Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A zasto vecina pretpostavlja da ce sve da padne opet drasticno nisko, sta to podrazumeva, da li pad od 60%+ ?, mozda poput berze kripto sada nastavi nekim stabilnijim tokom. Ne znaci da ce biti neki veci pad, i tezak bear period kao prosli put. Mozda krene sideways na nekim vrednostima blizim trenutnom ATH-u, smanjuju se oscilacije.
Ovo i meni sve cesce pada na pamet.
Zasto? Pa prosto imam utisak da se u 2021 na kripto gleda mnogo drugacije nego ranije. Kao da je prilicno izasao iz "ilegale" tj. postao je mnogo vidljiviji i obicnim ljudima i investitorima, institucijama itd.
Ovo je neko moje razmisljanje.

Poslednja izmena:
Laički gledano, ciklusi su do sada manje-više pratili Wyckoffov Composite Man model. Moje skromno mišljenje je da će se model nastaviti i u ovom ciklusu.

To je rizik koji nisam spreman da preuzmem jer niko ne moze da ti garantuje da ce se to desiti i kada. Preziveo sam jedan bear bez nekog veceg stresa jer sam imao konstantan priliv novih coin-a. I da sada sve padne opet cu imati vise nego prosli bear a u proslom bear-u sam ziveo isto kao sada u bull-u tako da me to ne tangira previse. Jedino je smor sto sam tada davao dosta vise ETH-a za struju. Kada sam prodao coin-e za stan, prodao sam i jednu kolicinu da podmirim struju narednih 7-8 meseci kada je vec sve bullish. Ne bih ja prodavao ni ETH za stan ali sam to hteo da resim i da zavrsim tu pricu. Jedino je smor sto moram da cekam 2022. godinu da zavrse zgradu :) Ali dobro lagano. Sve za sada ide po planu.
OK, razumemo se... ispricao si pre neki dan planove za buducnost i to je lepo, samo 🙌 da zaista potraje toliko dugo. Bez obzira na sve, da li mislis ako ETH ode na 10k do kraja ciklusa ili 7k da ga u bearu nece srozati na 1k ili 500 baksa 🙃minimum?

OK, razumemo se... ispricao si pre neki dan planove za buducnost i to je lepo, samo 🙌 da zaista potraje toliko dugo. Bez obzira na sve, da li mislis ako ETH ode na 10k do kraja ciklusa ili 7k da ga u bearu nece srozati na 1k ili 500 baksa 🙃minimum?
Pa ne razmisljam o tome ali tu je gomila sta bi bilo kad bi bilo. Ako ETH ode na 7-10k i ostali novcici ce otici dosta vise nego sada tako da ETH ne moram ni da pipnem nego tipa prodam PinkCoin koji mi stoji iz nekog razloga u portfoliu :) i budem miran neko vreme. A mogu da prodam i odredjenu kolicinu bilo kog drugog novcica zavisi od kolicine, koliko je skocio itd. I da nista ne prodam a padnu cene na te koje si naveo ili nize mogu od stake-ovanja/kopanja da zivim kao i sada i da ne diram glavnicu. Ili da prodam stan u izgradnji i kupim ETH opet na 500$ po novcicu :) Obrni/okreni dodjemo do istog. I da sve propadne recimo i dalje imam opremu od mining-a koja ce uvek vredeti nesto pa je mogu prodati mada je sada odlican trenutak da se proda tako da se bavim i time. Mnogo je opcija ali ako si dugo u kriptu i nisi bio alav i razmisljao dugorocno preziveces sta god da se desi. Meni su ljudi govorili da prodam ETH i kada je bio 20$ i da sam blesav sto to ne uradim ali ja sam gledao sve long term i za sada se isplatilo. Po meni prilika koju ne smem da propustim i samo pametno da odigram.

Definitivno je sad najbolje vreme za prodaju opreme pa kupovina nove za godinu 😊
ako budes imao srece, mozda iste karte kupis od iste osobe samo :2,:3 od sadasnjih cena. Bar je tako bilo do sada...

Definitivno je sad najbolje vreme za prodaju opreme pa kupovina nove za godinu 😊
ako budes imao srece, mozda iste karte kupis od iste osobe samo :2,:3 od sadasnjih cena. Bar je tako bilo do sada...
Nisam siguran da bih se vracao u mining ako sve prodam. Dosta manje obaveza bih imao ako bih se bavio samo PoS novcicima. Ali videcemo. Planovi se lako menjaju. Ide mi u prilog to sto nema opreme tako i da hocu nesto ozbiljnije time da se pozbavim ne mogu. Polovne karte ne bih kupovao.

Ako izadjes dosta ranije, kasnije ces tesko uci.
Znas kako je bilo prosli bull pa bear, btc nikad vise nece ispod 16k, pa nikad vise ispod 10k pa nikad vise ispod 6k jer to je dno i prag profitabilnosti za majnere, pa je lagano pao na 3k. Sad idu price btc do milion u bear-u btc ide na nulu. Realnost je negde izmedju.

Nisam siguran da bih se vracao u mining ako sve prodam. Dosta manje obaveza bih imao ako bih se bavio samo PoS novcicima. Ali videcemo. Planovi se lako menjaju. Ide mi u prilog to sto nema opreme tako i da hocu nesto ozbiljnije time da se pozbavim ne mogu. Polovne karte ne bih kupovao.

Ja kad kažem ljudima da batale rudarenje ne mislim iz istih stopa. Nemci su pozatvarali odlične nove nuklearke kad se desila Fukušima, to je bila čista glupost. Izgurati ciklus, pa posle polako.

Ja imam tu sreću da meni od kripta ništa ne zavisi. Ako bude sreće da izađem u dobrom trenutku, dobro je, ako ne bude, šta da se radi.

Rizici su veliki, ne treba se zavaravati. Već je 1% svetskog bogatstva u kriptu, nije to uopšte malo. Balon je dosta porastao, a ni berza ne izgleda ništa bolje. Pošto ja pre verujem trejderima milijarderima koji kažu da je berza pred pucanjem, nego Saju koji tvrdi da nije, imamo dobre šanse da nešto krene kako ne treba.

Složio bih se. Ja prodao rig pre neki dan (6x580rx) za 50% više para nego što sam ga platio pre 3 godine. Dao za komponente oko 2300€, a prodao ga za 3500€. E sad, da li je to pametan potez, videću. Pokazaće vreme...

Добро си зарадио (+ оно што је ископано у међувремену).
Многи су прошле године продавали ригове (6x570/580 8gb) по 700~900€, када сам ја куповао.

Сад баш погледах поруке на КП... RX580 8GB ~ 120-140€, RX470 8GB ~ 99€. Лепа времена била за куповину опреме.
Не знам да ли бих сад продавао, јесте да може добро да се узме (пример, за 5 рига ~ 17500€)

Добро си зарадио (+ оно што је ископано у међувремену).
Многи су прошле године продавали ригове (6x570/580 8gb) по 700~900€, када сам ја куповао.

Сад баш погледах поруке на КП... RX580 8GB ~ 120-140€, RX470 8GB ~ 99€. Лепа времена била за куповину опреме.
Не знам да ли бих сад продавао, јесте да може добро да се узме (пример, за 5 рига ~ 17500€)
Pa jesam dobro zaradio. Još da nisam prebrzo prodao iskopano...😪
Ali ***, svaka škola se plaća (ona najteža, najskuplje).
Znam momka koji je svoj rig prodao, par meseci pre ovog ludila, za 700€. Platio ga 3000€.
Možda je kod tebe završio😄

I ja sam svoje kartice dao dzabe... 180e komad a sada su 300-350e (1070) ali dobro... onda sam sve utukao u Beam... da sam danas dobio te pare, opet bih isto uradio i na istom bio jer koliko su poskupele kartice, taman je toliko i coin skocio 😅 jos bi i manje dobio coina.

^Naravno u tom periodu je skoro isti kao btc, može se naći i period kad je rastao u odnosu na Btc... Na duži period se nije pokazao.

Ovo i meni sve cesce pada na pamet.
Zasto? Pa prosto imam utisak da se u 2021 na kripto gleda mnogo drugacije nego ranije. Kao da je prilicno izasao iz "ilegale" tj. postao je mnogo vidljiviji i obicnim ljudima i investitorima, institucijama itd.
Ovo je neko moje razmisljanje.
Bukvalno, ali bukvalno isto sam i ja razmisljao 2017.
Isto sam i razmisljao i 2018. kad je La.prestige predvideo da ce ETH pasti sa $1400 na $80-100 i da ce dominance da skoci na 65%. Racunao sam da nema teorije da to tako bude... Pa je bilo :)

Poslednja izmena:
Isto sam i razmisljao i 2018. kad je La.prestige predvideo da ce ETH pasti sa $1400 na $80-100 i da ce dominance da skoci na 65%. Racunao sam da nema teorije da to tako bude... Pa je bilo :)
I kada su pusali da ce novi rudari tek videti sta znaci kopati za struju samo... za neka 2-3$...i tako i bi... mesecima. A bilo lepo kad se zaradjivalo 25,30,35$ dnevno sa 6x1070 ili AMDovkama ...samo kratko nesto trajalo😊

Sjecam se, svi osim LA i jos nekog lika su pricali da se nastavlja zurka

Jel samo ja čekam pad na 56,57k za ponovni ulaz iz dolara u btc? 😂
Koja li bi vest mogla da ga obori dovoljno..

I kada su pusali da ce novi rudari tek videti sta znaci kopati za struju samo... za neka 2-3$...i tako i bi... mesecima. A bilo lepo kad se zaradjivalo 25,30,35$ dnevno sa 6x1070 ili AMDovkama ...samo kratko nesto trajalo😊
Pa ja sam pisao da nece imati ni za struju to sto iskopaju.
Sad to predugo traje ali ne samo zato sto cene idu gore vec sto je sad shortage chipova mnogo veci nego sto je onda bio. Pogledaj dif eth, jedva da se pomera, za 4 meseca se nije uspeo ni duplirati. Januara je bio na nivuo iz januara 2018, jednostavno nema cipova dovoljno u svetu.

Poslednja izmena:
Isti taj La.prestige je pre dva meseca predvideo ozbiljnu korekciju u martu od koje nista nije bilo 🙂

Dobro sad, hajde da opljujete jos jednom coveka koje ljudima foliko pomogao u trgovini. Ne sme slucajno niko nikada da pogresi a da se ne nadje neki pametnjakovic da mu to natrlja na nos i popljuje sve do tada.

Pre nego sto popljujete nekoga prvo razmislite da li je vas doprinos temi i pomoc ljudima veci ili manji. Ako je manji onda treba da vas bude sramota. Ako je veci i dalje je sramota ;)

Samo da kazem da ja nisam popljuvao coveka jer niti imam razlog niti imam znanje da ga opljujem niti osporavam niti bilo sta drugo. Ni njega ni bilo koga.
Samo sam hteo iznesem zapazanje koliko je u crypto sve neizvesno (moj utisak kao apsolutnog pocetnika) 🙂

Ja i ovo sto znam naucio sam od vas ovde na forumu. Taman posla da popljujem bilo koga.

Stvarno nije tako izgledalo. Bez namere da napadam bilo koga, napisao sam jer svaki put kad cena malo krene nizbrdo dolaze ljudi da prozivaju, lece frustracije ili sta vec.

Kad sam vec kod toga, vec neko vreme nema onog Koreanca da proziva za LTC. Izgubio sam fan-a izgleda :cautious:

Gledam coinmarketcap, sve je krvavo. Kapiram da se od ponedeljka vracamo gore, izdfzite ;)

Ne znam za vas, ali ja kupujem.

Inace u martu je bila 20% korekcija. Mozda je ocekivano vise, ali nije da se nije desilo nista.

Niko nije vidovit i ne moze da tempira trziste. Zato svi nekad pogresimo u proceni. Uspesan je onaj ko ima dugorocnu viziju i prepozna trend. Pare gubi onaj sto misli kad raste da ne moze da padne a kad pada da ce na nulu.

Evo krenula neka korekcija, videcemo dokle ce. Sansa za dopunu ko je hteo.

Ma kakva korekcija, ovo je standardni vikend. Sutra u ovo vreme gledaj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno