Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti uvek pricas o LTC-u i kada treba i kada ne treba i generalno lozis masu svojim postovima koji se u vecini slucajeva baziraju na tvojim nadanjima bez duboke tehnicke analize kako je ti nazivas. Vise tvoji postovi iritiraju druge, jer ko o cemu baba o ustipcima. Niko ne prica o svojim novcicima ovde na nacin na koji ti pises. Ili u tvom slucaju o novcicu. LTC ovo, LTC ono. U bull market-u nema novcica koji nije skocio. Nema razloga da to ne uradi i LTC. Neki su vise, neki manje. Bitno je da su skocili. Samo ne treba presdstavljati LTC kao "one coin to rule them all" i s(h)ilovati ga do besvesti.
Moje analize su ozbiljne, daleko od toga da su samo nadanja. Na zalost LTC je i ovog puta uzasno kasno krenuo, drugi su skocili daleko vise. Nisam ja LTC precenio uopste, moze se recu da sam ostale potcenio. Daleko od toga da ga shilujem. Pratim ga ozbiljno, delim informacije ali trziste je surovo. Doge su prestigle LTC u svakom smislu, bolest mozga. To ne bi smelo da se desi a opet, svedoci smo da se desava. Ovo je poslednju put da ovako ulazem pare, to je jedino sigurno. Shitovi kojih ima stotine milijardi su opet najvise skocili...

Ne znam zasto je toliki hype oko LTC-a. Pratim ga od pocetka godine i bukvalno u svakom skoku BCH je bio bolji u svakom pogledu. Mozda odgovara nekome ko je usao po znatno niskoj ceni, ali gledajuci od novembra do danas, rekao bih da je BCH doneo mnogo vise nego LTC. Uzeo sam BCH kao primer jer je jedan od top novcica, verovatno ima i dosta drugih koji se mogu uzeti u poredjenje.

Ako cemo pravo doge su prestigle 99% trzista

BNB je danas bio dobra kupovina ispod 500$.
Još uvek nije loše uzeti malo na popustu :)

Prvi target bi bio oko 600$ kroz nekoliko dana, a zadnji oko 1000, ali ne baš brzo... nadam se do leta.

Inače, danas je CZ burn-ovao oko milion BNB-a ( vrednost preko 500 miliona u $ ) za q2.... tako da je i to mega bulish.

edit:
@saj, lepo ide ltc, krenuo konačno :)

Ako btc dotera do 70-75k, eto ga ltc lagano na 500, možda i malo preko 🚀🤘.
Nadam se da funding neće poludeti na ltc-u, jer planiram da otvorim i long poziciju, ali tek kad prebaci ATH. oko 500 i 1000$ bi bili targeti za uzimanje profita, pa ćemo videti još.

Poslednja izmena:
Juce slusam bruazera koga opasno drma FOMO i izjavu kako bi sad prodao stan i kupio ETH za te pare (navodno ne moze zbog zene). Kako kazu neki ljudi da ce ici na 5,10 hiljada i ostalo.
Kao da gledam sebe pre par godina, mada ja nisam imao te fantazije o prodajama stanova :D Ne mogu da mu objasnim da je sad preveliki rizik ,voz je prosao za te avanture i da ceka sledeci potop za kupovinu.

Dobro si ga savetovao. Ja sam prošao tu školu sa realnim hartijama od vrednosti i žestoko potonuo. Ovo može da se sruši preko noći, već viđeno, prema tome neka spremi ono što može da izgubi pa nek čeka potop.

Dash ce izgleda da ode jos vise... Moglo bi da se napravi tu jos neki 15-20%

Dash ce izgleda da ode jos vise... Moglo bi da se napravi tu jos neki 15-20%
Dash ti je u prošlom ciklusu bio preko 1500$, čisto da znaš ;)
Ja ga imam par komada, sa prosečnim ulazom oko 50-60$, i neću sigurno prodati ni jedan, bar do 1000, kao ni ltc.

On ti i nije baš za neko brzinsko trejdovanje, jer u par dana zna da napravi i 2-3x i onda se umiri nesecima. Mali je supply, pa ga je lako napumpati i dampovati, pa oprezno sa njim.

Dash ti je u prošlom ciklusu bio preko 1500$, čisto da znaš ;)
Ja ga imam par komada, sa prosečnim ulazom oko 50-60$, i neću sigurno prodati ni jedan, bar do 1000, kao ni ltc.

On ti i nije baš za neko brzinsko trejdovanje, jer u par dana zna da napravi i 2-3x i onda se umiri nesecima. Mali je supply, pa ga je lako napumpati i dampovati, pa oprezno sa njim.
Uzeo sam 6 coina, i odmah stavio target na 500.

Uzeo sam 6 coina, i odmah stavio target na 500.
Stavi malo ispod 500, nemoj nikad postavljati ordere na okrugloj cifri, jer botovi su uglavnom programirani da postavljaju wall-ove na okruglim ciframa. Pogledaj prvo orderbook, pa postavi svoj order malo ispod wall-a.

Eto, da znaš za ubuduće :)

Uzdravlje. i srećan LTC svima koji slave 🍻

Sta se slavi u vezi ltc-a ?
Isto što i za većinu ostalih kripto valuta... zato što nismo u fiat-u trenutno. 😂

Doge-Pump-16-04-2021.png

Pozdrav svima, nov sam ovde. Pratim vec neko vreme kripto, ozbiljnije malo, medjutim nov sam u trejdovanju.
Sta mislite o Siacoinu? Ja sam uspeo da uhvatim ovaj rast od 70+% juce.

Bitan je profit. Niko ne može pogoditi vrh za prodaju, dno za kupovinu, kombinaciju novčića koji najviše skaču i sekvencijalno ulaziti i izlaziti iz njih. Od nas 100, neko će ubosti Jackpot, većina neće, ali će biti u dobrom profitu. Sada je važno da ne promašimo izlaz, bar za nas hodlere i povremene swing trejdere.

E jos kad bi islo tako lako pa ja bih isao u xrp na 0.5 dolara izasao na 1.5 dolar, pa usao u doge na 100 sotosija izasao na 700 i odsetao sa par miliona za nedelju dana. A ta dva coina nikad nisam ni pipnuo.

Saj je pogresio sto je ulozio skoro sve samo u ltc ali mu svaka cast i jedan je od 1000 koji je strplivo cekao i nije prodavao. Verujem da je u plusu sad vec minumum 8x. Jedino mu ostaje jos da se ne provoza gore dole, a to sad nece sigurno.

Ulozio sam u ono u cemu sam najsigurniji i za sta sam potpuno siguran da ce ispuniti target. Nije najveci profit za sada, niti ce biti ocigledno, ali daleko je od toga da nisam i do sada zadovoljan a jos nije ni krenulo muski.
Sledeceg puta bice malo drugacija taktika sigurno ali bice mi i daleko opustenije da se razbacujem lovom na shitove.
Generalno, cela nauka je uci na vreme a ne u sta uci. Sve skace, pitanje je samo koliko.

Bukvalno. Btc je x3 u odnosu na prošli ATH a Ltc je x1. Da bi bili na nuli, Ltc treba da ode na $1k a Btc da ne mrdne sa 60k.
I Ada je x1 ako cemo tako da gledamo a niko normalan tako ne gleda. Zato je Ada x70 u zadnih godinu dana, e tako se gleda

Ltc mora minimum x10 od ath-a iz 2017.
I to će se ostvariti ako btc ode iznad 200k. A po svemu sudeći to će se dogoditi.
Sve moze ali nista ne mora. Vrlo bi me iznenadilo da bilo sta iz top 10 napravi jos x3 odavde, ali videcemo. Moji targeti se blize i uskoro nadam se zavrsavam. Sve i da izadjem dosta pre vremena meni je to iznad svih ocekivanja. A ostalima srecan put dokle god islo.

Bitan je profit. Niko ne može pogoditi vrh za prodaju, dno za kupovinu, kombinaciju novčića koji najviše skaču i sekvencijalno ulaziti i izlaziti iz njih. Od nas 100, neko će ubosti Jackpot, većina neće, ali će biti u dobrom profitu. Sada je važno da ne promašimo izlaz, bar za nas hodlere i povremene swing trejdere.
Pitanje je i sta ko zeli od ovoga i koliko je ko spreman da rizikuje. Da li nekome znaci 100k profita trenutno ili potencijalno 10M za nekoliko godina. To je velika dilema. Meni recimo ne znaci nista 100k trenutno a znacilo bi mi 10M za nekoliko godina i ja sam spreman na taj rizik cak i da se tih 100k istopi na kraju na 1000$. 100k ne resava prakticno nista, dok 10M resava prakticno sve. Ovo su samo primeri. Ogradjujem se od bilo kakvog poredjenja sa ciframa iznad. :) Ja sam hodler od kraja 2016. godine i zivim ( normalno ) od ekoloski necistog mining-a ( izvini morbius ) i cuvam/stake-ujem ostatak. Ne zadovoljavam se sa x2, x10, x50. Mozda glupo zvuci ali ovo je meni biti ili ne biti fazon. Del Boy je pronasao sat, ja sam pronasao kripto. Nadam se da necu proci kao oni na kraju. Ako se secam sve su izgubili :)

Pa najbolje da se svako vodi svojim ciljevima, dobro je uzeti savete od svakog i oformiti svoje mišljenje i napraviti dobar plan za izlazak. Samo strpljenje, bez srljanja iz novčića u novčić, i iskoristiti market maksimalno dobro za sebe.

Problem kod većine planova za izlazak je što su fleksibilni kako cena raste :)

Problem kod većine planova za izlazak je što su fleksibilni kako cena raste :)
Upravo ovo. Lako je bitli holder kada sve raste. Sve se menja kada krene da pada. Secate li se samo kad je padalo prosle godine pa mnogi prodavali na 5k cekajuci 3k ili nize.

Neko pravilo kojim se je vodim je da kada svaka budala pocne da zaradjuje na trzistu, vreme je za bezanje.

Pitanje je i sta ko zeli od ovoga i koliko je ko spreman da rizikuje. Da li nekome znaci 100k profita trenutno ili potencijalno 10M za nekoliko godina. To je velika dilema. Meni recimo ne znaci nista 100k trenutno a znacilo bi mi 10M za nekoliko godina i ja sam spreman na taj rizik cak i da se tih 100k istopi na kraju na 1000$. 100k ne resava prakticno nista, dok 10M resava prakticno sve. Ovo su samo primeri. Ogradjujem se od bilo kakvog poredjenja sa ciframa iznad. :) Ja sam hodler od kraja 2016. godine i zivim ( normalno ) od ekoloski necistog mining-a ( izvini morbius ) i cuvam/stake-ujem ostatak. Ne zadovoljavam se sa x2, x10, x50. Mozda glupo zvuci ali ovo je meni biti ili ne biti fazon. Del Boy je pronasao sat, ja sam pronasao kripto. Nadam se da necu proci kao oni na kraju. Ako se secam sve su izgubili :)

Sa moje tacke gledista, ako tako posmatramo, meni bi znacilo 100k profita da sam na tvom mestu. Zasto?
Zato sto ce u naredne 2 godine nanovo BTC da iscedi sve Altove na minimum minimuma i sa tih 100k mozda mozes uvecati bar x2. portfolio, sta god on sadrzao.
Kroz jos naredne 2-3.godine kada krene novi ciklus, ne moras biti nezajazljiv i gadjati sadasnju "zamisljenu cifru" da bi izasao sa tih evetualno 10 milki vec bi se zadovoljio i sa polovinom te cifre jer bi u naredne dve godine, kao sto sam napisao kupio dosta jeftino Altove ili BTC odnosno dosao do x2 u odnosu. na sada.
Svakako lakse bi dosao do tih 10 milki... a ako i to nije dosta e onda rizikuj pa cekaj ipak tu cifru za izlaz pa ako se posreci imaces 20 milki 😅
Krenuce ovo dole a kao sto kazu stari i iskusni, mnogo brzo i mnogo bolno ce biti tako da one minimalne od pre 4 godine mozda opet vidimo...bar za neke coine.

Poslednja izmena:
A zasto vecina pretpostavlja da ce sve da padne opet drasticno nisko, sta to podrazumeva, da li pad od 60%+ ?, mozda poput berze kripto sada nastavi nekim stabilnijim tokom. Ne znaci da ce biti neki veci pad, i tezak bear period kao prosli put. Mozda krene sideways na nekim vrednostima blizim trenutnom ATH-u, smanjuju se oscilacije.

Sa moje tacke gledista, ako tako posmatramo, meni bi znacilo 100k profita da sam na tvom mestu. Zasto?
Zato sto ce u naredne 2 godine nanovo BTC da iscedi sve Altove na minimum minimuma i sa tih 100k mozda mozes uvecati bar x2. portfolio, sta god on sadrzao.
Kroz jos naredne 2-3.godine kada krene novi ciklus, ne moras biti nezajazljiv i gadjati sadasnju "zamisljenu cifru" da bi izasao sa tih evetualno 10 milki vec bi se zadovoljio i sa polovinom te cifre jer bi u naredne dve godine, kao sto sam napisao kupio dosta jeftino Altove ili BTC odnosno dosao do x2 u odnosu. na sada.
Svakako lakse bi dosao do tih 10 milki... a ako i to nije dosta e onda rizikuj pa cekaj ipak tu cifru za izlaz pa ako se posreci imaces 20 milki 😅
Krenuce ovo dole a kao sto kazu stari i iskusni, mnogo brzo i mnogo bolno ce biti tako da ome minimhme od pre 4 godine mozda opet vidimo...
To je rizik koji nisam spreman da preuzmem jer niko ne moze da ti garantuje da ce se to desiti i kada. Preziveo sam jedan bear bez nekog veceg stresa jer sam imao konstantan priliv novih coin-a. I da sada sve padne opet cu imati vise nego prosli bear a u proslom bear-u sam ziveo isto kao sada u bull-u tako da me to ne tangira previse. Jedino je smor sto sam tada davao dosta vise ETH-a za struju. Kada sam prodao coin-e za stan, prodao sam i jednu kolicinu da podmirim struju narednih 7-8 meseci kada je vec sve bullish. Ne bih ja prodavao ni ETH za stan ali sam to hteo da resim i da zavrsim tu pricu. Jedino je smor sto moram da cekam 2022. godinu da zavrse zgradu :) Ali dobro lagano. Sve za sada ide po planu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno