Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te analize nisu loše, ali su beskorisne. Jedine koje su korisne su one koje predviđaju buduću cenu. Na žalost, "analize" koje predviđaju dugoročnu cenu, menjaju se iz dana u dan. Većina analitičara nema potrebne informacije koje bi mogli da upotrebe za kvalitetan izveštaj. To ih naravno ne sprečava da imaju svoje youtube kanale, blogove i ostale multimedijalne platforme.

Nije direktno kripto ali zanimljivo za market

Gledajući iz ugla love.. Čim se potpiše ugovor.. Sto pre krene pozajmica.. To bolje.
Procena za obnovu i razvoj ukraine 1.5 triliona
Blackrock drži ceo svet.

Ovo mi govori da postoji mogućnost da se rat skorije završi

Nije direktno kripto ali zanimljivo za market

Gledajući iz ugla love.. Čim se potpiše ugovor.. Sto pre krene pozajmica.. To bolje.
Procena za obnovu i razvoj ukraine 1.5 triliona
Blackrock drži ceo svet.

Ovo mi govori da postoji mogućnost da se rat skorije završi
To su zelje i cestitke. Cela prica ide kao da se Rusija nista ne pita i da Zelenski odlucuje kad ce rat da se zavrsi. Veruj mi da prilicno pratim politicnu a i situaciju na terenu i mogu ti reci da nismo ni blizu resenja problema, cak naprotiv. Posle izjava zapadnjaka da je sporazum u Minsku bio samo u cilju odugovlacenja i da nije nikad ni postojala namera da se on postuje Rusi vise nece ni da pregovaraju jer je poverenje u zapad totalno izgubljeno.

Prateći u proslosti kretanje stocka ili kako se to već kaže nebitno uzeću za primer SP500 naslikao sam scenario koji je vrlo moguć.
Pa sam se pitao.... Ako se dogodi taj scenario da li ce i BTC ići ispod 15500 (dna posle ATH), šta vi mislite?
Eto tema za diskusiju :)
Ja sam 50%+ da neće, u slučaju da rat ne eskalira ili pukne neki stable coin.

Prilozi

• SP500_2023-01-18_20-36-56.png
    SP500_2023-01-18_20-36-56.png
    127 KB · Pregleda: 77
Prateći u proslosti kretanje stocka ili kako se to već kaže nebitno uzeću za primer SP500 naslikao sam scenario koji je vrlo moguć.
Pa sam se pitao.... Ako se dogodi taj scenario da li ce i BTC ići ispod 15500 (dna posle ATH), šta vi mislite?
Ja 100% nemam pojma ali bih zeleo da odemo ispod 14k na dan ili dva :)

To je ogroman problem kada pokusavas da uhvatis dno ili vrh. I najmanji poket suprotan tvojim potrebama izaziva negativne emocije.
Poslednji ciklus je pruzio 1000 prilika za lagan DCA, kako kod prodaje tako i sada za kupovinu.

Nepotrebno je loviti samo dno i kapitulaciju ili blow of top.

projekcija je spx 3200 btc od 8-10k

pitanje je kada..jer moguce da imamo 2 inflacije

To je ogroman problem kada pokusavas da uhvatis dno ili vrh. I najmanji poket suprotan tvojim potrebama izaziva negativne emocije.
Poslednji ciklus je pruzio 1000 prilika za lagan DCA, kako kod prodaje tako i sada za kupovinu.
Mozda ako si trejder, ako si long term hodler emocija bez. :) Kada sam trejdovao pre par meseci bilo je nervoze samo tako. Zadnjih par meseci ne trejdujem i mnogo sam mirniji. Sada mi nervozu stvaraju prodavci oko isporuke stvari za stan. Ko bi rekao da toliko smaraju. :)

Sto se tice ciklusa koji je u toku verujem da ce biti jos prilika za cene koje cekam. Duga je 2023. godina i ne verujem da smo izasli iz bear-a i da je ovo samo jedan u nizu bear market relija. Moje licno misljenje. Ne pratim grafikone, analize i ostale stvari jer su to samo random misljenja kao sto je i moje. Da ti ljudi stvarno znaju nesto ne bi blejali po yt-u i gubili vreme na analizu marketa NAKON sto se nesto desi. Da li ce mi proci orderi nemam pojma ali ne opterecujem se time. Ako prodju super, ako ne prodju super. Pokriven sam sa obe strane. Generalno treba da navijam da idemo gore zbog odnosa kripta/usdt-a koje imam ali market mi ne deluje zdravo pa mi je realnije da idemo dole.

Mali presek desavanja zadnjih dana.
BTCUSD_2023-01-18_21-20-33.png
Napisao sam u prethodnom postu https://forum.benchmark.rs/threads/diskusija-o-cenama.305726/page-1760#post-6785370 da je vrlo moguce da dobijemo kontra patern od FTX pada.
Formirao se lokalni top na 21500 i tu je sada resistance. Suport ako ga tako mozemo nazvati je ovih 20400 od kojih se odbio na gore.
Divergencija je bila bas velika i sada ce to olabaviti malo, svaki ovaj retest je odlican za kasniji rast. Ovaj sada skok je pokazao koliko se brzo vrati bull sentiment ali ostale stvari koje pratim mi govore drugacije.

Sta je problem a primetio sam da se desavalo ranije u slicnim situacijama.
BTCUSD_2023-01-18_22-23-41.png
Ovaj skok u 15:30 pred otvaranje berze mislim da sluzi samo kao podgrevanje klime za skok akcija Coinbase koje su od 9. Januara skocile 66% i danas imale prvo crvenilo.
Preliminarni rezultati Q4 su im katastrofa ali ko to danas prati i cita...
Moze se to u TA pokazati kao pokusaj proboja ali meni deluje po vol da nije ni blizu toga jer bi prosli kao kroz sir do 24500 da su stvarno hteli.

Druga stvar u prethodnim postovima sam se osvrnuo na Justin Sun-a i to se opet danas pokazalo

justin trese.png
Ovo je njegova adresa na Circle preko koje spaljuje USDC i uzima dolar koji salje na paxos i uzima BUSD koji vraca na Binance. Vreme je -2 znaci povukao je dolar nakon onog prvog istresa oko 18h.

Treca stvar Stable Coin
Kako su izgledali stable u onom padu 2021 kada je bila prica kako ce likvidirati Sailora i kripto propasti...
uslona fud.png
Ulazilo je po 20 milijardi mesecno

Od kada je krenuo ovaj skok nama je izaslo preko 800 miliona dolara.
kretanjestable18jan.png
Market je kao klatno, na zelenu stranu ga je pokrenuo dolar koji je mozda leverage i 10x, kada dolar presusi klatno krene u drugu stranu i onda ga leverage sort dodatno pogura nazad i dok se ne pojavi dolar koji ce zaustaviti klatno ono stati nece. Po meni je to ako krenemo u tom pravcu ne pre 13.333.
Za bulove bi bilo idealno da se par puta testira 20400, izdrzi pa lagano na gore. Ako krenemo dole bice kao kroz sir samo ovaj put od altova nece ostati ni dugmici.

pitanje je kada..jer moguce da imamo 2 inflacije

Vrlo moguce jer oni imaju jak Housing 42% u ukupnoj inflaciji

CPIshare.png

U Housing imaju stavku koja nosi skoro 25% ukupne inflacije "Owners' equivalent rent of residences"

fredgraph (14).png
A to je anketa koja racuna indkes na osnovu toga koliko bi te kostala rata ili renta da danas odlucis uzeti istu kucu (u kojoj danas zivis bez obzira bila tvoja ili ne)

I onda dignu kamatu ode rata gore indeks skace a nekretninama treba dosta vremena da padne cena.
Ako obore kamatu nekretnine ce instant gore sve dok je zaposlenost velika.
Uglavnom bez recesije tesko da mogu spustiti inflaciju a ako dodje recesija nema te sile koja nece oboriti market.
Uz sve to ide i slabljenje dolara koje podize cenu nafte, veliki trgovnski deficit sa kinom gde opet juan jaca pa ce biti skuplji uvoz
U jako teskoj situaciji su fenseri i ova inflacija im sluzi samo kao sipka oko koje igraju dok ima neka muzika a FED je DJ pa ih voza tehno-stiskavac :)

Ovi u Davosu hoce ponovo da helikopterisu pare, a to znaci jos stampanja , videcemo

Uz sve to ide i slabljenje dolara koje podize cenu nafte, veliki trgovnski deficit sa kinom gde opet juan jaca pa ce biti skuplji uvoz.

Meni nije jasno zašto DXY ovoliko pada. Naravno, dolar je bio baš previše visoko i korekcija je sasvim normalna, ali pad dolara nikako da stane, što mi nema logike kad je ekonomija u recesiji, a kamatne stope relativno visoke.

Mali dodatak sinoc nisam imao vremena da pravim grafiku. Citiracu sam sebe. https://forum.benchmark.rs/threads/diskusija-o-cenama.305726/page-1760#post-6785370
Obicno je taktika da prvo katapultiraju altove, onda krenu lagano btc i eth pa jos jedan lagan skok altova i onda katapultiraju BTC a altove za to vreme tresu jer retail uhvati FOMO kada vidi da BTC skace pa da ne izgube priliku kupuju altove koji nisu napravili jos jedan krug.
navlacenje.png
desilo se bas ono sto sam objasnio pre par dana, uhvatili su retail na fomo i tresli dok su btc cimali na gore.
od marketa ovde nema vise nista, postala je obicna simulacija gde je sve u rukama menjacnica i sada se one ponasaju kao maloprodaje.
Sve je dovedeno do perfekcije, botovima kojima upravlja kvant se zada opseg i oni onda rade distribuciju kripta i stable da bi sve berze i marketi izgledali isto.
Jedino sto nam ostaje je da pokusavamo prpoznati ovakve stvari i na osnovu njih oteti nesto, oni uvek idu protiv sentimenta retaila jer samo tako mogu oteti onima koji se kockaju na margini i pokusavaju igrati logicno.

Nekako mi se čini da je trenutno interesantan za kockanje naravno do neke razumne sume.
Kupio sam neku siću, eh da sam to uradio 2015/2016. sa doge coinom kada sam ga merkao 🙃

Analizirajući malo chart altova iz period 2019 (godinu dana posle bull-a iz 2017-2018) došao sam do zaključka da su dobar deo koina baš onda, godinu dana posle velikog hipe-a 2017 dotakli svoja dna. Zbog toga predpostavljam da su većina kvalitetnih koina i ovog puta dotakli dno, to ne znači da će odma odleteti x50 ali setite se perioda od 2019 aprila do kraja juna BTC je išao X3 a altovi od 3 do 10 puta. Ovo su samo neki događaji koji mogu a i nemoraju da se ponove, ali ih treba uzeti u obzir i eventualno biti spreman iskoristiti ih.

Ovako ce do kraja feb. a onda up, al videcemo tako kazu kugle

Odem danas kod zubara da mi izvadi zub, on pošto je pogledao snimak kaže moram da te pošaljem kod hirurga, pošto mora da ti se makne i ovaj umnjak iza koji nije nikao. Znači, spremiš se na bol i maltretiranje, al se to opet prolongira.

E tako nekako i ovo. US02Y nikako da uspostavi dalji pravac, bilo da krene na dole i najavi slom za dva-tri meseca kao tamo 2000. i 2008., bilo da nastavi naviše i stavi do znanja da inflacija nije poražena, već kamatne stope moraju još gore. Samo tako leluja neodlučno. I svi znamo da će bol doći, jer drugčije ne može, al on nikako da dođe. Ako ovo nastavi da se rasteže, menjačnice mogu da poteraju kripto komotno i u poveći bull trap, ne treba kriptu mnogo da se zaleti.

Screenshot from 2023-01-20 20-01-24.png

Odem danas kod zubara da mi izvadi zub, on pošto je pogledao snimak kaže moram da te pošaljem kod hirurga, pošto mora da ti se makne i ovaj umnjak iza koji nije nikao. Znači, spremiš se na bol i maltretiranje, al se to opet prolongira.

E tako nekako i ovo. US02Y nikako da uspostavi dalji pravac, bilo da krene na dole i najavi slom za dva-tri meseca kao tamo 2000. i 2008., bilo da nastavi naviše i stavi do znanja da inflacija nije poražena, već kamatne stope moraju još gore. Samo tako leluja neodlučno. I svi znamo da će bol doći, jer drugčije ne može, al on nikako da dođe. Ako ovo nastavi da se rasteže, menjačnice mogu da poteraju kripto komotno i u poveći bull trap, ne treba kriptu mnogo da se zaleti.

Pogledajte prilog 372276
Želim ti ozdrvljenje sto se tiče zubara.
A kropto je u fazi neuračunljovosti, svašta može da se desi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno