Šta je novo?

Dishonored

Mislim da ovo nema veze s Undyingom, sem što u jednoj ruci imaš oružje, a drugom bacaš "đije"... A i Undying je imao vrhunsku grafiku tada, mene je barem oduvala... a i ne samo grafika, dizajn, atmosfera, gejmplej... ma sve...
A i od ove igre očekujem dosta...

Poslednja izmena:
De bas izvuce Undying. :) Ovo je tezak stealth/brutal hardcore steampunk.

Pa to stealth/brutal hardcore me i brine ponajviše! I nema veze šta je, već kako se izvodi. I ovaj lik baca magije i priziva, baš kao i glavni junak u pomenutom naslovu. To je segment koji podseća, a ne Steampunk. Ja to nisam ni pomenuo...

Igra djeluje kao osvježenje sa novim zamislima i pristupom gameplayu. Ali ono što meni lično smeta su silne moći koje ovaj lik posjeduje - u mnogo situacija mi ovo djeluje prejednostavno, hoću reći da mi ove njegove moći djeluju kao in-game cheat.

Moguce je da je imao sve moci otkljucane radi lakse demonstracije igre i mogucnosti u njoj? U svakom slucaju videcemo kad izadje igra, za sada zbog svoje raznovrsnosti u gameplayu obecava.

Magije su ovde uglavnom namenjene za stelth nacin igranja, sto je sasvim ok.

http://www.rockpapershotgun.com/2012/07/20/dishonored-steath-preview/

The Blink rune quickly proved to be most powerful tool in my arsenal. A mid-range teleportation power, it’s my immediate way out of these gloomy, dank, patrolled streets and up to the relative freedom and safety of the rooftops. No guards there, not on this level at least, but it’s not a straight run to my target – Sokolov lurks inside what looks for all the world like a giant, elevated greenhouse wearing battle armour, with a ring of guards, forcefields and alarms around its entrances.

To run/jump/Blink directly to this building would also be to deny myself many of this level’s other entertainments. Blink entails a subtle but important shift in how I think about videogame navigation. Initially, I treat it as simply a way to teleport across short distances, to reach different altitudes and otherwise out of reach ledges and to instantly escape danger. A shortcut, essentially. What it also does, and something I don’t realise without prompting from a passing Bethesda rep, is allow access to whole new areas of the map.

I’ve become so accustomed, over the years, of seeing a locked door or an indestructible fence/pile of rubble/old sofa blocking my path to a space I can see that here too I give such things a cursory glance then run on past. I’m inside a semi-ruined, multi-level apartment building, making my way up the stairs to the roofs, and on the right of me is the entrance to a side room, blocked by fallen furniture. My knife has no effect on it. I continue upwards.

Wait. Go back. OK, so I can’t walk through, jump over or smash that barrier, but there is a big enough gap that I can at least see the space on the other side of it. Blink. And I’m in. Here be secrets. Assorted vials for health and mana, some cash, and best of all a Bone Charm – a minor buff I can equip. In this case, it increases the number of white rats I encounter, which allow for longer psychic possession times than the standard rodents. Thank you, Blink. My progress through the level is now slowed dramatically, as I’m constantly scouring my surroundings for possible secret spaces.

Nije cudno sto mnoge ljude art work Dishonored-a podseca na Half Life2 tj. na City 17 jer je art direktor HL2 Viktor Antonov koji je zaduzen i za art work ove igre.

[youtube]JZDYq6HufNs?hd=1[/youtube]

PC System Requirements

Minimum Spec:

Processor: 3.0 GHz dual core or better
Memory: 4 GB system RAM
Hard Disk Space: 9 GB
Video Card: DirectX 9 compatible with 512 MB video RAM or better (NVIDIA GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850)
Sound: Windows compatible sound card

Enhanced for:
64-bit
multi-core

Recommended Spec:

Processor: 2.4 GHz quad core or better
Memory: 4 GB system RAM
Hard Disk Space: 9 GB
Video Card: DirectX 9 compatible with 768 MB video RAM or better (NVIDIA GeForce GTX 460 / ATI Radeon HD 5850)
Sound: Windows compatible sound card

pre-order nabavljen na Steamu, i prilicno sam siguran da ce ovo biti prva igra koju cu uopste da upalim od kad je izasao Diablo 3 :)

Ako su ovo pravi ingame screenovi, igra uopste ne izgleda toliko lose kako se cinilo na jednom od prvih trejlera (izgledalo mi je kao half life). osim drugacijeg stila likova, grafika deluje vrlo dobro.

Da, daleko bolje izgleda, mada opet ovo su pc shotovi. Malo me buni kvalitet slike, jer izgleda kao downsample iz neke veće rezolucije...

Pa i nije nesto preterano zahtevna bar po specifikaciji.

Pitanje koja je kompanija zapravo realna kad navodi Minimum system requirements.
(za GTA IV: Intel Core 2 Duo E4300, Memory 1 GB (1.5 GB for Vista) :wall: NVIDIA GeForce 7900 GS 256 MB or ATi Radeon X1900 256 MB) <-- voleo bih da vidim kako funkcionise... :type:

Dark messiah of might and magic izvodjenje ...

Uf, što bih voleo da urade reboot Dark Mesije... kad već rebutuju sve živo u poslednje vreme...

Back to topic... Nešto mi ovi screenshotovi deluju malo obrađeno, pogotovo u odnosu na ono što smo do sada viđali po jutubetu, a što je verovatno sa boxa sniman gejmplej, ne sećam se sad... Nadam se svakako će PC verzija biti kao sa ovih šotova...

[YOUTUBE]QANRoNo0bIQ[/YOUTUBE]

Uf, što bih voleo da urade reboot Dark Mesije... kad već rebutuju sve živo u poslednje vreme...

Back to topic... Nešto mi ovi screenshotovi deluju malo obrađeno, pogotovo u odnosu na ono što smo do sada viđali po jutubetu, a što je verovatno sa boxa sniman gejmplej, ne sećam se sad... Nadam se svakako će PC verzija biti kao sa ovih šotova...

Deluju obradjeno zato sto nemaju ni malo aliasinga i veoma je moguce da su downsamplovane iz vece rezolucije, kao sto gore rece Kale. Tako da u svakom slucaju ovakva grafika ce biti na pc-u.

Evo ovde ima jos tih downsamplovanih slika iz 4k rezolucije: http://deadendthrills.com/?cat=1637

[youtube]IhK4-Dwt-kM?hd=1[/youtube]

Stigao mi poziv za preorder, izlazi za dve nedelje. Btw uz preorder daju i tarot karte :D

Kakav poziv?

Za regrutaciju, kakav drugi poziv postoji :) videh da niko ne pise o igri a dobih mail od izdavaca za preorder pa rekoh da pripremite ratio na trackerima.

Interaktivni trailer

[YOUTUBE]dta5Ge-11_8[/YOUTUBE]

Otkriva mnogo... preporuka zaobici.

Vrh Dno