Šta je novo?

Digitalci (Slike)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo doprinosa temi, u pitanju je stara Sony Mavica 83...1,1 MPix...pa vidite...
Pozdrav! :wave;

..i malo mora ...
Pozdrav i nastavite sa dobrim slikama! :happy:

Mavica rastura...

evo jedno kučence:

Sony DSC-S70

Pa 'ajde i ja da priložim... Slikano letos na Kritu, "ubogim" Sony Cybershot DCS-U20 (2.0Mpix), u 1600x1200. Bez posebne dorade, samo je u fotošopu urađen "Auto Levels", smanjene su i snimljene u JPG sa 50-60% kompresijom.

Isto to, ali iz drugog ugla i BEZ Auto Levels, čisto da vidite kakve slike "izvorno" pravi.

evo ja da se pridruzim

Stvarno ima prelepih slika...
mozda bi mogle da se dogovorite pa negde na net-u da postavite izlozbu jer ovo se oteglo........

...bizzare :twisted: :mrgreen: :mrgreen: !!!

p.s. nista nije montirano :rtfm:

partizan real i canonA70...

ima-li-koga-tu je napisao(la):
partizan real i canonA70...
uuu mocno izgleda :!:
krajnje nebitno sto ima suma, gotivna je fotka

Ona slika stadiona.. da nije slikana sa krova jedne zgrade iz ulice Stevana Filipovica ..

Mislim da sam odatle gledao onaj letnji bioskop .. :)

jeste, slikano je sa krova nekog solitera. ulica nemam pojma koja je.
ali masa odatle gleda fudbal i super se vidi.
update: ulica je Dr. Milutina Ivkovica, ona koja ide od auto komande ka bulevaru Miar

kada je RamOne napisao da slika ima shuma, video sam da je u pravu i pokusao sam je sredim sa neat imageom...ali nisam zadovoljan rezultatima.
tj. slika ima previse sitnih detalja i jednostavno ju je jako tesko ocistiti
mozda imas neki dobar setings koji mozes da attachujesh.
ja program nisam provalio ali probao sam samo na ovoj slici.

kada je RamOne napisao da slika ima shuma, video sam da je u pravu i pokusao sam je sredim sa neat imageom...ali nisam zadovoljan rezultatima.
tj. slika ima previse sitnih detalja i jednostavno ju je jako tesko ocistiti
mozda imas neki dobar setings koji mozes da attachujesh.
ja program nisam provalio ali probao sam samo na ovoj slici.

Pokusaj da plavi i crveni sum stavis na 100%, a beli na nekih 20-30% i malo izostri sluku u High-u.

Pokusaj na brzaka:
- Neat Image, profile suma iz slike, skidanje RGB na oko 70%, bez ostrenja, vise skidanja na srednjim frekv.
- PS Curves da se pazljivo rasporedi kontrast, jer slika ima ogromnu dinamiku
- Pojacano zasicenje
- USM poostrena

Rezultati bi bili jos bolji da je dostupna slika pune velicine i s manjom kompresijom. Efekti kompresije se dosta vide kod svetala.

odlicno izgleda :!:
ubih se da napravim slicno...vezbam se polako. batalio bih program zbog nestrpljenja da nisi postovao rezultat.
Hvala...

evo jedne... imate u exifu podatke... A70, macro, smanjena na 1280, bez obrade, kompresija jpeg 75%

ixus, V3, smanjena na 1280, bez obrade, kompresija jpeg 75%

byMaX je napisao(la):
ixus, V3, smanjena na 1280, bez obrade, kompresija jpeg 75%
Gotivni ti nokti :mrgreen: ;P
Evo i od mene cveca malo , tj. moj bonsai, Canon S400 slika smanjena na 640x480...
...
Neat Image je odlicno odradio posao na stadionu :happy:
....
Edit: Ups izgleda nije 640x480 nego jos manje.

byMaX je napisao(la):
evo jedne... imate u exifu podatke... A70, macro, smanjena na 1280, bez obrade, kompresija jpeg 75%
Cool , samo trebao si se fokusirati na jedan cvet, previse ima detalja okolo, jedan je fokusiran i super izgleda, trebao si da se jos priblizis i odseces ostale.

[code:1]Sorry, you have reached your maximum Upload Quota Limit of 1 MB[/code:1]

Ma sta znaci ovo??? Da nikada vise nista necu moci da okacim?? Koliko traje ovaj Upload Q L od jednog megabajta???

byMaX je napisao(la):
[code:1]Sorry, you have reached your maximum Upload Quota Limit of 1 MB[/code:1]

Ma sta znaci ovo??? Da nikada vise nista necu moci da okacim?? Koliko traje ovaj Upload Q L od jednog megabajta???
E bas nadje gde da pitas ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno