Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne drami. Moj post se generalno odnosi na sve, zato sto niko nista konkretno ne kaze nego samo okace procente ili cene ali se nigde ne vide kolicine. Nije isto napraviti 800% na 2 dolara i na 2000. Kao sto nije isto da neko kupi 2 Sol-a po ceni 13.5 dolara i 1000 Sol-a po istoj ceni. Ako vec nesto kacite recite konkretno inace nema poentu. Sa konkretnim informacijama mozda mozete pomoci novim clanovima u nekim njihovim odlukama.

Poenta u % da su svi jednaki i gleda se risk reward

Super sto ti imas xxxxxxx$

Nekome je pritisak na 1k kao tebi na 100k a nekome na 1m

Ali ako neko ima bolji % jednostvano je bolji trejder od tebe.. pa i sa 10$ . Normalno ako ta osoba ima plan kojeg se drzi, postuje Risk menagment.

Poenta je da osoba sa boljim % ce eventalno da stigne osobu sa vise kesa.

Poenta u % da su svi jednaki i gleda se risk reward

Super sto ti imas xxxxxxx$

Nekome je pritisak na 1k kao tebi na 100k a nekome na 1m

Ali ako neko ima bolji % jednostvano je bolji trejder od tebe.. pa i sa 10$ . Normalno ako ta osoba ima plan kojeg se drzi, postuje Risk menagment.

Poenta je da osoba sa boljim % ce eventalno da stigne osobu sa vise kesa.
Sto se tice mene ja nisam trejder. Ja sam hodler. Ne bih se slozio sa tim jer sa 10$ mozes mnogo vise da rizikujes nego sa 1000$. 10$ svi imamo dok 1000$ nemamo. Da li bi taj od 10$ isao na 500% i sa 1000$ tesko. Ako vec neko pokazuje svoje dobitke u trejdu neka pokaze sta je konkretno uradio ili to sto okaci 500% nema poentu.

Sto se tice osobe sa boljim % to je pod uslovom da je taj trejder 100% uspesan i tu vec dolazimo do legendarnog simke nivoa mozda najboljeg trejdera na balkanu.

Vecina prikazuje samo kada nesto dobije a svi znamo da ne dobijaju uvek. Ali to niko nece da kaci.

Poenta mojih postova nisu samo trejderi nego generalno svi koji nesto kace a ne kazu nista konkretno.

Cekanje nekog savrsenog dana za altove je kao i cekanje apsolutnog dna - necemo ga svi ubosti.
Zasto ne samo DCA u BTC - BTC da skoci do svog prethodnog ATH-a je 4x ; BCH da skoci na svoj ATH je 16x.

Ne sporim da ima smisla to sto radis. Ali.... Btc je dovoljno nisko prema $, dakle kupovina.

Altovi.. Treba ih gledati malo izolovanije.

Ok...naveo si primer bch, akumulacija je evidentna kroz btc, kao i ltc, dash, xmr, etc, DCA tu ima smisla jer niti ce znacajno nize prema $, niti prema btc. (ko veruje u pomenute)

Recimo MATIC, ATOM, SOL, LINK, DOT cak i ETH, budimo realni su prilicno visoko prema BTC.. Tako da po meni bice tu krvarenja.

Recimo, ja sam tek napravio prvu kupovinu sol-a kroz btc.

Ja cu ici znatno sporije u altove (moje mišljenje).

Meni su altovi tek ispod jun low ok.. Jer btc je prošao to vec

Btc je dovoljno nisko prema $, dakle kupovina.

Naravno, BTC i ETH su mi i dalje najveci udeo DCA ali iskreno tu se ne nadam nekom prevelikom plusu, to su ipak sigurni coini. Zato sam se malo okrenuo ka altovima i prestao da kupujem BTC/ETH jer ako cu vec cekati par godina, bolje da cekam za 10x - 15x a ne za 3x - 5x...

... a altove dosta kasnije akumilraš kroz BTC odnos.
Ako moze pojasnjenje ovoga.
Akumuliras kasnije tako sto cekas povoljan odnos i pretvaras btc u alt, ili cekas odnos i kada bude povoljan nekim drugim sredstvima kupujes altove? U principu jedno ne iskljucuje drugo, ali me zanima sta se tacno misli pod ovim. Hvala

rizik stvara kapital ali i vodi u propast

Ako moze pojasnjenje ovoga.
Akumuliras kasnije tako sto cekas povoljan odnos i pretvaras btc u alt, ili cekas odnos i kada bude povoljan nekim drugim sredstvima kupujes altove? U principu jedno ne iskljucuje drugo, ali me zanima sta se tacno misli pod ovim. Hvala
ulozis u btc,, btc prvi krene da pumpa..onda iz btc-a ulazis u altove jer oni idu posle.. i onda pravis u teoriji 2x sa btc i jos 3-5x sa altom (ne krene ni on bas iz mrtve tacke pa da bude 15x) ..sa istom lovom..

Fora je sto u bulu imas vece sanse da znas koji ce alt gore nego sada

Pozdrav,
u predhodnom periodu dotakli smo nižu tačku, ako mene pitatie da li je to dno beara više sam za da nego za ne. (u slučaju da nema pucanja menjačnice, nuklearne bombe...itd mislim na strah) Istina da bi logično bilo da dno bude na nekih 14k-15k i da se odbije od vrha koji smo imali 26 juna 2019. Ali logično je i bilo 100K pa se nije desilo. U ovom momentu se slabije otvaraju longovi sa polugama jer se desilo što se desilo pa samim tim može mirnije da "teče cena" dosta njih će povući btc sa menjačnica da ne prođu kao sa FTX pa će samim tim biti manje u ponudi.
Naredni period cenu očekujem u side trendu i smirivanje strasti oko menjačnica.
Što se tiče altova treba tražiti koine koji još nisu imali "cvetanje" čitati, pratiti, učiti... bez toga nema leba, i dalje sam za teoriju da se na kriptu obogatiti može investitor a ne trejder.

Ne, mislim da nismo nasli dno. U to sam siguran.
Sigurno nas ceka jos veca kriza kad krene zima i polako ponestaje gasa. U ukrajini se tek ceka Ruski udar kad malo padne temperatura i zemlja zaledi.
Ja cekam dno u februaru.

Ovih 16K nam visi o koncu bukvalno.

gas nece nestati u evropi ove zime. vidi kakvo je vreme kod nas> kod njih je jos toplije. Rat se vodi i klimatski :)

Ne, mislim da nismo nasli dno. U to sam siguran.
Sigurno nas ceka jos veca kriza kad krene zima i polako ponestaje gasa. U ukrajini se tek ceka Ruski udar kad malo padne temperatura i zemlja zaledi.
Ja cekam dno u februaru.

Ovih 16K nam visi o koncu bukvalno.

I ja mislim da nismo nasli dno i da je pitanje vremena kada idemo do 14k. Ne samo zbog rata nego zbog svih desavanja u svetu. USA ce nastaviti da podize kamatne stope sigurno jos par meseci. Mozda nece po 0.75 ali mozemo realno doci do 6% ako ne i preko. To ce sigurno uticati i na kripto.

E sada ja mogu iz licnog ugla gledati ovo kao dno jer sam ja prodavao ETH izmedju 4000 i 4700. Neki prosecan izlaz mi je bi oko 4250. I od tog trenutka do pre nedelju dana sam trejdovao kroz bear. Kako vise padamo fomo je sve veci ako uzmemo u obzir gde sam ja prodao i gde smo sada. Prodao sam i par BTC-a na nekih 48k. Bukvalno sam u fomu bio nekih 10 meseci sto nije ni malo prijatno. Kako sam izdrzao do ovih cena ne znam ni sam ali bilo je nerviranja, kako zbog trejdova koji nisu uvek isli kako sam zamislio, kako zbog bear relija, itd.

Ako sam dobro razumeo ti si nesto skoro prodao LTC pre ovog mini pump-a tako da si kasno izasao iz kripta i sigurno drugacije gledas na sadasnju situaciju. Meni se rizik povecava i fomo postaje neizdrziv. I da padnemo na 8k nije strasno za mene. Ako padnemo na 3k iznerviracu se😀 ali nadajmo se da necemo pasti toliko nisko.

U svakom slucaju trenutno su BTC i ETH iznad cene po kojoj sam ih kupio, DOT na istoj dok je Link malo ispod. So far, so good ali pratimo. Planovi postoje da bi se menjali.😀

i tako paradox opsta devalvacija fijata dovodi do pada kritpa... bankari opet pobedili.

Mislim da je pravo pitanje hoće li se krenuti u proces likvidacije fiata i prelazak na digital, kakav je plan ekipe koja odlučuje o tome.
SBF nije mastermind nego iza njega stoje upravo takvi likovi, da li oni samo koriste crypto da bi se nakrali gomile keša ili je plan da ga skroz unište, verovatno su obe opcije u igri.
Blockchain tehnologija sigurno ima budućnost, pitanje je samo kad i na koji način će se to sve regulisati.

Rat moze do zime da se zavrsi i da sve skoci.
Kamate mogu sad u decembru za 0.5 da se povecaju i da sve skoci.

Prerano je za digitalni novac. Eksperiment se vrsi u Nigeriji. Prva faza adaptacije je pocela u oktobru 2021. a druga pre par nedelja i pored svih benefita koje drzava nudi, slabi su rezultati.

Kripto ide svojim tokom. Prošle godine u ovo vreme je još uvek bila jaka pandemija Covid-17, pa je BTC dostigao ATH. Neće ni Volođa da poremeti ciklus.

Kripto ide svojim tokom. Prošle godine u ovo vreme je još uvek bila jaka pandemija Covid-17, pa je BTC dostigao ATH. Neće ni Volođa da poremeti ciklus.

Dostigao ATH jer je i štampanje novca bilo na vrhuncu. Ciklus je trajno uništen, ne treba imati iluzije.

Rat moze do zime da se zavrsi i da sve skoci.
Kamate mogu sad u decembru za 0.5 da se povecaju i da sve skoci.

Prerano je za digitalni novac. Eksperiment se vrsi u Nigeriji. Prva faza adaptacije je pocela u oktobru 2021. a druga pre par nedelja i pored svih benefita koje drzava nudi, slabi su rezultati.
Moze ali ni 0.5 nije dobro. To je manje zlo. Moze izazvati kratkotrajni pump. Bice dobro kada pocne da ide u minus. A to moze potrajati do pola godine lagano. Za mene sledeci bull pocinje krajem sledece godine. Ako ga bude ofc. Necemo da mracimo kao kolega morbius😀

Po mom misljenju prodati sada i cekati 12k nema mnogo smisla. Ko je u mogucnosti treba da razmislja o kupovini pri svakom eventualnom padu. Siguran sam da ce btc opet doci makar do 50k (vrlo pesimisticno) sto je 3x u odnosu na danasnju cenu.
DCA na dole je ono sto je radim/cu raditi.

Takodje, LTC ima halving sledece godine. Obicno popravi odnos prema btc u periodu pre halvinga. Nemam trenutno ni jedan, ali ako bude stabilan mozda krenem isto sa DCA na dole.

Gmx gns dydx, logicna kupovina jer je dosta ljudi izaslo sa cexova, tj ftx pro, koji su najveci trejderi koristili, i sad se igraju na chainu jer ne veruju nikom vise.

Ja sam u GNS licno

Moze ali ni 0.5 nije dobro. To je manje zlo. Moze izazvati kratkotrajni pump. Bice dobro kada pocne da ide u minus. A to moze potrajati do pola godine lagano. Za mene sledeci bull pocinje krajem sledece godine. Ako ga bude ofc. Necemo da mracimo kao kolega morbius😀

Oprosti što ću malo da mrčim, ali ako FED bude ozbiljno rešio da se obračuna sa inflacijom, za to će im trebati nekoliko godina. Inflaciju je vrlo teško zauzdati kad se jednom otme kontroli, velocity novca poraste, tako da iako njegova količina opada, inflacija nastavlja da se održava. Naravno, postoji mogućnost da se pod pritiskom padajuće ekonomije, vladinom insolventnošću i rastom nezaposlenosti FED odluči da prevremeno odustane od zatiranja inflacije, ali to je već druga priča.

FED ne može dugoročno da kontroliše inflaciju, zato što su državni deficit i dug preveliki i visoke kamatne stope bi dovele do toga da najveći deo prihoda od poreza ide samo na otplatu kamata na postojeći dug. Da ne pominjemo kolaps tržišta nekretnina, koji bi povukao sa sobom i banke i investicione i penzione fondove. Neophodna je jedna krupna devalvacija dolara, kako bi ceo sistem opstao

Poslednja izmena:
To što oni "moraju" da urade nikad ne možeš da se osloniš. I ja sam tako godinama pričao da oni moraju da krenu da zatežu monetarnu politiku, pa neće valjda da dozvole da se inflacija otme kontroli? Kao što vidiš, pustili su, a ja sam ispao kao da ne znam o čemu govorim. Zato sam se uzeo u pamet i samo gledam šta rade sada, a kad se situacija promeni, videćemo onda šta i kako.

Plandemija je uspela ona je sprecila ath da bude tih 100k i vise
sve je spremno za apokalipsju sada nas drugi jahac jase.
Da se podsetimo prvi jahac je jahao na belom konju. Eto bela boja moze da se predstavi kao bela uniforma lekara. Lekari su nas jahali dve godine i nastavice
2.jahac jase na ridjem konju - konj predstavlja rdju , krv, rat stradanje .. , jos malo pa puna godina kako jase.
mozda vec sledece godine krece 3. na vrancu. Vranac crn - predstavlja glad
4. jahac jase zelenog koji predstavlja smrt - pomor.
Znaci "armagedon" pocinje 2025.
2026. ko prezivi pricace :)
Ali ovo je suvis eoptimisticno sto napisah

nastampali su boga oca para. sve ovo je lazno sto se tice kontrole. cene idu uvis , kamate idu uvis. plate iste => iznogud

edit 2
ne znam da li je tacno ove godine Srbija treba da vrati 7 milijardi $ je kamata od dugova . sad koji je to % od glavnice ... mi smo bre pukli ako je ovo istina.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno