Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
***, nisam ovih dana kupovao, nego kada je bio crash sa 48 na 9, pa dok se penjao nazad. Došao je onda do 30+, pa sada nazad.. ne moram tebi da pričam, jel :)

Svi ste sigurno pomislili, eh da sam čuvao BTC .. tu sam propustio priliku.. pa sada hoću da se kockam sa LTC. Kao valuta broj 2, mislim da ima perspektivu. Niko od nas ne može da zna šta će biti za npr 12 meseci..
Možda vredi 200 dolara, možda se raspadne sve.. will see

Staro je pravilo ulozi onoliko koliko si spreman da padnes.

nemoj da se nerviras, do kraja godine ce bar jednom da izadje na 30+, makar na kratko :)

Molim za savet evo buljim u ove grafikone neko vreme i pala mi je na pamet jedna ideja ..

Dakle bot koji radi sledece

1. Ubacis kupovnu i prodajnu cenu te kolicinu novcica koju zelis da proda / kupi
2. Bot refreshuje ovu stranicu svakih https://btc-e.com/exchange/ltc_usd (recimo 20-30 sekundi)
3. Ako je cene veca od one koju si uneo (tip cena predje 16.25 )onda proda novice i obrnuto (ako cena padne ispod 15.75 recimo onda ih proda) ...

Naravno stavis da radi sa recimo 4-5 novicica i da ih vrti u krug (ako je jednom kupio da ne kupuje dalje nego da ceka prodaju i tako dalje ...)

Sta mislite o tome jel ima slmsila da pravim tu svarcicu ? :alo::alo::alo:

Poslednja izmena:
Molim za savet evo buljim u ove grafikone neko vreme i pala mi je na pamet jedna ideja ..

1. Ubacis kupovnu i prodajnu cenu te kolicinu novcica koju zelis da proda / kupi
2. Bot refreshuje ovu stranicu svakih https://btc-e.com/exchange/ltc_usd (recimo 20-30 sekundi)
3. Ako je cene veca od one koju si uneo (tip cena predje 16.25 )onda proda novice i obrnuto (ako cena padne ispod 15.75 recimo onda ih proda) ...

Naravno stavis da radi sa recimo 4-5 novicica i da ih vrti u krug (ako je jednom kupio da ne kupuje dalje nego da ceka prodaju i tako dalje ...)

A da koristiš API umesto refreshovanja stranice?

A da koristiš API umesto refreshovanja stranice?

Naravno da je to prva opcija ali nisam bunjario da li imaju API ili nemaju ako nemaju onda moram da scrapujem stranicu ili da pravim windows bot-a ili da smislim nesta trece...

Nemam vremena da sada bunjarim po API-ju (da gledam sta sve tamo ima ili nema) jel moram uskoro na posao ali skapirao si poentu

P.S.Pokuso sam da objasnim sto jednsotavnije moguce, da bi se shvatila poenta ...

Poslednja izmena:

Tačno tako, a garsonjera bi i tada vredela 25k €, a u međuvremenu bi ti donosila novac od kirije. :D

Šalu na stranu, ko voli da se kocka i hazarderske je prirode treba da ulaže novac u ovo. Bolje je od pokera i ruleta svakako.

***, nisam ovih dana kupovao, nego kada je bio crash sa 48 na 9, pa dok se penjao nazad. Došao je onda do 30+, pa sada nazad.. ne moram tebi da pričam, jel :)

Svi ste sigurno pomislili, eh da sam čuvao BTC .. tu sam propustio priliku.. pa sada hoću da se kockam sa LTC. Kao valuta broj 2, mislim da ima perspektivu. Niko od nas ne može da zna šta će biti za npr 12 meseci..

Nagovori tog sa tvog avatara da uloži naše devizne rezerve u kupovinu LTC-a. Taman će da podigne cenu malo. :p

Realno samo magarc moze kupiti nekretninu u srbiji, cene konstantno padaju i padace jos... kirijasi lome, mrljaju ne placaju i beze iz stanova...
Kvalitet izrade je nula, jos ako nije legalizovano pa te i to doceka ... ludje investicija nego crypto definitivno!

Drzim, nego sta. Jos uvek ne znas kakvu si glupost odvalio. Ti razmisljas od danas do sutra i ne razumes zasto mi preferiramo ltc. Realno, skoro si krenuo da kopas i jos mnogo toga treba da skapiras.
Nema razloga da se prozivas zbog toga. Razumeces.
Nista bitno se nece desiti danas ili sutra vec za minimum par meseci. Treba malo i unapred da razmisljas.
Ja sam i razmisljao unapred..reci mi sta radi LTC trenutno ..imali nekih desavanje da se popularizuje i pocne koristi bilo gde jer vec je coin star par godina a jos uvek se nigde ne koristi.
Evo ti npr samo jedna od stvari koje se rade na Dogeu (a koje cak ni bitcoin nema) https://github.com/jtremback/dogewand/ Transferi Dogea izmedju korisnika socijalnih mreza kao facebook bez da imaju kakav wallet..daj mi uopste neki primer sta se radi na Litecoinu sem price kako ce da vredi vise.

Pod jedan prvo treba osigurat network (NAJVAZNIJE OD BILO CEGA)
LTC to trenutno radi i postize!!! za to su potrebne godine, takodje decatralizacija, tona poolova, ne copy/past doge manijaka ...

Tek posle toga ide adaptacija istog, isto je prosao BTC

Doge nemoze imati svoju mrezu jer multipool sa 5min sa LTC predje na isti i napravi haos, po meni SAMO jedan valuta moze preziveti na scrypt a to ti mislis da ce biti doge a LTC ce izumreti? :)

A to sto naduvas vestacki cenu dok je volume doge-a "mali" pa ucaris na brzaka 20% LTC mreze je smesno... samo novopeceni mogu da padnu na takve manipulacije

Ja sam i razmisljao unapred..reci mi sta radi LTC trenutno ..imali nekih desavanje da se popularizuje i pocne koristi bilo gde jer vec je coin star par godina a jos uvek se nigde ne koristi.
Evo ti npr samo jedna od stvari koje se rade na Dogeu (a koje cak ni bitcoin nema) https://github.com/jtremback/dogewand/ Transferi Dogea izmedju korisnika socijalnih mreza kao facebook bez da imaju kakav wallet..daj mi uopste neki primer sta se radi na Litecoinu sem price kako ce da vredi vise.
mislim da si u pravu
lite coin je samo prva alternativa
nista drugo
voleo bi da vredi 5000evra, svima bi nam bilo bolje ,al to tesko da ce biti

https://www.youtube.com/watch?v=JEYiiEdJ0hY
:D

Trenutna cena ltc-a niska? Ahahaha...

Pa zaradjuje se preko 10k dinara mesecno CISTO na 1mhs kad se otkinu svi pomenuti fee-evi i struja... Plus ovo je najpesimisticnija racunica sto sam napravio...

A prosle godine se radilo za malo vise od struje, cak je i veliki broj ljudi gasio masine i cekao bolje vreme, ako se secate :)

pa ne verujem da ste radili za nesto vise od struje, bar neki duzi period... sigurno ste vise vremena imali osetno vecu zaradu od trenutne...
jer ako nije tako, onda sam se ja naslusao neistinitih prica, kako se ovde lepo zaradi... sem ako nije uvek bio u pitanju pump and dump...

ja malo zaradim, jer ne mogu da ostavim komp da bas non stop kopa, takodje pul mi ne daje kolko bi trebao, i nerviraju mi svi silni fee-ovi, koji mi zavlace ruke u dzepove...
tako da ja mesecno izvucem jedva oko 60$, iako masina ne kopa samo oko 4 sata dnevno... dakle kopa 20 sati u proseku...
sa tim tempom, necu skoro skupiti za novu graficku, novo napajanje, rig i extendere, a dodatno me nervira, sto nista od toga ni nema da se nadje u ovoj retardiranoj zemlji...

A nekon svega što si naveo ti nama kažeš da nam je sveo ovo palo s neba i da ne vidiš razlog zbog čega ljudi kukaju kad je sve prosto i jednostavno. :D

pa jeste to sve pain in the ass, ali i sitnice, kad imas vise grafickih, i kad ltc vredio bar 20$ i kad se ubijas od love, svakog meseca... da, tada je sve to nabrojano zaista sitnica...

e ovo je extra stvarcica, i sam sam planirao da probam tako nesto...
secam se pre par godina, kad sam pokusao da se registrujem na neki privatni torrent tracker, bio je neki prog, koji je svake sekunde refreshovao sajt za registraciju, jer su registracije bile otvorene samo na par sekundi svaki dan, zbog navale... i obavesti te, kad se desi ta promena... zaboravio sam kako se taj program zvao doduse...

Ljudi,jel radi Deposit (BTC) i Withdrawal ($) na Bitstamp.Neko od vas je napisao da nije radio,ali ne vidim da je iko posle napisao da radi?

Je l' ima ovde talenata kao ja koji su kupili LTC po prosečnoj ceni oko 23 dolara, za 25.000 eura :p

Ne žalim se, ideja nije ni bila kratkoročna zarada, neka stoji, ali ***, za sada deluje kao glupa investicija.

Tu je i oprema koja rudari, ali mi to delovalo previše sporo, pa sam hteo da ubrzam pravljenje zalihe LTC-a. I ovo što se rudari ne prodajem, samo skupljam. Šta čekam, tj koju cenu, nemam pojma, ali gledam na to u perspektivi više godina, ne brinu me mnogo ove ocilacije generalno, da padne na 5 dolara, opet bi mirno spavao i probudio se u 13h, kao sada :smoke:
Nista mnogo pametnije nisi mogao da uradis. Eventualno da sacekas pad cene ali generalno nisi pogresio.
Izdavanje garsonjere bi ti donelo nesto malo para, ni 2000 godisnje a cimao bi se sa stanarima koji bi dolazili i odlazili, cimao bi se sa racunima, dal ih placaju ili ne, cimao bi se i placao sve ono sto ti stanari uniste... Ovo ti prica covek koji je u aprilu odlucio da vise ne izdaje stan vec da stavi 2 masine unutra ;)
Ako si imao para u steku i nije ti frka, a vidim da nije, onda slobodno mozes da cekas. Ja da sam imao love isto bi uradio samo onda kad je ltc bio 1.2$. Do sada bi bio milioner. Samo ti to cuvaj i dobro ih zastiti. To ti je jedina briga, za cenu ne brini. Kraj sledece godine i umnozices pare ;)

Realno samo magarc moze kupiti nekretninu u srbiji, cene konstantno padaju i padace jos... kirijasi lome, mrljaju ne placaju i beze iz stanova...
Kvalitet izrade je nula, jos ako nije legalizovano pa te i to doceka ... ludje investicija nego crypto definitivno!

Mnogo ti je glupo razmišljanje.

Isto tako ja mogu da kažem da samo kockar i veliki hazarder može kupiti kriptovalute za novac koji može da uloži u nekretninu. Ulaganje u nekretninu je 1000 puta sigurnije ali MOGUĆA zarada na kriptovalutama je 100 veća, kao i šansa da sve propadne (1000 puta je na strani kriptovaluta).

Ljudi,jel radi Deposit (BTC) i Withdrawal ($) na Bitstamp.Neko od vas je napisao da nije radio,ali ne vidim da je iko posle napisao da radi?

Radi deposit normalno, nije ni prekidao sa radom, povlacenje btc-a nije moglo koliko ja znam. A povlacenje kesha jos nisam probao , ali sumnjam da bi trebalo biti problema :)

Poslednja izmena:
Da upitam jel neko od vas ima Erste devizni racun, i da li je imao problema oko transfera novca sa bitstampa (da znam da li da otvaram novi devizni racun, ili je dovoljan ovaj koji vec imam u erste banci). Znam da je bilo problema sa nekim bankama...

vidi na wisdomu. oko 9 ltc i 430 btc, tu oko 0.02 odnos

ode dole cena.. sta sad raditi?
ja sam odavno presao u FIAT, da li sad kupiti ili jos cekati da padne.. nisam pametan..

Mnogo ti je glupo razmišljanje.

Isto tako ja mogu da kažem da samo kockar i veliki hazarder može kupiti kriptovalute za novac koji može da uloži u nekretninu. Ulaganje u nekretninu je 1000 puta sigurnije ali MOGUĆA zarada na kriptovalutama je 100 veća, kao i šansa da sve propadne (1000 puta je na strani kriptovaluta).
Ulaganje u nekretnine jeste sigurnije nego u kriptovalute (ne znam da li bas 1000x al' nek' bude) ali je ulaganje u nekretnine najgluplje moguce ulaganje. Stednja u banci je isplativija (a lako dostupna i onima s malo ili bez mozga, kakvi uglavnom ulazu u nekretnine).

Je l' ima ovde talenata kao ja koji su kupili LTC po prosečnoj ceni oko 23 dolara, za 25.000 eura

ja mislim da si ti ili lud ili veoma hrabar :D
ali mislim da nisi pogresio, i da ce ti se to isplatiti... slicno bi i ja uradio, da imam mogucnosti :)

Ulaganje u nekretnine jeste sigurnije nego u kriptovalute (ne znam da li bas 1000x al' nek' bude) ali je ulaganje u nekretnine najgluplje moguce ulaganje. Stednja u banci je isplativija (a lako dostupna i onima s malo ili bez mozga, kakvi uglavnom ulazu u nekretnine).
Ljudi ulože u nekretninu (u izgradnji) koju kad se napravi prodaju i zarade mnooooogo više nego da su te pare držali godinu dana u banci sa kamatom od 2,5-3%(efektivne, ne nominalne)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno