Arahne je napisao(la):Svaka chast. Jel burst, il si brz na obarachu.
Spotter je napisao(la):...
Mini stalak Soligor, kosta 3-4 eura i staje u dzep.
Munje, Visnjicka Banja, Olympus C-2500:
Sublimed je napisao(la):Sve fotke su moje.
Najviše ih je fotografisano sa običnom lupom, staviš je ispred, radiš full telephoto i onda tražiš fokusing point, najčešće na nekih 5cm od objektiva. Photoshopa ima jako malo u fotkama, najčešće autolevels i crop, resize, sharpen.
Ima nekih na kojima je korišten 52mm Helios 2/52 reversed objektiv.
Kapljice su u stvari voda u kojoj je razblaženo mastilo. Nalazile su se u nekoj posudi ispod koje sam stavio plavi peškir. Slikao sam pod neonkom, a uključio filter za veštačko osvetljenje.
Sunsetting je slikan sa 1/800s i blendom skroz zatvorenom, f14... ***** li ga, ne znam nebo je bilo skroz ludo, nisam gledao taj grandient uopšte nego sam 'hvatao' one light rays...
Fotka Domination (sa banderama) je odrađena sa 1/60s @ f/10... Nikakav software je nije dirao, nebo je bilo takvo, a onaj blur gore je od dima nekog, desno je gorela vatra.
Kod tog panjića, pozadina je plavičasta zato što je slikana na obali mora, ne nekom kamenju, valjda se white balance zbunio, stavljen je bio na auto.
Kod pera nema nikakvog muvanja. Poenta je u osvetljanju. Pero je postavljeno na perforirani papir oker boje, 120g/m2 ispod kog su se nalazila dva reflektora od 100W, uperena kroz papir i pero prema objektivu. Tako sam dobio taj 'sepia' efekat. White balance je stavljen na cloudy.
Za svaku fotku imam podatke, naravno, ali neke su save-for-webovane mahinalno, pa je izgubljen exif.
Mini stalak Soligor, kosta 3-4 eura i staje u dzep.
Munje, Visnjicka Banja, Olympus C-2500:
Matthias je napisao(la):...
Jel mozes da kazes gde si kupio taj mini stalak, posto ovaj veliki stativ je neprikladan za neke slucajeve?
B.T.W. Lucas, sto se tice slika pogledaj svakom exif pa ce videti na sta sam mislio. (Ne mislim sad na onaj "Save for Web")
Bata je napisao(la):evo josh jedne - chisto oni koje interesuje kupovina mobilnog sa kamericom , da vide neku sliku :brow:
P.S. onaj chikica gore je Tosha Elezovich, Titov harmonikash
Sublimed je napisao(la):Hm.
Canon Powershot A40
- stalak
- lupa +3
- lupa +6
- Helios 2/52 objektiv
- Zenitar eksterni blic
- lampe, reflektori, sijalice - sve što nađem po kući...
I to je otprilike to.
Matthias je napisao(la):...
Jel mozes da kazes gde si kupio taj mini stalak, posto ovaj veliki stativ je neprikladan za neke slucajeve?
delimir je napisao(la):...
To je kamerica od SE T300?
Svaka chast za slike. Nisam profesionalac, al mogu da kazem da si dobre slike napravio. Ide ti , shta cesh :wave;Sublimed je napisao(la):Hm.
Canon Powershot A40
- stalak
- lupa +3
- lupa +6
- Helios 2/52 objektiv
- Zenitar eksterni blic
- lampe, reflektori, sijalice - sve što nađem po kući...
I to je otprilike to.
Uzeo sam ga u Profi Foto-u, u njihovoj direkciji na Sajmu pored Bazara. Cuo sam i da ga imaju u nekoj foto radnji na Slaviji kod bivseg bioskopa, sada je tu parking. Nisam proveravao, probaj....
Stevs je napisao(la):Slika sa Kopaonika, sunce, vetar i podignuti sneg![]()
HP320
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari