Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sta se dogadja sa XMR (monerom), sto on odlazi u rikverc sad?

Slično kao i LTC. Služi uglavnom za online plaćanja i malo k'o ga drži u šteku čekajući bull ciklus. Msm da ga je dosad samo Binance delistovao. Na Krakenu se može još kupiti i prodati.

Mali problem sa altovima trenutno je što postoji realna mogućnost da BTC "štucne" na 70K što bi bio pokolj altova.

Zato samo BTC, i ETH koji pruža značajan potencijalni upside uz manji značajno manji downside rizik u odnosu na šitove.

Jel ispratio neko kako se Paal povukao iz mergera sa Fet-om? Cena im se posle objave mergera srokala za 2/3, naduvali ih svi zivi i ovi se povukli. Instant jump 50%.

Ja sam juče naprotiv, nakupovao LINK, DOT i LTC. Oni nisu toliko skakali do sada, pa očekujem da hoće uskoro.
Gledajući njihove ATH-ove od 5 do 10 puta veći nego sadašnja cena, neka skoče nekoliko puta gore, meni dosta.
BTC teško da će nekoliko puta gore.
Još samo Pol da si dodao i tuga bi bila kompletna. Ali ajde, voleo bih da budeš u pravu i da matori konji trznu makar malo.

Da podelim sa svima moju strategiju za ovaj ciklus, pošto su me neki hejteri prozivali da nemam pojma šta radim, pa pokušavam da se u zadnji čas vadim kučićima. Ne, kučići su bili plan A, strategija od samog početka. Da objasnim zašto, koristeći ovaj chart BTC dominacije:

Capture.JPG

Kao što vidite, BTC.D vrlo verno prati ovaj paralelni pattern već dugo godina. Moje očekivanje je da će ovde kada udari u ovaj najviši trendline da obrne nadole, a kao što vidite, reversali su obično nagli. Čak i ako reversal bude samo nekoliko procenata, to donosi ogromne dobitke u ceni altova koji su sada istorijski dosta potcenjeni u odnosu na BTC. Dakle, ne očekujem alt sezonu kad se BTC prvo istrči, već alt sezonu već SADA.

Ali ako me pitate zašto si kupio kučiće i meme, zašto ne "ozbiljne" altove, tipa ETH, SOL, itd.? Zato što je već godinama trend da je sve više i više zarade u meme valutama, ja samo očekujem da se taj trend logično nastavi. Znate li da je Satoši za za Bitcoin ozbiljno razmišljao o imenu Titcoin? Ne zezam, ozbiljno. Mislio je da će takvo ime privući pažnju, ceo projekat je krenuo kao šala i protest. Mislim da se u momentu kada ga institucije prihvataju kripto vraća svojim anarhističkim korenima, kao šala, glupost i ponzi protiv finansijskog sistema.

You're welcome!

Mali problem sa altovima trenutno je što postoji realna mogućnost da BTC "štucne" na 70K što bi bio pokolj altova.

Zato samo BTC, i ETH koji pruža značajan potencijalni upside uz manji značajno manji downside rizik u odnosu na šitove.
Upravo sam tako razmisljao kad sam izlazio pre dva dana.

Da prebacujem u BTC nema mogo smisla jel je vec skocio..

Da se kockam sa shitovima je rizik to ne radim...

a Altovi ne prate dovoljno i mogu da dozive pokolj..

Jedini logican potez mi je bio na kraju prodati i osigurati profit kakav / takav i cekati dobru kapitulaciju to jest korekciju, koja ako bude-bude..

Skinut je sa većih menjačnica jer ima privatnost i ne mogu da utvrde porekla novca. Po meni je to prednost i jedna od glavnih karakteristika crypta - u svetu u kome ne možeš da prdneš a da ceo svet ne sazna. Ima tu još par detalja ali da ne bih pretvorio post u promociju neka istraži koga interesuje.
Ma dobro znam tacno sta je, sta vise imao sam ga, j povlacio sa krakena na devizni racun iako ovde ljudi pricaju da je to nemoguce. Mislio sam da ce i on da se digne ali steta :) nemam ga duze vreme ali mi je interesantan coin

Ja sam juče naprotiv, nakupovao LINK, DOT i LTC. Oni nisu toliko skakali do sada, pa očekujem da hoće uskoro.
Gledajući njihove ATH-ove od 5 do 10 puta veći nego sadašnja cena, neka skoče nekoliko puta gore, meni dosta.
BTC teško da će nekoliko puta gore.

Pa bas sve sto je raslo kao ludo rasce opet.
Sve sto je bilo truba bice truba i dalje.

Winner takes it all.

Po meni cak Solana i SUI ovoliko napumpani imaju veci potencijal od sva ta tri zajedno.

Video sam koliki je skok bio ali povukao se malo dole. Sigurno se jedan deo ljudi vratio. Neki su i istresli trajno. Nisam ni ja siguran koliko ce se oporaviti. Verovatno su i developeri iskupovali na dnu pre nego sto su objavili vest malo da iskoriste pa sada istresaju. Zeznuto je kad te zajednica napusti. Mozda se izvuku ali kako vreme bude odmicali sve ce losije sanse biti.

Mesecima mi stajao sell order za WIF na 3.55 $ i juce se kasno setio da udjem i sklonim......u profitu sam al ne kolko sam mogao da budem

Vrhunac proslog BEAR marketa je bio zbog propasti kripto menjacnica / stable Coina i raznih ponzija.

sada vec mozemo naslutiti da bi vrhunac sledeceg BEAR marketa moglo biti propast neke vece banke u SAD-u...

Ti ****** su majstori za kockanje sa tudjim parama

Vrhunac proslog BEAR marketa je bio zbog propasti kripto menjacnica / stable Coina i raznih ponzija.

sada vec mozemo naslutiti da bi vrhunac sledeceg BEAR marketa moglo biti propast neke vece banke u SAD-u...

Ti ****** su majstori za kockanje sa tudjim parama

Samo da neka veca banka ne povuce i Tether sa sobom.

Mislim da će Musk da ubije Tether. Mogu u 20 marke da se kladim da će da dogura DOGE do željenih $1 i peguje ga 1:1 sa dolarom. Kao što zajednica priča godinama, koliko vrefi DOGE? DOGE vredi 1 DOGE.
Malo sam ušao u SF, nije finansijski savet :D

Mesecima mi stajao sell order za WIF na 3.55 $ i juce se kasno setio da udjem i sklonim......u profitu sam al ne kolko sam mogao da budem
Pa i ne možeš uhvatiti takav skok ako ne postaviš ordere. Ni ja ne stigoh da odreagujem, i zaradim ozbiljnije, sve se desilo za deset minuta dok sam vozio. najviši sell orderi postavljeni ranije od 3 pa do 3.55, ostala mi neka sića za prodaju, danas sam dokupio al pokvario ulaznu cenu.

Ja ne mogu da verujem da jos uvek postoje ljudi koji misle da je tamo neki Oroku Saki napravio bitcoin.

Mislim da će Musk da ubije Tether. Mogu u 20 marke da se kladim da će da dogura DOGE do željenih $1 i peguje ga 1:1 sa dolarom. Kao što zajednica priča godinama, koliko vrefi DOGE? DOGE vredi 1 DOGE.
Malo sam ušao u SF, nije finansijski savet :D
Doge imam 100 i nekoliko k komada. Lepo bi bilo da dogura na 1$, ali ja planiram da pocnem sa stepenastim prodavanjem od 0,7, pa na vise.
Da li cu docekati i tih 0,7 videcemo.
Vlayzo, ako bude 1$ imaš od mene 20 marke. :)

SHA 256 algoritam se koristi kod vojske za kriptovanje jos od samih pocetaka neta i mreza, pa tu negde i treba traziti kreatore BTCa, cak i da je La Ru tvorac ne bih bilo iznenadjenje :cool:

SHA 256 algoritam se koristi kod vojske za kriptovanje jos od samih pocetaka neta i mreza, pa tu negde i treba traziti kreatore BTCa, cak i da je La Ru tvorac ne bih bilo iznenadjenje :cool:
algoritam je javan, dakle, nije bio na raspolaganju samo vojsci (ustvari NSA) kada je BTC nastajao.. i to je samo jedan deo celog Bitcoin protokola

Kako vidim Dzigi ce docekati onaj ulaz ispod 3k.

Ne znam da li je kome interesantan MooDeng, OKX ga lista upravo a vidim da se napinje i Binance za to listanje. Mogao bi se uhvatiti koji dinar tu.

0-02-05-fb54933127054bcd33e28ad8dfba5fd48071940d4bd4bac7ab09ca39c2ed4f60_7c50b2ea3c8a8343.jpg

Ne bi trebalo da dodje jos do korekcije, tek u decembru, pa onda skok u januaru mesec-dva dana, pa vec u februaru/martu ocekivati prvu (od tri) jacu korekciju.

Mozda i doceka, jako je blizu ali lako moze i da omasi za malo.

Mada nece ovo padati ne znam koliko, mislim da je to to. Ne ocekujem da bude ni ludackih skokova. Ocekujem jedan pokusaj do 100K do Nove i korekciju posle toga. Ne verujem da moze iz prve da probije, poklopice ga sa decembarskim dampom. A i tada ne verujem da moze ispod 80K. Svakako je prilika za obrt. Verovatno cemo da smrdimo neko vreme izmedju 88 i 93K.
Ovo je sad ona faza gde je skocio, cekamo pad i posle toga pocetak parabole u januaru.

Za sada se sve uklapa u scenario, videcemo.

Ja kupujem ETH na svakom padu, i manjem. 2700 i 2500 će mi biti veće kupovine ali sam imao veću kupovinu i sada na ovoj ceni.

Prema usd, ne verujem da ćemo ga skorije videti ispod 2500, i to ispod možda samo kao wick. Najveći razlog što ga kupujem sada je potencijalni dobitak prema BTC mada mislim da ću moći i prema usd da ga odbranim sa ispravnom akumulacijom.

Taj odnos BTC/ETH sto nam je ostao u glavama (14,15,16) nesme da bude vodilja.
To se nece ponoviti najverovatnije.... jednostavno ETH ne uziva dovoljno poverenja.
ja ga holdam to sto imam ali ne dokupljujem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno