Šta je novo?

Diablo II Resurrected

Griffon's Eye sigurno, sigurno sam imao nekih 5 komada. 😄 Kažem ti, obožavam Javazonku. Mislim da mi je 94 level bio sa njom. Ubica, Tarja se zvala. 😄
Ne sećam se ali mislim da nisam nikad dobio ni Death's Web.
To je onaj wand za summonermansera, znaš već. Svakako je igranje sa Nekromanserom lagano, cenim da je sa Death's Web šetnja kroz Hell. Volim i Nekromansera.
Beži bre, Tyrael's Might i Zod runu ne računamooo, veća je šansa da dobijemo bingo.

A, 'leba ti... 5X Griffon's Eye? Gde, bro', gde? :D Svašta sam grind-ovao, ponajviše Pindleskin-a, i nema pa nema. Jurim da kompletiram Javazon build, prihvatio bih i crappy rolls. :D

Inače, da li im je i dalje praksa da ladder-only runewords postanu dostupni u SP-u po završetku sezone?

Možda i više od 5 Griffon's Eye Diademe. Od Mefista, čini mi se skoro sve. Mada i kod Baala i njegove ekipe u WSC.
Enigma na Hammerdinu i začas posla ga roknem.
Na Javazonki Chains of Honor, Titan's Revenge/Thunderstroke, Griffon's Eye, Thundergods pojas.
Bio sam profi, nije da nisam.
Mnogo mi je lepo kad se prisećam svega toga. Posebno mesto Diablo 2 zauzima u mom srcu, apsolutno.

EDIT- ovde sam se na forum prijavio još 2013 sa "Diablo 2" nazivom... Deceniju i jače ne igram ozbiljno. Ahhh, klinci danas ne znaju za najbolju igru svih vremena...

Inače, da li im je i dalje praksa da ladder-only runewords postanu dostupni u SP-u po završetku sezone?
Jeste, tj. bila im je praksa dok su nešto dodavali.
Od kako izašao D4 zapostavili su D2:R, samo objave kad se završava i počinje novi ladder i to je to. Apsolutno ništa nisu dodali ili patchovali.

Poslednji dodati runewords i dalje im ispod piše Patch 2.6 LADDER ONLY (Can be created in Single Player).

Što znači da ne mogu da se naprave ako je lik non-ladder online. I tako je od 2023 god.

Pored slabijih runeworda, dodali su dva interesantna runeword za 2 klase
Mosaic za assassin - ako se nađu dobre claw baze build je baš OP ispada i jači AoE build od Javazonke. (bukvalno sam proveravao bele claws :ROFLMAO: )
Metamorphosis za druida - lep pokušaj da shapeshifting buildovi budu zanimljiviji, ipak svaki build koji ima AoE damage je i dalje bolji

Ja sam zakleti single player igrač.
U jednom danu sećam se pale su mi Jah i Ber rune sa mojom najdražom Javazonkom.
Dosta jakih i high end runa ali eto Lo nikada i od set itema nikad Imortal King oklop, ja mislim.
Takodje, Single Player mi je dosta bolja varijanta.
Trenutno igram eth Holy Grail cim uhvatim malo vremena.
Igram ponekad na bnet-u (ali sa par ljudi kada se dogovorimo), ne igram public igre.

Ovo je raspored terror zona u single player-u: https://www.d2emu.com/tz-sp
TZ su odredjene deterministicki (na osnovu vremenske zone).
Moze takodje da se manipulise lokalno vreme ukoliko ciljas odredjenu TZ (Andi, CS, Baal, Pindleskin, ...).

Gui7krIXYAA4eO0.jpeg

Evo sad će Chrisova ekipa da napravi, čak igra ima 2 u nazivu 😁 skoro sve se poklapa.

Žalosno je što Blizzard (od skoro Microsoft-Blizzard) ima skoro sve pare ovog sveta a oni se ponašaju kao tim od 500 interna koji se samo trude da ne dobiju otkaz.
Svakom sezonom ima osećaj kao da daju minimalni minimum. ovo što sad ubacuju me podseća kao u 1. sezoni oni gemovi.

Koliko je Blizzard bio genialan studio svako moze da se uveri i igrajuci The Lost Vikings... Nema vise takvih likova koji od obicen zabava, igrice, naprave nesto daleko vise, nesto cemu igrac pozeli da se vrati iznova i iznova. Ove sto sto su sada top SP igre samo je dobra produkcija mrtvog sadrzaja, tu je UBISOFT bez premca sa njihovim open world smaracinama. Sobzirom na ponudu na preste jedne ruke moze da se nabroje naslovi koji vrede, i koji ce u remasterima izlaziti jos nekoliko puta.

tl;tr; Ceo posto dole sam napisao zbog toga što ima nade da dobijem nešto što nije fork od D2 u obliku PoE ili dratično gorem D3, D:I, D4 nego stvarno nešto novo a osećaj kao D2.
Postoji bar jedan igra koja je u ranom razvoju (video).
i osnivač GGG ima svoj studio gde radi na igri na starinski način, a ne da bude CEO nad 200+ ljud.

Odgledao sam ovaj video sa Chrisom i Davidom. I jedna stvar koja pravi značajnu razliku između moderno AAA razvoja igara i kako su oni tada pravili Diablo 2 (a i kec) je što se crunch podrzumevao, danas nema teorije da neko radi više od 9-5. Kolko je David Brevik srećan što je D2 uspeo i ostavio tako veliki pečat na ostale ARPG igre pa i druge žanrove tolko žali jer ga to koštalo braka, spomenuo u klipu a piše i na wiki. Tolko su inovirali da nisu imali vremena i skratili su igru za još ceo jedan Act, imali bi 5 punih aktova + 1 iz LoD ekspanzije. Ovako imamo 3.5 + 1.
Kad je radio na Hellgate: London znao je da neće tako više da radi pa zato možda igra ispala manjeg kalibra, i manje popularna, ko zna.

Druga velika razlika jer što tada u Blizzard (North) svako je mogao da da svoj predlog, svoju ideju za nešto u igri ili komentar. Što sam prilično ubeđen da se u razvoji današnjih AAA igara ne dešava, dizajneri rade u silosima, ignorišu se Q&A pitanja. Prilično sam sigurno da razvoj je vođen kako da urade nešto jednostavnije i brže za razliku od inoviranja i bolje. Zato me više raduje kako će ispasti PoE2 nego kompletni Diablo 4 sa svim DLC gde konačno ubijamo sve prime evil.
Diablo 4 možda ima(o) dobru osnovu, ali bukvano se vidi da sa svakom sezonom daju apsolutni minimum. Skontali da ljudi kupuje kozmetike pa što bi se mučili da prave novi sadržaj za sezone.
I sam gameplay loop je površniji u D4 (rekao bi isto za endgame PoE1, PoE2) više mi je zanimljiv early game dok moraš da paziš da ne pogineš i gledaš većinu itema nego kad stignem do dela gde brišem ceo ekran za 0.3s.

Evo odličan klip gde to lik objasnio, još povuka paralelu sa MMORPG-ovima sa kojom se slažem. Jer do se ne promeni taj koncept sa "daj što pre u endgame da se ubija sve brzinom svetlosti i tik-tok gratifikacije" u "uživanje u putanji dotle i da te igra tera da istražuješ" kao što je WoW to uradio na početku nećemo dobiti ni blizu novi MMO kao što je WoW, isto tako i D2.
Isto to je i David spomenu ovde a i u klipu sa Chrisom.

Ja bi bio ekstra zadovoljan da PoE2 ili neki novi ARPG bude sporiji tokom 60%-80% progresije. Završetak endgame je za mene kad brišeš ceo ekran i ubiješ prvog pinnacle bossa, ne treba taj deo da produžavaju na silu (što rade u D4, jer pametnije nemaju).

Problem je u ljudima instant dopamin sells, zato imamo kockanje, TikTok i tome slično.

I sam gameplay loop je površniji u D4 (rekao bi isto za endgame PoE1, PoE2) više mi je zanimljiv early game dok moraš da paziš da ne pogineš i gledaš većinu itema nego kad stignem do dela gde brišem ceo ekran za 0.3s.
Pa upravo se o tome momentu radi... D2 mora da se igra sa vise likova paralelno sto je ujedno i zanimljvo da bi se doslo do dovoljno dobrih item, i to mora dosta da se igra, da ne pominjem momenat u kome neko vreme prasis sve pred sobom mislis niko ti nista nemoze i udjes u neku katakombu a tamo te neko obrise za sekundu sto tera na razmisljanje gde je ta slaba tacka. Nedostizna igra.

Ma Diablo 2 zauvek.
Sećam se kad sam u razmaku od dan, dva dobio Jah i dve Ber rune, čini mi se.
Jedan od najlepših dana u mom životu. 😁
Takođe, osećaj kako mi kuca srce dok se suočavam sa Ancientsima, uhhhh.

@veteran76 sa blizzard sorc. uglavnom sve ubijam lagano, ali ako se zanesem i previše opustim desi mi se da me ubiju neki elite duhovi u Worldstone nivoima ili one odvratne male lutke.
Možda jedina poenta igranja sa više likova je što neku opremu nađeš za drugo lika, ako si to mislio a ne pod sa više ljudi jer to jedino vredi sa nekima koje znaš i ravnopravno podelite.

A realno takav osećaj sam imao kampanji kad sam testirao PoE2 closed betu, solidno se držao sa Monkom do 1/3 Act 2 i onda naleteo na jednog bossa kojeg nisam mogao da ubijem pa onda drugog. Mada tada nisam ni znao šta valjda od skillova, mada sad u Early Access ne verujem da je ostala ista težina. To je bio napribližniji osećaj igranja D2 početak Hell težine. Ostale sve možda osim Grim Dawn je limunadica.

@Diablo 2 gde je za moje skromno igranje neke od privh sezona D2R sam jedva dobio jednu Sur i dal dve Lo. Ber što sam stekao je preko tradinga. Drugačije ne vidim kako može u D2:R da se naprave neke runewords, SSF je ultra teško. Mislim da je SSF drastično lakše u PoE2 (verovano i kecu) jer dosta buildova može da radi i sa rare itemima a i imaš mogućnost napraviš unique item (change orb) dok toga nema u D2:R. Osim besumučnog farmanja Countess.

Lo mi nikad nije pala, verovao ili ne.
Ja sam bio i biću striktno single player igrač.
Zato mi je najveći žal što nisam imao Frenzy barba sa Grief runewordom. ☺️

@veteran76 sa blizzard sorc. uglavnom sve ubijam lagano, ali ako se zanesem i previše opustim desi mi se da me ubiju neki elite duhovi u Worldstone nivoima ili one odvratne male lutke.
Možda jedina poenta igranja sa više likova je što neku opremu nađeš za drugo lika, ako si to mislio a ne pod sa više ljudi jer to jedino vredi sa nekima koje znaš i ravnopravno podelite.
Pre svega moze da se cuva vise rune i dijamnata jer kada se lik nabudzi da ima vise sanse da nadje magic item (u mom slucaju +170) to pljusti na sve strane i onda kombinovanjem moze da se dodje do vrednih rune. Recimo nadjes mac sa odlicnim karakteristikama levl 35 bez Pul rune nema budzenja do maksimuma a to budzenje je neophodno, isto vazi i za delove oklopa. Recimo imas armor sa +35% all resistec, mac sa +20 all resistec koji pravi veliku stetu, to mora da se budzi do kraja. Tako da ako nista durugo ostali likovi mogu da cuvaju stosta u svom ineventaru sto nam trentuno nije potreben. Recimo setove, nema sta nisam naso do sada, dosta setova sam i kompletirao.

Boga mi, ja nisam kompletirao jedan set a hteo sam ali nije se kao oklop nikako da mi padne a sve ostalo da i to mnogooo delova svih ostalih delova...
Naravno, reč je o Imortal King setu.

@veteran76 to misliš na budženje tier-a itema, upgrade sa normal na exceptiona (nightmare) pa taj na elite (hell) ?
Nisam radio ugprade rare itema do sada, ali jesam Unique i Set (što su ubacili skoro u igru), jedan od najboljih early game setova je Death (rukavice i belt, jer daju Cannot be frozen, +15 all res i 30% IAS). Ima još raznih unique itema kojima vredi to uraditi, mada pratim samo BiS za bolje endgame buildove.
Tipa onaj long staff (Ribcracker), koji ako padne Ethernal sa dobrim +x% Enchanced Damage odličan za melee uber buildove.
Ili jednu foru što sam primetio, Dimensional Blade ako padne rare sa ethernal i dobrim damge stats može da se upgraduje Phase Blade koji nema durability i ne može onda da se pokvari.

@Diablo 2 meni pao jedan Immortal King sacred amor, mislim da par kaciga i za sada najbolja +35% magic find (max je 40%) a onaj hammer isto 1 ili 2 ali poželjan je sa max. crusing blow 40% a nisam ga zadržavao jer ko zna kad ću Whirlwind barba da pravim pre nekog horkera ili berserk da ubija elite.

Vrh Dno