Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravio je ovaj model za projekciju btc cene u budućnosti.
Cena ga za sad poprilično prati, ali se ne treba preterano uzdati u indikatore ovog tipa.
Mislim da mu je model baziran na trololo chartu.

Eto koliko u naredna 2 meseca imaćemo prilike da vidimo da li to pije vodu.
Lično bih želeo da se obistini, onda bi imali bar malo realniju projekciju za planiranje.
Mene više zanima cena 2026-te 😂

Pa šta znam, mislim da realna projekcija cene ne postoji, jer je kripto dokazao do sada X puta da svaki i top i dno bude iznad očekivanja i da ga niko ne pogodi :).
Jedino se stepenasta i kupovina i prodaja pokazala kao dobitna ( profitabilna ) kombinacija, ostalo je sve nagađanje.

Do sada se pokazalo da je dobra kupovina za hodl btc-a otprilike između 10 i 12 meseci od kraja ciklusa, ili na probijanju ATH od poslednjeg ciklusa, pa sad... pitanje je dokle će to biti tako, pa se ne treba voditi 100% ni time.
Mislim da mu je model baziran na trololo chartu.
Moguće, jer 2014te nije bila toliko jaka twitter zajednica kao danas, i kripto je bio smešno mali u odnosu na sad.

PlanB je jedan od jačih twitter-aša u zadnjih godinu - dve, od kada se i spominje i viđa, i nema jednog jakog kripto twiteraša koji nije bar jednom šerovao njegov čart, pa se gomila ljudi vodi tom projekcijom ( pogrešno ) jer nema svoj stav i exit plan ( isto pogrešno, ali šta da se radi :) )

Poslednja izmena:
Pogledajte chart malo bolje. Zar vama ovo stvarno liči na bull? Klasična manipulacija je u pitanju. Vidi se da je vestacki chart. Znaci svaki dan sve isto, u milimetar što bi se reklo. Na chartu vidimo da smo imali pump-dump-pump. Roboti upravljaju. Tacno se zacrta i namesti određena cena i nema šanse da ju probijes. I pojma nemaš da li će da odrade novi pump ili novi dump. Ovo nije pravo trziste i pravi bull market gde je tebi cena slobodna i ona se polako penje, polako ali sigurno raste, nekad vise nekad manje. Nama danas 4. dan a vrhovi poravnati kao sabljom da si sekao. Vrhovi se vratili na isti nivo na kome su bili do pre 15 dana, sve pod konac. Ovo veze sa bullom nema. Uporedite sa chartom kada smo išli ka 64.000$, tada su cene imale neki svoj normalan tok u bull marketu. Išle su ka vrhu i nisi mogao da ih zaustaviš. A ovde ti zacrtali cenu i drže te danima u mestu. Pa kad im se cefne onda puste neku vest da bude pump ili dump. Ovako se ne ide na ATH. Botovi i roboti upravljaju i tudjim sredstvima i odredjuju cenu kako im se svidi. Ovako mogu da drže u mestu cenu ko zna koliko. Ovakav smor na 47.000 je trajao sto godina, pa su ispraznili vreće, cene je pala, pa su pustili buvu, nove lepe vesti, da udju retail investitori i podignu cenu, i oni ponovo mogu da urade dump, isto kao pre 15 dana. Vreme će proleteti za čas, a ljudi će skontati da im je decembar ispred nosa a još nema ATHa. Pa morace i taj bear da dodje, ne može bull market u jednom ciklusu da traje 300 godina. Da je trziste normalno/slobodno, lako bismo mi znali šta da radimo. Analizirali bismo i videli šta i kako. Ali šta ti da radis kada tebi roboti upravljaju? Ima da navrnu na onu stranu kako im padne na pamet. Sada nije vreme ni za kupiti ni za prodati. Neka dosadna pat pozicija. Sve je kocka. Na pola si puta, ni tamo ni ovamo. Za trgovinu je dobro, hvataš te male oscilacije i množiš sa velikim brojem. Ali ne treba biti alav, jer kad puste robote ima da te jedan dan ugase. Odraditi nekoliko trgovina i chao.
42939480-08ED-4AFE-9EBB-7FC46B5F9F94.jpeg

Koja je fora sa nekim tviterasom PlanB, vidim svi ga pominju, izmedju ostalih i ovaj Bendzamin? Jel pogadjao nesto sem sto glumi ludilo? Mislio sam plan B fazon ako je bear, a plan A im nastavak bulla lol trebalo mi malo da ukapiram
Nema potrebe da se trudis, ne trebaju ti oni niti bilo ko drugi sa Tw i Yt.

Kome je do stejkovanja na Binance, povremeno tamo viđam vrlo čudne i isplative ponude za stejk na 15 dana za razne novčiće ali morate biti brzi, ne treba mnogo da okače sold out. npr ovo:

Samo jednom sam to uspeo sa Cardanom i za 15 dana uzeo više nego oni mučenici što su se u isto vreme zapljunuli na 90 dana. APY sam viđao i 40% u takvim ponudama, ne znam u čemu je fora ali nije prevara. Ako naleti, iskoristite.

Zar ova kamata (25.39) nije na GODIŠNJEM nivou? Što bi na 15 dana dalo nekih 1 i kusur posto...?

Pa onda ne vidim baš neku poentu zakljčavanja para za 1%, naročito što za to vreme sredstva nisu dostupna, a za dve nedelje Alt može da skoči ili padne i za pola.

Kakav kilav ponedeljak :rolleyes::cautious:
Verujem da market čisti put na način da otresa sve one koji su weak hands, vidim da je na tviteru dosta ljudi ubedjeno da smo u bear marketu i nemaju veću izloženost novčićima čekaju da vide šta će se desiti, e ti će početi ulaziti ponovo kako se budemo bližili 64-65k.

Verujem da market čisti put na način da otresa sve one koji su weak hands, vidim da je na tviteru dosta ljudi ubedjeno da smo u bear marketu i nemaju veću izloženost novčićima čekaju da vide šta će se desiti, e ti će početi ulaziti ponovo kako se budemo bližili 64-65k.
Kako market to cisti? Jel moze neko pojasnjenje. Ako gledamo kripto globalno, ko pokrece ovakve stvari? Ko to obori cenu za minut 1000$. Da li su ti kitovi svi bas povezani pa se cuju na viber i kazu aj da razbucamo malo trziste? Nekima odgovara da ide gore, nekima da ide dole, pa kako se onda dogovore ?

Kako market to cisti? Jel moze neko pojasnjenje. Ako gledamo kripto globalno, ko pokrece ovakve stvari? Ko to obori cenu za minut 1000$. Da li su ti kitovi svi bas povezani pa se cuju na viber i kazu aj da razbucamo malo trziste? Nekima odgovara da ide gore, nekima da ide dole, pa kako se onda dogovore ?
Bot jesnog vecec investicionog fonda ili neke menjacnice moze mnogo da uradi. A zamisli kad vise njih ima isti cilj (akumuliranje). Mogu s cenom da rade sta hoce. Mogu da povuku 10K na bilo koju stranu bez ikakvih problema. Imwju i novcica i para koliko hoces. Mi svi zajedno da se skupimo smo statisticka greska koliko nemamo uticaja.

ma ne mora nocas, ali bitno je da se trend nastavi iako prebaci 50k tu je ona zona 52-53k koju prosli put nije savladao, ne ocekujem da ce to ici lako i brzo, ali je bitno da se krecemo prema gore. polako ka novom ATH ;)

Bot jesnog vecec investicionog fonda ili neke menjacnice moze mnogo da uradi. A zamisli kad vise njih ima isti cilj (akumuliranje). Mogu s cenom da rade sta hoce. Mogu da povuku 10K na bilo koju stranu bez ikakvih problema. Imwju i novcica i para koliko hoces. Mi svi zajedno da se skupimo smo statisticka greska koliko nemamo uticaja.
Dobro saj ali ti sad pricas kako su se oni dogovorili da akumuliraju i onda tako guraju cenu.

Oni svi akumuliraju zato sto veruju da ce da zarade pare.

Kako gomila njih kupuje onda nakon nekog vremea dolazi do nestasice coina ( jel ti fondovi / kitovi / holderi ne prodaju svoj coine nego ih cuvaju za duze vreme ).

Onda cena krece lagano na gore ulecu spekulanti, I medvedi koji su priznali poraz, zatim mediji i novi ljudi koji hvataju talas i onda cena krece eksponencijalno gore.

Kad cena ode u parabolu tad se svi ti fondovi / kitovi / holderi istovaraju ( neki ne prodaju nista, neki sve, neki deo kako / ko . ), opet ne zato sto su se dogovorili nego zato sto je prirodno uzeti profit. I samim tim zakon trzista obara cenu.

Nakon nekog vremena kad cene padnu krecemo sve jovo nanovo i novi period akumulacije.

Mislim da smo svi vise puta videli da kit ili par njih manipulise cenom, ali neverujem nekoliko njih moze da preokrene trend i da okrene trziste na drugu stranu. Mogu samo malo da odgode ili ubrzaju skok / pad ..

Jel par kitova krene mnogo da obaraja cenu u ovom momentu naprimer. Onda ce doci druge vece ribe ( ili vise njih ) da pokupuju ono sto su ovi oborili .. To smo sto mi najsitnija riba u okeanu ne znaci da postoji najevca.

Mislim da je to da se par njih dogovori i radi sa cenom sta oce bilo moguce kad je market cap celog trzista bio mnogo mnogo manji i kad zaista veliki igraci nisu obracali paznju na njega.

Pa bez nas nećete se bližiti 64.000$-65.000$ (tako da neće se ni desiti taj trenutak kada misliš da ćemo uci). Mi ne ulazimo, i vidiš da cena da makne ne može. Tu će skakutati i roboti će vodati gore-dole.

Market mejkeri menjačnica ( botovi ), pogotovo sa leverage menjačnica, jer njima nije u cilju da gomila korisnika sa otvorenim pozicijama bude u plusu.
Zato treba pratiti open interest ( broj otvorenih pozicija ) i funding.
Ta dva parametra često znaju da pokažu pravac kretanja cene kratkoročno ( za daily trejdere )

Poslednja izmena:
@ detector
Ovo si dobro rekao "kad cena ode u parabolu tad se svi ti fondovi / kitovi / holderi istovaraju"
I to je taj razlog zasto ja ne vidim da BTC moze da prebaci 100 000 za ovaj ciklus. Institucije su se nakupovale na 30-35k i verujem da ce biti zadovoljni sa 3x zaradom pa kad krene njhivo istovar eto velikog pada i panicne prodaje obicnih ljudi......
I onda krece trazenje dna, svi gledaju kad da udju opet i akumulacija od godinu-tri...........
Mislim da je suludo ocekivati 200-300k za ovaj ciklus

Pa onda ne vidim baš neku poentu zakljčavanja para za 1%, naročito što za to vreme sredstva nisu dostupna, a za dve nedelje Alt može da skoči ili padne i za pola.

Sve ok, ionako sam to javljao samo onima koji vide neku poentu u zaključavanju para za 1% (a umelo je to da pipne i dvicu) na 15 dana, to bi npr mogao biti neko ko isključivo holduje. Ti ako si čuo za jače procente u stejkovanju, slobodno javi.
Inače, postoji i opcija redeem earlier, tu sad ono locked malo gubi na smislu... enivej, ako toShibakoludo shibne x10, biću u mogućnosti da javim i kako ta opcija funkcioniše.

Kamatu isplacuju na svakih par dana. Kad ridimujes ranije,oslobode ti koine u 2-3 dana,ono sto si dobio od kamate ti ostaje.
Ako vec drzis coine na menjanici,nije lose uzeti neki dinar pride.

Sam da javim, izgleda i obično kuče pomanitalo, volume 180% i sklonilo Polku sa devetog mesta, ja se učipio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno