Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zna li neko sta se desava na tether.rs?
Neko postavlja na stotine ponuda za kratko vreme, za manje iznose...

Kad je u petak 35k cifra,sta ce biti u nedelju tek,izgleda da su u pravu ovi optimisti za ispod 30k :D
Sudeci po ovome, moze bez problema da ide dole. Ne znam koliko je kod nas cena kopanja danas. Inace smo veoma kompetitivni bili. U rangu sa Kinom.

MW-GE934_bitcoi_20180306125301_NS.jpg

Kad je u petak 35k cifra,sta ce biti u nedelju tek,izgleda da su u pravu ovi optimisti za ispod 30k :D
Ja ne smem da kazem gde sam postavljao ordere, obesili bi me ili bi me strpali u ludnicu. Po meni ovo je bear i trazimo dno za odskok.
Ne znam sta ima da kaze onaj ekspert od juce, da nas prosvetli i nauci kako da mlatimo pare, a ne da sibicarino vise ovako.

Ja ne smem da kazem gde sam postavljao ordere, obesili bi me ili bi me strpali u ludnicu. Po meni ovo je bear i trazimo dno za odskok.
Ne znam sta ima da kaze onaj ekspert od juce, da nas prosvetli i nauci kako da mlatimo pare, a ne da sibicarino vise ovako.
Druže, nije da ti solim pamet, ali 10 strana unazad lamentiraš nad svojom sudbinom kletom, skupljaš pare za Španiju, svečano se zaklinješ da si sa kriptom raskrstio, i sad ponovo ulaziš, nebitno koliko nisko (i koliko je realno da će ti se uopšte pružiti prilika da uđeš)...
Ne znam da li sam uviđaš nedoslednost u svom ponašanju?

Druže, nije da ti solim pamet, ali 10 strana unazad lamentiraš nad svojom sudbinom kletom, skupljaš pare za Španiju, svečano se zaklinješ da si sa kriptom raskrstio, i sad ponovo ulaziš, nebitno koliko nisko (i koliko je realno da će ti se uopšte pružiti prilika da uđeš)...
Ne znam da li sam uviđaš nedoslednost u svom ponašanju?
Rekao sam da sam ostavio malo za igranje, kad vec spominjes to.

Pa da bi mlatili pare mora neko da ih ubaci u igru, a ovosezonske vune su već i ošišane i preplašene. :D

Malo ti je star taj izveštaj. Od tada je hashrate na btc-u skočio bar 5X ;) ako ne i više
Znam, znam, iz 2018. je, ali ne mogu da nadjem sveziji. Jedine cifre koje sam nalazio po clancima iz 2021. pominju srednju cenu od oko 8k.

Znam, znam, iz 2018. je, ali ne mogu da nadjem sveziji. Jedine cifre koje sam nalazio po clancima iz 2021. pominju srednju cenu od oko 8k.
pogledaj chart hashrate-a npr, pa možeš i sam izračunati odprilike ispod koje cene postaje neisplativo.

Nije ti to neki preterano bitan parametar za praćenje. Velikim majnerima nije problem da majnuju i godinu dana u minusu, pa i duže. A i pored toga, ne znaš kada će neki od velikih poolova krenuti da istresa.

Korisnije ti je da pratiš recimo koliki je funding na leverage menjačnicama. To ti je odnos otvorenih long / šort pozicija.

Vrlo često je odličan pokazatelj smera kretanja cene.

Evo ugrubo racunica
maj 2018: 24THs
Danas: 145 THs
Rast hashrata: 6.9x
Halving je jos smanjio zaradu 2x
Struja je kod nas poskupela sigurno bar 10%
Rudariti btc kod nas ne verujem da je isplativo po ovoj ceni danas.

Evo ja sveza vuna..juce ubacio xy eur na eth i to ga bas zabo na 2830$..***, danas izgleda lose, ali drzim se strategije dodavanje svaki mesec bez obzira na cenu..Gledam iskljucivo cifru u eth. E sad, jeste bolje kupiti po nizoj ceni (ili sacekati vikend), ali kad bi se sve znalo, svi bi bili puni u roku od danas.

Ja sam juče hteo da se izvučem iz altova, nazirao se pad na altovima, ali previse posla, baš nisam verovao da ce i ovaj vikend slicna situacija biti kao prošle nedelje. pa sam jutros izašao na nekih +15%, a u sredu bilo +30 :(, al alavost čoveka, zacrtao sam cifre od pre pola meseca... sad će vidimo hocel nedelja opet biti dan za upad... naprosto ne verujem u patern....
jos dosta ostalo u minus, pa pokusavam ovim čudnim da to pokrijem :D

Poslednja izmena:
Ja sam juče hteo da se izvučem, nazirao se pad na altovima, ali previse posla, baš nisam verovao da ce i ovaj vikend slicna situacija biti kao prošle nedelje. pa sam jutros izašao na nekih +15%, a u sredu bilo +30 :( al alavost čoveka, zacrtao sam cifre od pre pola meseca... sad će vidimo hocel nedelja opet biti dan za upad... naprosto ne verujem u patern....
Bilo je o gorih ovde, da ti ih ne spominjem 😂. Ni to tvoje nije lose.

Ima vune za šišanje, a i biće je još, ali dok se ne proda coin, dotle se i vuna drži.
Nema minusa sve dok se ne izađe iz coina. Doći će i lepši dani.

Evo ja sveza vuna..juce ubacio xy eur na eth i to ga bas zabo na 2830$..***, danas izgleda lose, ali drzim se strategije dodavanje svaki mesec bez obzira na cenu..Gledam iskljucivo cifru u eth. E sad, jeste bolje kupiti po nizoj ceni (ili sacekati vikend), ali kad bi se sve znalo, svi bi bili puni u roku od danas.
Pa ne znam što se nerviraš ako uzimaš za HODL. Pa i ja sam odlučio da svakog meseca uložim 200 USD u crypto. Ali pošto planiram to kao štednju, ne tangiraju me dnevne oscilacije. Za 3-4 god. vrede će u svakom slučaju više nego danas. Ja sam uleteo sa ETH na 2ooo, ADA prvo na 0.99 pa drugi put na 2.08, xrp na 1.44. Ako sad uložim 200USD, uzeću XRP na ispod 1 i možda dodam i DOT u portfolio. Planiram da imam najviše u ETH (pola) i ostalo u ALT novčićima. Konkretno ADA/XRP/DOT.

Pošto sam u petoj deceniji života, Crypto mi dođe kao još jedan alternativni vid štednje.

Vidim ja da ce beres ti maline pod stare dane :)
Salim se samo malo...
Definitivno idemo dole.

Ja bih cekao jos, mislim da petak popodne nikako nije dobar za pocetak kupovine, ako se osvrnemo na poslednjih mesec dana, mozda gresim...
pa šta znam, postavio sam ordere na matic na svakih 0.1$, sve do 1$, pa dokle stigne.
BNB sve do 200$ na svakih 10$ - isto dokle stigne.

Svakako idem samo na 10-15% odbitak.

Za hodl nije svakako, jer su oba skočili skočio puuuuuno :D
Moram da te pohvalim za ovu procenu za ovaj dump. Samo da vidimo dokle ce ici.
Ovo je bilo lagano. Tapkali smo na 40k par puta i ćao...

Njih dvoje su ubednjivo najjače odskočili u zadnjem padu.
Doduše, najjače su i iskrvarili :giggle:

Eth će biti isto dobra kupovina ispod 2k, isto postepeno. Za sada mi nije još interesantan za dokup.
Zna eth da sleti 20-30% lagano u danu.

Poslednja izmena:
Sudeci po ovome, moze bez problema da ide dole. Ne znam koliko je kod nas cena kopanja danas. Inace smo veoma kompetitivni bili. U rangu sa Kinom.

MW-GE934_bitcoi_20180306125301_NS.jpg
тешка дезинформација
.. ко верује у деда мраза може и у ово горе
ал испод 32774.5$ није , може бит само вишља

и те 2018 , код нас је просечна цена киловата била између 8-12 (плава зона) динара тако да тих 3000$ може да се помножи са 6
пре три године су били неки други , мање ефикаснији минери који су трошили више..
ма то је наука сама за себе србија и киловати :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno