Zdravo svima, evo posle dugog čekanja da mts pusti optiku i kod mene konačno smo se nakačili na hipernet usluge.

Pa da ja dam neka svoja mišljenja o TV platformi posle dva dana korišćenja, a i o ostalim stavkama u određenim temama za to.
Tv platforma mi se sviđa kako je osmišljena, idea je jako dobra, box izgleda dobro (ne daje mi jeftin utisak). A daljinski mi se sviđa najviše od svega!
Što se tiče nekih zamerki da se ne ponavljam previše slične su kao i od ostalih članova. Fali EPG, zvuk i slika umeju da budu nesinhronizovani, TV platforma ume da koči, secka i da se aplikacija za tv restartuje sama od sebe. Brzina menjanja kanala je dosta spora, i posle kucanja cifara za kanal dosta se čeka da se on i upali.
Moje sugestije bi bile da se na naslovnoj strani kada se pomera kursor između nedavno gledanih kanala, da se i prikaz kanala promeni na selektovani kanal, slično i za menjanje kanala strelicama (kada smo već na nekom kanalu), znači da slika bude odmah od selektovanog kanala. Takođe bi bilo lepo da na ekranu de su aplikacije može da se stavi neka pozadiska slika (ova crnina me ubija

)
Takođe imam i jedno pitanje. Da li može da se namesti da daljinski od STB-a svetli non stop, a ne samo kada nema svetla u prostoriji. Značilo bi mojim roditeljima (a prostorija je uvek osvetljena tako da se pozadinsko svetlo od dugmića retko upali)?
Dodatne info: Na Moj Telenor app u delu Profil, korisnici pored toga što mogu pristupiti podacima o brojevima ugovora, imaju i vidljive informacijame o kupljenim uređajima za Hipernet usluge sa određenim podešavanjima kao što su restart Rutera, promena šifre i naziva WiFi mreže, dok za MESH satelit i STB postoji opcija za restart. Tu se nalazi i opcija Roditeljske zabrane gde se može zabraniti pristup pojedinačnim URL-ovima za konkretan uređaj povezan na mrežu, uz mogućnost unosa i tačno određenog vremenskog intervala ili dana kada žele da onemoguće pristup nekom uređaju.
Što se ovoga tiče mom ocu u Yettel aplikaciji stoji samo STB, dok se ruter i mesh satelit ne vide. Na tom delu stranice piše Zahtev se obrađuje i stoji dugme (osveži stranicu). STB je jedino dostupan, kao što se vidi u screenshot-u.
Sve ukupno jako sam zadovoljan, verujem da će ekipa iz Yettela srediti sve nedostatke i učiniti uslugu još boljom!