Šta je novo?

DiRT 2

Meni radi perfektno...podrazumijeva se da je rezan na Verbatim DL-diskovima x2 brzinom.

ja imam samo DL+ kao opciju u NS a i čuo sam da na minus ne radi. ma ko šiša BAJA-u i Amere, ostale rade bez problema

Au pa ovo ima goru fiziku od poslednjeg NFSa koji sam igrao, NFSU :d Auto se ponasha kao chamac, i sve je charli chaplin ubrzano :)

ja valjda nisam toliko zahtevan, meni je igra godine zasad.

Možda to što je krš?

Проблем је у томе што је игра прављена за људе који везе немају с релијем, него само хоће што више off-road дивљања. Нема сезоне, шампионата, сервисирања, (смисленог) подешавања аутомобила...

И наравно, понашање аутомобила је катастрофално.

Кад би издали CMR2.0 на XBLA, са побољшаном графиком и освеженим стазама:)

Проблем је у томе што је игра прављена за људе који везе немају с релијем, него само хоће што више off-road дивљања.

pa zar to nije cilj igrica, ako hoću realnost kupiću neki reli auto pa idem da se trkam.
da ima nekih budženja amortizera, vešanja, upravljanja ne bi mi uopšte bila zanimljiva igra

^^ Ovo je pravi primer zasto danas imamo deponiju igara koje se odlicno prodaju...
I "kupis" (lol) reli auto i sta onda? Tako ces izaci na stazu i voziti? Prva krivina bi bila tvoja i nazvali bi je po tebi...

Poslednja izmena:
Živo me zanima kakve će utiske Trt2 izazvati u sobi iznad. Osim što će je Neđo hvaliti jer će biti prvi DX11 naslov, dabome :D :)

pa zar to nije cilj igrica, ako hoću realnost kupiću neki reli auto pa idem da se trkam.
da ima nekih budženja amortizera, vešanja, upravljanja ne bi mi uopšte bila zanimljiva igra

Да имам пара/талента/познанства да возим рели, веруј ми, не бих тражио игру да то емулира.

И уопште нисам рекао да игра мора бити 100% симулација. CMR2.0 није симулација. Али су испоштовани основни закони физике и ауто се понаша слично ономе у стварности. Само је све олакшано.

Živo me zanima kakve će utiske Trt2 izazvati u sobi iznad. Osim što će je Neđo hvaliti jer će biti prvi DX11 naslov, dabome :D :)

Vec vidim prve utiske iz threada...

25 redova teksta o implementaciji DX-a 11, SSAO-a, HDR-a, performansama na 17 razlicitih masina, uticaju AF-a i AA-a na frejmrejt, nemogucnost igranja u 60 frejmova na rezi preko 1440x900 kada je ukljucen 4xAA i na kraju opaska kako gameplay "nije los". :d

Dobro ponasanje auta nije bas najsrecnije i previse je lagano, ali ok je za zabavu. Nije toliki krs kao sto pricate... Ako neko zna sta je voznja auta/motora onda sam to ja i znam sta pricam, ali ne moze u igri sve biti savrseno. Nije realnost na 1. mestu ali nije bas ni za baciti...

Да имам пара/талента/познанства да возим рели, веруј ми, не бих тражио игру да то емулира.

И уопште нисам рекао да игра мора бити 100% симулација. CMR2.0 није симулација. Али су испоштовани основни закони физике и ауто се понаша слично ономе у стварности. Само је све олакшано.

Jadan taj atuo koji se ovako ponasa u stvarnosti :D

У то време, кад се CMR2.0 појавио, реалнија вожња вероватно није ни била могућа, због ограничења хардвера. Али је поента у томе да је доста тога узето у обзир и да постоји одличан осећај приликом вожње. Наравно, један је RBR, али он је већ толико матор да је ред да се нешто ново појави (а да ваља). Ја бих стварно волео да у игри може детаљно да се подешава и сервисира ауто и да постоји цела сезона у такмичењу, а не само једна или две трке.

На крају крајева, ја пратим WRC доста дуго (и IRC од кад је кренуо) и одатле имам утиске како се рели аутомобили понашају. Нисам возио такав ауто, а верујем да није ни неко други с форума, али према ономе што сам видео, CMR4 је најбољи био када је у питању балансирање између реалности и забаве.

igram dirt2 na x360 na42 plazmi 30ti sam level pootvarao sam sve zivo i verujte uopste mi nije dosadan naprotiv. Secam se u vreme colina 2 u multiplayeru igraci su kukali sto prolaze kroz automobile sto ne mogu da "cuknu" ovog koga obilaze pa da sleti sa staze. (drzo sam igraonicu pa znam) Evo sad imate cvrste protivnike koje mozete da cuknete ako vozite lepo i da ih izbacite. Igrao sam colina od keca do drta2 sve delove. Dok su pravljeni za pc jos je i imalo smisla, ali od colina 3 su portovani sa konzola na pc (colin 3 je prvo radjen za xbox1, a isti slucaj je bio i sa colinom 4...) bili su vise nego osrednji samo za sustu zabavu i nista vise. dirt2 se lepo nadovezao na dirt1 isti je fazon cista arkada mastovitiji je od motostorma i graficki neuporedivo lepsi. Probajte da vozite sa kamerom iz automobila da vidite sofersajbnu i prodjite kroz vodu, ko ne uzdahne posle efekta taj nezna sta je video. to na pc-iju nece bidne ni sa 5870:) Znaci driveri i vozaci nemo da trazite dlaku u jajetu ne moze joistik ni momo volan da zameni tonu i po ispod dupeta i osecaj kako se lepis za sediste ako malko cepas masinu u svakodnevnom zivotu dok ides na posao od semafora do semafora. Za zabavu i dobro raspolozenje dirt2 je taman kako treba dok ne izadje forca 2 i da da driveru full gt5 koji jedva cekam.

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da je kvalitet u trecem delu opao jer je igra bila i na konzolama i na PC-u? Pa i prva dva dela su pravljeni i za PS1, pa su opet dobri.

P.S. Dao sam sam sebi ideju......skidam prvi deo i da ga igram preko emulatora. :)

Poslednja izmena:
Hoces da kazes da je kvalitet u trecem delu opao jer je igra bila i na konzolama i na PC-u? Pa i prva dva dela su pravljeni i za PS1, pa su opet dobri.

P.S. Dao sam sam sebi ideju......skidam prvi deo i da ga igram preko emulatora. :)

ne hocu da kazem da je igra pravljena za konzolu pa posle portovana na pc. 90% ljudi igra na tastaturi voznje a igra se ne ponasa isto na pc i tada na xboxu koji sam imao takodje kao i igru pa sam mogao da poredim. tad ps1 i pc nisu imali nista zajednicko pa je igra pisana odvojeno za ps1 a posebno za pc zato se lepo i ponasala ko svaka lepo vaspitana igra za pc. xbox1 je bio PIII i samim tim kompatibilan sa pc i eto srece za proizvodjace. Nisam jos probao dirt2 na pciju ali najsveziji primer za to ti je nfs shift. na x360 i pciju ko nebo i zemlja.

p.s. nemoj da skidas prvi deo ni emulator imam ja igru za pc ako ti treba javi. imam i colina 2, 3,....:)

Poslednja izmena:
Ma daj linkove samo. Mislim na PM. :)

Poslednja izmena:
hahahah, thank u! :D

Vec sam skinuo sa neta. Prvi deo razbiva. :)

.... Znaci driveri i vozaci nemo da trazite dlaku u jajetu ne moze joistik ni momo volan da zameni tonu i po ispod dupeta i osecaj kako se lepis za sediste ako malko cepas masinu u svakodnevnom zivotu dok ides na posao od semafora do semafora. Za zabavu i dobro raspolozenje dirt2 je taman kako treba...

Eto nisam jedini koji misli tako, pa zar to nije poenta igrica, hocu da se zabavim sto mora da bude sve realno?

Da realnije igre nisu bolje ma kog zanra bile, one danas ne bi bile 100x realnije nego pre 20 godina...

Nazad
Vrh Dno