Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj da vidim kako ćeš da platiš fee $1 kad btc bude $20k ili više.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

u walletu sam namestas fee, uopste mi ne smeta ni 20$ da platim fee ako prebacujem 20k. To sto ovde neki prebacuju po 50$ pa im je mnogo i 0,5$ fee je drugo, kazem, neka koriste banke. Ja svakako moje masine necu drzati upaljene da bi pera mogao da prebaci 100$ mikici uz 0,001$ fee. Koristite neke bezvredne altove za te stvari.

u walletu sam namestas fee, uopste mi ne smeta ni 20$ da platim fee ako prebacujem 20k. To sto ovde neki prebacuju po 50$ pa im je mnogo i 0,5$ fee je drugo, kazem, neka koriste banke. Ja svakako moje masine necu drzati upaljene da bi pera mogao da prebaci 100$ mikici uz 0,001$ fee. Koristite neke bezvredne altove za te stvari.
BTC je sa tehničke strane kršina, to je suština.
Zamisli treba nešto da platiš, pa prvo gledaš na telefonu da li je/koliko je mreža zagušena, pa onda šteluješ fee da bi ti transakcija prošla za par minuta, i na kraju čekaš sat vremena recimo da prođe.
Idi begaj.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

u je. Da li si nekad nesto placao karticom? Znas li da kada platis karticom prodavcu legne najranije za 24h na racun, a nekad prodje i par dana dok se transakcija proknjizi, a tebi budu rezervisana sredstva. Takodje da li si slao nesto preko deviznih medjunarodnih racuna pa da znas koliko vremena treba i kolika je provizija? U stvari ne mora medjunarodnih, dovoljno je da saljes sa deviznog na devizni u zemlji. Probaj pa javi kako si prosao.

Ima naprednijih novcica naravno, ali sustina je da BTC radi ODLICNO za ono za sta se trenutno koristi s obzirom na njegovu vrednost. Kao sto rekoh, ako hoces nesto da platis 3$ ili 5$ koristi druge altove. Sigurno neces da poneses polugu zlata i da krenes u prodavnicu da kupis cips.

Daleko od toga da radi odlicno imajuci u vidu kakvih novcica ima ali u poredjenju sa sadasnjim sistemom placanja je daleeeeko ispred. Svejedno, ja za placanje vidim i altove, ne samo btc. BTC nije pouzdan toliko, zagusi se mreza... Iskreno, na BTC bih udario limit, da mora da postoji minimalna cifra a ne da dave mrezu s micro transakcijama.

Tapatalk from Poco loco

u je. Da li si nekad nesto placao karticom? Znas li da kada platis karticom prodavcu legne najranije za 24h na racun, a nekad prodje i par dana dok se transakcija proknjizi, a tebi budu rezervisana sredstva. Takodje da li si slao nesto preko deviznih medjunarodnih racuna pa da znas koliko vremena treba i kolika je provizija? U stvari ne mora medjunarodnih, dovoljno je da saljes sa deviznog na devizni u zemlji. Probaj pa javi kako si prosao.

Ima naprednijih novcica naravno, ali sustina je da BTC radi ODLICNO za ono za sta se trenutno koristi s obzirom na njegovu vrednost. Kao sto rekoh, ako hoces nesto da platis 3$ ili 5$ koristi druge altove. Sigurno neces da poneses polugu zlata i da krenes u prodavnicu da kupis cips.

+1

Ja sam top na ovom balonu stavio na 30k ne zbog bilo kakvog ekonomskog razloga, već čisto tehničkog. Očekujem da bi negde na nivou transakcija koji odgovara toj ceni BTC mreža trebalo da se potpuno zaguši i bude sasvim neupotrebljiva. I najtupaviji bagholder bi tu morao da ukapira šta je u stvari kupio. I zato sam ja kao i većina drugih očekivao da novi bull market neće krenuti još dugo, dok se ne ostvare tehnički uslovi da BTC zapravo može da produži preko 20k. Ne samo da se to nije dogodilo, već mi postaje sve jasnije da se to ne može ni izvesti, ne možeš od magarca da napraviš trkačkog konja.

Ne verujem da će menjačnice dopustiti da se vidi da njihova zlatna koka zapravo ne radi, tako da će oboriti cene u nekom trenutku. Ja zato planiram da na oko 15k istovarim sve. Verovatno će BTC još gore, ali neću da se igram.

Kako ja vidim vecinu ovih kripto jutjubera kad krenu da crtaju grafikone:

tenor.gif

Da su toliko pametni kao sto se predstavljaju obrtali bi milione, a ne pravili od sebe dvorsku ludu za par klikova....

Jel moze neko da mi kaze koja je i kada tj od kog dana poslednja poruka Dzenis TA sa njegovog Telegram kanaala?

Od petka, 02.08.

The plan remains the same. I wait for the pullback into 10200-10100 area in order for a more serious swing long position targeting 10700-11000 zone.

Daleko od toga da radi odlicno imajuci u vidu kakvih novcica ima ali u poredjenju sa sadasnjim sistemom placanja je daleeeeko ispred. Svejedno, ja za placanje vidim i altove, ne samo btc. BTC nije pouzdan toliko, zagusi se mreza... Iskreno, na BTC bih udario limit, da mora da postoji minimalna cifra a ne da dave mrezu s micro transakcijama.

Tapatalk from Poco loco

Igrao sam se sa Dash-em i napravio 5 vezanih transakcija za oko minut i po. Bilo bi i mnogo brže da ja nisam tako trapav...

BTC ovo samo moze da sanja...

BTC je izistinski decentralizovan POW coin, bez ICO, bez premine i bez Masternodova.

BTC je izistinski decentralizovan POW coin, bez ICO, bez premine i bez Masternodova.

Dash je isto decentralizovan, a uz to je i otporan na 51% napade, jer neko mora da poseduje i većinu masternodova da bi mogao da napadne mrežu uopšte.
Dash nije imao ICO i nije imao premine. Imao ja fastmine bag na početku postojanja, koji je povukao iz Litecoin sorsa na kome je u početku bio zasnovan (Litecoin je imao identičan problem kada je lansiran). Bag je brzo ispravljen, a najveći deo tih fastmine-ovanih coin-a je u međuvremenu rasprodat i raširen među populacijom Dash korisnika, dok mu je cena još uvek bila minimalna.

Ako imas zastitu od 51% znaci da imas centralizaciju. Bukvalno nista sto ima zastitu 51% ne moze biti decentralizovano. Nisam to ja sad izmislio, niti dosao do toga, nego je Charlie Lee konstatovao. I nema se sta tu polemisati, cista matematika.
By definition, a decentralized cryptocurrency must be susceptible to 51% attacks whether by hashrate, stake, and/or other permissionlessly-acquirable resources. If a crypto can't be 51% attacked, it is permissioned and centralized.”

EDIT - a mi smo u pogresnoj temi btw :)

Poslednja izmena:
Ako imas zastitu od 51% znaci da imas centralizaciju. Bukvalno nista sto ima zastitu 51% ne moze biti decentralizovano. Nisam to ja sad izmislio, niti dosao do toga, nego je Charlie Lee konstatovao. I nema se sta tu polemisati, cista matematika.
By definition, a decentralized cryptocurrency must be susceptible to 51% attacks whether by hashrate, stake, and/or other permissionlessly-acquirable resources. If a crypto can't be 51% attacked, it is permissioned and centralized.”

EDIT - a mi smo u pogresnoj temi btw :)

Pa Dash može biti 51% napadnut, ali ti treba 51% snage miner-a i 51% masternodova. A ja ne znam ko još ozbiljno shvata Charlie Lee-a, koji je prodao krdo LTC-a baš "slučajno" kada je bio najskuplji :p

Nema sta da slusas Charlie-ja. To sa 51% je kao aksiom u matematici, nebitno dal' rekao Charlie Lee, Trevon James ili matori jarac McAfee.
No dobro, necu stvarno vise mimo teme o cenama, ne moraju moderatori i Borko da me opominju. :)

Faze ucenja:
1) ne znam da ne znam
2) znam da ne znam
3) ne znam da znam
4) znam da znam

Ja sam negde na 2. pa cutim.
Velika vecina ostane na broju 1

Za prelazak sa faze 1 na fazu 2 ti ne treba nikakvo ucenje, niti citanje, samo spoznaja i prihvatanje realnosti. Tu sam ja. Ucim po malo, ali dalek je put do 3.
U medjuvremenu se trudim da ne pricam o tome sto ne znam.

Mislim da jos nisi presao na fazu 2, manje matematike a malo vise logike. Dandy ti je lepo objasnio ali moras malo da razmisljas svojom glavom a ne tudjom. Inace bitkoin je bas decentralizovan uopste nema manipulacije cenom ni malo.

Dash je isto decentralizovan, a uz to je i otporan na 51% napade, jer neko mora da poseduje i većinu masternodova da bi mogao da napadne mrežu uopšte.
Dash nije imao ICO i nije imao premine. Imao ja fastmine bag na početku postojanja, koji je povukao iz Litecoin sorsa na kome je u početku bio zasnovan (Litecoin je imao identičan problem kada je lansiran). Bag je brzo ispravljen, a najveći deo tih fastmine-ovanih coin-a je u međuvremenu rasprodat i raširen među populacijom Dash korisnika, dok mu je cena još uvek bila minimalna.

Bez zelje da ulazim u detaljnija podsecanja koja bi izvesno zahtevala poseban topic a i odavno je sve receno na ovu temu, reci cu samo da nista sto je Dash (za mene cu uvek ostati DRK upravo iz razloga sto pamtim razlog zasto je preimenovan a pratim ga od najranijih pocetaka) kasnije postigao nije mogao, ne moze, i nece promeniti cinjenice koje su se desavale u tih prvih, kako oni vole da kazu 48 sati(a zapravo prvih 8 sati ili jos ogoljenije u prvih sat vremena kada je izmajnovano onih 500k novcica.
Ovo sto si ti rekao jeste jedno od uobicajenih interpretacija tih dogadjaja u Dash komjunitiju, ali ja i dalje mislim da ama bas nikako ne moze proci iole ozbiljniju proveru iz mnogih razloga, meni je najbitniji onaj banalni - kad god postoji suvise mnogo slucajnosti da bi nesto bilo slucajno, u najvecem broju slucajeva-to i nije slucajno.

No- tebi kao dobrom poznavaocu Dasha je nadam se svakako poznato da nije sam instamine kljucni problem, nego vremenski konstekst svih dogadjaja pri launch-u (pre ambushu nego launch da nazovemo stvari pravim imenom).

Charlie jeste izasao iz LTC-a kada je izasao i na nacin na koji je izasao, Evan je u maestralno odigranoj psiholoskoj igri ponudio komjunitiju da vrati izmajnovane novcice znajuci da to nece biti prihvaceno upravo zbog negativnog uticaja na tada ionako mizernu cenu(kao da nije mogao vratiti bez pitanja) i to neka svako sudi za sebe sta je gore, uostalom to vise nista ne znaci i ne menja, sem cinjenice da eto ima mnogih stvari zbog kojih BTC nije tek tako tu gde jeste u odnosu na sve ostale, nego s debelim razlogom.

Poslednja izmena:

Tapatalk from Poco loco

U moru tupavih predloga, ovaj pobedjuje za 2019.

Postoji tema o BTC.
Postoji tema o Dash

Bez zelje da ulazim u detaljnija podsecanja koja bi izvesno zahtevala poseban topic a i odavno je sve receno na ovu temu, reci cu samo da nista sto je Dash (za mene cu uvek ostati DRK upravo iz razloga sto pamtim razlog zasto je preimenovan a pratim ga od najranijih pocetaka) kasnije postigao nije mogao, ne moze, i nece promeniti cinjenice koje su se desavale u tih prvih, kako oni vole da kazu 48 sati(a zapravo prvih 8 sati ili jos ogoljenije u prvih sat vremena kada je izmajnovano onih 500k novcica.

Pa onda verovatno imaš isto mišljenje o LTC-u, pošto je on imao taj isti instamine bag u početku i iskopano je oko 500k LTC-a prvog dana.
https://cryptoalley.net/2019/07/lit...ne-controversy-eight-years-after-ltcs-launch/

@weasel
Ova tema je bitna, jer se događa da ljudi formiraju svoje mišljenje o vrednosti određenih coin-a na pogrešnim početnim premisama.

Od samog starta oba novcica je proslo vec dosta godina. Oba su pokazala da su vise nego dobri novcici i imaju ozbiljan razvoj iza sebe. Mozda sam jedan od retkih koji gotivi oba jer su kao neki konkurenti pri vrhu altova ali i dalje mislim isto. Odlicni su novcici. Placanje i s jednim i drugim je milina, transakcije su instant. Prepucavanje na racun jednog ili drugog je besmislen jer ima mesta za oba i za jos. BTC ne moze sam da iznese, dave ga micro transakcije. Dash i LTC su perfektni.
Sto se cene tice, lagano tonu altovi, krvare. Opet ce BTC da opali.

Tapatalk from Poco loco

Ja sam i dalje ubeđen da ćemo imati novu altcoin sezonu, kada BTC probije prethodni ATH i kada mreža počne da mu štuca od preopterećenja.

Nije iskljuceno da glavni malo krenu ali pitanje je koliko ce duboko potonuti do tada tj. jel se to cekanje isplati. Ipak nije pump nego polovljenje bitcoin-a, altovi mogu i ne moraju da krenu. Vece su sanse da nece. LTC ima sanse malo da trzne pred summit, tu ce najaviti sve i svasta.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno