Šta je novo?

Diablo IV

Diablo® IV, the highly anticipated new installment of the iconic Diablo series, is now live. Already, it is Blizzard Entertainment’s fastest-selling game of all time, with Blizzard’s highest pre-launch unit sales ever on both console and PC*. In the four days since early access started on June 1, Diablo IV has been played for 93 million hours, or over 10,000 years --- the equivalent playing 24 hours a day since the beginning of human civilization.

1686260940973.png

Svi igraju, svi hvale, igra rastura, ovo, ono... Juče kupio igru, malopre stigao da je upalim i posle 5min prsnu serveri.
7d734b86141682342690498321_700wa_0.gif

Čekali tebe da dođeš pa čistačica ižčupala kabal od servera 😁.

Dobro je da sam danas uspeo preko dana da igram, inače bi sada ozbiljno krizirao.

Ovo im je prvi ovakav ispad, izgleda da je ozbiljno ako je worldwide server problem.

Poslednja izmena:
Proradili su.

Da li samo ja imam utisak da je u D4 grafika i fizika igre tako 2013?

Bukvalno Divinity 2 ima deset puta bolju grafiku i fiziku od D4, uprkos zahtevnijem 3d engine.
Kad otvoris mapu sa desne strane imas spisak questova.
Hvala, skontao u međuvremenu...

Međutim paralelno mi iskoče više main questova, pa mi je dilema gde ići dal na istok, dal na zapad, na sever ili jug...

Da li samo ja imam utisak da je u D4 grafika i fizika igre tako 2013?
Ovo oko fizike sam i ja primetio, tj konkretno oko kretanja lika i kretanje mobova. U bliskoj borbi kao da se desi neki glitch ili slicno, u trenutku ne mogu da skapiram ni gde sam, ni koga bijem a i kretanje mobova je ponekad dosta zbunjujuce..kao da rapidno menjaju kretanje na jako malom prostoru.

Ovo oko fizike sam i ja primetio, tj konkretno oko kretanja lika i kretanje mobova. U bliskoj borbi kao da se desi neki glitch ili slicno, u trenutku ne mogu da skapiram ni gde sam, ni koga bijem a i kretanje mobova je ponekad dosta zbunjujuce..kao da rapidno menjaju kretanje na jako malom prostoru.
To, i bukvalno kao da svi klize po podlozi, nemaš osećaj težine njihovih koraka...

Ovo me i ne bi toliko nerviralo, da svako malo ne iskače neki clip "superb D4 graphic" i sl... Bukvalno niđe veze...

EDIT: E da, dizajn pojedinih mobova je soo cartoonish... Pogotovo kostura koje vodi nekro, a koji nekako svetle (kao da imaju neki neon RGB light) u odnosu na kosture neprijatelje koji su "prirodniji".... Teško da će se ponoviti dizajnerska genijalnost iz D2 kad ubiješ fallen-a, a on uz pirueticu u vazduhu i tresak pada u lokvu krvi... To je bilo baš zadovoljavajuće iskustvo.

Poslednja izmena od urednika:
Imas u opcijama da podesis player highlight ili kako se zove…. Stavis zelenu boju i uvek ces se videti… meni je to resilo problem :)

Sad, da Divinity 2 ima 10x bolju grafiku ne stoji. Animacije su mnogo losije. Kritika od mene na D4 je mal poly-count ali je jos manji na Divinity 2. Zaista ne znam kako ti D4 izgleda losije.
image.png

image.png

image.png

image.png
Mogla je biti jaca grafika jer se meni vrti izmedju 130-165FPS, ali je ovo zbog mobova kojih u situacijama bude jako puno plus ostali igraci. Ipak je Diablo sada MMO. Da ne dropa FPS. Razlog zasto sve MMO izgledaju losije od ostalih igara. Ali je ovo najrealisticniji ARPG na trzistu za koji ja znam. Mogla je mozda vegetacija biti jaca uz broj poligona ali to je manje vise to.

Nemoj me pogresno skontati, ako ti se ne svidja, kapiram. Ja zato nisam mogao D3. Ne podnosim cartoony naslove dok su svi oni isti sto se tice MMO igara. WOW dotaket ne mogu zbog toga. Ali da D4 izgleda 10 godina staro bas ne stoji.

Sto se tice snalazenja, ja sam sve pogasio DMG brojeve i HP barove. Nemam nukakvih problema na Veteran II nivu. Samo treba navikavanja a tvoj lik je stalno na sredini akrana, nece pobjec :):

image.png

Ja ne znam sta su oni radili i dali drugi imaju ovakvih problema ali mene ovo nervira.

Pa prvih dan dva je bilo ok nije bilo ispadanja iz igra a sada malo malo pa dobijem zamrznutu sliku i izbaci me u destop i napisese neocekivani error. Zbog te gluposti sam u Helltide poginuo sa 300 i kusur oni cudesa sto se skupljaju za otvaranje kovcega, onda ponovo udjem u igru nije ni krenulo da uctava opet me izbaci i treci put udjem u partiju vrati me nazad ja bez pola tih cudesa. Onda radim neku tamnicu sada vec pocinjem da sterpim hoce me igra izbaci napolje ili nece a nije da nije bilo slucajeva da dodjem pred kraj i da me izbaci napolje.

Ne znam jel to do racunara, konfiguracije, win 11 ili kog krasnog ku*ca ali stvarno je iritantno.

Jel se jos kome ovo desava?

Mene pocinje nervirati sto se zakucam za tlo kada se borim protiv desetak mobova. U pocetku sam mislio da je do kontrolera i BT veze. Ali mogu da se vrtim 360, samo jednog koraka ne mogu napraviti. I to mi se pocelo desavati kada sam prebacio sa LVL 1 na Veteran LVL 2. Pa sve kontam da nije neka artificial otezavajuca mehanika. I nije u pitanju "sting" mobova da me uspori, zaledi ili zakuca.

I desilo mi se da sam bio sa onom crkinjom da se pridruzim plemenu. Na kraju sam trebao ubiti jednog moba u pecini i izaci da nastavim misiju. Ja ubije, izadjem, ona i dalje govori da trebam ubiti jednog. Udjem u pecinu, ona za mnom u pecinu i onda skonta da sam ubio jednog od njih.

Ali na samom pocetku igre je bilo sve bez greske pa tipujem da je do servera. Yebo ih always online. Meni licno kvari igru sto imaju drugi igraci i bore se protiv mojih mobova. Da je CO-OP ok, pa igras sa prijateljima. A ne ovaj random system MMO igara.

Ja ne znam sta su oni radili i dali drugi imaju ovakvih problema ali mene ovo nervira.

Pa prvih dan dva je bilo ok nije bilo ispadanja iz igra a sada malo malo pa dobijem zamrznutu sliku i izbaci me u destop i napisese neocekivani error. Zbog te gluposti sam u Helltide poginuo sa 300 i kusur oni cudesa sto se skupljaju za otvaranje kovcega, onda ponovo udjem u igru nije ni krenulo da uctava opet me izbaci i treci put udjem u partiju vrati me nazad ja bez pola tih cudesa. Onda radim neku tamnicu sada vec pocinjem da sterpim hoce me igra izbaci napolje ili nece a nije da nije bilo slucajeva da dodjem pred kraj i da me izbaci napolje.

Ne znam jel to do racunara, konfiguracije, win 11 ili kog krasnog ku*ca ali stvarno je iritantno.

Jel se jos kome ovo desava?
Isto mi se desilo u helltide... Od tad kako skupim tako trosim... Ali da definitivno losije rade serveri poslednjih dan dva

Meni ne smetaju drugi igraci, nekada oni pomognu da ubijem neke mobove nekada ja njima., u sustini kako naletim. Doduse sada mi i ne treba pomoc jer imam skoro 4k dps pa stagod da radim na WT3 ih topi, samo desava se da toliko budem okruzen njima da ne vidim koji sam ja na kraju pa cu morati da ukljucim ono da mi oznacava lika.

A sto se servera tice ne znam sta je upitanju ali stvarno je iritantno da uvek se desi da na samom kraju tamnice pukne, narvno nije to non stop da se desava ali problem je sto ne znas kada ce se desi.

@Bosla ma potrosio bih ih i ja da sam nasao onaj kovceg sto kosta 175 tih drangulija nego sam ga trazio po mapi i udjem u neki random event i odradim ga i dodje boss 62 lvl i tu izbacilo napolje, nije ni on problem jer sam ga vec ubijao na manjem lvl i sa manje dps-a i sada kada sam veci lvl jaci dps me igra ovako izj*be.

To malo kvari ceo dozivljaj jer igra je ok, tek sada se otvara ali i postaje mi prelaka. Ova Sacred oruzija bas prave razliku kada ih nadjete u dobitnoj konbinaciji sa skillovima koji vama trebaju i jos kada na njih ubacite vase aspecte dobijate savrsenu konbinaciju.

Pregledan prikaz svih resursa i gde se mogu nabaviti

lrmqvis88v4b1.png

Sad, da Divinity 2 ima 10x bolju grafiku ne stoji. Animacije su mnogo losije. Kritika od mene na D4 je mal poly-count ali je jos manji na Divinity 2. Zaista ne znam kako ti D4 izgleda losije.
image.png

image.png

image.png

image.png
Mogla je biti jaca grafika jer se meni vrti izmedju 130-165FPS, ali je ovo zbog mobova kojih u situacijama bude jako puno plus ostali igraci. Ipak je Diablo sada MMO. Da ne dropa FPS. Razlog zasto sve MMO izgledaju losije od ostalih igara. Ali je ovo najrealisticniji ARPG na trzistu za koji ja znam. Mogla je mozda vegetacija biti jaca uz broj poligona ali to je manje vise to.

Nemoj me pogresno skontati, ako ti se ne svidja, kapiram. Ja zato nisam mogao D3. Ne podnosim cartoony naslove dok su svi oni isti sto se tice MMO igara. WOW dotaket ne mogu zbog toga. Ali da D4 izgleda 10 godina staro bas ne stoji.

Sto se tice snalazenja, ja sam sve pogasio DMG brojeve i HP barove. Nemam nukakvih problema na Veteran II nivu. Samo treba navikavanja a tvoj lik je stalno na sredini akrana, nece pobjec :):

image.png
J b g igram na PS4, tu je grafika drastično lošija nego na tvojim slikama.

My bad.

Vezano za PS4, PS5 i Xbox grafiku :

Da, sad' tek vidim PS4 verziju. Ima jako los aliasing pored lose rez tekstura. Nadam se da ces zaigrati na PS5/PC-u.

Level 24 i još nijedan legendary...

Prilozi

• Screenshot_20230609-234721.jpg
    Screenshot_20230609-234721.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 14

Ova igra je baš raspad...

Kao što sam napisao posle otvaranja town portala postoji bar 50% šanse da se nešto pokarabasi...

Malopre usred main questa i jurnjave za Lilith u onim katakombama, otvorim portal da rasprodam nakupljene iteme. Uđem u grad i puf, portal nestade...Sad majkane moj, treba šipčiti preko pola regije, kroz pećine samo da dođem do mesta gde sam bio...

Teško smeće...

@Čika_Kure ne smeš da izlaziš iz grada kad ti je otvoren portal u njemu (iskače upozorenej da ti ga zatvara), i kontam da igraš solo inače ako u grupi onda možda nestaje portal kako drugi poguraju quest.
Takođe ako quest drži tempo (ide neki NPC napred ili tako nešto) onda nemoj da iskačeš kroz portal tu mislim da 99% da će da te izbaci.

Oko 30 lvl krenuće osetno češće da padaju legendary, meni tako negde na 25-26 lvl pao prvi.
Onda svakih 10 lvl. sve više i više padaju (ali neće da nepljušte kao u D3, balansirano baš kako treba drop rate sličan kao u D2(R) za set/unique/mid rune),

Samo rokaj elite mobove i otvaraj sve kovčege (posebno one silent chests za koje trebaju ključevi i one iz map eventa) iz toga meni najviše ispadalo leg.

Poslednja izmena:
Polako, kada budu krenuli da padaju unistavaces ih za materijal. Svi smo to prosli. Neko je dobio pre neko kasnije ali uglavno pre ili kasnije sve dodje na svoje.

@zokocx moj utisak je podpuno drugacije za kovcege koje kupujes kljuceve i otvaras, u 90% slucajeva sam dobio plave krseve od itema, u 9% sam dobio neke zute isto neupotrebljive i samo jedared ili mozda dva puta mi se desilo da dobijem legendarni, zato se i ne mlatarm sa time vise.

edit:

Stvarno pocinju da mi idu na ku*ac sa ovim debilnim ponasanjem. Sve sto je dobro daj da nerfujemo, ja sam mislio da ce igraci da sjebu igru svojom kuknjavom da je igra teska ali izgleda da ce oni sami to da urade.

Poslednja izmena:
Vrh Dno