Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Danas sam postao Yettelov korisnik konačno prešao sa MTS-a. Prvo što mi je palo za oko bilo je to što se TV gasi na 2h korišćenja. Čitao sam na forumu o tome i video sam da je neko spominjao korišćenje Mouse Move Jigglera. Da li neko ima savet da se reši to i da je otkrio već ?

@Yettel Srbija
Od danas sam novi korisnik. Deluje sve ok za sada, snasao sam se na osnvu komentara da aktiviram max i hbo uslugu, koja je sada u obradi. Ono što me interesuje jeste zasto je na stb uredjajima verzija aplikacije 2.42.0 dok je na tv-u 2.39.0. na tv-u mnogo sporije radi sa velikim zakasnjenjem. Tv je xiaomi a55 pro. Televizor izasao ove godine sa poprilicno dobrim procesorom? Jace karakteristike ima nego stv uredjaj. Svi su android tv, (imam dva stb uredjaja i jedan smart tv).

Kad će biti u ponudi i radio stanice
Za sada je najbolje da na box skineš neku aplikaciju za on-line radio stanice , gde iste biraš po državi, žanru, jeziku,... i da formiraš svoju omiljenu listu radio stanica i da tako slušaš radio. I to ti je u meniju Extra. A ako čekaš da uvedu ove naše lokalne stanice - pitanje kada će se to desiti.

Zdravo svima, skoro sam prešao na Yettel Tv i primetio sam da signal kasni 15-20 sekundi za signalom Supernove. (Treba na kraju meseca da im vratim opremu)
Da li je to opšte poznato stanje ili je do mene nešto?
Ako je tako, da li se radi na unapređenju?

Supernova ti je u tom slučaju verovatno bila preko kabla (koax). Televizija koja ide preko interneta (u ovom slučaju ott) će uvek imati kašnjenje u odnosu na tv koji ide kablom. Možda mogu smanjiti razliku, ali da skroz reše kašnjenje vrlo teško.

Zato što mts nije ott, a yetel jeste.

@bomb1ca45
To je normalno ako ti je supernova preko koaksa. Sve ott platforme kasne 20-ak sekundi. Ako nećeš to da se dešava onda ili koaks (supernova, sbb...) ili iptv kod mts-a

Sada sam dobio SMS sa pitanjem kako mi se dopada Yettel televizija...odgovor je jasan :)

Sada sam dobio SMS sa pitanjem kako mi se dopada Yettel televizija...odgovor je jasan :)
Kakva je trenutno njihova televizija? Jesu je popravili išta? Znam da su se ranije ljudi žalili dosta, da baguje, obara rezoluciju, da je spora itd.
Ističr mi UO kod mts-a, pa razmišljam o yetelu jer ima baš konkurentnu ponudu za nove korinike

Kakva je trenutno njihova televizija? Jesu je popravili išta? Znam da su se ranije ljudi žalili dosta, da baguje, obara rezoluciju, da je spora itd.
Ističr mi UO kod mts-a, pa razmišljam o yetelu jer ima baš konkurentnu ponudu za nove korinike
Slika je dobra, kašnjenje je zbog ott, a užasan je TV interfejs. Internet je odličan.

Dobro to za kašnjenje mi je jasno, tako je svugde na ott.
Kad kažeš uzasan interfejs jel misliš da je užasno koncipiran ili da užasno radi? Znači da li baguje, zaglupljuje se, sporo menja kanale itd.?

Izgled interfejsa je subjektivna stvar, to je besmisleno i da se pita, i da se komentariše na način na koji je to urađeno. Po mišljenju određenih kolega forumaša, interfejs je ružan, po mišljenju drugih je ok, po mišljenju trećih je super.

Fluidnost je, u mom slučaju dobra. Nemam blokada i kočenja kao pre 18 meseci. Mnogo je fluidnija aplikacija, i radi mnogo stabilnije. Ne pamtim kada je zadnji put blokirala stb app.
Voleo bih da iskopiraju eon app, npr. Takva je kakva je, originalna je i funkcioniše.
App za telefon u odnosu na Iris go, u mom slučaju je kao spejs šatl vs mig29. Koristim MTS mobilnu mrežu, Iris go je mnogo mučno koristiti. Y tv app radi bez problema.
Lista kanala - drugi nude više. Ako ti treba u nedogled da vrtiš različite kanale, onda ti je Y loša opcija. Mada, reklama im je - kanali koji se zaista gledaju (ili slično). Meni nisu bitni kanali, zaista ima sve što gledam (plus još dodaju uskoro n1, novu...)
Nedostaju radio kanali, muzički kanali... Ne znam zašto, odavno su obavešteni @Yettel Srbija da je ovo veliki nedostatak.
Stb je android, podržava 4k, možeš da instaliraš razne app iz play prodavnice a i šire 🤗
Uz L paket dobiješ i jednu premijum app besplatno - skyshowtime, max, ili Deezer, šta odabereš..
Daljinac - podeljena situacija. Ja imam tri daljinca, svi rade bez problema preko bluetooth, to nalazim kao vrh opciju. Međutim, određene kolege prijavljuju problem sa isisavanjem baterije za par meseci (ovo se izgleda rešava zamenom daljinca od strane Y, mada ne mogu da ti potvrdim, nisam siguran za feedback kolega da li im je zamenjen daljinac ili nije).
Internet ide preko optike, fluidan je. Ja imam nerešiv problem da su mi zakucali upload na 237Mb/s. Nisu uspeli da me resetuju na 250+ kako su neke kolege ovde pisale da im je upload. Imali su neke izazove u zadnja dva meseca, nisam siguran kad je bilo. Štucao je, bio je nestabilan. Koliko sam ispratio, i koliko se sećam, u celoj zemlji je bilo problema tad sa netom.

Meni je pocela svaki dan da blokira tv aplikacija. Ne desi mi se dan da dodjem kuci upalim tv i da radi. Ili koci daljinski, ili nece udesno ili nema slike... A bio sam prilicno zadovoljan do sada...

Izgled interfejsa je subjektivna stvar, to je besmisleno i da se pita, i da se komentariše na način na koji je to urađeno. Po mišljenju određenih kolega forumaša, interfejs je ružan, po mišljenju drugih je ok, po mišljenju trećih je super.

Fluidnost je, u mom slučaju dobra. Nemam blokada i kočenja kao pre 18 meseci. Mnogo je fluidnija aplikacija, i radi mnogo stabilnije. Ne pamtim kada je zadnji put blokirala stb app.
Voleo bih da iskopiraju eon app, npr. Takva je kakva je, originalna je i funkcioniše.
App za telefon u odnosu na Iris go, u mom slučaju je kao spejs šatl vs mig29. Koristim MTS mobilnu mrežu, Iris go je mnogo mučno koristiti. Y tv app radi bez problema.
Lista kanala - drugi nude više. Ako ti treba u nedogled da vrtiš različite kanale, onda ti je Y loša opcija. Mada, reklama im je - kanali koji se zaista gledaju (ili slično). Meni nisu bitni kanali, zaista ima sve što gledam (plus još dodaju uskoro n1, novu...)
Nedostaju radio kanali, muzički kanali... Ne znam zašto, odavno su obavešteni @Yettel Srbija da je ovo veliki nedostatak.
Stb je android, podržava 4k, možeš da instaliraš razne app iz play prodavnice a i šire 🤗
Uz L paket dobiješ i jednu premijum app besplatno - skyshowtime, max, ili Deezer, šta odabereš..
Daljinac - podeljena situacija. Ja imam tri daljinca, svi rade bez problema preko bluetooth, to nalazim kao vrh opciju. Međutim, određene kolege prijavljuju problem sa isisavanjem baterije za par meseci (ovo se izgleda rešava zamenom daljinca od strane Y, mada ne mogu da ti potvrdim, nisam siguran za feedback kolega da li im je zamenjen daljinac ili nije).
Internet ide preko optike, fluidan je. Ja imam nerešiv problem da su mi zakucali upload na 237Mb/s. Nisu uspeli da me resetuju na 250+ kako su neke kolege ovde pisale da im je upload. Imali su neke izazove u zadnja dva meseca, nisam siguran kad je bilo. Štucao je, bio je nestabilan. Koliko sam ispratio, i koliko se sećam, u celoj zemlji je bilo problema tad sa netom.
Super što ti ne blokira. Meni blokira svaki dan. Što se tiče interfejsa pošto sam imao eon imam i sada iris i ovo za mene je ovo ubedljivo najlošija implementacija. Naravno moja impresija ne mora da se poklapa sa tvojom.

Jeste li reklamirali stb, da li su vam rešili problem iz Y ili nisu?

Ja sam naveo da moj problem sa upload nije rešen. Pokušali su, i to veoma brzo, nakon prijave problema. Više od 1h sam bio na vezi sa ljudima iz Y. Ako je to nekome veoma bitno, uzeće u obzir ovaj moj komentar/slučaj i doneće odluku na osnovu relevantne stvari. /Pisao sam o tome ovde na forumu.

Ovako kada napišete 'meni ne radi', a da ne napišete šta ste pokušali da uradite, da li ste kontaktirali korisničku podršku i da li je pružaoc usluge pokušao da reši problem ili nije dovodite u zabludu i podstičete na pogrešno razumevanje stanja i pogrešan zaključak. Da li ste apdejtovali na poslednju verziju softvera, da li imate instalirano još 20 aplikacija, da li je skladišni prostor na uređaju popunjen 99% pa trokira, i još mnogo stvari koje utiču na fluidnost. Da li koristite svoj ruter ili kompanijin.... Da ste uradili factory reset uređaja, sve obrisali pa opet ne radi, koristite samo njihove uređaje, a Y neće da zameni uređaj, u tom slučaju su za izbegavanje u širokom luku.
Na žalost, ima dosta polu-informacija na forumu, nedovršenih komentara koji su započeti i bez epiloga, pa se neretko donesu lošu zaključci.

Možda aplikacija ne ispunjava vaša očekivanja, i to je subjektivna stvar, i imate puno pravo da to napišete, kao što i drugi imaju pravo da napišu da uređaj šljaka relativno stabilno.

Fluidnost je, u mom slučaju dobra. Nemam blokada i kočenja kao pre 18 meseci. Mnogo je fluidnija aplikacija, i radi mnogo stabilnije.
Kako li je bilo ako si sada zadovoljan?! Ne smem ni da pomislim. ;) Ovaj njihov Box ima, koliko znam, 2 / 8 GB i treba mu oko jedne sekunde za promenu kanala a aplikacija ima par stotina kanala samo. Daleko je to od fluidnosti kakva bi trebalo da bude.

Bio je očaj živi. :D zamrzavanje slike, obaranje rezolucije, samostalni reset aplikacije.... Nema toga više. I da napomenem da ja imam jedan uređaj sa znakom Telenora i dva nova uređaja. Nema problema ni sa jednim. Promena kanala, a poredio sam sa supernovom i mts (nakačeni preko kabla na net) i Y stb preko wifi, nije drastična kako se ovde reklamira. Mogu da kažem i da je egal.
Još jedna stvar, Stremio nije mogao da radi kako treba. Tek kada sam skontao da on veoma loše rešava keširanje podataka, brisanje istih sa diska, veoma se promenio rad stb-a.

Kako li je bilo ako si sada zadovoljan?! Ne smem ni da pomislim. ;) Ovaj njihov Box ima, koliko znam, 2 / 8 GB i treba mu oko jedne sekunde za promenu kanala a aplikacija ima par stotina kanala samo. Daleko je to od fluidnosti kakva bi trebalo da bude.
A kako treba da menja u 10 stotinki, ne preterujte kolega molim vas. Pa ne šaltaju sve kanale. Neki se kanali i ne gledaju. Prebaciš kanal pod rednim brojem i kraj. Jači box u prodavnici 10000 dinara i miran si oni su ti dali da možeš pratiti kanale, druga je priča što korisnici instaliraju sve i svašta, neki pokušavaju i da flešuju gledajući YT pa im posle đavo kriv. Iako uređaj nije naše vlasništvo.

Ja nemam ništa instalirano na boksu. Kada je bio vezan sa WIFI obavezno nije bilo slike po uključivanju tva već je javljao neki error (pisao sam to ovde na forumu). Tek po drugom uključivanju bi proradilo. Sada sam vezao kabelom i nema errora ali se skoro svaki dan desi da se slika ne pojavi iz prve već opet upali ugasi tv i to često ne radi čak ni iz drugog puta već 3 4, TV se uplai i javi no signal (uređaj je povezan sa HDMI CEC protokolom pa se TV i boks sinhronizovano pale)....nekada nema slike pa se pojavi posle jedno minut dva...prebacivanje je za mene sporo, kucanje brojeva je isto sporo,...opet moja impresija u odnosu na Iris i Eon...po nekada se desi da ako se pokuša da se brzo menjaju kanali da se zaglupi....Mislim da ovo nisu nerešive stvari i da će se rešiti u razumnom roku...

Ja nemam ništa instalirano na boksu. Kada je bio vezan sa WIFI obavezno nije bilo slike po uključivanju tva već je javljao neki error (pisao sam to ovde na forumu). Tek po drugom uključivanju bi proradilo. Sada sam vezao kabelom i nema errora ali se skoro svaki dan desi da se slika ne pojavi iz prve već opet upali ugasi tv i to često ne radi čak ni iz drugog puta već 3 4, TV se uplai i javi no signal (uređaj je povezan sa HDMI CEC protokolom pa se TV i boks sinhronizovano pale)....nekada nema slike pa se pojavi posle jedno minut dva...prebacivanje je za mene sporo, kucanje brojeva je isto sporo,...opet moja impresija u odnosu na Iris i Eon...po nekada se desi da ako se pokuša da se brzo menjaju kanali da se zaglupi....Mislim da ovo nisu nerešive stvari i da će se rešiti u razumnom roku...
Mislim da zavisi i do samog box uređaja, nisu svi iste proizvodnje, jesu ista marka, ali i godište diktira. Datum proizvodnje.

Bio je očaj živi. :D zamrzavanje slike, obaranje rezolucije, samostalni reset aplikacije.... Nema toga više. I da napomenem da ja imam jedan uređaj sa znakom Telenora i dva nova uređaja. Nema problema ni sa jednim. Promena kanala, a poredio sam sa supernovom i mts (nakačeni preko kabla na net) i Y stb preko wifi, nije drastična kako se ovde reklamira. Mogu da kažem i da je egal.
Još jedna stvar, Stremio nije mogao da radi kako treba. Tek kada sam skontao da on veoma loše rešava keširanje podataka, brisanje istih sa diska, veoma se promenio rad stb-a.
Na Yetel boksu nista nisam instalirao. Nista. Imam stari mibox s sa 1/8 gb. Sve sam u njega natrpao. Za gledanje TV-a koristim TiviMate aplikaciju u kojoj imam preko 70.000. kanala i desetine i desetine hiljada filmova i serija. Bar jednom mesecno moram da brisem kes jer ne moze vise da radi koliko sam ga natovario. I taj TiviMate, na punom boksu, sa upola manje rama, minimum duplo brze menja kanale!!! Zaista sramotno za Yetel, svetsku firmu, da ne mogu da srede to sto imaju. Pa ako vec ne znaju, neka plate liku koji je odradio TiviMate da tu aplikaciju prilagodi njima, njihovim zahtevima. Ovako se samo brukaju sa "kvalitetom" onoga sto prodaju svojim korisnicima.

I dalje se pojavljuje one iritantne poruke. :D

Nazad
Vrh Dno