Kupujem diskove za NAS već više od jedne decenije i uvek sam gledao tri stvari:Kad kolega već pita, da li ima nekih većih "mana" ako se u Ugreen DXP4800 plus stave 4x WD gold a ne WD Red Pro/Plus diskovi?
Koliko vidim Gold su navodno dugotrajniji (enterprise) ali generišu više toplote i malo su bučniji.
Da li ima još nešto što je +/- za veličine od 8 ili 10-12TB i šta biste uzeli ako su u 10-20e razlike ovi modeli? Ima li nešto bolje/pouzdanije kod Seagate-a, Toshibe itd. u tom rangu i veličinama?
This.Kupujem diskove za NAS već više od jedne decenije i uvek sam gledao tri stvari:
1. Da li je CMR ili SMR - kupuje se samo CMR
2. Buka - uvek sam kupovao WD Red CMR ili WD Red Plus diskove, jer su meðu najtišim, nikad WD Red Pro
3. Grejanje - nikad 7200 rpm u NAS, nema svrhe
Eto, ovo je moj način izbora.
Skoro uvek je to WD Red Plus.
Kupujem diskove za NAS već više od jedne decenije i uvek sam gledao tri stvari:
1. Da li je CMR ili SMR - kupuje se samo CMR
2. Buka - uvek sam kupovao WD Red CMR ili WD Red Plus diskove, jer su meðu najtišim, nikad WD Red Pro
3. Grejanje - nikad 7200 rpm u NAS, nema svrhe
Eto, ovo je moj način izbora.
Skoro uvek je to WD Red Plus.
Hvala, kolege.
WD Gold od 8TB, nov, bez garancije i papira za 250 EUR/kom?
Ako je ovako kako sam napisao, to je skupo.
Ako je sa papirima i 5 godina garancijom, sa fiskalnim i sa garantnim listom uredno popunjenim, to je korektna cena, ali ništa epohalno.
Nisam još pitao i probao da pregovaram za iznos ali ću pomenuti svakako za papire, hvala na tipu. 🙂Nema veze datum proizvodnje, neće disk da se ukvari.
Nisi odgovorio na pitanje da li ti diskovi imaju bilo kakav papir ili je na dođem ti?
250 evra za taj disk, taman da je ganc nov je previše.
Znam da sada nema diskova i da skalperi love u mutnom i zavrću uši, ali opet, previše je.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari