Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi sta mislite,dali se u ovom momentu isplati uloziti btc i nakupovati ltc

ima da se otvori novi blok u lazi lazerevic za btc minere/trader-e

Apropo... Može se dogoditi. :D Jjer ima nešto u ovom miningu što bi se moglo smatrati manifestovanom bolesti zavisnosti, donekle. Plus, definitivno vlada kolektivna histerija - kako globalno, tako i lokalno (na forumu recimo).
Posmatram kroz sebe i vas... :smash:

Ljudi kakva su vam iskustva sa bitstampovom verifikacijom, izludjuju me!

Nemam nista na moje ime naravno jer se kuca ne vodi na mene i tu je problem oko stavke "proof of residency".

Skeniram im racun za mobilni i dostavim ga uz sken licne karte i naravno ne prolazi jer to ne priznaju.
Odem u sup, platim potvrdu o prebivalistu i skeniram i sad mi jave da ni to ne priznaju jer ne razumeju jezik pa kao prevedi pa overi ponovo ili daj novi dokument.
Mislim ono dokle...

Sta da radim? Da li mi je mozda pametnije da skeniram dedinu(na njega se vodi kuca i svi racuni) licnu i racun neki struja/gas(sta ste vi slali ?) i otvorim novi account bez obzira sto nije na mene, stavim moj bankovni racun posle i pevam.

Moze li to? Kakva su vam iskustva?

Poslednja izmena:
BTC / LTC [cena, menjačnice, kupovina i prodaja]

lepo je to što imaš tako idealistički pogled na svet :)

Jedno je kad kazes neko je krao ili muljao a drugo je ako ne znas uopste kako nesto treba da funkcionise. Npr sta je to menjacnica i koja je njena uloga u trgovini btc/usd.

Po vasoj teoriji kad uplatis $ na menjacnicu ona ti na account ubaci vise dolara, cisto da ti se nadje, pa zato posle nema da isplati svima kesh :d

Poslednja izmena:
u vezi dede, kuće i računa: Ne znam za bitstamp, ali gde god sam radio wire transfer (nevezano za kriptovalute), ime vlasnika računa mora da bude isto kao i podaci na nalogu.

Znas kako to ide...nikom nije svejedno. Jednom kad vidis cenu od 48+ $, dok ne bude veca imas osecaj kao da si izgubio pare...Bas kao i ti koji si kupio za 35K. Samo je pitanje da li imas mogucnosti da cekas i koliko zelis da zaradis u nekom, tebi prihvatljivom roku.

Mudro zboriš :)
Nikom nije svejedno, imao si tih 48$ po ltcu-u u rukama, a sada 4x manje. Ali ako ćemo da merimo u gram, ipak je malo lakše ako i sa ovih 12 dolara otplaćuješ hw u koji si uložio, a još ako ima i zarade, super :)

Što se mene tiče, pisao sam već, nije ni bila ideja da za mesec dana zaradim 10.000 dolara i ćao. Nije mi problem da i par godina čekam trenutak za prodaju, čak i razmišljam da uložim još po ovoj ceni.
A šta će biti, eh da imamo vremensku mašinu bilo bi dosta lakše :)

Poslednja izmena:
Jedno je kad kazes neko je krao ili muljao a drugo je ako ne znas uopste kako nesto treba da funkcionise. Npr sta je to menjacnica i koja je njena uloga u trgovini btc/usd.

Po vasoj teoriji kad uplatis $ na menjacnicu ona ti na account ubaci vise dolara, cisto da ti se nadje, pa zato posle nema da isplati svima kesh :d

ja ne znam zašto uopšte razmatrate idealan i "kako bi trebalo da bude" slučaj kad je realnost očigledna :)
mislim nisi sad otkrio ameriku ako kažeš da menjačnica treba samo da posreduje i uzima procenat, ali para nema tako da je jasno da u praksi nije bilo onako kako treba po vašim školskim primerima da bude.

u medjuvremenu dok mi razvijamo teorije cena probija plafon... :) jel zna neko mozda razlog ovako naglom skoku?

Ljudi kakva su vam iskustva sa bitstampovom verifikacijom, izludjuju me!

Nemam nista na moje ime naravno jer se kuca ne vodi na mene i tu je problem oko stavke "proof of residency".

Skeniram im racun za mobilni i dostavim ga uz sken licne karte i naravno ne prolazi jer to ne priznaju.
Odem u sup, platim potvrdu o prebivalistu i skeniram i sad mi jave da ni to ne priznaju jer ne razumeju jezik pa kao prevedi pa overi ponovo ili daj novi dokument.
Mislim ono dokle...

Sta da radim? Da li mi je mozda pametnije da skeniram dedinu(na njega se vodi kuca i svi racuni) licnu i racun neki struja/gas(sta ste vi slali ?) i otvorim novi account bez obzira sto nije na mene, stavim moj bankovni racun posle i pevam.

Moze li to? Kakva su vam iskustva?

nazad na prosle stranice i CIITAAAAJJJ, jer je o tome vec detaljno pisano... CITAAAAJ kao sto sam ja...
necu da ti dam odgovor, iako ga znam.

Druze, pratim temu ali konkretno niko nista nije rekao. Ako meni nije tesko da ponovim sve sto ja licno znam kada neko drugi pita ko je nov ne vidim sta bi tebi bio problem da pomognes ako vec znas.
Ako i jeste problem kao sto vidim onda nista ni ne pises umesto sto radis ovako nesto, ne vidim koja je satisfakcija, sad si ti meni kao odrzao predavanje sta? Mislis nisam prelistao temu?
Nisam nasao konkretno kako i sta, mozda sam corav mozda ne znam da trazim ali nije da sam bas pao sa marsa a nije ni na tebi da drzis predavanja ovde i "zagadjujes temu" sa ovakvim komentarima,ako neces da pomognes barem ne odmazi.

ja ne znam zašto uopšte razmatrate idealan i "kako bi trebalo da bude" slučaj kad je realnost očigledna :)
mislim nisi sad otkrio ameriku ako kažeš da menjačnica treba samo da posreduje i uzima procenat, ali para nema tako da je jasno da u praksi nije bilo onako kako treba po vašim školskim primerima da bude.

To se zove kradja a ti si skroz promasio poentu, jer niko nije pricao o kradji.

Ja sam odgovarao na MarkoNS-ov post koji tvrdi i dalje da zbog veceg (regularnog) odliva nego priliva $ menjacnica ide u minus, sto jelte nije tacno.

Pa naravno, ako nije bilo kradje menjacnica nikako ne moze biti u minusu, jer se barata sa novcima koje je menjacnica vec dobila na osnovu depozita.

Malo su previse slucajne stvari koje se desavaju oko MtGox-a, sigurno je da su propusti u radu istog bili veliki, ali sve vise izgleda kao i namestaljka i teska manipulacija sa nekim ciljem :(

Tacno se sve informacije izdaju bas u pravom trenutku
Za ovog lika sa irc-a nisam potvrdio da zna srpski jer mi nije odgovorio ni jednom... on tvrdi da je samo u posrednom kontaktu sa ruskim hackerima koji nisu ukrali BTC-ve vec samo su hackovali server, kako kaze koji je pod gentu-om i nije uopdatovan pa je iskoriscen explot da bi se ubacio rootkit

Inace konverzacija sa Mark K. i bankom u japanu koja im je do januara radila internacinalne trasnfere potvrdjuje da je banka namerno blokirala racun i pretila zatvaranjem iz cista mira... inace razgovor je snimam izgleda od strane M. Karpales-a

U svemu ovome navijam za Zeljka i mogucnost da nekako izbavi ono sto je ulozio na gox.
A ako se kojim cudom to desi, jedno 20% u dobrotvorne svrhe bi bio red.

Druze, pratim temu ali konkretno niko nista nije rekao. Ako meni nije tesko da ponovim sve sto ja licno znam kada neko drugi pita ko je nov ne vidim sta bi tebi bio problem da pomognes ako vec znas.
Ako i jeste problem kao sto vidim onda nista ni ne pises umesto sto radis ovako nesto, ne vidim koja je satisfakcija, sad si ti meni kao odrzao predavanje sta? Mislis nisam prelistao temu?
Nisam nasao konkretno kako i sta, mozda sam corav mozda ne znam da trazim ali nije da sam bas pao sa marsa a nije ni na tebi da drzis predavanja ovde i "zagadjujes temu" sa ovakvim komentarima,ako neces da pomognes barem ne odmazi.
Uzmes racun na koga se vodi (verovatno tvog caleta) ,uzmes njegov pasos i ta 2 skeniras i napravis nalog sa njegovim imenom i taj koristis

A 2 meseca cuvam BTCove i nisam podizao i odlucim i zamenim ih jutros po 570$ sto je bio maksimum zadnjih dana i kao za inat posle sat vremena krece da skace i evo sad 630$

Poslednja izmena:

Burazeru, ja te razumem jer sam procitao preko 1500 strana u podforumu "kriptovalute" a sve zato sto "search this thread" jako slabo radi. Slusaj, moras u jednoj slici da im posaljes jednu i drugu stranu slicne karte ILI (meni je to lakse bilo) prvu dvostranu pasosa. Kao proof od rezidency ja sam im poslao izvod iz deviznog racuna iz banke na kom pise tvoje ime i prezime i tvoja adresa stanovanja

@IGY
Nemoj da me držiš za reč ali mislim da ti neće proći verifikacija na stampu sve dok ne upišeš i podatke od banke. Kad to uradiš onda će videti različita imena (banka -nalog) i opet neće proći...možda grešim ali....jedino da na dedu otvoriš račun u banci i odmah odradiš punomoć da možeš raspolagati sredstvima sa računa, nalog na stampu takodje na njegovo ime...

Poslednja izmena:
uh ... btc je lepo odskocio, a ltc slabo... mozda je prilika da se sada uzme ltc ako ce i on gore?

@IGY

Ako si nesto narucivao online i to ti stiglo na tvoju kucnu adresu, posedujes racun gde je ispisano tvoje ime, prezime i ostali podaci koji se poklapaju sa podacima iz banke, to skeniraj i posalji kao verifikaciju. Meni je prosao racun emmijev. Ni ja nemam nista na svoje ime.

imam skoro 3 btc na prodaju target mi je inace 500e al mozemo da se dogovorimo :)

063 7098 776 Beograd Medakovic 3 okretnica 29 trole

Poslednja izmena:
lele...josh malo pa 700$...a ltc tone li tone....

edit...iiii 700$

Poslednja izmena:
... kazu da je 0.021 realno, ali ako krene btc nizbrdo mislim da ce ltc opet da kasni.

kriptovalutni sistem - digitalna roba , kako god ga zvao nema veze sa realnim tako da te izjave vaze u momentu :) sta je tog dana stanje to je realno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno