Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

ETH debelo zaostaje. Od marta 2021g nije bio gori u odnosu na BTC ??

Kada smo kod ETH-a moj cancel-ovani order. 🥹 Znaci u cent sam ga "ubo" samo sto nisam smeo da cekam. Mada pitanje je da li bi ta kolicina i prosla ili samo deo. I ne znaci da necemo jos dole. Hteo sam da stavim i PS u prethodnom postu i da napisem da mislim da cemo dole ali nisam hteo da se pravim pametan. 😀

A sto se tice gubitaka u mom slucaju je to samo ako mi se umanji broj novcica nakon obavljenog trejda. Sve dok je to plus i da cena gledajuci kroz USDT ide dole to nije problem jer to gledam long term. Plan je uvecavanje dela kripta i zarada na dobijenoj razlici tako da sve ide po planu, jedino sto ide mic po mic, umesto da se strpim kada nesto odlucim ali lako je reci jer je fomo uvek tu negde. Vise volim da sam u kriptu i da padamo, nego da nisam i da rastemo jer se vodim time da cemo otici kad-tad iznad cene po kojoj sam nesto kupio dok nisam toliko siguran da cemo se vratiti ako prodam. Psiha. 😀

Mada jos uvek je rano nesto pricati jer je ovo smesan "pad" za sada. Ako padnemo za 15-20% onda bi ostala zal bar kod mene sto nisam u USDT-u. Vec sutra mozemo biti u zelenom. Nastavljam sa Drova - Forsaken Kin. Danas sam nabavio legendarni armor tako da sam spreman za poslednju borbu u areni, pa da zavrsavam main quest lagano. 😀

Prilozi

• Screenshot_20241023-190711.png
    Screenshot_20241023-190711.png
    61.4 KB · Pregleda: 157
ETH debelo zaostaje. Od marta 2021g nije bio gori u odnosu na BTC ??
Ja sam hteo da se vratim delom iz BTC u ETH na nekih 0.045, ali sam na komentare kolega sa foruma odlučio da sačekam. Sačekaću još malo, moguće je da odnos može još uvek da se poveća u korist BTC-a.

Nisam ninakoga pinpointovao, samo pitam jel uhvatilo nekog u raskorak.

Ja sam prodao SOL na koji sam u avgustu uzeo dok je bio 158. Nejasno mi je zasto SOL i dalje skace i kako to da je jedini u zelenom od ovih "jacih" coina. Postavio sam buy order na 162, videcemo dal ce proci. Inace sam uzeo i malo ETH na 2495.

Poslednja izmena:
izvinjavam se za off topic,
Ovo sam primetio par puta, al jutros vidim drastično, pa konačno da pitam> može li neko ko prati kretanje akcija da protumači ovo ?
1729753941901.png
Google sve zna, al kako zna kako će se kretati cena akcija ? ili su neki veliki buy orderi unapred postavljeni pa se na osnovu toga predviđa skok, pa će da "okinu" kada se berza otvori po USA vremenu ?

izvinjavam se za off topic,
Ovo sam primetio par puta, al jutros vidim drastično, pa konačno da pitam> može li neko ko prati kretanje akcija da protumači ovo ?
Pogledajte prilog 463667
Google sve zna, al kako zna kako će se kretati cena akcija ? ili su neki veliki buy orderi unapred postavljeni pa se na osnovu toga predviđa skok, pa će da "okinu" kada se berza otvori po USA vremenu ?
Moze da se trguje i van radnog vremena berze, samo sto je manja likvidnost pa je i veca volatilnost.

There are actually three markets in which shares can be traded Monday through Friday:
  • The pre-market trades from 4 a.m. to 9:30 a.m. ET.
  • The regular market trades from 9:30 a.m. to 4 p.m. ET.
  • The after-hours market trades from 4 p.m. to 8 p.m. ET

bitcoin skace a protfolio u $ opada :( ..

Bar znam da je moglo biti i mnogo gore da nisam jedno 3-4 meseca proveo u stable coinima.

Kad sam ja to provalio u oktobru prošle godine, izašao sam iz svih altova i prebacio sve to u bitcoin.
NFA

Kao sto je kripto evoluirao i shvatio da je rudarenje u proslom obliku prevazidjeno, tako je i ekspanzija altova prevazidjena.

Naravno bice jako retkih izuzetaka, ali to je normalno jer je to evolucija i nove ideje i tehnologije su neophodne i potrebne, ali sve ono sto je cinilo osnovu pumpanja altova ce postati smesno.

Secam se jedne slike iz prethodne alt sezone, za koju sam bio duboko ubedjen da je potpuni apsurd, iako je u tom trenutku predstavljala neku alternativnu realnost.

Sa citave slike odrzao se donekle samo ether, ali pamtite moje reci, pocice putem ostalih kolega tiho, dugo i neprimetno u mrak, kada se osvestite bice kasno.

Prilozi

• FB_IMG_1730026427400.jpg
    FB_IMG_1730026427400.jpg
    78.1 KB · Pregleda: 145
Prilicno je jasno za ove tri slike sta se desilo. A ako bih okacio eth imali bi razloga da se uhvate za rec pojedini i kazu eto nije isto.. ali jeste samo je to sto se desava etheru bilo u ovakvoj formi i obliku i kod drugih altova ali van ovih 2 godine koje sam na brzinu sa moba postavio.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-27-12-03-09-757_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    Screenshot_2024-10-27-12-03-09-757_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 149
  • Screenshot_2024-10-27-12-03-20-158_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    Screenshot_2024-10-27-12-03-20-158_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    70.1 KB · Pregleda: 94
  • Screenshot_2024-10-27-12-04-00-992_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    Screenshot_2024-10-27-12-04-00-992_st.brothas.mtgoxwidget.jpg
    70.1 KB · Pregleda: 88
Slutim crnog labuda nekog, ili sukoba nekog novog tipa Kina krene na Tajvan i sl.
Kad god se btc približi 70k pojavi se nešto tog tipa, nemačka prodaje zapljenjen bitcoin, mt.gox, nedavno Izrael raketirao Iran....
Za 8 dana izbori u US, biće volatilno i do tada a i nakon toga :)

Ja pricam o bitcoinu .

Sto se tice altova krenuce kad krenu ako krenu, ja ih i dalje cuvam i imam ih vise nego sto sm ih ikada imao pa sad...

Vec tri nedelje pricam da stancamo higher high i higher low na BTC chartu .

Pitanje je vremena kad ce krenuti BTC kako treba, a onda bi mogli i altovi ako se vrate na nivo od proleca ili malo preko toga ja srecan..

Sto se tice BTC-a neka cifa od 85-95k bi bila moga biti realna do kraja godine ..

to sto je bull ne znaci da ce svi shit/alt coini pumpovati :D kad se stabilizuje inflow u btc onda ce mozda biti neke alt sezone, ali posto idu izbori ko zna sta ce biti, nista nije sigurno i ne moze da se poredi sa 2023.
ako us krene da dumpuje one njihove rezerve i zaplenjen btc onda ce biti veselo.

Razmisljam da pod pretspostavkom da Trump pobedi odradim malo kockanje sa DOGE-om zbog preterano bliske konekcije Trump-Musk. Ne bi me cudilo da masa krene da ubacuje opet u DOGE bez ikakvog smislenog razloga kao i do sada, naravno to moze biti i mac sa dve ostrice u slucaju da isti taj Musk istrese kesu istih. Bio bih srecan ako uhvatim 10% recimo

Kada se bude konstatovao bull altovi će već skociti x2 do x3 a kupovati onda nije kao kupovati sada. Umesto x10 i x15 profit će biti duplo do triplo manji.

primer: vrednost (X) koina 1$ za 6 meseci 10$ zarada 1000% ko čeka kupi na 2$ za 6 meseci 10$ zarada 500%
rizik: kupis sada za 1$ padne 0.8$ pa i nije strašno.
Da predpostavimo neki ulog od lupam 1000$ rizik je mnogo manji nego potencijalan profit. Gubis 200$ i čekaš ili zakasniš i umesto 10000$ profitiraš samo 5000$

Ovo nije nikakav moj savet niti sugestija samo predstavljam momente zbog kojih su se u prošlosti ulagači naj više kajali između ostalih i ja.

Pozdrav,

Slutim crnog labuda nekog, ili sukoba nekog novog tipa Kina krene na Tajvan i sl.
Kad god se btc približi 70k pojavi se nešto tog tipa, nemačka prodaje zapljenjen bitcoin, mt.gox, nedavno Izrael raketirao Iran....
Za 8 dana izbori u US, biće volatilno i do tada a i nakon toga :)
DA mnogo je bilo saplitanja zadjnih 4 godine. Stize lagano ali sigurno lose vreme i na istocnom frontu ce se linije primiriti zbog raspucice , ali zato ce se mozda aktivirati persijski scenario tamo posle nove godine , kada je idealno vreme za intervenciju. I dalje ocekujem isto ko i do sada pumb , dump , pump dump , sa tendencijom laganog rasta. dosta je ljudi do sada u ovoj igri ostalo kratkih rukava i manjkom btc i eth_a . baj d vej ne mogu svi zaraditi bar 4x vise ljudi u tom kockanju izgubi od onih koji su ucarili. Zato se pravim "mrtav" nit smrdim nit mirisem. Cekam.
Razmisljam da pod pretspostavkom da Trump pobedi odradim malo kockanje sa DOGE-om zbog preterano bliske konekcije Trump-Musk. Ne bi me cudilo da masa krene da ubacuje opet u DOGE bez ikakvog smislenog razloga kao i do sada, naravno to moze biti i mac sa dve ostrice u slucaju da isti taj Musk istrese kesu istih. Bio bih srecan ako uhvatim 10% recimo
Da si to uradio pre nepunih mesec dana danas bi bio dobar 60% - 70% :)

Nazad
Vrh Dno