Šta je novo?

Diablo IV

Danas lepo radi igra, ni jedan problem ili bug. Trenutno 21 lvl, igram polako, bez zurbe.

Da, sve je odlicno, nemam zamerke osim povremenog rubberbanda, nadam se da ce to vremenom ispeglati.
Koliko me secanje sluzi, bilo je toga i u D3 ali mi se cini za nijansu manje.

da ga ne ureknem ali do sada od pocetka na xboxu radi ko sat
samo podsetnik ili za one koji nisu znali a puno znaci:
nemate potrebe da gemove drzite u bagu i zauzimate mesto, ostavite ih u stashu a kad odete kod npc-a da ih kombinujete imacete ih na raspolaganju kao da su vam u bagu.

Poslednja izmena:
Malo sam iscitao oko klasa i ovih smjernica za pocetnike. Koju klasu biste preporucili za pocetak? Igrao sam wow, lol, itd. Ali Diablo nisam nikada. Inace sam ljubitelj range-a. Po ovome sto sam vidio rogue je mix melee/range, barbarian moze sva oruzja, druid melee. Sad necro/sorcerer me znam jesu li squishy?

Igracu na PS5, vidim da tamo nema posebna tema, pa da priupitam ovdje.

@vojo77
Rogue - može i melee a može i range, mada je gameplay sa tom klasom brz, letiš na sve strane
Barbarian - čisto meele, ima spelove koje su baci ispred sebe u imaju neki range ili da privuče neprijatelja sve ostalo čisti range. Mislim da ovakva klasa je najlakša za igranje sa gamepadom, jer i dalje ne mogu da skontam kako je moguće targetovati spellove gde trebaa
Necromancer - ima minione koji mogu da ti pomažu da neprijatelj ne dođe do tebe ili čak da blokiraš neprijatelja da stoji u mestu, imaš dobar deo range spelove, a takođe možeš da menjaš da nemaš minione, ali zato si jači sa melee spelovima (i možda nekim range).
Druid - više melee, ali ima neke range spellove, ono 2/3 meleee, 1/3 range + minioni koji napadaju na komandu za veći dmg.
Sorceress - klasa koja je najviše range, i tako treba da se igra, e sad možda na blizo može da preživljava ali teže od Barba koji odmah ima 10% damage reduction.

Mislim da najlakše ti je Barba ili Sorceress.
Teže može biti Necro ili Rogue a Druid i dalje treba da se ispita kad se dođe u Act 2 gde se otključva mehanika specifična za svaku klasu (ostale deo toga da koriste od 15lvl a kasnije u Act 2 samo full otključaju).

Pošto si igrao WoW i LoL igrao na PC sa M&K drugo je pitanje kolko ti leži igranje D4 gde ti sa kontrolerom voziš lika i bacaš magije na dugmiće, koliko si precizan sa joypodaom (nije potrebna preciznost kao u FPS-u). Meni bilo OK kad sam probao joypadom (DS4) da igram D2R sa Barbom priđem i blizo i samo ih udaram, nema nišanjenje gde da bacim magiju da uhvatim više neprijatelja.

Znaci da pokusam sa barbarianom. Vidim ija na na YT da je sve nesto pre, pre, prebrzo sa rogueom. Na racunaru bih mozda i krenuo sa rogueom. Ali kontam na dzojstiku bolje za pocetak melee barbarian i lagano. Bilo je tesko targetovati u pocetku, ali sam se ispraksao vremenom.😂

haha pa to je obicno ******, umesto da uzivaju, igra je stvarno zarazna, ja zato vise nista ne gledam o diablu, bil mi interesantno dok nije poceo, pa sta ce oni da mi otkriju sto sam ne mogu, kad mi nerfuju barba sigurno ne moram to da procitam na YT ili twitch :D
Joj baksuze jedan. Samo da udjem u igru ima da te ustrojim. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Nevezano za tvoj post, ali tacno sam znao da kada je Rob okacio video da ce biti nerf i bilo je pitanje samo kada? Nazalost nije im puno trebalo da nadju koji komad opreme je odgovoran za tako veliki dps boos.

Nevezano za tvoj post, ali tacno sam znao da kada je Rob okacio video da ce biti nerf i bilo je pitanje samo kada? Nazalost nije im puno trebalo da nadju koji komad opreme je odgovoran za tako veliki dps boos.
ma nerfovace oni sve skillove , samo polako, jedan po jedan ko i uvek, koji bude OP bice nerf

I onda u sezoni ubace neke iteme (unique) i izvrše class "balans" izmene i stvore novi OP. :D

Whirlwind explodes after it ends, dealing [50 - 70%] of the total Base damage dealt to surrounding enemies as Fire damage.
Nije mi jasno ko odlučio ovavak unique power da osmisli, kad znaju da ovde se biješ sa celok ruljom mobova od jednom, nije to kao u D2R da čekaju u redu kad neka količina okruži.
Ajde da je "maximum dealt damage" ili "average dealt damage", ali TOTAL, znači navučeš 500 mobova izvrtiš po gomili WW i bummmm 2 kvadriliona Diablo 3™ damaga cifra preko celog ekrana.

Hvala im što ovo rade ovakva balansiranaj, ali istinski hvala, ja bi u D4 limitirao damage na 999,999 i ne može više. Neću da vidim naučne notacije iz D3 za dmg. :) . Ozbiljan sam.

Poslednja izmena:
Zasto ne mozes da promjenis u igi?

image.png

Da ti nije blokirano iz nekog razloga zbog "fullscreen/windowed" moda. Pa probaj nesto od ta tri.
Ne znam zasto ne mogu. Jednostavno mi ne nudi. Imam jedino opciju 'Windowed' i 'Windowed (Fullscreen). Sta god da promenim, ne nudi mi da promenim rezoluciju.
Medjutim kada promenim sa 'Windowed (Fullscreen)' na 'Windowed' moja rezolucija (2K) se izgubi, pa se ni ona ne vidi, vec je polje prazno.

Nasao sam na blizzardovom forumu da se ljudi zale na isti problem:

Prilozi

• D4_rezolucija.jpg
    D4_rezolucija.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 17
Joj baksuze jedan. Samo da udjem u igru ima da te ustrojim. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Ostavih komentar na videu, ali reko ajde da kazem i ovde - na ovakvim stvarima se vidi kvalitet PoE. Oni ce da nerfuju stvari u sred sezone (ja ovih mesec dana racunam kao season 0) AKKO je bild totalno broken. Inace ga ostave ta 3 meseca da se ljudi zabave, pa ga onda satru u zemlju.

Ostavih komentar na videu, ali reko ajde da kazem i ovde - na ovakvim stvarima se vidi kvalitet PoE. Oni ce da nerfuju stvari u sred sezone (ja ovih mesec dana racunam kao season 0) AKKO je bild totalno broken. Inace ga ostave ta 3 meseca da se ljudi zabave, pa ga onda satru u zemlju.
Ali i pored toga WW je idalje OP, vidim da fali onaj unique item ali moze i bez toga da se igra.

I novi talas nerfova stize ali zato rouge dobija buff za twisting balades. Sve ima na linku.

Poslednja izmena:
i ja za sad levelujem sa hota buildom, so far so good
Obavezno poseti Sunken Ruins dungeon - Scosglen i uzmi Aspect of ancestral force, Hammer of the Ancients quakes outwards, dealing #% of its damage to enemies. pomaže :D

Evo i valjda prvi SC lvl 100.

a ovaj ludak wudjio na HC zašao i u PvP :D bilo bi baš za pamćenje da ga namerno neki likovi ubiju.

Tačno sam uhvatio lika kad rekao 51 sati igrao, brate a igra izašla pre 62 sati. I kaže sad može da igra igru.
Ja ako do početka sezone stignem do lvl 100 to nazivam uspeh.

Mada krenuo sam najružnijom, najsporijom i najtežom klasom za igrati: Drudi Warewolf Shred build :D - možda dođe trenutak i napravim Barba ili Rogue pa nek ide život.

Dosta ljudi pise da je tesko sa barbarianom do 25 lvl, pogotovo boss-ove?

Probaj da igraš sa druidom a da ne pratiš neki build, meni na ~lvl 25 sa Earth Sipe + Landslide postalo jako sporo da igram. Mada i za Shred build piše da je za Adventure (najlakše) idem dok bude moglo, možda me poseru legendary itemi.

Moraju skillovi koji udaraju najviše neprijatelja od jednom sa najvećim damageom da se maxuju na vreme, inače ako se samo uzimaju modifikaciju (2 od 3) za svaki skill gubi se efektivnost.

Realno da je nema ovih stream servisa ne bi ni znao da je neko došao do lvl 100, platio sam da uživam u igru i uživaću brzinom kako ja hoću :D

Ja sam krenuo sa t2 pa sam morao da se vratim na t1 jer nisam uspevao da resavam bosove, sad sam na 42 i lakse je nije dosta al je lakse. Falilo mi malo da ubijem buchera :/

Ali i pored toga WW je idalje OP, vidim da fali onaj unique item ali moze i bez toga da se igra.

I novi talas nerfova stize ali zato rouge dobija buff za twisting balades. Sve ima na linku.
Gde vidis buff za twisting blades, samo su ga fino nerfovali?

Za sada bez problema na WT1
i da... hvala Bogu na mountu, dosta ubrzava kretanje po mapi i što je fino, dok si na mountu dosta je manji agro kod mobova, tako da možeš ako želiš da prođeš bez stalnog fighta dok putujes

Poslednja izmena:

Rend Leveling Barbarian​

Preleteo sam do lvl 40 evo me poslednji act idem na Lilith i kraj. Toliko je OP levelovanje sa barbom, smesno je.. Rend kida dmg..

Pre nego sto sam video link sam to napisao. Tako da je to greska. Dmg nije diran za TB ali su zato vreme povecali.
Moram da te ispravim. Nigde ne piše da su vremena povećali.
Smanjili su da skill perk više ne redukuje toliko cooldown od pogođenih neprijatelja.
1685896221331.png
Tako da jeste nerf :), i to za celu sekundu moguć max. cooldown reduction.
I još pre sa .25s po enemy hits trebalo 12 da pogode u povratku za max. 3s, sad treba 20 neprijatelja da pogodi za max. 2 sekunde (2000ms / 100ms = 20, pre 3000ms /250ms = 12).

Moram da te ispravim. Nigde ne piše da su vremena povećali.
Smanjili su da skill perk više ne redukuje toliko cooldown od pogođenih neprijatelja.
Pogledajte prilog 391945
Tako da jeste nerf :), i to za celu sekundu moguć max. cooldown reduction.
I još pre sa .25s po enemy hits trebalo 12 da pogode u povratku za max. 3s, sad treba 20 neprijatelja da pogodi za max. 2 sekunde (2000ms / 100ms = 20, pre 3000ms /250ms = 12).
Rogue

Skill Changes

Twisting Blades

• Advanced Twisting Blades Cooldown reduction per enemy hit reduced from .25 to .1 seconds.
  • Advanced Twisting Blades maximum Cooldown reduction reduced from 3 to 2 seconds.

@KovacTibor Advanced Twisting Blades a ne sam skill Twisting Blades :).

Za sad sa sorc i barb do 35og nivoa i act2 i na moje iznenadjenje laksi i zanimljiviji barb. Videcemo kako ce dalje da ide

ima li jos zaludjenih completionista koji ne mrdaju iz fractured peaksa dok ne skupe sav renown i ne urade sve sto moze da se uradi? ostalo mi jos samo nekoliko side questova i 10ak dungeona pa da se teram u act 2 : )

edit: a da, fali mi i kor dragan, ne mogu ubijem nilcara nikako : )

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno