim bankama sveta koje su pricali da se ljudi klone btca i da je u pitanju teska manipulacija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno