Ааааа значи тако...хвала ти Уји за брз инфо као и увек. И једно питањце за тебе: Зашто више немаш Рачун Плус? 🥲@Milos996 neće se više izdavati, ali tarifni stav važi za već izdate kartice uz Račun plus pa deklarativno mora još uvek da stoji. Bila je vezana i za devizni na starom sistemu, ne znam da li je i na novom, više nemam Račun plus. Kartica mi je bila odbijana u inostranstvu za online plaćanja, kao i od Komercijalne dok je isto bila kobrendirana sa Discover, tako da nisam uspevao da je koristim.
I to sa domaćim bankama je upitno pošto možda mogu da rade sa dinarima ali devize pitanje...SWIFT i društvo neće puštati transakcije...ma koja banka da ih pošalje...da ne govorim da pošto pružaju usluge entitetu pod sankcijama da i same mogu da podpadnu pod iste...tako da to može da bude samo kratkotrajno rešenje (do par meseci maks).Možda još AIK i Alta neće da gase, jer nisu inostrane podružnice.
Možda još AIK i Alta neće da gase, jer nisu inostrane podružnice.
Ovo sa Dinom je sažvakana tema i ne vredi više diskutovati. Razlog "definiši šta je država" mi je potpuno besmislen - "ne želim da plaćam Dinom, jer ionako ne znam kome ide novac od toga". Ide državi. Da li se neko od toga "namiruje" - moguće. Ali čak i u tom slučaju, veći deo će otići u budžet, a ovako sve ide stranim kartičarskim kompanijama. Po toj logici, izbeći ću sve gde mogu, a da naplata ide državi - neću se voziti autoputem, jer možda neko tu skida kajmak (i skidao je, još iz vremena V.Ilića), neću koristiti državna JP tipa Pošte i Postexpresa, već isključivo privatne kurirske službe, neću se grejati na gas ili struju, jer ne znam gde ide taj novac, već ću kupiti 10 kubika drva itd.
Meni Yettel Dina radi savršeno, nijednom nigde nije odbijena, a i da jeste, šta je problem? Pa imao sam sa Masterom pre nekoliko godina neviđenih problema, da mi se blokirala kartica, pa sam jedva sa korisničkom uspeo posle 2 dana da odgonetnemo do čega je. I nikom ništa, to je Master. Kvalitet. Ali kad jednom Dina ne prođe (pri čemu i nije do Dine, nego do terminala), ide odmah u kantu. Wow. Ili oni likovi što imaju potrebu da se pohvale da su svoju Dinu odmah prerezali ili su joj našli neki bizarnu namenu, tipa poturio sam je ispod frižidera da ga nivelišem... Ma bravo. Otkad je beskontaktna, ispeglano je 99% nedostataka Dine. Ostali razlozi koji su navedeni (akcijski povrati, nemogućnost ubacivanja u wallet) su regularni, ali dosta zavise i od ličnih preferencija. Ja telefonom plaćam samo kad zaboravim karticu, jer mi je mnogo lakše da izvadim plastiku, nego da izvadim telefon i da ga otključavam na šablon ili šifru (telefon mi je uvek nezaključan), a akcije realno ne pratim. Nekad mi je Dina služila kao bekap kartica, a sad su mi to Master i Visa.
Sve u svemu, potpuno je deplasirano ubeđivati ljude da koriste Dinu. Izbor je legitiman i svako ima pravo da radi i koristi ono što želi i to je ok. Pogotovu što je velika većina ovih što joj nalaze zamerke ne bi koristila ni kad bi imala sve što trenutno nema. Iz jednog prostog razloga - jer je Dina.
Video si JCB, to je Japanski karticarski brendDa li ove novoizdate DINE PŠ UnionPay mogu da se koriste za onlajn kupovinu na TEMU i AliExpress-u?
(Juče sam nešto pazario na TEMU visom, a video sam nešto u opciji plaćanja što se nije zvalo unionpay ali je po bojama zeleno-plavo-crveno ličilo)
Da. Ne skidaju, ni na ostalim karticama. Jedino šta se promenilo je da autokonverzija za mts Master ide po prodajnom banke, a ne povlašćenom iz menjačnice kao ranije.Po srednjem kursu NBS? Pa to je onda odlično.
A da li skidaju par procenata provizije (po osnovu kupovine u inostranstvu)?
Poštedi me...Tako je. Sve strani plaćenici i domaći izdajnici 😂.
Važi li to i za OTP Dina?Pa onda je DINA PŠ odsad opcija broj 1 za kupovinu sa AliExpress-a (ništa ti se ne uzima kao provizija plus konverzija u USD po najpovoljnijem mogućem kursu).
Šteta što i Temu nije u UnionPay sistemu.
Ne, samo poštanska ima kobrendiru Dinu UnionPayVaži li to i za OTP Dina?
Ne važi. OTP (kao i ostale banke) su nacionalne koje počinju na 9891 i samim tim se ne koriste van Srbije. Poštanska ima UnionPay kobrendiranu na 629118.Važi li to i za OTP Dina?
Da nisi probao možda?Da li je na Amazonu bolje placati Dina Discover i vrsiti refund u evrima?
Naravno da ce biti na strane kartice vece provizije (jer daju silne pogodnosti i akcije), dok za dinu nista ne daju![]()
Provizije na Dina karticu 2,7 miliona evra, na strane kartice - 111 miliona evra
Narodna banka Srbije objavila je godišnji iznos troškova koji banke plaćaju kartičnim sistemima - i onim internacionalnim, ali i domaćem DinaCard sistemu. I jedn1info.rs
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari