Šta je novo?

Diablo IV

Beta je trebala da se završi u 18h ili 19h ja i dalje igram 😂
Veoma sam zadovoljan i prijatno iznenađen igrom pišem utiske kad me izbace sa servera. Do tada ni WC nije prioritet 🤣
Nemoj da se zaebeš kao ja prošlog vikenda kad sam ga igrao do 20h a on se završio u 19h, vidim ja posle nekog vremena malo mi sumnjivo, ne mogu da prođem naneka mesta na kojima sam pre toga mogao, igra neće da te izbaci (bar je tako tada bilo) :D

Pomesani mi utisci, svakako necu dati ovolike novce za ponudjeno... Mozda jeeednog dana kada bude to dosta jeftinije. Nista sto bi me posebno odusevilo...
Da stvar bude gora, u prvom prelazu sam uzeo MAGa , a u drugom NECRO...Smoooorio sam se od setanja kroz igru...pritisnem jedno dugme - izadju moji kosturi i nije potrebno ni da se ukljucujem u fajt...Znam da je BETA, ali mi se nesto smucila iskreno...***

to je samo lvl 25 :) daleko je to od true end game i nigthmare dungeons...

+1
Ovo je samo delić kolača. 25. nivo u ograničenoj zoni nije ništa. Mislim da nema dovoljno podataka za neki zaključak.

Iskreno se nadam da nisu otkrili najbolje stvari, ali... Elem, uzeo bih je da imam viska para - ali tako nije ...Pa mi nije vredna tolikog izdatka za nesto u sta nisam licno siguran
!

Sigurno nisu. ko god je igrao PoE zna kakav je feeling na 25om nivou, a kakav moze da bude endgame. Iskreno ne verujem da ce ici na takvu brzinu, ali da ce biti znacajno drugacije, to je 100% sigurno.

A u off-topic, PoE stream je na Twitch-u u cetvrtak u 21:00, dropovi i najava nove lige.

Fora je što mi već znamo na osnovu podataka iz closed bete kakav će biti endgame. Bar prva iteracija. Koga interesuje kačen je tekst ovde na forumu.
Takodje ne treba zaboraviti da je PoE u razvoju 10 godina.

Poslednja izmena:
Ja sam lock-ovao FPS na 80 i potrosnja se smanji na ~180W samim tim i 57/66/76c, sve na high bi leglo 10GB VRAM
Svidja mi se, sve ukupno nisam mnogo igrao, ali nemam neke probleme log u igru je 2-3min max...
Ozbiljno izgleda graficki, samo me zanima sta ce developeri da kazu oko ovilike struje koju vuce igra na nvidia 3000 seriji.. Jes da je beta, ali opet nije daleko od finalnog oblika.

A u off-topic, PoE stream je na Twitch-u u cetvrtak u 21:00, dropovi i najava nove lige.
Taman da se premosti vreme do D4.
Znam da se vecina nece sloziti sa mnom,ali nekako mi je i drago sto nece biti trgovine u D4,iako i sam volim kada je nesto tako prisutno u ARPG igrama.Videli smo sami kako je to bilo u D3,Lost Ark-u i u PoE.Ovako ce svi morati igrati ako zele nesto da postignu,nema precice.Po meni je to jako dobro za casual igrace gde nece imati osecaj ako pauziraju par dana da ce puno zaostati za ostalima.

Što ti je proklet čovek, preključe sam kukao zbog para a sad bi platio 70 evra istog momenta da mogu da nastavim gde sam stao juče :(

Sigurno nisu. ko god je igrao PoE zna kakav je feeling na 25om nivou, a kakav moze da bude endgame. Iskreno ne verujem da ce ici na takvu brzinu, ali da ce biti znacajno drugacije, to je 100% sigurno.
Necro je užasno spor do lvl 15, na lvl 15 je kao malo agilniji kada krenu bonusi walk speed na čizme. Podseća me igra na Anima sa mobilnih, slična progresija u tom smislu. U početku spor ko puž, posle letio po mapi. Biće ovde isto, kada se nakupe bonusi. Ima da pršte efekti na sve strane a likovi će leteti po ekranu, što i volim da budem iskren :)

Samo ne bih rekao da će Miasma corpse explosion vredeti nečemu na kasnijim nivoima kao što je OP na nižim. Ubiješ jednog da napraviš corpse i dalje spamuješ corpse explosion. Mada me je namučilla ona vučica... zamalo da me pošalje u večna lovišta jer sam igrao Hardcore.

Poslednja izmena:
Ovako ce svi morati igrati ako zele nesto da postignu,nema precice.Po meni je to jako dobro za casual igrace gde nece imati osecaj ako pauziraju par dana da ce puno zaostati za ostalima.
Necemo se oko ovog dela sloziti, vec sada u beti su neki imali od 2-5 mil zlata i sve to zahvaljujuci igranju tamnica samo jednog dela rute i odredjenih tamnica... i tako u krug, resetuju tamnicu za min odigra rutu, opet reset i sve vreme skuplja iteme koje kada napuni stash ide u grad da proda.

Na isti nacin ce farmati legendarne iteme.

Ozbiljno izgleda graficki, samo me zanima sta ce developeri da kazu oko ovilike struje koju vuce igra na nvidia 3000 seriji.. Jes da je beta, ali opet nije daleko od finalnog oblika.
Nebo i zemlja na monitoru u 1440p i na TVu u 4K. Nije čitljivo uopšte na TVu sa 2 i po metra, dok je na monitoru top.
Ja sam skoro uzeo GPU i juče sam odradio undervolt, problem sa ventom i potrošnjom ko rukom odnesen, izgubio sam oko 5% performansi ali nije mi žao. Nije neko hlađenje ovo Zotac, bučno je kad se zalaufa, da je neki bolji model onda bi terao agresivnija setovanja. Ovako troši od 190W do 240W u većini igara kada se napregne, na default je bilo od 290W do 320W.

Sigurno će da je optimizuju i ja sam se baš začudio da VRAM gruvala do punih 16GB a na zakucanih 144fps GPU load varirao od 65%-99%. RAM video sam najviše 28GB zuzimala, mada i to variralo od 20GB pa naviše.

@bro82 ti si pametno uradio, ne kao ja prošla 2 vikend nisam spavao kako treba a najgore mi ponedeljak noć kao ajde da iskoristim još i zaginem pošteno. 🫠

@KovacTibor pa po čemu je to različito u odnosu recimo na D2 ? Tamo se igara Travincal, Pits i samo elite ubijaju a vrhunac su oni koji kupe još 5-7 accounta i drže ih upaljene u pozadini da imaju solo P8 i tako farmaju.

A jeste primetili monster level scalling, do kraja cela Beta mapa bila sve lvl. 25.
Koji je onda smisao character levela ako će u prvoj zoni početne mape vukovi biti lvl. 99 i imati loot table kao neki monster na kraju mape ?

Jedna strana u meni mi kaže da je ovo samo unapređeni D3 ali druga strana vidi i stvari iz dvojke i to dobre stvari (bar skillovi imaju levele).
A bukvalno sa ovom betom nam bacili kosku. Hrabro od njih što mogu da pokažu da KONAČNO znaju da spreme servere za dan izlasla a opet Beta za mnoge ljude koji ne znaju šta tu sve može da bude kao 1/10 igra pa se smore.

Meni neke bitne stvari koji nismo videli:

Mount osim trailera nismo ni videli kolko je brzo.
Questovi za unpređenja class specific sistema (mislim na arsenal, boons kod druid i ne zna sta drugi imaju) je u Act 2.
Paragon boardovi isto, to ne mogu ni da nađem neku procurelu sliku iz closed bete gde se vidi šta je na njima tj. koji statsi, jedino što znamo (valjda) je da ih ima više i da ko puzzle se sklapaju.
Ove dve poslednje dve stvari mogu da prave prilične razlike u endgame da li će recimo druid biti onako sporo ili će moći da parira brzinom udaranja drugim klasama.

Iskreno ja sam se navukao na igru, mada meni nije teško prodati ovakav tip igre (i za Wolcen sam se zeznuo kad je izašla navodno "full verzija")
a za D4 čuvam slobodne dane da igram na miru od 02.06. :)

Poslednja izmena:
Necemo se oko ovog dela sloziti, vec sada u beti su neki imali od 2-5 mil zlata i sve to zahvaljujuci igranju tamnica samo jednog dela rute i odredjenih tamnica... i tako u krug, resetuju tamnicu za min odigra rutu, opet reset i sve vreme skuplja iteme koje kada napuni stash ide u grad da proda.

Na isti nacin ce farmati legendarne iteme.
Ja tu ne vidim nista lose.Ako moze on,moze onda svako.Bitno je da je to dobio samo zato sto je igrao igru,a na Blizzardu je da krpi tako eksploatisanje.
Ne znam dali ce se gold moci trejdovati?Ako hoce,e onda nastupaju botovi i spamovanje sellera u chatu.

Niko ne kaze da je lose ali svakako ako igras sa nekim i pauziras par dana ono sto moze da te iznenadi je da ti je kolaga dosta ojacao, nabudzio opremu na 3 ili 4 lvl, da je stavio codex na odredjenu opremu... da je dobio neki legendarni.

Ne znam o kojoj zahtevnosti se priča ja sam ovo peglao na mojoj kanti iz 2010te i5 760 3.8Ghz, 16GB, Gtx 1070, na medium prosek oko 52 FPS na 2k monitoru. S tim što naravno imam dosta često 0 FPS jer jel CPU je teška kanta 😂
Igrao sam inače i na Xbox Series X i jako lepo radi i izgleda jako slično kao ovo na medium. Ali nekako nije mi to to igrati Diablo na 65 inch iz fotelje, iako za divno čudo jako lepo su urađene kontrole za gamepad.
Grafički igra je stvarno prelepa čak i an medium, artwork fenomenalno 10/10, bolesno mračna, teška atmosfera isto 10/10 bukvalno onaj feel iz Diablo 2.
Zvuk pogotovo na Xbox sa Atmos soundbar meni odličan.
Gameplay *** klasika Blizzardovski, sedi 2m uništi sebi socijalni život, zdravlje, dobija hemoroide koliko nije zarazno. 😃
Ono što mi smeta je što pola vremena nemam pojma sta se dešava na ekranu (možda 39g matoro ali ne bi rekao), voleo bi da je gameplay nešto sporiji.
Neverovatno koliko ima da se igra u beti kampanja plus side missions, igrao samo sa Barbarianom i sigurno 20h, nisam prešao pola side quests, a ni nisam mnogo grindao. Možda su i previše od priče pokazali, baš me zanima koliko h će biti kampanja, verovatno blizu 100h bukvalno osnovno.
Fali mi isto malo zoom out nekako je sve preveliko ili je to da 32 inch monitora sa nekih 60-80cm? Baš me zanima dal su ultra wide monitori iole čemu za RPG igre...
Nisam planirao da kupujem igru ali posle ove bete day 1 je moja, do tad ce pasti ili novi PC ili wireless keyboard & mouse za Xbox da bude kompletan ugođaj.
Baš prijatno iznenađenje i povratak u srednju školu i D2 pre 20g 🙂

Šta znam ja sve na max, 1440p 120-144 fps uz DLSS2. Biće još bolje kad dodaju FSR3. Nego je netkod sporan, ovako kad nema ljudi fino radi.

Meni je zakucano 144fps u 2k na max, ali potrosnja dere.. Ako cap-ujem fps na 100, postrosnja bude top, oko 170w.

Ne znam čemu ova dilema oko toga da li će Blizzard naplaćivati real money za progres u igri, naravno da hoće...

U svakoj igri koju sam igrao a imala je battle pass je bilo da lakše dođeš do nečega...tako da hoće sve igre su postale pay to win samo je pitanje da li su manje ili više. A to oštrenje internet ratnika je poznato da donosi promene.

Za sada su izriciti da ce biti cista kozmetika, cak i u free varijanti. Sto Alex rece, posle Immortal-a svi cekaju da ih oplave ako krenu da se glupiraju.

Ne bi im ja verovao na reč. Sećam se da su i za WoW pre sto godina tvrdili da će samo kozmetiku naplaćivati pa se posle pojavili neki boosteri ako se ne varam.

Samo kozmetika ce biti

Za sada su izriciti da ce biti cista kozmetika, cak i u free varijanti. Sto Alex rece, posle Immortal-a svi cekaju da ih oplave ako krenu da se glupiraju.
The free Battle Pass will, naturally, be free to everyone. Gradually, you will keep unlocking cool stuff, like everyone else. However, if you want to switch to a Premium (Paid) Battle Pass and earn the Premium rewards as well, you are most welcome to do it. The free Battle Pass will give you some power boosts which should help you and your characters progress through the game, such as an XP boost.

Ovo je pisalo i u opisu BP u launcheru kod Ultimate verzije. Stvar je hoce li se zadrzati ovde ili u nekom momentu preliti xp bonus na paid verziju BP samo jos potentniije.
Ne zaboraviti da od svih F2P igara na internetu Diablo Immortal ima najbezobrazniju semu monetizacije, sve je iza paywalla. I sad njima treba verovati da to nece emulirati barem malo...

to sto si boldovao pise free battle pass will give you some power boosts, znaci free for all :)

D4 nije F2P igra

Znam sta sam napisao, kolega je rekao da toga nece biti ni u free sekciji BP.

Pazi, koliko sam pratio (ne previse, ali mislim da sam cuo) da su malo zaokrenulli sve i rekli da nece biti boosta cak ni u free tier-u. Ali to je takav non-issue, da ne treba uopst pricati o tome.
I posto si naznacio da si uzeo ultimate verziju, na zalost i ja sam, posto sam pomalo addict, a sa klincem u pubertetu nemam puno vremena da jurim sve nagrade.

U svakom slucaju, iz drugog clanka, cak iako ostave xp boost u free battle pass-u (mada ne vidim razlog):

The Diablo 4 Battle Pass offers the following rewards:
  • Premium Currency: Used to purchase cosmetics.
  • Free Tiers: Available to every player.
  • Premium Tiers: Seasonal cosmetics and aesthetics. Only available in the Premium Battle Pass.
  • Season Boosts: Accelerates XP earned to make leveling multiple characters faster. Available to everyone.
It’s important to note, that you can purchase tiers but they won’t speed up getting Season Boosts. Season Boosts can’t be upgraded just by purchasing tiers, so you’ll also have to earn level milestones to apply them.

However, all other tier rewards can be unlocked instantly by purchasing tiers. To put it simply, Season Boosts must be earned not bought.

Sve je ovo super ljudi.. U World of Warcraft mi naplate DLC svake godine skoro, plus subscription koji nije nimalo jeftin za nase prostore. To sto smo mi addicted malo svi nije razlog da bacamo pare..

Nazad
Vrh Dno