Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Kučići jesu najveća glupost ali umeju u nekom trenutku da odbace i najveći profit.
U životu sam imao prilike da zaradim na takvim glupostima da se i dan danas čudim kako sam uspeo.
Isto tako, pukao sam na stvarima koje i dan danas izgledaju (i ne samo meni) max profitabilno.
Naravoučenije: radi sa onim što masa traži ako hoćeš profit, pusti prosvetiteljstvo.
 
Ja na savet kolega iz ove teme još uvek nisam konvertovao BTC u ETH nazad. ETH prebačen u BTC na 0.081 odnos.
Imaš li neki plan za dalje? Vraćaš li se nazad u ETH, ako da, od kog nivoa i dokle?
Ja sam prelazio u BTC od 0,078 do 0,067 a plan mi je da se vraćam od 0,04 do 0,03, a ako ode ispod toga, da ga uzimam za keš.
Edit: typo
 
Poslednja izmena:
Kučići jesu najveća glupost ali umeju u nekom trenutku da odbace i najveći profit.
U životu sam imao prilike da zaradim na takvim glupostima da se i dan danas čudim kako sam uspeo.
Isto tako, pukao sam na stvarima koje i dan danas izgledaju (i ne samo meni) max profitabilno.
Naravoučenije: radi sa onim što masa traži ako hoćeš profit, pusti prosvetiteljstvo.

Tokom japanskog finansijskog balona, Japanci su trejdovali članstvima u golf klubovima i to tržište je vredelo preko 200 milijardi ondašnjih američkih dolara u zemlji gde je manje od 0,1% stanovništva ikada igralo golf. Čisto da ti pruži dodatnu perspektivu o stvarima o kojima pričaš.
 
Moj prvobitni plan je bio da čekam ispod 0.04. Skoro sam izgubio bio nadu, pa sam ipak poslušao savet kolega i sačekao. Pokušaću i ja da uhvatim odnos ispod 0.04
 
necemo se ljutiti ako odobre
 
Zdravo svima, moze li neko da mi kaze da li trguje sa Adom i da li ima ikakve prognoze za cenu nje u narednom periodu?
 
Izasao sam 100% u USDT tamo pri vrhu onog mini bulla sto smo imali u martu. Uradio odlican posao.
Onda mi djavo nije dao mira pa se malo igrao sa futuresima, sa par hiljada eur na leverege x30, x50... da... u sekundama se gubile pare i katastrofa na kraju ispala.
Na kraju sam izasao iz USDT-a, dodao jos love i usao u ucesce za neku nekretninu.
3 godine sam radio DCA, zarobljen mi bio novac u kriptu i na kraju, cak i pored ovog mini bulla koji smo imali, uzimajuci u obzir inflaciju prethodne 3 godine, zavrsio sam u minusu.

Nema me u kriptu dok ne bude neki veliki potop a do tada svima vama zelim da docekate BTC na 100k i altove na bar x5 od ovih sada cena.
 
@Dubravka
malo ade sam kupio prosle godine po ceni do 0.2$ po adi (prvenstveno sam hteo videti kako staking funkcionise kod ade). pre par mesei kada smo ovde polemisali o dometu ade ja sam naveo da bih bio zadovoljan izaci sa cenom od oko 0,9$ po adi. Dosta kolega pomenula da je to niska cena za izlaz. Kako god u zadnjem piku ada je imala cenu oko 0,77$ i naravno nisam prodao.
Veoma je tesko savetovati nekog , kada uci i kada izaci sa bilo kojim kriptom , jer sto nekome moze biti ulaz, nekome bude izlaz i eto ti belaja. Ovde svi smo upravu u nekom momentu. jedini je problem da se usaglasimo :).
Adu vidim dugorocno i verovatno moze doseci 2-5$
Sto se tice stakinga cini mi se da je fee oko 2% sada.

@Klapaucius sta reci. Svi smo pravili greske i svi smo dobri generali posle bitke. Problem je sto svaka bitka koja je pred nama drugacija od predhodne. Predpostavljam cak si i sada imao prilike da uzmes btc kada je bio oko 59/60k i prodati ga na >71k. Al ko je znao da ce btc opet skociti ovako, kada su svi ocekivali bunar. Tisina na forumu ovih dana/nedelja govori sve o tome kako smo se ko misevi sakrili u rupe.

Mozda da se podsetimo svi univerzalnog saveta za sve. Ko ima viska para moze ga ulozi u kripto umesto da ode do sportske kladionice ili na kaficu u restoranu...
 
Poslednja izmena:
Nikad se ne zna, svaki dan je novo iskustvo, generalno govoreci.
Evo recimo bio sam ubedjen da ce da odbiju ETH ETF i da ce da ode u dubok bunar iz koga nema vise povratka, kad ono obrt, mada nije odobren jos, tako da ko zna o cemu se tu zapravo radi jos uvek haha
Cestitke svima koji su usli u njega pre ovog skoka.
Sto se mene tice ja sam zavrsio sa shitcoinima odavno, ali neka cveta hiljadu cvetova :sneaky:
Mozda ipak nesto bude od ETHa, mada hmm, i dalje ne verujem...
 
Obicno ljudi ovde pisu svakakve prognoze bez da iko kaze vremenski okvir pa se stvara konfuzija. Tipa u bearu/bullu smo, pa ne mozemo da menjamo bear/bull market na svake tri nedelje. Jasan je trend isli smo od 15-70k, po meni je jasno da idemo na gore dugorocno. Da li cemo imati ovakve padove usput pa normalno da hocemo. Ali ja sam svoju strategiju prilagodio tome, ne menjam svaki dan raspolozenje dal ce gore il ce dole.

Nikad ne mozemo da idemo konstantno gore, takav idealan scenario ne postoji.
 
Čini mi se, ako ne probijemo 72k u naredna 2-3 dana, da bi mogli da krenemo na put do 55k. Nikakav savet, samo moje viđenje. Vremenski okvir 20 - 40 dana.
Ima li neko druge ideje?
 
Tisina na forumu ovih dana/nedelja govori sve o tome kako smo se ko misevi sakrili u rupe.
Nisi u pravu kolega. Ja sam bio na mini odmoru. Ovom prilikom zelim da se zahvalim kriptu jer mi je omogucio da posetim Lauterbrunnen dolinu koje je jedno od najlepsih mesta na svetu imo. Jeste da je Svajcarska poznata po siru ali nema miseva. 😀

1000019198.jpg

1000019660.jpg

1000019547.jpg
1000019494.jpg
1000019457.jpg
1000019331.jpg
1000019260.jpg
1000019213.jpg
 
Čini mi se, ako ne probijemo 72k u naredna 2-3 dana, da bi mogli da krenemo na put do 55k. Nikakav savet, samo moje viđenje. Vremenski okvir 20 - 40 dana.
Ima li neko druge ideje?
Moje viđenje je da je prilično nemoguće da ne probije 72K I novi ATH ne bude bar 5K više, I to u narednih 15tak dana. Nemam kristalnu kuglu ali hype je ponovo u kriptu jer su se baš lepo složile pozitivne vesti i dugoročno ne bi trebalo da bude nekih većih prepreka..
I posle zadnjeg BTC ATHa nismo imali kapitulaciju kao u prethodnom slučajevima, nego je bila akumulacija. Znak da velike zverke pikiraju na dosta više.
Ovo je ono što kažu TA grafici koje pratim (ako ih ja dobro tumačim). Ali šta će reći svetska kriza, krizna žarišta, dežurni smarači iz SECa, to je već druga priča. Pokazalo se u zadnje vreme da je kripto najviše padao zbog ludaka sa bliskog istoka kao i američkih vladinih institucija.
 
Poslednja izmena:
Izgleda da ce ETH 28 Maja biti izlistan...

WisdomTree has received approval from the UK's Financial Conduct Authority to list the WisdomTree Physical Bitcoin and WisdomTree Physical Ethereum exchange-traded products on the London Stock Exchange.

The asset manager is among the first issuers to have its prospectus for cryptocurrency ETPs approved by the FCA, and the listing date is expected to be Tuesday, May 28.
 
Zbog "izgleda" evo eth na 3,9k. Vala ako pre 28. dodje na ko sto rece 4,5k ili ispod, drage volje cu spuckati neki eth iz supljeg u prazno.
 
Pa ako je vest o podizanju sansi sa 25posto na 75posto digla cenu 25posto,sta ce onda listing da uradi
 
Pa ako je vest o podizanju sansi sa 25posto na 75posto digla cenu 25posto,sta ce onda listing da uradi

Verovatno short term pump pa onda dump isti dan bas kao sto je bilo i sa BTC-om na dan ETF-a. Tek nakon 2 meseca od BTC ETF approval videli smo pravi efekat tog dogadjaja. 11.01.2024 BTC je imao 6% pump onda isti dan 15% dump i od tad u roku od 2 meseca porastao za ca 75%. Nesto slicno moze da se desi i sa ETH.
 
u tu racunicu jos dodati da je btc imao polovnjenje i da dolaze letnji meseci gde skoro nikada nije dolazilo do skoka cena. Onda ce efekti da se mozda vide/osete tek tamo novembra meseca.
 
Nazad
Vrh Dno