Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako se neko seca to smo pisali i prosli put pa reko mozda pomogne :D

Evo jedan, po meni, veoma dobar tekst: https://medium.com/p/ba5f3fcce103

Bravo, video sam ga juce na mcxnow chatu i taman ga poceo traziti u history ali si me preduhitrio.

Covek zna sta prica i takodje ne verujem da cemo videt opet cenu od 1000+$ barem do Novembra meseca. Jednostvano pocelo je bombarovanje losih vesti jer bitcoin vise ne gledaju kao mizernu valutu. Sto bi rekli, 500$ ce nam sada biti nova hiljada. :)

Uglavnom duze gledano, kriptovalute imaju velikog potencijala i sazaljevam one sto su imali planove da steknu kule i gradove do 2015-te.

Poslednja izmena:
taj je optimista, čim misli da će se cena stabilizovati između 350 i 500.

ja sam prešao u onu fazu kada prodajem iz šteka iako cena opada. razmislite još jednom koliko možete da se strpite do sledećeg pumpa da ne budete u situaciji da prodajete iz šteka zabadava da bi platili struju.

dugoročne prognoze su veoma nezahvalne. to može biti za 3~4~5~8 meseci, a možda i za godinu...

ne znam kakve su vam pozicije, ali razmislite i preračunajte se. naravno, sačekate bounce-ove za prodaju, nikako kada pada.

Poslednja izmena:
taj je optimista, čim misli da će se cena stabilizovati između 350 i 500.

ja sam prešao u onu fazu kada prodajem iz šteka iako cena opada. razmislite još jednom koliko možete da se strpite do sledećeg pumpa da ne budete u situaciji da prodajete iz šteka zabadava da bi platili struju.

ne znam kakve su vam pozicije, ali razmislite i preračunajte se. naravno, sačekate bounce-ove za prodaju, nikako kada pada.

Ne kapiram šta te konkretno brine?
Uložio si nekoliko stotina do nekoliko hiljada € u hardware a nemaš pare da platiš račun za struju?
Pa ne plaća se struja 1 godišnje kao porez pa da brinem o tome... ili si dao otkaz na poslu i očekivao da živiš od rudnika?
Mislim smešno mi je stvarno.

mene ne brine ništa.

ja prodajem da bih povećao štek, a povećaću ga znatno - veruj mi.

samo da upozorim na vreme. :)

@genijalcin@23
Znas kako masa reaguje, pokusat ce da shortuju kad je prekasno....... tako da :)

Evo da se javi jedan pogrešan procenjivač :)

Mislio sam da je LTC na 12.8 ok i da neće više dole, tu se vrtelo danima oko toga, već je poznato da kinezi rade to što rade i mislio sam pa neće čekati sada poslednji dan pa da rasprodaju, te sam menjao usd za 1000 LTC. Kad' ono medjutim :)

Mislim da deluje mnogo prepotentno kada neko ovde sa mnogo sigurnosti predvidja nešto. K.. mi možemo da nešto predvidimo, čista kocka

iznenađujem se i bez stpljena svaki dan, kad mi deca ne smetaju obično lepo shortujem, ali sam stao, lepa bila zarada ovih dana, ali više nisam siguran da je vredno rizika, pa sad samo pratim grafike da vidim šta će biti.

Vrlo me interesuje šta će biti ujutru, trenutno u kini dosta nizak volume, kasno je noću tamo, videćemo za par sati kad se razbude.

Poslednja izmena:
budite strpljivi, iznenadicete se .... :D

Šta to znači ˝budite strpljivi˝?
Vrednost bitcoin-a je u padu već 4-5 meseci... nemoj davati ljudima lažnu nadu.
Naravno da će se cene oporaviti ali neće ništa brzo da se desi. Dakle napiši budite strpljivi ali par godina :)

Moj ortak je pogodio, ja ga nisam poslusao i pogresio po ko zna koji put...

Prodao 150 komada po 19$ pre par dana, malocas kupio po 11$.
Saldo, ostao mu isti broj novcica a valjao lepu cifru... POGODIO, UBO...

To ti je kao posle utakmice, baš je bilo očigledno da će nešto da se desi, eh da sam uložio xxx eura na kvotu 4 :)

Može to tako par puta, može teoretski i duže vreme, ali od kockanja na duže staze nema profita.

Moj ortak je pogodio, ja ga nisam poslusao i pogresio po ko zna koji put...

Prodao 150 komada po 19$ pre par dana, malocas kupio po 11$.
Saldo, ostao mu isti broj novcica a valjao lepu cifru... POGODIO, UBO...

Pa i danas da si oko 14h prodao po 13.3, u oko 21h kupio po 10.8 za 7 sati si mogao da imaš 20% svega što si uložio, malo li je za nekoliko sati i dva klika.

Naravno pod uslovom da si Baba Vanga i možeš da predvidiš šta će da se desi.

Poslednja izmena:
To ti je kao posle utakmice, baš je bilo očigledno da će nešto da se desi, eh da sam uložio xxx eura na kvotu 4 :)

Može to tako par puta, može teoretski i duže vreme, ali od kockanja na duže staze nema profita.

Nikako, zato i ne kockam...

Pa i danas da si oko 14h prodao po 13.3, u oko 21h kupio po 10.8 za 7 sati si mogao da imaš 20% svega što si uložio, malo li je za nekoliko sati i dva klika.

Naravno pod uslovom da si Baba Vanga i možeš da predvidiš šta će da se desi.

Mora da se Tarot zove ;)

Ovo "pogadjanje" se ni malo ne razlikuje od onog u maxcoin temi. Pogodice onaj ko lupi najblize ocekivanoj vrednosti i tacka. :)

Svasta nesto moze da se desi preko noci, ovo je sve totalno nepredvidivo. A gde je tek kraj godine...

Gresis, na kladionici su kvote tako podesene da kuca uvek dobija i u to si siguran. Drugo, imas kvotu pa znas sta da ocekujes.
Ovde svasta moze da se desi, nema kvote, zarada je neogranicena.
Mnogi ljudi su se na ovome obogatili ali je to i dalje mnogo manji broj nego onih koji su izgubili.
Ja i dalje verujem da neko ko prati sve ovo moze pristojno da zaradi.

Od pocetka marta meseca pocela je velika isporuka masina zadnje generacije za kopanje btc-a brzina od 1 do 7,5 TH/s i ja mislim da je to dosta doprinelo padu vrednosti btc-a.

Poslednja izmena:
Dumpuju sve valute, ko da je smak crypto sveta, neverovatno.

Od pocetka marta meseca pocela je velika isporuka masina zadnje generacije za kopanje btc-a brzina od 1 do 7,5 TH/s i ja mislim da je to dosta doprinelo padu vrednosti btc-a.

Ma da neko je pretplatio asic i sad dumpuje, verovatno je lud.... mislim stvarno
LJudi sa asic-ma je u cistom interesu da jedino BTC ima najbolju cenu a ne suprotno, jedino trgovci dumpuju u odnosu na opste verovanje

Poslednja izmena:
Ma da neko je pretplatio asic i sad dumpuje, verovatno je lud.... mislim stvarno
LJudi sa asic-ma je u cistom interesu da jedino BTC ima najbolju cenu a ne suprotno, jedino trgovci dumpuju u odnosu na opste verovanje

Naravno da dampuju sve što iskopaju zato što cena pada a ljudi hoće da povrate uložene pare što pre, zar ti tako ne bi radio, zar ne bi svi ? prvo povratiš investiciju dok BTC nije otišao u tri lepe, jer si i onako dugo čekao da ti mašina stigne
Ali je to opet nije toliko značajna količina u odnosu na one koji imaju mnooogo više koina i dampuju da bi kasnije kupili jeftino, jer cena sigurno ide dole do 15-tog, nadamo se NE i posle toga.

Ti sto dobiju su sica..firme koje prave asice imaju ogromne farme i 80% iskopanih coina su njihovi i vecina odmah prodaje ..da prelistas malo forume gde se pisu o asicima video bi da su 99% kupaca besni jer kupe pa cekaju po 5-9 meseci dok tih par firmi majnuje sa njima i mlati pare a kad ga konacno dobiju ogromna vecina ne moze ni pare da povrati

To se polako utapaju ukradeni bitcoini sa Goxa, znaci konstantan pritisak na strani prodaje, plus imamo novu epizodu kineske sapunice i kontraverzno saopstenje IRS i to je to. Sto se litecoina i drugih alt valuta tice, nisam u toj prici ali bih rekao da se jasno vidi koliko su slabe i u osnovi zavisne od bitcoina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno