Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Mislim da je najbolje sačekati sa ETH "propadne" po ko zna koji put pa onda uložiti. BTC je uvek pogodan.

Imam neki osećaj da će da bude vikend pumpa 😅

Znam da nije vezano mnogo za cenu, ali ovo je ozbiljna vest za sve nas iz Srbije koji se godinama patimo da prebacimo novac iz banaka na IBKR (a cujem da su u 2025 dodatno poostrili uslove i blokiraju gde stignu).

market imbalance, daily FVG pogledaj i bice ti jasno, zato ce i biti pullback, jer ga opet imamo.

kome nije tesko nek isprati sledece datume DEC 5, 11, 19, 28, bice strave i uzasova

edit: najbitniji datum zaboravih, 26.1.2026
Interesantno 00:00 11.12 flush
Next 19.12 🙂

Znam da nije vezano mnogo za cenu, ali ovo je ozbiljna vest za sve nas iz Srbije koji se godinama patimo da prebacimo novac iz banaka na IBKR (a cujem da su u 2025 dodatno poostrili uslove i blokiraju gde stignu).

Uh ovo je dobra vest, samo videcemo kada ce i ostali non US korisnici moci da ovo koriste..

Ja sam imao nevidjene probleme kada sam preko Yettel banke prebacivao novac, medjutim kada sam saznao za paysend to je bilo nikad lakše prebacivanje i to bez provizije. Jedina mana je što se čeka dva dana.

Veci je problem povuci sa IBKR nego uplatiti.
Za one sa skupljim ulaznicama Monako nudi resenje.

A situacija sa kriptom je kao u onoj pesmici novogodisnjjoj, prigodnoj:

... padaju, padaju, s neba kripto zvezde, pare vase drage preko polja jezde ...

objasnjenje je vrlo jednostavno i vidi se na blockchainu.... hodleri prodaju i to nas gura u ovaj bear. Donekle i skroz ocekivano jer neki od njih verovatno sede na novcu koji im moze promeniti zivot. isto se desavalo i prethodna tri puta.

doduse ovaj neki vertikalni skok u 2020 i ovaj vertikalni pad pre par nedelja sugerisu neku anomaliju u podacima, ali svakako ne menja to tezu.

cekam oktobar 2026 za neki sledeci soping!

1765797313623.png

Mi smo u kao nekom bullu i dalje a altovi u bearu debelom 🙂

objasnjenje je vrlo jednostavno i vidi se na blockchainu.... hodleri prodaju i to nas gura u ovaj bear. Donekle i skroz ocekivano jer neki od njih verovatno sede na novcu koji im moze promeniti zivot. isto se desavalo i prethodna tri puta.

Nije toliko interesantno koliko ih izlazi, više gledam ko izlazi. Prazne se wallet-i koji nisu dirani od Satošijeve ere, insajderi prodaju. Ja mislim da oni smatraju da je maksimalni vrh postignut. Osnovna svrha holdanja kriptosa je očekivanje da ih zavališ nekome skuplje u budućnosti kad budu popularniji, ali ko je ostao da uđe u kolo? Banke i fondovi su odavno kompromitovani kriptosima, investitori koji misle da nemaju nikakav exposure prema kriptosima zapravo greše, čak je i sam predsednik Amerike kripto scammer. Nema ovo prostora da se uvećava, sem da počnu da biju ko neće da kupi.

Nije toliko interesantno koliko ih izlazi, više gledam ko izlazi. Prazne se wallet-i koji nisu dirani od Satošijeve ere, insajderi prodaju. Ja mislim da oni smatraju da je maksimalni vrh postignut. Osnovna svrha holdanja kriptosa je očekivanje da ih zavališ nekome skuplje u budućnosti kad budu popularniji, ali ko je ostao da uđe u kolo? Banke i fondovi su odavno kompromitovani kriptosima, investitori koji misle da nemaju nikakav exposure prema kriptosima zapravo greše, čak je i sam predsednik Amerike kripto scammer. Nema ovo prostora da se uvećava, sem da počnu da biju ko neće da kupi.
Slicnog sam misljenja, gledam i pratim i svasta mi pada na pamet.

A za ove altkoine, realno, bitni su ko lanjski sneg. Moze da bude samo iz keca ili X u bunar.

Cekamo "propast svega" i saylorov bankrot pa cemo ponovo kupovati .

Jos kad bi USDT depegovo ...

Pogledajte prilog 518827
videcemo da li je vec uracunato ili mozemo da ocekujemo korekciju.
Ja ocekujem potpuno suprotno. Prethodna tri puta je btc bio oko ath i nije bilo toliko izvesno da ce BOJ dizati kamatnu stopu, sad je btc vec u ozbiljnom padu. Ovo podizanje kamata od strane BOJ je najavljivano odavno i ocekivano, tako da ocekujem suprotnu reakciju trzista. Slicno kao i sa Fed spustanjem kamata samo sad sell the rumors buy the news.

U šta se BTC pretvorio ***. Koga uopšte briga za kamatne stope u Japanu. Oni se manje bave kriptom od Južne Koreje npr.

Danas na malo zelenila, odmah šamar, crveni se sve.
Kitovi samo istovaraju kese. Ispišavaju se po nama.

Nema od ovog ništa.

Ostavi emocije po strani i onda stvari dobiju novi oblik kad gledas na sve ciste glave. Vec se pisalo gde idemo i sta se desava ali ljudi opet emocionalno reaguju i posle svih saveta. Ciklus traje vec 4 godine, ko je razocaran time sto sad u 5 do 12 nije napravio 289 miliona eura, taj je samo protracio sve godine pre toga. U bearu su se uvek najbolje pare pravile a ovo na kraju kad bude i ako bude je samo slag na tortu.

Pritom ako zaista kazes kakve veze imaju kamatne stope banke Japana onda definitivno emocije nisu jedini problem.

Note to myself: sledeci put kad Trump zakaze obracanje u petak odmah nakon zatvaranja marketa, izadji 100% u stablecoine
Opet nesto saopstava za nekih sat ipo, nagadjanja neka oko Venecuele i rata, tako da sam izasao sa finim procentom i $ pa makar i sa gubitkom, lako je vratiti se sutra ujutru ako bude nothing burger

O, de si SImke. Fala na pitanju, odlično. Dosta toga se naučilo iz starih postova. Izašlo se na vreme, čeka se sledeća jesen za ponovni ulaz

Nazad
Vrh Dno