Šta je novo?

Digitalci (Slike)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
RamOne je napisao(la):
...
...
za neke ljude fotografija predstavlja umetnost, spadam u te pa se nadam da neces pogresno shvatiti moju poruku cheers

OK, mada sam ja shvatio da ovaj topic sluzi za ocenu kvaliteta digitalaca (za nekoga ko planira da pazari jedan), podrudicu se da postujem neke vise 'umetnicki' nastrojene fotke.

dexx je napisao(la):
...

OK, mada sam ja shvatio da ovaj topic sluzi za ocenu kvaliteta digitalaca (za nekoga ko planira da pazari jedan), podrudicu se da postujem neke vise 'umetnicki' nastrojene fotke.
Ipak me nisi razumeo, naravno da se ne ocekuju samo umetnicke fotografije, tu se vec moze razviti i diskusija o pojmu umetnosto, ali to ipak nije za ovaj forum.
I da ovaj topik treba da bude uglavnom za ocenu kvaliteta digitalaca, a od tvog Sony-a ocekujem mnogo bolje slike, samo napred.
ps
inace super si uradio ono za Musteka.
cheers

Alister je napisao(la):
cool, cudo koliko gotivnih zgrada ima u Beogradu, prodjete milion puta nekim ulicama a nikad ne pogledate zgrade okolo, za te slike je bitan ugao slikanja, bilo bi mozda bolje da se vidi vise neba iznad sredine i ka desnom uglu, centriranje objekta... u svakom slucaju super, a tek ribice :) nedostaju :S

http://avala.yubc.net/~miticb/7210.jpg
telefonče :)...

Evo slike jednog teretnjaka na otpadu...

Sony DSC S70

macro proba

Canon S400, sa 5cm od nalepnica na komp-u.

Dobar aparat, ali kad vec saljemo slike ajd da se ne salje svasta, prvo, kao sto rekoh dobar aparat, ali slika bez ikakve ideje i kvaliteta... samo si okinuo onako bez veze. Mozda fotka ima kvalitet za tebe kao uspomena na neki momentat, ali za ljude koji vole fotografiju nema apsolutno nikakve privlacnosti.
Nista licno, krajnje dobronamerna kritika.
To, bravo, autor remek-dela "nalepnice s pet santima" kritikuje druge. Šta od zahteva koje si sam naveo ispunjava tvoja poslednja kreacija?

ivanhoe je napisao(la):
Dobar aparat, ali kad vec saljemo slike ajd da se ne salje svasta, prvo, kao sto rekoh dobar aparat, ali slika bez ikakve ideje i kvaliteta... samo si okinuo onako bez veze. Mozda fotka ima kvalitet za tebe kao uspomena na neki momentat, ali za ljude koji vole fotografiju nema apsolutno nikakve privlacnosti.
Nista licno, krajnje dobronamerna kritika.
To, bravo, autor remek-dela "nalepnice s pet santima" kritikuje druge. Šta od zahteva koje si sam naveo ispunjava tvoja poslednja kreacija?
:mrgreen: test makro-a kao sto rekoh u naslovu , citaj... :mrgreen:
Volim ove koji jedva docekaju da daju neki komentar kakav god da je. Nekoliko postova "gore" su neke makro slike telefona. Ne sikiraj se, ko zna sta treba da se poredi i gleda u fotografiji shvatice. Znas nekad su tehnikalije takodje zrele za diskusiju, tipa kako koji aparat radi nesto...
Polako ima vremena... :beat:

Pa sam si kukao sa drugarima da se u threadu postuju umetnički orijentisane fotografije, a ne testovi aparata. Ajde kao bar malo se držite principa koje sami propagirate, umesto što pljujete (pardon, dobronamerno kritikujete), o veliki moderatori 8)
I jedan makro da doprinesem temi ;)

ivanhoe je napisao(la):
Pa sam si kukao sa drugarima da se u threadu postuju umetnički orijentisane fotografije, a ne testovi aparata. Ajde kao bar malo se držite principa koje sami propagirate, umesto što pljujete (pardon, dobronamerno kritikujete), o veliki moderatori 8)
I jedan makro da doprinesem temi ;)
Super je fotka !
Nije mi jasno sto me napadas ?
Ne sporim da je slika koju sam poslao nista narocito, s' obzirom da je prva koju sam slikao u makro modu na aparatu koji sam dobio pre par sati... Jednostavno ukljucio sam aparat i prvo sto sam video sedeci sa aparatom u rukama da probam makro su ove nalepnice na kompu...

Posto si konkretno mislio na mene izvinjavam se ako je iko pomislio da sam ga "pljuvao" posto mi to nije bilo na kraj pameti. Ne znam da li si bio u konfliktu sa nekim od modova ranije, ali ne kapiram naelektrisanost nekih membera prema modovima, ili ja posecujem pogresne sobe ,)
Ajde malo dobre volje, opustite se...
ps
Ova fotka ti je zaista super. Koji aparat, setovanja ?

Ma nije problem u slikanom, jasno je da je običan test u pitanju, samo je neko to već radio, a ostali krenuli da pametuju...
Aparat je Jenoptik 2100 Z3s, setovanje point, wait, shoot, nema manuelnih modova...

Izvini, RamOne, ali ivanhoe je ovde u pravu. Jednostavno si sam sebi uskocio u usta. Uradio si bas ono za sta si kritikovao (mozda opravdano, u to ne ulazim) drugog.
Takodje ne vidim da je ivanhoe bio agresivan ili uvredljiv.

Hmmm, eto, sad i ja sumim, mozda upadam u one koji bi da ostave komentar po svaku cenu.. ;)
Obecavam da cu za kaznu kad stignem kuci da i ja okacim neku slicicu.. ;)

Aleksandar je napisao(la):
Izvini, RamOne, ali ivanhoe je ovde u pravu. Jednostavno si sam sebi uskocio u usta. Uradio si bas ono za sta si kritikovao (mozda opravdano, u to ne ulazim) drugog.
Takodje ne vidim da je ivanhoe bio agresivan ili uvredljiv.

Hmmm, eto, sad i ja sumim, mozda upadam u one koji bi da ostave komentar po svaku cenu.. ;)
Obecavam da cu za kaznu kad stignem kuci da i ja okacim neku slicicu.. ;)
Izgleda ni ti nisi procitao , ili shvatio, sta sam napisao, znaci ona fotka sto sam poslao nema umetnicu vrednost nego je prva koju sam uradio u makro modu sa novim aparatom, svidela mi se ostrina na maloj udaljenosti i zato sam poslao... to sam i napisao zar ne ?
A ono sam napisao Ivanhou jer ga nisam kako kaze pljuvao ni u jednom postu, dok se on meni obratio sa dosta ironije i dvosmislenosti, nisam ja neki tamo "o veliki moderator", vec obican zaljubljenik u hardver kao i najveci deo ljudi na ovom forumu... Ne volim da ucestvujem u bilo kakvim konfliktima preko neta jer vrlo lako dolazi do nerazumevanja. Jednostavno mislim da nema potrebe za tim, zdrava diskusija je uvek dobrodosla, bar meni.
A svadje, konflikti i rasprave su mi uvek gotivnije kad drugu stranu mogu da pogledam u oci, a i dohvatim :beat:
Ajd' salji te slike, i ja cu neke nove kad uradim ipak imam jedno 7-8 sati prednosti u odnosu na vas tu , ovde je jutro tek sam dosao na posao.
pozdrav cheers

Ovde ima opasnih fotki, jedna od favorita, makro ;) :

http://www.wildlifephotoclub.com/wpc/photos/031026083738405916688.jpg

Nectar sip
26 October 2003
Canon Pro90IS with attached 500D closeup lens.
Artist: Daryle Holmstrom

Dve CB slike, fotografisano u Oslu. Samo kropovane, smanjene i konvertovane u CB, uz podesavanje game/kontrasta.

RamOne je napisao(la):
...

cool, cudo koliko gotivnih zgrada ima u Beogradu, prodjete milion puta nekim ulicama a nikad ne pogledate zgrade okolo, za te slike je bitan ugao slikanja, bilo bi mozda bolje da se vidi vise neba iznad sredine i ka desnom uglu, centriranje objekta... u svakom slucaju super, a tek ribice :) nedostaju :S

Zmaj Jovina 13.

Malo je mutna al vredi!

E a sad jedna ozbiljnija slika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno