Šta je novo?

Hardver diskovi za NAS

• Začetnik teme Začetnik teme LoFi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

LoFi

Poštovan
Učlanjen(a)
03.02.2021
Poena
95
Kupujem diskove za NAS već više od jedne decenije i uvek sam gledao tri stvari:
1. Da li je CMR ili SMR - kupuje se samo CMR
2. Buka - uvek sam kupovao WD Red CMR ili WD Red Plus diskove, jer su meðu najtišim, nikad WD Red Pro
3. Grejanje - nikad 7200 rpm u NAS, nema svrhe

Eto, ovo je moj način izbora.
Skoro uvek je to WD Red Plus.
Hvala, kolege.

• Samo CMR, tu nema kompromisa
  • 5400 su tiši i hladniji, saglasan
  • Notirano da se Red Pro preskoči ✅
  • NAS ne bi bio u prostoriji u kojoj se spava, da li je onda buka WD Golda manji problem u odnosu na Red/Red Plus?
  • Potencijalno imam varijantu za WD gold diskove koji su još u pakovanju ali je na njima datum mart 2021. Model je WD8004FRYZ. Jeste da je 7200 i da je malo stariji. Šta biste smatrali dobrom ponudom u ovim okolnostima skupih HDD-ova za ova 4 diska? Trenutno sam na oko 250e po komadu pa da vidim da li da se proba dobiti nešto manji iznos.

---
mod: izdvojeno iz ove teme

Poslednja izmena od urednika:
Pa nije uvek to izmeštanje u neki magacin ili podrum, već uglavnom na policu pored TVa/računara ili negde druge u okruženju u kojem živimo pa ne žele svi da slušaju oranje dok žena/deca listaju šta da puste... 😀
Nisam još pustio u pogon ove WD120EFBX, ali ovo malo što sam ih probao u USB doku na sred stola, neuporedivo je sa WD Gold koji radi kao traktor bukvalno (edit. hteo reći, tiši su drastično).
Imam i ja te WD120EFBX u 4bay QNAP NAS-u, odlični su što se tiče buke, a i ne greju se nešto mnogo.

Nazad
Vrh Dno