Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kopam, ali mi se cini da je Markova ponuda ok za bilo koga kome trebaju pare odmah ili za nekog ko mozda nije znao da je ltc bio 50 dolara, i naravno uzimajuci u obzir trend.
Nema smisla da GOX sebe zakopava i kavari neverovatano unosan posto od provizije zato sto su prevaranti i ubijaju cenu svojim coinima koje imaju. Tako da oni sigurno jesu zrtve, a koliki je tu udeo njihove neozbiljnosti *** mozemo da nagadjamo.
Problem je sto vecina nas, bar ja ne mogu da vidim sta je tu bolje za BTC da se desilo, da su GOX prevaranti ili da su zrtve, tj od cega bi se bolje BTC ooravio, pa da bar navijamo na tu stranu.

Gox je zavrsio, sad sve i da su oni jedini (vlasnik i ekipa) kupovali po ovim cenama i da mesecima/godinama prodaju po daleko vecim, nema sanse da se izvuku

1. Mark K. je sigurno dosta gresio u vodjenju kompanije ali mi nemozemo znati da li bi ko drugi mogao bolje da vodi top 1 berzu 2013-te

Ono sto ja znam da vecina zaposlenih su stari poznavaoci istog jer jednostvano akd je rec o BTC isti ne veruje nikom, to je verovatno razlog zasto nije unajmio bolje experte za izradu berze i software-a, verovatno i najveca mana MtGox-a koja je mogla biti dosta bolja.......

Gox je zavrsio, sad sve i da su oni jedini (vlasnik i ekipa) kupovali po ovim cenama i da mesecima/godinama prodaju po daleko vecim, nema sanse da se izvuku

A kako ti znas da oni kupju...... mani se corava posla i nagadjanja, mi to nemozemo znati.... da kupuju i muljaju samo bi radili arbitrazu godinu dana a ne ostavljali onim majmunima sto su ispred da se bogate mesecima!

za pola sata je na ispod 100$

niko sa 2 grama mozge ne prodaje po ovoj ceni, pogotovo sto na bitcoinbulderu odma mozes da izvuces 50% cebe BTC-a jer neko kupuju ko lud

Poslednja izmena:
Zalosno je samo sto ubijaju i ostale berze! Kontam lepo da prodam masine sad za 3 soma i kupim ltc u toj vrednosti i postedim se kopanja narednih 7-8 meseci!!

Ne kopam, ali mi se cini da je Markova ponuda ok za bilo koga kome trebaju pare odmah ili za nekog ko mozda nije znao da je ltc bio 50 dolara, i naravno uzimajuci u obzir trend.
Nema smisla da GOX sebe zakopava i kavari neverovatano unosan posto od provizije zato sto su prevaranti i ubijaju cenu svojim coinima koje imaju. Tako da oni sigurno jesu zrtve, a koliki je tu udeo njihove neozbiljnosti *** mozemo da nagadjamo.
Problem je sto vecina nas, bar ja ne mogu da vidim sta je tu bolje za BTC da se desilo, da su GOX prevaranti ili da su zrtve, tj od cega bi se bolje BTC ooravio, pa da bar navijamo na tu stranu.
Ne vidim sta je tu korektno ..kupim od nekog po 10$ i sutradan podignem preko bitstampa po 14$ i za dan sam zaradio 4000$ ..znam da ima ****** u Srbiji ali tolikih ne verujem

Koga zanima da li je bucko kriv zato sto je prevarant ili je kriv zato sto nije dorastao da se nosi sa bankarskim (i drugim) ajkulama. U svakom slucaju je odgovoran na ovaj ili na onaj nacin, svejedno. Sustina je u tome da je za sve bolje da ovakav Gox nestane sa radara sto pre i da se ova tragikomedija okonca vec jednom, da okrenemo list i krenemo dalje. Nadam se da ce se pored ovih preostalih koje kako-tako rade pojaviti jos novih i ozbiljnijih berzi koje ce voditi odgovorni ljudi.

@SG_I A sto ti ne otvoris berzu pa se nosi sa bankama, AML-om, Fincetom, FBI-em i ostalima... kad siguran da je to tek tako... ja koliko znam jedino Bitstamp funkcionise za vece sume po pitanju povlacenja para.....

Inace saznao sam da BTC-e kad uplacujes pare preko banke zahteva do tebe da podneses predracun da kupujes usluge oglasavanja!!

Pa sad se zapitajte sta se tu desava

Poslednja izmena:
Pa to nekako i mogu da razumem. Ti se tamo oglasavas da kupujes ili prodajes novcice po nekoj ceni. Steta je sto to sve nije daleko ozbiljnije uradjeno ali ajde.

Ako je nedavno cena ltc-a bila 22$, a sad privremeno pala samo zbog problema sa menjacnicama, onda je i cena od 20$ nerealno niska...
onaj ko skuplja stek, siguran sam da bi uzeo i za vece pare, no obzirom da je sad takva cena kakva je na berzi, ja ne mogu ovo probati ni za priblizno realnu cenu... tako da prica o alavosti, zaista nema smisla, bar u mom slucaju... Toliko...
Cena je bila i 48$ pa je pala. Apsolutno niko nece dati 20$ za LTC. Na berzi vidis kolika je realna cena i to je to. Koliko ce biti za nedelju dana niko ne zna. Moze da bude 30$ a moze biti i 5$. 10% gore dole od cena na berzi je prihvativo, ostalo je bezobrazluk.

Poslednja izmena:
Ma gde si nasao to uopste covece?!?!? :zgran::wall::shock::hair:

Evo ti pa pogledaj koliko je na berzi.

videcemo kako vam se sutra cini 10$ :) do tad, kupujem BTCE dolare,placam 82din USD

Verujem da će oporavak biti relativno brz, čim Gox nije uspeo u tolikoj meri da povuče cenu za sobom. Neka im se ime pominje na Bitcoin wiki stranici kao velikog igrača u samom startu, a sada neka se pojave daleko ozbiljnije menjačnice od njih.

Verujem da će oporavak biti relativno brz, čim Gox nije uspeo u tolikoj meri da povuče cenu za sobom. Neka im se ime pominje na Bitcoin wiki stranici kao velikog igrača u samom startu, a sada neka se pojave daleko ozbiljnije menjačnice od njih.
Ne znam kako nije kad je sad BTC na btce 520$ a LTC 13$ ..za zadnja 24 sata na goxu prodato 105 000 BTCa ..to je ogroman volume (sad da li ti BTCovi i dalje postoje ili ne to ne bi znao

Pa dobro, ali cena je 5x veća nego na Goxu, što je ranije bilo nezamislivo. Ipak BTC pokazuje samostalnost i brani svoju vrednost.

Na goxu borba na 100$

Edit..ode ispod 100$ ..wall od 1500 BTCa na 100$ pade za par sekundi :D

Poslednja izmena:
Neko rece da ce gox BTC biti manji od btc-e LTC... izgleda je potrefio :)

U onome sto Zeljko pise ima istinitih cinjenica: da su banke spoticale Mtgox na svakom koraku.. i da nije da se Gox nije trudio da prevazidje probleme sa isplatama ranije.. samo, banke to rade i u globalu celom kriptovalutnom ekosistemu i nazalost, ne samo da Gox srozava cenu svim drugim berzama iz prostog razloga sto je njegov Volum veci od svih drugih berzi zajedno (sem Huobi-ja, i mislim na zalihe koje na Goxu obrcu kitovi uglavnom iz US, kao i licne zalihe MK), nego i Sto ce ponovo napraviti problem lancano kod isplate i drugim berzama koje su vec dve nedelje propterecene zahtevima za isplatu.. zao mi je momci, ovo je cinjenicno stanje..

Poslednja izmena:
Imali su dovoljno vremena da rese probleme, sad ce problemi da rese njih.

Imali su dovoljno vremena da rese probleme, sad ce problemi da rese njih.

Opet ne kontas nije samo MtGox u pitanju..... problem se odrazava globalno, sta mislim jel iko ima interesa da tek tako fljoska na hiljade coin-na ispod 200$, ko zna cije je to, evo cak je neko ddos bitcoin builder gde se cena odrzavala na 0.5!! mislis slucajno
Ja neverujem da je MtGox sposoban na ovako perfidne manipulacije, mada itekako su krivi sto nisu zatvorili trgovinu, ili nisu smeli ili se tu nesto desava

02:55] <ne0futur> amd i already tol mark "fuck the lawyers, disclose !"

Sta ja znam, MtGox je upao u rupu gde si advokati i banke igraju sa njima, naravno niko nemoze ocekivati od jkednog geek-a i ljubitelja u BTC da se nosi sa njima, neverujem da bi iko odavde i mogao...

Poslednja izmena:
Zivis u zabludi...sistem nije idealisticki koncipiran da svi prodju dobro, naprotiv, ako iz dosadasnjih uspona, padova, krahova berzi, "hakovanja", kradja...nismo nista naucili onda nikom nista. Ti u najmanju ruku pricas kao da licno poznajes M.K i da imas informacije iz "prve ruke", a zna se da je sve nepredvidivo i nema validnih izvora dok realnost ne pokaze sta je. Kakvo spustanje cene btc, ovo je predstava koja nema veze sa realnoscu, ljudi virtuelno trguju na mtgox sa necim sto ne postoji, a od toga nece videti ni centa ! To sto je zanemariv broj btca trgovan za gox btc nista ne znaci, ja bih dao 10% uzeo 10goxbtc za 1btc i to mogu da podnesem kao gubitak, realno vise i ne vredi u ovom momentu.
Nema sta da se brani mtgox, ne zanima te ko je kriv, oni su krivac kao i onomad kad nisu stopirali trgovinu i blokirali botove u aprilu prosle godine i tad im je oprosteni, e sad nece.

Ti zivi u zabludi da je MtGox krivac pa sutra kad pukne bitstamp (ne daj boze) onda ce ti biti kriv drugi... a pravi razlog neces videt

Ali Gox je kriv zbog sledeceg zlocina prema zajednici: u pokusaju da se izvuku iz nagomilanih problema-neisplacenih zaostataka, nalaze lazni izgovor, blokiraju BTC povlacenje, time zarobljavaju kriptovalutu obicnih smrtnika.. svojim licnim koinima MK dampuje svoju licnu berzu ne bi li stvorio panic sell- ljudi u panici poklanjaju coine MK po bagatelnim cenama i nadaju se izvlacenju makar dela sredstava preko fiat withdrawalla koji jos funkcionise ali uzasno sporo i selektivno= MK vraca coine koje je ulozio, a pritom potencijal od milijardi dolara vlasnistva clanova goxa pretvara u samo milione.. postaje vlasnik jos vise coina koje sad lagano pomalo (da ne bi bas naglo pala cena) moze da utapa na drugim berzma po 3-4 puta vecoj ceni od one za koju ih je kupio. Time Dolazi do para s kojima ce : a) vratiti dugove i poverenje u svoju berzu donekle b) pobeci i ostati zapamcen kao ***** koje je upropastil kriptovalute....Naravno ovo je moguce jer za njega licno ne vazi zabrana povlacenja novcica sa sopstvene berze, zar ne ? ;) jos veci "zlocin" je sto nije blokirao i uplate, nego samo kao nesto vrlo kratko sveukupnopno, pa je zarobio time dodatne novcice a sebi obezbedio jos i sveze dolare onih koji su mislili da dodju i kupe po bagatelnim cenama eeee :).. e sad, dobra stvar je to sto jos uvek postoji nada da MK nije bas toliko djubre i nada u ishod pod (a) da je ovo uradio samo da bi oporavio sopstvenu berzu, a ne da bi bas toliko napunio sopstvene dzepove... POENTA- ako mu je ipak bilo stalo da oporavi berzu pa makar i na ovakoj prevari korisnika i cele zajednice, onda jos ima nade za kriptovalute (naravno trebace puuno vremena da se povrati poverenje obicnih smrtnika kao i investitora) .. a ako je pod (b), budite ubedljeni da ce da zbrise- bojim se da je to onda lancana propas i kraj ove lepe price.. opet, prilicno moguc je sledeci ishod: da ce se Gox vratiti jaci iz naizgled totalnog ponora, neposteno, ali jaci nego sto je bio.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno