Isto je i kod Poštanske štedionice. Neće.Da, tako je. Raiffeisen, UniCredit, OTP i Yettel ne prihvataju očitavanje Dinom. To je najverovatnije tako za skoro sve banke. U Poštanskoj imam nacionalnu čip karticu pa ne mogu da potvrdim.
Isto je i kod Poštanske štedionice. Neće.Da, tako je. Raiffeisen, UniCredit, OTP i Yettel ne prihvataju očitavanje Dinom. To je najverovatnije tako za skoro sve banke. U Poštanskoj imam nacionalnu čip karticu pa ne mogu da potvrdim.
Да, то је заиста добро питање. Штета што нисамо достигли тај ниво свести и транспарентности институција чији рад финансирају сви држављани Србије. Сигуран сам да би DinaCard пројекат тада имао много већи бенефит за све нас. Овако, увек врло оправдана сумња у крајњи исход коришћења картице.Još kad bi definisao šta je "država" tvoj post bi imao smisao...
Ja popuste i ostale pogodnosti imam iskljucivo sa Visa i MasterCard karticama, sa Dinom jedino moze na rate, a ostalih pogodnosti nemaMasterCard и Visa
По мени је Дина на рате изузетно користан бенефит. Врло се једноставно користи и заиста је одлична замена за чекове. Са друге стране, потпуно си у праву да ниједан други вид програма попут keshback-ова или попуста не постији. Штета...Ja popuste i ostale pogodnosti imam iskljucivo sa Visa i MasterCard karticama, sa Dinom jedino moze na rate, a ostalih pogodnosti nema
Џаба се трудиш да објасниш. Ти наступаш са позиција општег интереса (интерес државе, свих нас), они са позиција личног интереса (шта ја добијам за узврат, шта је то држава). Два потпуно различита угла гледања исте ствари.По мени је Дина на рате изузетно користан бенефит. Врло се једноставно користи и заиста је одлична замена за чекове. Са друге стране, потпуно си у праву да ниједан други вид програма попут keshback-ова или попуста не постији. Штета...
Dok je ovakvo stanje, naravno da cu gledati svoje interese. Dina ima svoje prednosti koje mogu biti korisne, ali meni njene prednosti trenutno meni ne znace kao fizičko lice. Mnogo je zaostala u odnosu na ostale, beskontaktno plaćanje su uveli sa velikim zakašnjenjem, a digitalni novčanik verovatno za 5 godina minimum.Џаба се трудиш да објасниш. Ти наступаш са позиција општег интереса (интерес државе, свих нас), они са позиција личног интереса (шта ја добијам за узврат, шта је то држава). Два потпуно различита угла гледања исте ствари.
Ја лично користим готово искључиво дину, изузев за иностране онлајн куповине када дина није опција или приликом боравка ван земље.
Не знам колике су провизије (ти као трговац то боље знаш) али рецимо да је 1%. Мени је увек драже да на сваких потрошених 1000 динара 10 динара оде на рачун државе него неком банкару са Менхетна, кад већ могу да бирам. Осећам као да сам учинио добро дело, општекорисно, као кад пошаљеш смс за неку хуманитарну акцију.Meni (kao trgovcu) su se provizije na Dina i ostale kartice fizičkih lica skoro izjednačile, ali razlika je gde odlazi provizija. A većini nas je to manje više svejedno, jer nemamo ličnu korist.
ja se apsolutno slažem, ja u BPŠ imam tu dinu i koristim je samo ukoliko hoću da plaćam na rate, za ostalo koristim MasterCard i Visa kartice.napravite razliku dina je beskorisna, za bps, da, ima na 6 rata i ima nesto sa intesom na rate sa njom i mozda jos jedna banka, znaci samo onima koji su u bps i intesi tkd nije ti to dovoljno dobar argument za dinu :/
I to samo u određenim radnjamai komercijalna banka te tri banke smao imaju na rate sa dinom
isto i moji tako, dina je lepa kao teorija ali ako se ne moze porediti i pruziti isto sto i ostale zaostace, sigurno se sad ne bi vratio da moram da nosim karticu kad vec dve godine samo fonom placam...ja se apsolutno slažem, ja u BPŠ imam tu dinu i koristim je samo ukoliko hoću da plaćam na rate, za ostalo koristim MasterCard i Visa kartice.
planeta i veliki trgovisnki lanci ne znam gde sve ali ono ne moze u lokajnoj prodavnici ili tako nekim malim mestimaI to samo u određenim radnjama
Не знам колике су провизије (ти као трговац то боље знаш) али рецимо да је 1%. Мени је увек драже да на сваких потрошених 1000 динара 10 динара оде на рачун државе него неком банкару са Менхетна, кад већ могу да бирам. Осећам као да сам учинио добро дело, општекорисно, као кад пошаљеш смс за неку хуманитарну акцију.
Od letos do danas hiljade kartica je stavljeno u neku fijoku zbog toga. Prva odbijena transakcija i zbogom.Kada sam je dobio letos preko Yettel banke, skoro svaki treći POS terminal je odbijao da izvrši beskontaktnu transakciju. Danas ona ide svugde, skoro 100%, bez problema.
Mislim da za starije terminale mora fizički da se ažurira firmver, dok novijima se pušta kroz internet.Kako uopste terminali dobijaju mogucnost da primaju beskontaktno placanje ako nisu mogli do sada, da li se sami updejtuju ili mora da dolazi licno onaj ko odrzava sistem? Jedna lokalna prodavnica jos uvek odbija novu dinu.
МожеДа ли може да се има Dina на рате која је кобрендирана са Discover/Pulse/Diners Club бивше МТС банке, а да се притом не мења за UnionPay кобрендирану?
Ovo je citat iz obaveštenja koje su dobili korisnici bivše MTS banke.Све DinaCard Discover ПЛУС и Mastercard ПЛУС дебитне картице можете несметано користити до истека датума важења који је утиснут на предњој страни картице. Након истека датума важења DinaCard Discover ПЛУС дебитне картице, Банка ће Вам издати нову идентификациону POSTCARD DinaCard UnionPay дебитну картицу, на којој ће бити утиснут нови број Вашег текућег рачуна.
Kako uopste terminali dobijaju mogucnost da primaju beskontaktno placanje ako nisu mogli do sada, da li se sami updejtuju ili mora da dolazi licno onaj ko odrzava sistem? Jedna lokalna prodavnica jos uvek odbija novu dinu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari