Šta je novo?

DinaCard nacionalna platna kartica u Srbiji

@anders ako je stigao odgovor banke, možeš. U suprotnom, izuzeće za banke i osiguranja je 15 dana od datuma podneska (nije kao opšti rok od 8 dana).

Da li je neko dobio beskontaktnu dinu rajfajzen banke i da li mu je naplaceno 350 rsd zamena za beskontaktnu?

I meni je u ponedeljak skinuto 350 zamena plastike,vidi se u aplikaciji ali je jos nisam dobio,napisan prigovor banci jer su mi staru skratili za 3 meseca i bila je sa cipom i vazi od 1.10 zato sam trazio beskontaktnu dinu.

I meni je u ponedeljak skinuto 350 zamena plastike,vidi se u aplikaciji ali je jos nisam dobio,napisan prigovor banci jer su mi staru skratili za 3 meseca i bila je sa cipom i vazi od 1.10 zato sam trazio beskontaktnu dinu.
Javice sutra ili u ponedeljak kada i gde da se ide po karticu. Do sada sam u RF cekao oko 6-7 dana da mi stigne kartica,ne duze. Racunao sam na trosak izrade zato sto mi trenutna istice 10/25.

"Benefit" od UnionPay-a imam samo što ne prolaze na Petrol pumpama :)
Inače čemu uopšte služi,govorim kod nas,taj UnionPay?

Čemu uopšte služi,govorim kod nas,taj UnionPay?
Ničemu sem za inostrana plaćanja. Svima od preko služi da preko DinaCard mreže dižu sa svojih UnionPay kartica, bilo da su sa globalne ili kineske mreže, ali to je moguće već godinama.

Preuzeta nova beskontaktna dina rajfajzen banke,prvi put mora da se ubaci u pos i pin,ostale transakcije beskontaktno do 6000 rsd,cekam odgovor od banke na prigovor sto su mi prethodnu uvalili sa cipom,skratili je za 3 meseca i naplatili novu 350 rsd.

Zna li neko da li su DinaCard kartice svih banaka povezane sa Discover mrežom ili samo one na kojima je to ekspicitno naznačeno na poleđini?

Pitam to jer je na sajtu Discover-a navedena DInaCard:

A ovo piše na sajtu DInaCard:

Ja jedino gde sam viđao znak Discover-a jeste poleđina DinaCard kartice BPŠ izdata za Račun plus.

Poslednja izmena:
Dina za Račun plus ex-MTS banke i u NLB banci su deo Discover mreže, a obična Dina u Poštanskoj je UPI. Ostale su isključivo domaće.

Danas mi je stigla poštom dinacard discover? Vec imam mastercard i dinacard..jel ova dinadiscover nova zamena za dinacard?

Danas mi je stigla poštom dinacard discover? Vec imam mastercard i dinacard..jel ova dinadiscover nova zamena za dinacard?
Čija? mts banke? Da li ima znak za beskontaktno plaćanje na novoj i jesi li dobio od juna tu Dinu koju imaš?

Čija? mts banke? Da li ima znak za beskontaktno plaćanje na novoj i jesi li dobio od juna tu Dinu koju imaš?
MTS banka je u pitanju , ima znak za beskontaktno placanje..Mastercard i dinacard imam vec godinama , a danas mi je ova stigla dinadiscover, nisu me ni kontaktirali da jave 😁

Discover nema beskontaktna koliko sam video.
Meni treba da stigne, po slici iz app deluje kao stara varijanta, tj Discover

MTS banka je u pitanju , ima znak za beskontaktno placanje..Mastercard i dinacard imam vec godinama , a danas mi je ova stigla dinadiscover, nisu me ni kontaktirali da jave 😁
Mozeš li da napraviš slike lica i poleđine te nove DinaCard Discover kartice, da vidimo kako izleda? Pre slanja, obavezno zamaskiraj sve brojeve na njoj, kao i tvoje ime i prezime!

Како се обрачунава курс када Дискавер Дином платите у иностранству, где није нека од валута које мењају наше банке? Немају нигде на сајту калкулатор као што имају Мастеркард, Виза и UnionPay.

Dobio sam RF dinu beskontaktnu. Još samo PIN da stigne, koji je trebalo da je poslat 2 dana pre kartice.

Jel Erste izdaje nove beskontaktne, otvorio bih omladinski račun, vidim da imaju akciju

Pa jesi li pogledao da ti ta stara dine ne istče? Pa su ti zato poslali novu.
U pravu si stara dina istice :D
Mozeš li da napraviš slike lica i poleđine te nove DinaCard Discover kartice, da vidimo kako izleda? Pre slanja, obavezno zamaskiraj sve brojeve na njoj, kao i tvoje ime i prezime!
Nisam trenutno kući ,imam ovu fotku
Screenshot_2024-10-20-02-51-35-280_com.viber.voip-edit.jpgScreenshot_2024-10-20-02-58-55-682_com.viber.voip-edit.jpg
vidim pise u pismu da treba da se aktivira pozivanjem broja, medjutim u aplikaciji pise da je aktivna kartica?

edit: i zašto stiže pin poštom kad kolko se sećam u podešavanje biraš koji oćes pin? barem je tako pre bilo..

Poslednja izmena:
@DojedenLeb To ti nije beskontaktna Dina. I ako se ne varam, bez obzira šta piše u aplikaciji moraš da pozoveš taj broj da bi ti je aktivirali. PIN možeš sam da odrediš preko aplikacije ili svog naloga, ne moraš da čekaš koverat sa tim nasumičnim pinom, samo posle moraš do bankamata jednom da je ubaciš da bi odradio promene.

Ovo je obicna Dina sa cipom,od februara svi prelaze na racun 200 i dobice zamenu za beskontaktnu Dinu.

Beskontaktna Dina racuna plus ne postoji kao sto sam i napisao,evo odgovora PS:

Поштовани,

Безконтактна Дина дебит картица још увек није у оптицају за кориснике Рачуна Плус.

Контакт центар још увек нема информацију када ће бити израда наведене картице.

Срдачан поздрав,
Ваша Банка Поштанска Штедионица

@anders ako je stigao odgovor banke, možeš. U suprotnom, izuzeće za banke i osiguranja je 15 dana od datuma podneska (nije kao opšti rok od 8 dana).
Stigao odgovor banke i vratili 350 rsd zamena plastike:

Poštovani,
u vezi sa prigovorom koji ste uputili Raiffeisen banci ad Beograd, obaveštavamo Vas da je
banka, u duhu dobrih poslovnih običaja, stornirala trošak zamene plastike u iznosu od RSD
350.
Shodno napred navedenom, banka predmetni prigovor smatra neosnovanim.

E, hit, svega mi! Srozavaju se sve niže.

Stvarno hit. Nije da moraju, nego eto - da učine. A tužili bi klijenta za 20 din. duga i terali do trećeg kolena...

Sad kad je konačno i RF počeo sa izdavanjem beskontaktnih Dina, dvoumim se šta mi je brže i manje cimanje: 1. da tražim novu karticu preko prigovora, verovatno će naplatiti tih 350 din., pa novi prigovor za povraćaj novca ili 2. da prijavim da kartica nije ni stigla, pa su u obavezi da pošalju novu (dobio sam je, naravno, ali kad sam otvorio i video da nije beskontaktna, nisam je aktivirao, tako da je formalno nisam ni dobio).

• Like
Reagovanja: uji
Da prijavim da kartica nije ni stigla, pa su u obavezi da pošalju novu (dobio sam je, naravno, ali kad sam otvorio i video da nije beskontaktna, nisam je aktivirao, tako da je formalno nisam ni dobio).
Ovo sam uradio sa Yettel bankom, isto videvši da mi je stigla Mobijeva sa čipom i na kraju dobio beskontaktnu pa možda ne bi bilo loše ići i sa Rajfajzenom na tu kartu.

Nazad
Vrh Dno