Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne verujem. Ali ocekujem da ode na 0.015-0.017 bez problema. Pre neki dan sam bas napisao da ocekujem pad ali ne znam dali sam pisao koliko, 20% pada mi je realno skroz. Tj. LTC stoji u mestu ali BTC skace tako da je sve ok.
Ne znam za vas ali meni vec neko vreme igraju antene, sto zbog DRK-a sto zbog BTC-a i LTC-a.

LTC/BTC tone jako slično kao pred novembarski pump. Videćemo da li će ići ispod 0.01

Nikako se nemoze porediti, novembarski pad je usled probusene najave MtGox-a i ludackog rasta BTC od 6-7x... jednostavno trenutno svi pokusavaju da shortuju znaci pad LTC je kratkotrajan, naravno moze biti par dana moze biti i mesec max

ja sam vrlo pesimistican po pitanju ltc-a. ne verujem da ce biti pomama za scrypt asicima kao za bitcoin, i da ce se to odraziti negativno i na cenu.

za btc mislim da ce sad korekcija neka, do mozda 580, ne verujem da ce tek tako 620 da se presisa. ali rekao bih da u narednih nedelju dana ce sasvim izvesno posle konsolidacije probati 640.

@genijalcin@23
Gresis debelo, scypt asic je mnogu ozbiljnije startovao od *****a iz avalona i BFL-a...... eno GAW koji ne proizvodi ali otkupljuje od sviju koji nude HW odma i preprodaje po povoljnim cenama i nudi hosting...... a prvi 28nm asic-i su vec krenuli polako.... tako da je scrypt asic uradio ono sto je BTC asic-ma trebalo 6-8 meseci

ja sam vrlo pesimistican po pitanju ltc-a. ne verujem da ce biti pomama za scrypt asicima kao za bitcoin, i da ce se to odraziti negativno i na cenu.

za btc mislim da ce sad korekcija neka, do mozda 580, ne verujem da ce tek tako 620 da se presisa. ali rekao bih da u narednih nedelju dana ce sasvim izvesno posle konsolidacije probati 640.

Ja nisam uopste pesimistican, sta vise potpuno sam optimistican. Samo je pitanje vremena. BTC ce polako na gore ako gledamo visednevne periode, dnevna variranja su itekako ocekivana pogotovu posle 600+ jer treba ocekivati da se neki istovare i da kupuju jeftinije.

@zeljko

super, to samo govori da nema potraznje, cim je sve dostupno.

presaltace se cela mreza ltc na to, ali diff nece ludacki skakati, i to neminovno znaci pad cene.

Odnos ce sigurno padati do nekog trenutka. Ja opet ocekujem da se diff naduva i da cena padne mozda malo da i sami ASIC-i butu na ivici isplativosti i onda kad stignu jos brze generacije da krene cena da luduje. Kapiram da ima jos 2 meseca lufta za LTC a da ce BTC za to vreme rasti.

Nadam se da gresis. Ja mislim da ce medju amaterima glavni kupci scrypt asica biti upravo btc mineri koji su se neckali da ulecu u preordere btc minera pocetkom 2013. godine, pa misle da su propustili priliku da nakopaju gomile. Realno, niko ne pominje nista vezano za ltc, samo btc ovo btc ono. Nista se nije ni u novembru pominjalo pa je skocio. Mora cena brzo da poraste, brze nego diff da bi asici izgledali povoljno. Kad kazem brzo, ne mislim uskoro, to ce se desiti kada budu spremni za slanje. Marketing da se roba proda. A svaka reklama se mora i platiti.

Poslednja izmena:
@zeljko

super, to samo govori da nema potraznje, cim je sve dostupno.

presaltace se cela mreza ltc na to, ali diff nece ludacki skakati, i to neminovno znaci pad cene.

Ne razumes nimalo, dostupno je po paprenim cenama... a kupuje se itekako... jedino sto GPU mneri beze diff ne skace ludacki, ne zaboravi da scrypt asic ipak nije 100-500x puta jaci od GPU-a

Inace po mojoj proceni jos 50% drze GPU radari koji ce da se premeste tek kad skontaju da je diff 2-3x

Poslednja izmena:
Zasto bi scrypt Asic-i kopali LTC, a ne druge isplativije valute?

Može li noob pitanje, ako neko ima volje da pomogne? Pokušao sam da nađem ovde u temi, ali bez uspeha.
Zanima me način da se neka od valuta kupi za novac. Trebaju mi konkretna uputstva: Koja menjačnica, da li je moguće platiti nekom karticom, payapl, kolike su provizije, na šta paziti.
Hvala puno!

Nikako se nemoze porediti, novembarski pad je usled probusene najave MtGox-a i ludackog rasta BTC od 6-7x... jednostavno trenutno svi pokusavaju da shortuju znaci pad LTC je kratkotrajan, naravno moze biti par dana moze biti i mesec max

Moguce je da novi asici dumpuju LTC i kupuju BTC...

Može li noob pitanje, ako neko ima volje da pomogne? Pokušao sam da nađem ovde u temi, ali bez uspeha.
Zanima me način da se neka od valuta kupi za novac. Trebaju mi konkretna uputstva: Koja menjačnica, da li je moguće platiti nekom karticom, payapl, kolike su provizije, na šta paziti.
Hvala puno!

Javis se meni i reseno

1000btc-a x 3$... pa ti vidi kolega. Tako se nismo frljali kad je mesecima bio 10$ ;)

Sad treba još neko da kaže "auuu, sad kad se kinezi probude" i "to the moon" :).

Ajmo sad dalje. Kako stvari stoje, neko sa btc-e ima razlog da usidri cenu btc-a, verovatno zbog manipulacije cenom ltc-a. Posto se najveci obim trgovine vrsi botovima, oni nece trignuti nov napad na 630 dok se btc-e wall-ovi ne uklone. A mozda je i dobro da cena malo iskulira ovde, da se uhorizontali malo kriva rasta. Jer kada udjemo u vertikalni rast, stvari se odvijaju prilicno brzo. A sa sto vise stepenice krene raketa, vise ce poleteti :). U svakom slucaju, 630 je granica progresa trenutno. Cak i ako padne, ne ocekujem da se cena duze zadrzi iznad danas i sutra. Jos se poklopio i kraj meseca i vikend, mada to vise i nije toliki faktor za volume u sell-u kao ranije kad je cena bila mnogo niza. Ja sam malko sortnuo sa 628 na 615, necu da ostanem u fiatu. Najvecim delom sam u ltc-u, mada mislim da sam to uradio prerano. Ali ltc je tezi za predvideti pa se nadam scenariju sa kraja novembra.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno