Šta je novo?

Dishonored

Nadam se da nije samo spoj Hitman + Bioshock nega da ima i nekog questanja, price tj. vise RPG elemenata. Za sada obecava mnogo.

Why should you care?
Even if you haven’t played them, you’ve undoubtedly heard of Thief and Deus Ex. One of the main minds behind those two games, Harvey Smith, is the co-creative director of Dishonored along with Raf Colantonio, the founder of developer Arkane Studios. The two share a vision of a game that gives players the power to be creative with their skills and tactics, and invites them to come up with interesting solutions to the obstacles in front of them. Arkane is known for its immersive first-person gaming (Arx Fatalis, Dark Messiah of Might & Magic)

How are they going to do that?
Dishonored has several major elements that combine to create its unique gameplay: mobility, powers & gadgets, environment, and AI. The trick is that a single power doesn’t just do damage or heal you. You can combine them organically to create interesting effects. Stop time and knock a bunch of stuff off a table in one direction then book it in another, so the guards search for you in the wrong place. Summon a swarm of rats to attack one guard, but possess one of the rats and escape in the chaos. Every problem has as many solutions as you want it to.
^ovo da ispostuju sto su najavili i odlicno... A po ovim klipovima, dizajn i seting su vec tu,)

Poslednja izmena:
Jako zanimljivo:)

Dark Messiah of Might & Magic je bila bas dobra igra...ovo obecava...

Lepo. Vec se mogu videti neke moci koje cemo koristiti u igri. Npr ono zaustavljanje vremena kao u singularity, a verovatno i neki fus ro dah.

Auuuuu !

Krv do kolena ... dizajn igre je nenadmašan ali da vidimo i sam gameplay. Za sada obećava mnogo :)

Meni grafika deluje pomalo zastarelo, ali to ne predstavlja problem jer ne merim kvalitet igre na taj nacin.

Bitno je da je dizajn odličan, tehnikalije su manje bitne :)

Bioshock + Half-Life 2 + Assassin's Creed = Dishonored. Jedva cekam, Bethesda me nikad nije razocarala :)

Ovo ti ne radi Bethesda. Srecom.

Zato mozda i bude dobro?

Poslednja izmena:
Ah da, oni su samo izdavaci, tek sad vidim. Arkane Studios radi ovaj naslov, svejedno, izgleda odlicno.

[youtube]tZCA6DvtCkY?hd=1[/youtube]

[youtube]DWKB3naEgl4?hd=1[/youtube]

Poslednja izmena:
Ovo ce biti sjajna igra! :)

u bre. stvarno izgleda fantasticno. mapa deluje ogromno i sa svim ovim mocima bice bas puno mogucnosti za prelazak. ono sto bi bilo lepo videti je interakcija sa ljudima dok opsedas protivnika. recimo, opsednes strazara i udjes u kucu, ali pod izgovorom da moras u wc ako nece da te puste tek tako.
mnogo mi lici na deus ex i to je ogroman plus :D

Aj em spičles. :hair:

Opraštam im i grafiku i teksture ispod proseka... Dizajn i celokupna stmosfera su sjajni. Gejmplej pruža toliko slobode da to nije normalno... Ko zna šta će sve igrač moći da uradi do izlaska igre. Voleo bih da vidim makar solidno osvetljenje i fiziku, što deluje da će i biti slučaj.

Jedva čekam neki novi gejmplej video. Voleo bih da vidim dobru interakciju s okolinom, tipa da s krova baciš crep na stražara, pa da ispadne kao nesreća ili da srušiš neki zid na neprijatelje, baš me zanima šta će sve da smisle...

Za sada me najviše podseća na kombinaciju bioshocka i HL-a (deus ex i thief nisam onomad odigrao i krivo mi je zbog toga, a sad mi je malo kasno za popravni, ali ima sličnosti i sa njima), a dizajn likova podseća pomalo na brink.

Sve u svemu, ovo zaista obećava...

Aj baš me zanima šta će sve da smisle...

ako sam dobro razumeo ostavice tebi da smisljas i istrazujes mogucnosti.

Dishonored has several major elements that combine to create its unique gameplay: mobility, powers & gadgets, environment, and AI. The trick is that a single power doesn’t just do damage or heal you. You can combine them organically to create interesting effects.

...u Arx Fatalis mogao si cak i hranu da trujes... secam se da sam tako nekog goblina otrovao kada sam saznao da voli da jede pite od jabuka:D.

Poslednja izmena:
Ovo je previše dobro da bi bilo istinito :D

Igra ima milion mogućnosti da odradiš jednu te istu stvar i to će verovatno biti u početku ULTRA-SEGA-MEGA-GIGA zabavno ali ćemo vremenom oguglati na to i birati opciju koja je u našem karakteru najdominantnija a ostale mogućnosti ćemo koristiti čisto da razbijemo monotoniju.

Sve u svemu najzad nešto potpuno revolucionarno i drugačije u svetu video-igara ... Svaka Im Čast na tome!

Ovo je previše dobro da bi bilo istinito :D

Igra ima milion mogućnosti da odradiš jednu te istu stvar i to će verovatno biti u početku ULTRA-SEGA-MEGA-GIGA zabavno ali ćemo vremenom oguglati na to i birati opciju koja je u našem karakteru najdominantnija a ostale mogućnosti ćemo koristiti čisto da razbijemo monotoniju.

^...kako se napreduje kroz igru oni bi trebali stalno da ubacuju komplikovanije i zahtevnije probleme, neprijatelje, zagonetke, pa ces tako biti primoran da otkljucavas nove skilove i istrazujes efekte njihovih kombinacija, da bi presao na sledeci lvl i kroz igru... tako je barem bilo u AF.
Ne verujem da ce svi skilovi biti okljucani na pocetku.

Poslednja izmena:
Igra obećava iako mi se ne dopada (pored nekih tehnikalija) previše to što je glavni junak preterano superioran ili barem takav utisak ostavljaju ovi filmčići. Mislim da bi bilo bolje i zabavnije da smo u dilemi kako da prođemo neku mapu, umesto da nam jedina dilema bude metod kojim ćemo se služiti da prošetamo kroz istu!

Poslednja izmena:
normal (drugi od 4). vidi se na snimku. stealth je izgledao lako jer je odradjen kako treba. rambo stil jeste izgledao lakse nego sto treba, ali pretpostavljam da ce ultra hard, ili kako se vec zove, biti mnogo tezi. Kao i uvek, igrac ce imati manje, a protivnici vise hp/dmg. sigurno ce svaki konflikt biti prilicno zahtevan

Uf napokon nesto originalno (kombinacija nekih igara ali sve najbolje od istih). Jedva cekam da je probam :)

Meni se pored ove fore da se misjie mogu preci ili stelth ili uz rokanje, takodje mnogo svijda kombinacija industrijsko doba + epidemija kuge, mislim da su devloperi ovde uradili pravu stvar, kombinujuci ova dva elementa stvorili su veoma zanimljivo okruzenje.
Sto se tice grafike, mozda ovakva kakva jeste i odgovara atmosferi i okruzenju u igri.

Poslednja izmena:
Mene kada su ovakve igre u pitanju za grafiku boli d*pe iskreno.

U jednoj izvesnoj meri ova igra me podseća na davno zaboravljeni Undying, koji i nije imao bog zna kakvu grafiku ali je imao priču, ambijent i ubitačnu atmosferu. Ako ova igra bude u svom konceptu makar malo na pomenuti Undying onda će to biti stvarno super, ali ako se sve svede samo na ovu banalnu jurnjavu, onda bojim se da ćemo svi na kraju konstatovati da je ovo samo još jedna igra u nizu koja ima puno potencijala a koji opet nije iskorišten do kraja i adekvatno sproveden u delo. Dakle navijam za ovaj naslov, a videćmo šta će biti...

De bas izvuce Undying. :) Ovo je tezak stealth/brutal hardcore steampunk.

Vrh Dno