Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
тешка дезинформација
.. ко верује у деда мраза може и у ово горе
ал испод 32774.5$ није , може бит само вишља
Ne bavim se rudarenjem ali po nekoj brzoj racunici ispalo mi je da su troskovi kod nas oko 15x veci od tih u tabeli

тешка дезинформација
.. ко верује у деда мраза може и у ово горе
ал испод 32774.5$ није , може бит само вишља
to smo već utvrdili, vest je iz 2018te.
Ja sam negde pročitao da je oko 28-30k trenutno, ali i to treba uzeti sa oprezom.

Tabela je prastara pre halvinga . Dal ste ozbiljni da ona ima ikakve veze sa cenom ili sa bilo čim.

Edit: pretece me simke.

ма пре 5 - 6 месеци сам израчунао и писао оно када је било питање да ли ће се наћи неко ко ће купути бтц за 30к$ , па сам тада рачунао по цени плаве. Сада где је то уназад немам појма , новембар децембар 2020. Данас сам поново направио рачуницу и написао текст , па сам одустао јер је био превелик. Само да додам да сам рачунао цену киловата по 24 динара , јер овај "нови" минер по њхатомине има ове спецификације MicroBT Whatsminer M30S++ 110T 110.00 Th/s, 3410W то је 2500 киловата за месец 900киловата у црвену 1 бтц ископа за 55 ишп месеца.
наравно верујем нило луд неће са тим преко црвене.
Било би добро неко ко је из мерне групе да нам јави која му је цена по киловату на крају месеца па ћемо имати тачну цифру у две децимале (до следећег поскупљења)

Simke ako moze info na kojoj si ceni poceo da uzimas MATIC u ovom padu i da li si sledece ordere na -0.1$ stavio da uzimas za isti iznos (vise novcica)?
Screenshot (1).png

Ova dva ordera su mi bila poklupljena. Sve isto.

Prodato sve na 1.991$ kroz 10ak minuta. Laganih skoro 15% .

edit:

U principu, cena po kojoj sam krenuo da uzimam mi je totalno nebitna.
Bitno mi je bilo što je bio -25% u zadnja 24h.
To je zapravo bio okidač za ulaz u trejd.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 307876

Ova dva ordera su mi bila poklupljena. Sve isto.

Prodato sve na 1.991$ kroz 10ak minuta. Laganih skoro 15% .

edit:

U principu, cena po kojoj sam krenuo da uzimam mi je totalno nebitna.
Hvala za odgovor, i ako moze jos dodatno pitanje.
Koja bi ti bila strategija da je nastavilo dole i da ti je pokupilo ordere na 1.59 i 1.49. Prosecna ulazna cena bi ti bila 1.64$,a sa eventualnim bounce-om od 10% bi bila cena na 1.63$, pa me interesuje da li ti je strategija u tom slucaju da pojacavas ordere na nizim cenama ili sta vec?

Koja bi ti bila strategija da je nastavilo dole i da ti je pokupilo ordere na 1.59 i 1.49. Prosecna ulazna cena bi ti bila 1.64$,a sa eventualnim bounce-om od 10% bi bila cena na 1.63$, pa me interesuje da li ti je strategija u tom slucaju da pojacavas ordere na nizim cenama ili sta vec?
Ne. Izlaz na 10-15% profita.

Ovaj put se potrefilo da je odmah odskocio.
Nekad se desi da krvari par dana / nedelja.

Da je nastavio da pada sve do recimo 1$, prosek bi mi bio recimo oko 1.4$, pa bi prodao kad dodje na 1.55-1.6$, da li za dan ili 6 nedelja 😀

edit:

Samo da se razumemo, ko trejduje recimo sa 100$, njemu tih 10-15% ne igra neku ulogu. Onda bi bilo dobro napraviti 2-3 takva trejda dnevno. Slozicemo se da je to vec dosta teze.

Ako trejdujes sa npr 1000$, onda je 100ćka lepa vec lepa zarada.

Ako trejdujes sa 10k, onda ti ne treba realno ni 10%. mozes zatvoriti i na 5%, i napraviti par takvih trejdova mesečno i super.

Ako trejdujes preko 10k, onda verujem da vec imas dovoljno iskustva da znas kad da udjes, a kad da izadjes iz trejda 😊

Poslednja izmena:

Da je nastavio da pada sve do recimo 1$, prosek bi mi bio recimo oko 1.4$, pa bi prodao kad dodje na 1.55-1.6$, da li za dan ili 6 nedelja 😀
Hvala na pojasnjenju. Licno bih verovatno bio u nervozi dok sam tih 30% u minusu i da cekam bounce od bar 40% , ali verovatno je to i razlika u iskustvu nekoga ko trejduje od pocetnika :) .

Licno bih verovatno bio u nervozi dok sam tih 30% u minusu i da cekam bounce od bar 40% , ali verovatno je to i razlika u iskustvu nekoga ko trejduje od pocetnika :) .
Bio bi nervozan naravno ako trejduješ sa svim kriptom.

Ako si totalni početnik, ne savetujem ti ovako da trejduješ, osim ako ti ovo nije glavni izvor prihoda.
Ako imaš mali portfolio ( manje od recimo 500$ ), a hoćeš da trejduješ na dnevnom nivou, onda gledaš da praviš 1-2-3% max na dnevnom nivou par meseci, i onda ćeš moći lagodnije da trejduješ, sa manje stresa i više profita..

Pa ne znam što se nerviraš ako uzimaš za HODL. Pa i ja sam odlučio da svakog meseca uložim 200 USD u crypto. Ali pošto planiram to kao štednju, ne tangiraju me dnevne oscilacije. Za 3-4 god. vrede će u svakom slučaju više nego danas. Ja sam uleteo sa ETH na 2ooo, ADA prvo na 0.99 pa drugi put na 2.08, xrp na 1.44. Ako sad uložim 200USD, uzeću XRP na ispod 1 i možda dodam i DOT u portfolio. Planiram da imam najviše u ETH (pola) i ostalo u ALT novčićima. Konkretno ADA/XRP/DOT.

Pošto sam u petoj deceniji života, Crypto mi dođe kao još jedan alternativni vid štednje.
Pa sad se prilicno ne nerviram.

Moras koristiti i stop lose. Ne moze svaki trade da ti bude uspesan. Tako nesto je nemoguce.
Moras prihvaiti i da izgubis, ali se trudis da to ne bude , zato postoji stope lose.

Zamisli nekog ko je kupovao ripple za day trade na 2.9 2.8 2.7 2.6 2.5 2.4 i ceka evo vise od 3 godine da se vrati iz trade-a u prinudni hold.
Prihvatis gubitak sasečeš i koncentrises se na sledeci trade.

Jedno je hold drugo je trade i ne treba od jednog praviti drugo.
Vrlo je vazn oda se odlucis sta ces i sa kojim delom porfolia.

Moras koristiti i stop lose. Ne moze svaki trade da ti bude uspesan. Tako nesto je nemoguce.
Moras prihvaiti i da izgubis, ali se trudis da to ne bude , zato postoji stope lose.

Zamisli nekog ko je kupovao ripple za day trade na 2.9 2.8 2.7 2.6 2.5 2.4 i ceka evo vise od 3 godine da se vrati iz trade-a u prinudni hold.
Prihvatis gubitak sasečeš i koncentrises se na sledeci trade.

Jedno je hold drugo je trade i ne treba od jednog praviti drugo.
Vrlo je vazn oda se odlucis sta ces i sa kojim delom porfolia.
Hvala za dodatni pogled na temu. Znam da Simke kada ide sa margin trading-om koristi uvek stop loss , ali verujem da je MATIC kupovao Spot opcijom pa onda nema stop loss-a. Ne moze da stavi na prodaju po vecoj ceni na kojoj ocekuje +10-15 % i da stavi da prodaje po nekoj nizoj ceni gde bi hteo da izadje iz novcica (takoreci stop loss). U takvoj situaciji moze lako da ode ispod planiranog "stop loss-a". Ako nesto nisam dobro razumeo molim za pojasnjenje.

Hvala za dodatni pogled na temu. Znam da Simke kada ide sa margin trading-om koristi uvek stop loss , ali verujem da je MATIC kupovao Spot opcijom pa onda nema stop loss-a. Ne moze da stavi na prodaju po vecoj ceni na kojoj ocekuje +10-15 % i da stavi da prodaje po nekoj nizoj ceni gde bi hteo da izadje iz novcica (takoreci stop loss). U takvoj situaciji moze lako da ode ispod planiranog "stop loss-a". Ako nesto nisam dobro razumeo molim za pojasnjenje.
Moze i za spot. To se zove OCO order - one cancel other. Ali za spot je dovoljno da se stavi stopp loss, ako krene rast ulogujes se i prodas. Kad tako trgujes svakako moras stalno pratiti.

Nisi dobro razumeo cim ni jedno ni drugo . MOzes da stavis naravno i naravno da na spotu ima SL.
Mada u takvoj situaciji kao sto rece Gavra odlicno rece, dovoljan ti je samo stop loss. Za prodaju pratis.

edit:

Samo da se razumemo, ko trejduje recimo sa 100$, njemu tih 10-15% ne igra neku ulogu. Onda bi bilo dobro napraviti 2-3 takva trejda dnevno. Slozicemo se da je to vec dosta teze.

Ako trejdujes sa npr 1000$, onda je 100ćka lepa vec lepa zarada.

Ako trejdujes sa 10k, onda ti ne treba realno ni 10%. mozes zatvoriti i na 5%, i napraviti par takvih trejdova mesečno i super.

Ako trejdujes preko 10k, onda verujem da vec imas dovoljno iskustva da znas kad da udjes, a kad da izadjes iz trejda 😊
Izgleda jednostavno i lako, bas kao i svaka majstorija 😉.
Mozda bi bilo bolje jos da se po malo pojacava ulaz kako pada cena. Npr krenes sa 100$ pa 105$, 110$...

Neo ima sanse da ove godine postane top 10 coin, pod uslovom da ne zaginemo u bear market. Imao sam ga nesto od ranije i uzeo u dipu za btc solidnu kolicinu. Sad ga pratim samo u odnosu na btc, zasad sam 20% u plusu za ovih par dana.
QTUM u stopu prati NEO, samo dosta intenzivnije, ako ta informacija ikom koristi. Na Krakenu nemam NEO, pa sam odavno navalio na QTUM. Znam da nije baš u nekom fokusu, ali pored XRP to je jedan od mojih favorita, koji me je održao iznad vode u ovim turbulentnim vremenima.

Šta mislite o Etherium Classic? On je izgubio više od polovine ATH vrednosti. Šta mu predviđate.

Vežbam se sa $100 za sada (ostalo mi je u hodl), nisam primenjivao ovakvu taktiku a izgleda logično. Međutim, prilično je retko uhvatiti baš svaki dan takvu procenturu (ili sličnu), koliko se meni čini najčešće bude to u rasponu od -13% do -17%. Ono što za sada primenjujem su MA indikatori (8-5-13) a biram coine sa velikim cap-om i češćim oscilacijama.
Uspeh je promenljiv naravno, još nisam razvio širinu sagledavanja ali da je moguće, moguće je.
Za sada mi je slaba tačka upravo SL, ne mogu odmah da ga postavim jer oscilacije umeju da budu takve da mi odmah dovati SL, proda me pa onda nastavi na gore .
A opet, ne smem ni da čekam da više odskoči pa da postavim SL jer mi se i tu dešavalo da me na brzaka pregazi na dole i ostavi sa spuštenim gaćama :).
Okreni obrni, mora da se iskrvavi dok se ne očvrsne.

Poslednja izmena:
QTUM u stopu prati NEO, samo dosta intenzivnije, ako ta informacija ikom koristi. Na Krakenu nemam NEO, pa sam odavno navalio na QTUM. Znam da nije baš u nekom fokusu, ali pored XRP to je jedan od mojih favorita, koji me je održao iznad vode u ovim turbulentnim vremenima.
Nazalost ne moze se ni ispratiti ni investirati u svaki potencijalno kvalitetan coin. Svakako je super sto si spomenuo coin o kome se ovde retko pise, a da nije neka zivotinja sa kvadrilion novcica :)

Vežbam se sa $100 za sada (ostalo mi je u hodl)
Pravi po 1% na dnevnom nivou, i ako budeš profitabilan na kraju svakog dana, ubrzo ćeš doći na 200$, pa na 500 itd.
Ne bitno koliko trejdova napraviš. Ako napraviš 100 trejdova za dan po 1%, sutra si već na 200$.

Bitno je da na kraju dana imaš bar 1% plus ( ili više, to bolje :giggle: ), i tako do 200.
Na 200$ uloga ti je 1% duplo veći nego kad si krenuo i sa duplo manje trejdova ćeš stići do uloga od 300, pa do 500 -1000 -10k itd...

Samo je bitno da praviš + u %. Ako je 1%, hvlala lepo, sutra nastavljam. Ako pogodiš 10%, extra...

Ovo ti isto funkioniše i sa ulogom od 1$ i sa 100000000$, jer samo pratiš napredak kroz %, a to je jedino bitno.

Put do prvog 1000000 je najteži, kasnije ide mnogo lakše.

Ovo ti je plastičan primer, ali nadam se da si poentu shvatio :)

Isto je nebitno da li koristiš i leverage ili ne.

edit:

Jedino kod ovakvog trejdovanja se podrazumeva da možeš posvetiti dosta vremena na počeku, a kasnije sve manje i manje kako ti bude balans rastao.

Po ovakvom sistemu se prave botovi, koji prave na hiljade mikrotrejdova, ali na kraju svakog dana bude +, ako je dobro programiran.

Poslednja izmena:
Hvala na dragocenim savetima, otprilike sam i ja tako rezonovao na početku ali mi je trebala i ovakva potvrda, second opinion po srpski :) .
Takva taktika eliminiše potrebu za SL, bar u početku jer 1% po pravilu brzo dođe.

Hvala na dragocenim savetima, otprilike sam i ja tako rezonovao na početku ali mi je trebala i ovakva potvrda, secoAnd opinion po srpski :) .
Takva taktika eliminiše potrebu za SL, bar u početku jer 1% po pravilu brzo dođe.
Moras znati da ne moze svaki trejd da ti bude uspesan, nemoj da ti 1 los ponisti 10 dobrih. SL moze cesto da te spase.
A i tih 1% nije bas da uvek brzo dodje. Ako nisi prosao bear market videces vec. :)
Nije lako biti dobar trejder. Probaj, treniraj, pa ces videti i sam da li je to za tebe ili ne.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno