Šta je novo?

Diablo IV

Stvarno pocinju da mi idu na ku*ac sa ovim debilnim ponasanjem. Sve sto je dobro daj da nerfujemo, ja sam mislio da ce igraci da sjebu igru svojom kuknjavom da je igra teska ali izgleda da ce oni sami to da urade.

jeste glup pristup da ovako disejbluju aspekt i faktički brikuju oružje, ali s obzirom da sam video kako ww barb obesmisli borbu sa uber lilith i ubije je za bukvalno 1 minut dok sve ostale klase to rade 30/40 minuta, nekako taj aspekt stvarno treba izbalansirati. E sad, slažem se da je ovakav način preglup, makar su mogli kroz neki hotfix da daju rešenje odmah, a ne disejbluj pa čekaj rešenje

Što više čitam, sve sam bliži tome, za par dana sa mora kad se vratim da kupim Hogvorts Legacy umesto D4 koji sam planirao (imam još 5 dana godišnjeg)

Ovi stvarno ne znaju da rese ovu igru, uzeo da uradim neke stronholde da dobijem skilove i prvi put radi pred kraj pukne igra aj sve ispocetka, srecom pa nije tesko ali treba vremena, zavrsim to teleport u grad pravac ka drugom stronholdu puf opet na destop me izbacilo.

Sada sam im poslao prijavu da vide o cemu se ovde rade i jos sam im napisao da su znali da igru zacene na 70 evra i da malo malo nerfuju stvrai a da ovako krucijalne probleme ne znaju ili nece da rese.

Igra je maksimalno stabilna, ni jedno jedino pucanje nisam imao (ni u beti, ne teškom kršu od konfiguracije, a ni sad na malo boljoj), a priupitah i par ljudi sa kojima sam igrao, isti slučaj.

Neki problem je vezan za tvoju konkretnu konfiguraciju, windows, drajvere, ko zna šta...

Znaci ispada da treba da menjam kofiguraciju zbog igre.

Pa nece da moze, lakse cu se ja odreknem 45 evra sto sam dao za igru nego sada da dajem par hiljada evra za novi racunar i pitanje da se nece opet isto ponavljati.

Puca igra kod portala...
Portali nestaju sami od sebe...
Ne znam šta je bio problem da za nas solere koje ne zanima bilo koja online komponenta zadrže offline opciju.
Pisao sam već ranije uopšte ne vidim bili kakav benefit od sretanja drugih živih igrača, naprotiv...
Definitivno mi je nestao onaj aspekt kad je pukla igra preksinoć.
Ponovo sam odradio tu tamnicu, ali više nije ista postavka i aspekt više nije nagrada.
Kad pogledam na mapi tamnica štiklirana bez nagrade, kao da sam je uzeo (i jesam) ali ga nema...
Za build mi je bitan jedan aspekt iz sledeće regije valjda mi on neće nestati.

Puca igra kod portala...
Portali nestaju sami od sebe...
Ne znam šta je bio problem da za nas solere koje ne zanima bilo koja online komponenta zadrže offline opciju.
Pisao sam već ranije uopšte ne vidim bili kakav benefit od sretanja drugih živih igrača, naprotiv...
Definitivno mi je nestao onaj aspekt kad je pukla igra preksinoć.
Ponovo sam odradio tu tamnicu, ali više nije ista postavka i aspekt više nije nagrada.
Kad pogledam na mapi tamnica štiklirana bez nagrade, kao da sam je uzeo (i jesam) ali ga nema...
Za build mi je bitan jedan aspekt iz sledeće regije valjda mi on neće nestati.
Devojka mi je imala taj problem sa portalima u obe bete. Tek u server slam smo resili... Kapiram da nije isti problem ali kod nje je situacija bila jer je greskom instalirala diablo 4 na regularan hdd umesto na ssd/nvme. Cim smo prebacili za server slam i sad za lajv igru na nvme , portali "proradili" ....

Devojka mi je imala taj problem sa portalima u obe bete. Tek u server slam smo resili... Kapiram da nije isti problem ali kod nje je situacija bila jer je greskom instalirala diablo 4 na regularan hdd umesto na ssd/nvme. Cim smo prebacili za server slam i sad za lajv igru na nvme , portali "proradili" ....
Hvala za info.
Moguće da je to jer je u PS4 običan hdd...
Uglavnom problem postoji i nervira vrlo.

@KovacTibor Čemu tolika negativnost 😃
Vidi dal su ti drajveri za grafiičku sveži, da li je windows upd..
Kolege ispod dadoše još par predloga, jel igra na ssd? Probaj da smanjiš grafička podešavanja pa vidi šta se dešava.

Definitivno je igra za većinu ljudi stabilna, u suprotnom, reddit i blizz forum bi bili puni kukanja na tu temu.

Edit: Sad se setih da je nekome igra pucala zbog overlaya od nekog programa, imaš li tako nešto uključeno?

@KovacTibor Čemu tolika negativnost 😃
Vidi dal su ti drajveri za grafiičku sveži, da li je windows upd..
Kolege ispod dadoše još par predloga, jel igra na ssd? Probaj da smanjiš grafička podešavanja pa vidi šta se dešava.

Definitivno je igra za većinu ljudi stabilna, u suprotnom, reddit i blizz forum bi bili puni kukanja na tu temu.

Edit: Sad se setih da je nekome igra pucala zbog overlaya od nekog programa, imaš li tako nešto uključeno?
Ne igra je na prastarom hdd maxtor 5400 obrtaja, igram na konzervi ribe, drajvere nisam nikada ni stavio pa se cudim sto igra ne radi.

Lepo pise u potpisu sta imam, drajveri su zadnji za graficku, za maticnu, za zvucnu mada ona nema veze, ssd je samsungov, zdravlje diska je 97% nema bad sectora, ako o necemu vodim racuna da je sve pod konac onda je to bar racunar.

A da igra puca puca ko kuvano jaje samo sto toga pojedini nisu svesni. Objasni da igra ne puca i da je savrseno stabilna onom liku sto je izgubio barba na 100 lvl hard core zbog neocekivanane greske, gde se slika samo smrzne i ne moze nista da uradis i puf ti na destop.

Ne koristim nista za merenje fps-a.

Prošao sam celu kampanju, stigao do 64 lvl bez i jednog problema (pucanje, portali...).
Drugar je imao konstantno pucanje posle nekog manjeg patcha i radili smo par stvari koje smo našli kao preporuke, na kraju mislim da je isključivanje XMP profila za memoriju pomoglo. Napominjem da mu je sve bilo ok za vreme bete i pre patch-a.
Probaj to da vidiš da ima uticaj.

Isto i kod mene stabilno radi bez i jedno pucanja. Sesije igranja od po 4-5-6 sati bez problema i ni jednog CTD (crash to destkop).
Ima sam disconnects, ali je to većinom bilo kad izašao novi client patch.

Poslednji driveri za grafičku, skoro poslednji za chipset i zvučnu.
Mada ja sama na Win 10 21H2 (tek sad skontao da ima 22H2 verzija :ROFLMAO: ).

Overlay od Discord i MSI Aferburner (Rivatuner) isključeni - jer ovo mi je pravilo CTD sa njihovm crash reportom prvog dan.

Hardware-accelerated GPU scheduling ON u Display -> Graphics settings dosta ljudi ovo zaboravi da uključi a bitno je.

A očigledno engine im i dalje ima neke probleme sa resource managmentom čim jedan prvi PC patch imao ovo u spisku:
Fixed an issue where players using high-speed NVMe SSDs would experience game freezes upon start-up.
2023. a oni imaju ovakav bug u igri koji "krpe" prvog dana izlaska igre. Onda ne bi me čudilo da se igra tripuje sa regularnim SSD ili tek sa HDD.

Puca i na ps5. Zamrzavanje slike i drugari.

Potvrđujem za PS5

Evo i ja se prijavljujem, samo kad koristim portal, zamrzne jednom dnevno, igram u proseku oko dva sata…. Ili mi tako deluje :d

Kod mene na pc-ju samo jednom na pocetku bio ctd, posle toga bez problema radilo. Imam d4 ready drajver. Ne racunam diskonektovanje koje nije do mene.

Stigoh do lvl 25, a još nisam uzeo ni "blagoslov" (akt 1), tj. sad idem po to. WT2 igram od početka, možda to igra neku ulogu (znam da donosi 20-25% više exp). Zaginuo sam par puta i to zbog umora i nepažnje, a jednom me je i Butcher iskasapio samo tako. Mislim da sam u open beta na 25. lvl bito tek na kraju akta 1 (doduše, tu sam igrao na WT1 i video da je potpuno nezanimljivo).

Noćas mi se zamrzla igra, mislio sam da mi se ispraznio kontroler na SP5. Sad vidim da je to izgleda raširen problem. Danas je bilo sve OK, sad pravim pauzu. :D

Igram na PS5 od day 1, ni jedno ispadanje iz igre, osim onog od pre neko veče kad je svima prsla igra, pa je Blizz izdao saopštenje da radi na fix-u. Trenutno sam lvl 33, do sad sam dobio dva legendary item-a i tek sam danas provalio da mogu da kupim Whispering key za silent chest-ove. Igram od starta na WT2, necro blood build, od lvl 28 sam zamenio skeletone blood golemom, bukvalno je neranjiv, health mu je uvek full.

Igram na PS5 od day 1, ni jedno ispadanje iz igre, osim onog od pre neko veče kad je svima prsla igra, pa je Blizz izdao saopštenje da radi na fix-u. Trenutno sam lvl 33, do sad sam dobio dva legendary item-a i tek sam danas provalio da mogu da kupim Whispering key za silent chest-ove. Igram od starta na WT2, necro blood build, od lvl 28 sam zamenio skeletone blood golemom, bukvalno je neranjiv, health mu je uvek full.
Hvala za Whispering key info, našao sam dva ta kovčega zaključana ali nisam skontao gde da nađem key.

I ja igram nekra.
Imam blood golema, ali ne odričem se reaper skeleta jer prave leševe, a bez leševa nekro je ništica...

Inače nijednom nisam poginuo, mislim da mi health nikad nije pao ispod 2/3, što je naravno zaslužan range stil igre bone spear/corpse explosion.

Nisam skontao za aspekte kad ga jednom imprintujem u item to je to, ili ga posle mogu izvući iz itema i ponovo upotrebiti u drugom itemu? I da li postoji ograničenje broja puta koliko ga mogu imprintovati i vaditi, pa ponovo imprintovati?

Pitam, jer Aspect of Torment je must have za nekro buil - 20-30% brža regeneracija essence nakon svakog kritikala sa bone oružjima, a bone spear baš zadaje crit... Pa ne bih baš da bacim aspekt na neki jadan item.

Edit:
Unlike Aspects acquired and extracted from monster drops, which are one-time-use only, Codex of Power Aspects can be applied infinite times to Rares and Legendaries (assuming the player can afford the Occultist's Gold and Veiled Crystal fee). ;)

Blizzard writing :)

Donan.jpg

Za vlasnike razer periferija/laptopova... Razer Synapse/Cortex ili kombinacija ta dva mogu izazvati kratkorocni freze/lag unutar igre u najboljem slucaju, a kompletan freeze celog PCa gde samo restart pomaze u najgorem tokom igranja Diabla 4. Meni se upravo juce 2x desilo ovo drugo, taman se krenuh tripovati da mi curve optimizer ili undervolt na grafici nisu stabilni... dok slucajno nisam povezao sta se zbiva random citajuci na redditu teme o Diablo problemima... I zaista... Posle uninstalla Razer Synapse/Cortex ... No more issues... U zivotu ne bih povezao, narocito imajuci u vidu da ne postoji nista sto sugerise da je ovo problem u event logu niti bilo gde drugde... Mozda nekom pomogne... Whichcraft...

Poslednja izmena:
Završio priču...malo su me razočarali filmići. Nekako nisu bar meni na nivou blizzarda.

Poceo sa druidom, dosao do lvl 30. Ovo je bol. Cedi jadne kripove, muci ih, ubija kasikom...

Nazad
Vrh Dno